Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

egzaması olan ?


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

benim üniversite 1 sınıfın sonunda göbegimde çıktı,1 yaz boyunca kaldı herhangi bir ilac kullanmadım,cok da ciddiye almamıştım sonra kendiliginden geçti


2 sene sonra diz kapagımın arkasında 2 bacaktada simetrik olarak çıktı,bir dönem ilac kullandım geçti


1 sene sürekli kucagımda laptop kullandıgım bir yaz oldu,ısı tetiklemişmidir bilmiyorum ama muhtemelen ondan 2 bacagımda da simetrik olarak o laptop u oturttugum bölgelerde cıktı,ilac kullandım sulu ve kabarık bölge gecti fakat surekli kaşınan bir yer olarak kaldı,aynı şekilde o yaz ellerimde de çıktı,doktora gittim ellerimi gösterdim egzamadır dedi advantan verdi kullandım biraz hafifledi,fakat o bacaklarımdaki kaşınan bölge sürekli kaldı,yani böyle azmış bir durumda degil bacaklarımdaki ama 1 senedir böyle hafif hafif kaşınıyor sürekli,biraz da ihmalkarımdır ciddiye almam böyle şeyleri ama egzamadan başka bir şey dir diye tırsmaya basladım yarın doktora gitcem bir daha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.. Stresli olduğun anda çıkıveren ve geçmeyen lanet bi hastalık edinmişsin..

1- Ben düzenli olarak bi krem kullanıyorum. Düzenden kastım her gece uyumadan önce. Son 1.5 yıldır ben de var bu lanet. Stresim arttığı zaman kremi aksattığım anda çıkıyorlar. Kremi kendi evimde unuttuğum ve ailemin yanına geldiğim için ilaçsız kaldım 3-4 gün. Yarın yazabilirim ancak kremin adını.

2- Alternatif tıp hiç denemedim. Ama saçlarım için zeytinyağı, badem yağı gibi ürünler kullandığımda iyi geldiği zamanlar oldu. Tabi bunu uzun uzadıya test etmek lazım. Zira her gece kremleniyorum çunku. Neyin faydalı olduğu bu noktada tartışılır.

3- Vucudun dirençsiz kalan bölgelerinde çıkabilme ihtimali olabilir diye düşünüyorum. Fakat genelde saç diplerinde oluyormuş. ( Doktorun bana söylediği budur. ) Ki zaten benim saçlarımda ve sol kaşımın üzerinde var. Beni hiç terketmiyorlar saolsunlar. Ama kremin çok faydasını görüyorum. Geçici olarak yok ediyor. Yarın atarım sana ismini istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stresli oldugum gercekten cok dönem oldu ve dedigin gibi stresin deli gibi tetikledigi bir şey



krem olarak önerilenler genelde kortizon iceren kremler oldugunda sıkca kullanılması pek tavsiye edilmiyor,o yüzden ben cok azdıgında sadece krem kullanıyorum



aslında benim sormak istedigim asıl şey sende egzamalı olan bölge normal deri haline/görünümüne döndükten sonra cok degil ama böyle hafif kaşınan bir yer olarak mı kalıyor ? yoksa derinin normal bir bölgesi gibi mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kortizon konusunda çok haklısın. Egzama için önerilen kremlerin çoğunda kortizon var zaten. Benim kullandığım direkt egzama için değil, çok dikkat ettim o kısmına.

Normal deri gibi görünmüyor ne kaşıntıdan önce ne sonra. Ki ben kaşımaktan daha çok koparıyorum :( Ellerim sürekli saçlarımda.. Şuan kullanmadığım için bulunduğu bölgede bariz yara görüntüsü yok ama yüzüme bakıldığında farkediliyor. Daha kızarık ten rengime göre..

Kremin ismini yarın atıyor olurum.

Bu arada bir arkadaşımda egzama için kortizonlu kremi aynen senin dediğin gibi kullanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bünyem alerji zaten lisede cok uzun yıllar boyunca alerji tedavisi gordum,bi ara alerjik astım vardı,simdi netten okuyorum da dogrudan alerjik bünyelerde cıkan bir olaymıs zaten



bir de benim kıllandıgım egzamalı olan o bacagımdaki bölge egzama gectikten sonra surekli kaşıntı olan ama böyle egzama kızarıklıgı sululugu olmayan bir bölge olarak kaldı,yani normal deri görünümünde,egzamanın o sulu kızarık yaraları yok fakat surekli böyle tatlı tatlı kaşınan bir yer,bu da egzama mı yoksa başka bir şey mi ondan tırsıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stresten bende de deri döküntüsü gibi bişiler oluyor. lakin dermatologa gösterdiğimde "egzama değil bu, stresten sadece" diyip geçtiler. "strese girme yeter" falan dediler.
işte o anlarda gerçekten capon çizgi filmlerindeki gibi saldırıp kombo çekmek istiyorum.

en kötü tavsiye bu strese girme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de yüzümde döküntü, kızarıklık oluyodu. Seboreik dermatit dediler. Krem sürünce geçiyodu. Sürekli tekrar çıkıyodu ama. Kremler de kortikosteroid, 3 yıl boyunca arada sürmem gerekti böyle. Sonra kafamı bozduğum şeyler vardı, onları aştım. Bir anda yok oldu çıkmamaya başladılar. Şu aralar biraz stresliyim, hafif hafif çıkmaya başladı. Stresten o diyenlere inanmıyodum, gerçekmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dudağımda, kollarım ve sırtımda çıkıyor benim. Stres kaynaklı olsa da kullandığım sıvı sabun, ıslak mendil vs. anında tetikleyebiliyor. Kortizon iğnesi yaptırınca rahatlamıştım. 2 defa yaptırdım şimdiye kadar. Rahatlattı biraz.
3 farklı krem, 1 tanede kapsül ilaç vermişti. Eve gidince bakarım isimlerine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...