AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 ortalama kasıcam diye gtum cıktı abi. 10 tane task, 5 tane quiz, participation , mid termler, final, lab derken en ufak hatada A filan kalmıyor. bu sene kasarım bir daha da uğraşmam. maymun oldum lan participation puanı alıcam diye.
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 okulda inanılmaz bir özel ders piyasası var, saati 100 tl den en az 5 öğrenci, 50 tl den en az 6 öğrenci gibi fiyatlandırmalar var. bilmem neye koşan bilmem neler gibi millette koşuyor. bir de bu elemanların sınav sorularını biliyoruz muhabbeti varki, son 3-4 seferdir bunu gerçekten bildiklerine dair söylentiler var. hocalar soruları veriyor demiyorum ama olay çirkin. öğrenci derse gelmiyor, sınav öncesi özel ders ile ezberleyip hop sınavda yardırıyor. yani bu mudur lan eğitim? geçen senede aynı şey oluyordu, assignmentleri para karşılığı yaptırıyorlardı ( bu sene de yaptırıyorlardı yine unutmuşum) eleman bir getiriyordu full+full assigment. beklenti yükseliyor, curve yükseliyor sonra, burda zırlamamın sebebi bu. napmam lazım sizce? tınlamayıp işime mi bakayım yoksa duyduğum rahatsızlığı dekana vesaire ileteyim mi?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Hangi fakulte? Bizim fakultede ozel ders veren bir kisi bile gormedim. Zaten bizde derse gelmeme de yok, %30'dan fazla devamsizlik yapinca kaliyorsun.
romslayer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 isletme-iktisatta cok fazla var disaridan ders veren, adam kutuphane de ozel ders veriyor gruplara, ya da bilkent 1-2 de ev tutmus oradan yardiriyor. Bizim bolumde(ctis) de gordum parayla ders veren, sosyal birsey abi bolumde okumak sinif arkadaslarina parayla ders vermek nedir ya?
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 GERGE said: Hangi fakulte? Bizim fakultede ozel ders veren bir kisi bile gormedim. Zaten bizde derse gelmeme de yok, %30'dan fazla devamsizlik yapinca kaliyorsun. işletme
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 ozel derse para vereceklerine derse girseler? o bolumun basinda ben olsaydim hukuk fakultesinde oldugu gibi %70 devam zorunlulugu getirirdim. gidip dekan'a soyleyin, koyarlar devam zorunlulugunu.
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 romslayer said: isletme-iktisatta cok fazla var disaridan ders veren, adam kutuphane de ozel ders veriyor gruplara, ya da bilkent 1-2 de ev tutmus oradan yardiriyor. Bizim bolumde(ctis) de gordum parayla ders veren, sosyal birsey abi bolumde okumak sinif arkadaslarina parayla ders vermek nedir ya? aynen işte mevzu bu, kütüphane de özel dersi veriyor, ne kadar assignment şu bu var onunda hepsini yapıp getiriyor. http://i.hizliresim.com/Kl0mpg.jpg
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 GERGE said: ozel derse para vereceklerine derse girseler? o bolumun basinda ben olsaydim hukuk fakultesinde oldugu gibi %70 devam zorunlulugu getirirdim. gidip dekan'a soyleyin, koyarlar devam zorunlulugunu. abi eng101 finalinde 500 TL ye inanılmaz basit bir texti analiz ettirmeye giden tipler vardı. dekana söyleyin diyorsunda bu işten rahatsız tek kişi de benim lanet olsun, mecbur söylüycem abi. ya bir de bazı derslerde o kadar boktan ki, hoca resmen ödüllendiriyor. participation puanını , acıyıp tam veriyorlar ya da tam a yakın. yani ne anladım bu işten ben.
Somon Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 abi üniversitede devam zorunluluğu nedir ya, herkes üniversiteye üniyi bitirip işe gireyim diye gitmiyor, bazıları kendini yetiştirmek için üniversiteye gider hali hazırda parasını kazanırken ya da zenginken. yani ben ünide devam zorunluluğuna karşıyım açıkcası ne o öle lise gibi ha gidenlere 10 puan fazla versin nope 110 puan alsın yani 100 puan alırsa ama derse gitmeyen adamdan puan kesmek vs yetoluk
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 isletme okuyup okulun geneline aglamayin.
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 devam zorunluluğu veya derse çok gelene ekstra sözlü kadar saçma sapan bişey yok hakkaten ya.
Fly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 cok gerizekali bir seye takildiysam kusura bakmayin o noktali virguller normal virgul yerine mi kullanilmis yoksa ozel bir anlami mi var
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 KHaRoN said: isletme okuyup okulun geneline aglamayin. Parayla yaptirilan java, c++ projeleri History projeleri yine ayni sekilde Yazdirilan essayler, research paperlar.
senko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 yaptirsinlar abi olayi anlayamadim ben, bir zarari yok ki.
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 ya adam diyo ki biz götümüzden boşuna mı ter akıtıyoz parasını verip her işi yaptırmak varken
senko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 senecek iste ister calisir kendin yapar para vermezsin ister parasini verir yaptirirsin firmalar agliyor mu ya xx outsource yaptiriyor, biz kendimiz yapiyoruz diye.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Muhasebe Metin ve Econ Hakan vardı ben mezun olurken ki hala vardır. Metin'le bir kere kız arkadaşımla sinemaya gittiğimizde yanımızda oturduğunda bir "aa sen o musun" falan diyip muhabbete giriştik. Adam bu işi 5-6 senedir yapıyormuş ve deli para kazanıyor. Eleman sınav sorularını falan da bilmiyor; ama yıllardır aynı hocalar aynı dersi verdiği ve her sene sınav sorularında maksimum sayıları değiştirdiği için direk sonuca yönelik özel ders verdiğini söyledi. Şayet hoca falan değişirse de bir şekilde sınav sorularını falan alıp, onlara göre anlattığı konuları değiştirebildiğini falan da söylemişti. Öğrencilerin de özel ders falan almasının sebebi belli, sikimsonik bölümlere gidip laylaylom her gece partilere akınca; derslere falan gitmiyolar. Yumurta kapıya dayanınca da işte özel derslere para akıtıyolar. Senin gibi derse gidip de özel derse para akıtmayanlar da şayet düşük notlar alırsa homurdanıyor o kadar =) Assignmentların vs. parayla yapılması da her okulda var. Bu işi CS'te dersin asistanlarına bile yaptıran insanlar vardı. Hala vardır yani. Biri kanıtlarıyla falan şikayet etse para alanın da verenin de akademik hayatını bitirirler de işte o kanıtı nasıl elde edicen de şikayet edecen. Kanıtsız falan hocaya söylemek de kurtarmıyo çünkü az buçuk hoca gözünde itibarı varsa; yapmaz öyle şey o der geçer.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 ENG 101-102 essaylarini parayla yazdiriyorlarmis ama ben gormedim yazdirani kendi bolumumde. Hep oyle sinavda 200k-300k arasi derece almis elemanlarin filan girdigi Iktisat gibi, Uluslararasi gibi bolumlerde yapiyorlarmis. Gerci 300000 olmak ayri bir basari, onu beceren adam hayatinda bir saat oturup ders calismamistir, ne bekliyorsun?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 İngilizce derslerinde onu yaptıranlar var; ama her essay'ini kesinlikle aynı kişiye yazdırman gerekiyor. Şayet yazdıracağın kişi essaylerin birinde sıkıntı çıkartırsa orada sana patlaması çok muhtemel. Benim dönemimde ENG102 dersinde bir çocuk term paper'ını parayla yazdırmıştı ve o zamanki dersin hocası(Emel Bekişoğlu) bir sonraki derste direk çocuğu hedef alarak sınıfı tehdit etti. Verilen essaylerde farkedilecek derece tarz değişiklikleri olduğunda bunu çok rahat anlayabiliyorlar.
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 senko said: yaptirsinlar abi olayi anlayamadim ben, bir zarari yok ki. abi sıkıntı bu değil, dediğim gibi beklenti yükseliyor. geçen gün lineerci diyorki, geçen sınavdan 100 alana baktım, çocuk hiç derse gelmemiş, baya da güzel çözmüş farklı yollardan, helal olsun nası yaptı filan diyordu dsfdsg. mesela 90 puanla sınıfın birincisi ben olucakken, dönem sonunda bakıyorsun ben 90 puanla 10. filan olmuşum. normalde A bandında olucakken A- ye düşüyorum. yani demek istediğim, biz de mi alalım? okul buna mı teşvik ediyor? gerge hukuk demişken aklıma geldi, b sene hukuk bölümünden birisi vardı tarih proje grubunda, ona da buradan tekrar tekrar sövmek istiyorum. "ay arkadaşlar ben hugkuk okuyorum benim üstüme gelmeyin çok yoğunum"
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 GERGE said: ENG 101-102 essaylarini parayla yazdiriyorlarmis ama ben gormedim yazdirani kendi bolumumde. Hep oyle sinavda 200k-300k arasi derece almis elemanlarin filan girdigi Iktisat gibi, Uluslararasi gibi bolumlerde yapiyorlarmis. Gerci 300000 olmak ayri bir basari, onu beceren adam hayatinda bir saat oturup ders calismamistir, ne bekliyorsun? 5000. de yapıyor bunu 1000. de hatta bana sorarsan 300.000 ler uğraşıp birşeyler yapıp veriyor. hukuk da dahi yazdıran bir çok insan tanıyorum. hukuk, sizin bölüm olan.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Kayit gunu DDoS yapilir mi ya? Programi yaptim yapmasina ama degistirmek istiyordum.
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 ya bari okuldakilere SRS kapatılsın . tam anlamıyla fiyasko bu okuldaki ders seçimi. her dönem başka bir sıkıntı
Öne çıkan mesajlar