Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarla satış konusu (satsak mı satmasak mı)


calimero

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Babama kalan 40-50 dönüm bir tarla vardı, yıllardır durur öyle köşede senede çok cüzi bir miktar getirir. neyse bizimkiler bakmışlar bu tarladan hayır yok satışa koymuşlar. Bana da işte söylediler sahibinden vs sitelere koydum, dönümü 1000 tl civarı gidecek.

Fekat, ben netten bakınırken gördüm ki bizim tarlanın 3-4 km ötesine teknokent kurulmuş, yeni yeni de işler hale geliyor. Bizimkilere bekleyin biraz ben biraz araştırayım dedim de, bakıyorum teknokent çevresine ne verir bilemiyorum. Teknokent ilçe ile tarla arasında...

ilçe -10 km- teknokent -4 km- tarla şeklinde.

Şahsi fikrim teknokent'ten bişi gelmezse tarla bi halta yaramıyor cidden, büyük şehirlerden yatırımcılar vs gelip bizim tarla tarafına dadanmış ileriki yıllarda şehir o yana genişleyecek hesabı. ama sıradan insan için beklenmeye değmez diye düşünüyorum.

Sizin düşünceniz nedir bu konuda? bişiler getirir mi ki biraz beklenirse? Tarladan gelecek paraya çok ihtiyaç var diyemem ama boşta duracağına satılsın diye bakıyor bizimkiler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toprak satilmaz diye eski bir anlayis vardir. ben de katiliyorum buna. ama illa satacaksan degerini kestirmeye calisiyorsan bir uzmana danisman gerekir. sadece tekno kent kurulacak diyerek bir fiyar bicmek zor. bi kere imar ve ust olcek diger planlarda hangi kullanimda burasi? nasil bir islev ongorulmus en basiti bunu ogren. ona gore o kadar cok sey soylenebilirki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim annem tarafininda tarlasi var, kendilerinin emeklilik geliri oldugu icin, duzenli gelir getirdigi hic ugrasmadan (baskasi ekip biciyor). Hesap yaptik, satip baska yerde yatirim olarak kullanirsan daha iyi donusu var, yani tarlaya, sirf tarla oldugu icin yatirim yapmak mantiksiz. Isin ciftciliktir 1000 donum tarlan vardir, mantikli ama kendin ekip bicmiyosan mantiksiz oldukca. Bana kalirsa satarim yani ileride.

Bu arada orada donumu 12 bin-15 bin arasinda gidiyor orada, o faktorde var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1k çok düşük diyenlere katılıyorum, zaten bu tarla dağıtımı için ayırmışlardı bizimkiler bunu. sonra dağıtım sırasında emekliliğimi yakamam triplerine girince peder dağıtımdan tarla almadık.verimli araziler satıldı, burası çorak sulama getirmen fln gerekiyor. eken biçen yine birşeyler kazanıyor ama bizim öyle bir niyet de yok.

bu arada tarlanın yola sınırı yok, üç köy arası kalıyor tam. teknokent'in yapıldığı iğciler ile sınır fln. ben zaten biraz gaz verdim satmıycaklar gibi.

denilen expert muhabbeti de kafama yattı, parası neyse verilsin net bir fikir oluşsun kafamızda en azından..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@fede

aga polatlı ankara'ya doğru değil de diğer tarafa genişliyo. bizim ev var misal, 15 sene önce ilk site yapıldığında bildiğin millet dalga geçti "zaaaaaaa bu ne olm üçpınar'da (6km ötede bi köy) ev alaydınız zaaaa" diye. bizim siteden sonrası bildiğin araziydi, hatta öncesi de tek tük siteler vardı. şimdi bildiğin bu dalga geçtikleri köy polatlıya katıldı. geçen gittim, etraf o kadar dolmuş ki siteyi bulamadım asdadaf. iğciler de zaten üçpınar'ın karşı tarafı fln (gereksiz bilgi)...

Türkiye'de ilginç bi şekilde her yer batıya genişliyo.

GAVUR İZMİR DÜŞÜNSÜN!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknokent ters tarafta olm, ilçeyi direkt annex'lemesi lazım teknokentin! Aslında fena fikir değil.

we want to be a teknokent

http://yaksi.name.tr/ismet/110901-frig-kentlerinde-bayram-gunleri/polatli_we_want_to_be_province.jpg

@üstteki mesaj

yeminle sırf bunun için kasıyorum. biz bu durumu yaşadık çünkü.

polatlı'nın yarısı benim dedeninmiş!!! :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...