reyou Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 bisikletle adami ezerler yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Millet yandaşlık yapıcam, imamın ordusundan olucam diye neyin felsefesini yapacağını şaşırmış. Yasal ve mantıklı %8-%18 vergiyi kaçırmaya çalışan adamla %150 vergiyle benzin satılmasını bir tutan falan olmuş, abov yani. Yetmez ama evet, sıradaki seçimde %60 lütfen, bu halka müstehak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Şu "benimle aynı görüşte değilsen akapelisin aşağılıksın satılmışsın" argümanı baya zayıf yalnız bacyo. Devlet yönetimi diye bir kavram var, eğrisiyle doğrusuyla akapeden makapeden baya eskiye dayanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 normal alman gereken vergiyi kaçıran adamların, şirketlerin peşine düşmek yerine benzine abanıp o vergiyi herkese ödetmek de devlet yönetmek değil, mafyacılık bildiğin. gucunun yettiğini haraca bagla, yetemedigine dokunma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, Devlet zaten uzun bir süredir bu şekilde yönetilmedi mi :) 'Defterdeki zararı düzelt getir ki incelemeye almayayım seni' diyerek kaba ve uygunsuz bir şekilde aba altından sopa gösterdiğinde senelerce zarar gösterip hâlâ aktif olan(!) binlerce firma defterlerini ona göre düzeltmedi mi? Ve dediğinde de ortalık nasıl birbirine girmişti. Yıllardır güdülen devlet politikasının değiştirilmesi sadece iktidarın değil, tüm partilerin kendilerine görev edinmesi gewreken bir olgu değil mi? benim kayınvalidemin yaptığı gibi ayağına çivi batsa mevcut iktidarı suçlayan doğru/yanlış bir söyleminden farksız bir çok yorum :) Bunca mevcut aksaklığı ve dengesizliği düzeltebilecek kapasitede kim var bu ülkede? İşin ehli teknokratların hepsi siyasetten soğutuldu. Ortalık bu işten kazanç sağlamayı hedef edinmiş kişilerle doldu. Mevcut muhalefet zerre güven veremediği için ve demek ki iktidar partisinden çok daha olumsuz tablo çizdiği için yeterli oyu alamamaktadır. İktidar partisini oraya taşıyan oy potansiyeli kesinlikle ondan daha iyi bir alternatif gördüğünde ve inandığında anında ona oy verecektir. Türk seçmeni takımını değiştirmez ama siyasi partisini çok rahat değiştirir :) Büyük sermayelerin oluşturduğu İTO/İSO falan neden muhalefet partileri dururken mevcut iktidar partisinin destekçisi olmuşlardı zamanında? Gelişmiş dünya görüşü, modern yaşam tarzı, sermaye gücü, yüksek eğitim niteliği ile TR ortalamasının çok daha üstünde değiller miydi? Koyun sürüsünden farklı hareket edemezler miydi? Devlet politikalarının CHP vs AKP ekseninde irdelenmesi bana sığ geliyor. Çünkü kişisel siyasi bakışlar ve nefretler ön plana çıkıyor. Bugün bulunduğum sanayi sitesi içerisindeki bir çok esnaf AKP'nin seçmen profilinden oldukça uzak olmasına rağmen AKP'e oy vermeyi seçiyor. Muhalefet neyi ıslakıyor? Böyle işte; sabah sabah işe odaklanamadım uykusuzluğumdam dolayı ve kahve içmeye de üşenince böyle text yazacak ruh haline büründüm :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, TR'de büyük sermayeye dokunmak OT ister. Kafadan muhalefetin büyük abisi göğsünü siper eder :P PO, Doğan Medya gibi olaylarda gördük. KOÇ ve Sabancı grupları hangi dönemlerde büyümeye başlamışlar iyice incelemek gerek ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 bi de kulturu yikmakda zor tabii. avustralya da adam gidiyo antalya dan mi bi yerden arazi aliyor. sonra tapu bisileri yaptiracak, tam detaylar aklimda degil, ama devlet dairesine gidiyo. adamlar hemen diyo bunu biz az fiyatli gosterelim iste suyu bunu az odersin. bunu diyen devlet gorevlisi. asil bomba sonrasinda. adam diyo ki yok ben oyle bisi yapmak istemiyorum, nesi varsa tam odemek istiyorum, duzgun yapalim. gorevli diyo ki bizim basimizi belaya mi sokmak istiyosun, olmaz oyle bunu yuksek gosterirsek bizim basimizi belaya sokarsin etrafindaki arazilerle uyusmadigi icin. kulturu yikmakda zor yani. akp li bakanlar au ya geldiginde aynen anlatmis adam bunu, adamlar demis biliyoruz bunlari iste yikmaya calisiyoruz zor oluyor diye vs. yani devletin de geleneginde, AKP nin de kendisinde, bizimde vatandaslar olarak sorumlulugumuz var bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Marty said: normal alman gereken vergiyi kaçıran adamların, şirketlerin peşine düşmek yerine benzine abanıp o vergiyi herkese ödetmek de devlet yönetmek değil, mafyacılık bildiğin. Yeterince detaylı açıklamaya gerek görmemiştim ama lazımmış, onu da Marty açıklamış sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 kacakelektrikharitasi.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 paramecium said: şimdiye kadar böyle geldi diye sonsuza kadar böyle gitmesi gerekmiyo. şu anda sen ben bunu değiştirecek gücümüz olmayabilir ama en azından eleştirebiliriz. olay akp/chp degil. devletin başındakiler ne yapıyolarsa bir bildikleri vardır, onlar haklıdır mantıgından kurtuldugunda milletimiz, bu da düzelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, Ben işyerinde kiracıyken sözleşmeyi ödediğim tutardan yapmıştım. 3 ay sonra yan tarafımdaki 3 dükkana vergi dairesi yazı yollamış; sizin kiranız niye bu kadar düşük, diye :P Belediyedeki rayiç bedel ise tam saçmalık :) Sırf vergi çıkmasın diye krediyle satmayıp, belediyedeki rayiç bedel üstünden satış göstermeye çalışanlar var. Belediye ve tapunun yaptığı işleme sonradan vergi dairesi 'hött' diyebiliyor ve geçmiş faizleriyle senden vergiyi alıyorlar. O olaylar tam saçmalık. Herkes biliyor rayiç bedellerin düşüklüğünü, bu tarz satışları ama yine halk isyanından dolayı ses çıkarılmıyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, @Marty Sonuna kadar katılıyorum. Ancak birisi bize yol vermediğinde ses çıkartan bir yapımız var. Bir de kahvehane muhalefetinden kurtulup, okuyup araştırıp bu işi bilinçli yapmak gerekli. Araştırma kısmı bize zor geliyor, birileri ortaya çıksın ve hak ararken bizim de hakkımızı arayıversin diye bekliyor insanlar. Kredi kartı aidatları misâl. Herkes şikayetçi ama kaç kişi hukuk yoluyla hakkını aradı? Hem de masrafsız tüketici mahkemeleri dururken kimse kılını kıpırdatmadı. 'Bu yanlış, doğrusu şu şekilde' diyebilmemiz ve arkasını doldurabilmemiz gerekli. Yoksa klavye delikanlısından 'klavye siyasetçisine' geçişimiz tamamlanmış olacak :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar