reyou Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/node-js-for-beginners/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nettuts+%28Nettuts%2B%29 bu aralar cok populer oldu. bildiklerinize burda paylasirsaniz daha ii olur tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 html5te websocketsle oyun yapmıştım bu nodejsye yolum düştü server için. güzel bi olay ne diyeyim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 iki tane app gelistirdim node.js ile, cok guclu kesinlikle cok iyi bi gelecegi var. ama daha halen major eksiklikleri var. tam gucune erismesi icin daha zaman var. Ama bi 5 yil sonra bi ton node.js powered app gorucez. Eskiden mumkun olmayan tarzda seyler, browser based multiplayer real time oyunlar (flash vs degil) Cok guclu, ben cok sevdim, ama sorunlu dedigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 bunu acaba shared hostinglerde kullanabilirmiyiz, yoksa illaki server core una ulasabilmek gerekiyomu? sanirim refresh etmeden client i update icin falan kullaniliyomus bende su makaleyi okucam birazdan ufak bisiyler yapayim diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 shared hosting derken virtual server diyosan olur, root erisimin oldugu surece. onun disinda node.js hosting i satanlar var kendi serverin yoksa, denemedim ama ucuza olur onlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Mesela pet project isteyen birine bi proje onerisi vereyim. Node.js powered forum. Hic refreshlemeden konular update olucak, anasayfa update olucak (son mesaj atanlar vs dahil) O sayfada durdugun surece, refresh yapmissin gibi aninda update edicen push ederek, pull ederek degil. Node.js ile mumkun bu, php ile de teknik olarka mumkun ama 1000 kisilik forum icin 100 bin kisilik server kaynagi harcarsin. O yuzden node.js guclu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 nedanko said: Mesela pet project isteyen birine bi proje onerisi vereyim. Node.js powered forum. Hic refreshlemeden konular update olucak, anasayfa update olucak (son mesaj atanlar vs dahil) O sayfada durdugun surece, refresh yapmissin gibi aninda update edicen push ederek, pull ederek degil. Node.js ile mumkun bu, php ile de teknik olarka mumkun ama 1000 kisilik forum icin 100 bin kisilik server kaynagi harcarsin. O yuzden node.js guclu. analytic ve adserving için kullanıoruz. inanılmaz kesinlikle. geleceğin teknolojisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 server side frameworktu diye hatirliyorum client side icin egzantrik biseyler mi sunuyor bir de ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Abi server client olayini karistirmayin hic. Neyle yazarsan yaz, client'a ne gonderirsen, client tarafina gore o olur. HTTP Header'i ile html data gonderirsen web sitesi olur, 3306'dan MySQL Stream'i yaparsan, mysql server gibi calisir. 23. port'tan komut alip cevap donersen telnet server olur, 21 ustunden dosya islemi yaptirirsan FTP server olur ama nihayetinde hepsi node ile kodlanmis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 ha yok mesela hamalligi kaldiran ufak bir library falan sunuyor mu karsi tarafta bir nodejs servisi calisiyorsa zira c++ sunucu ile yapmistim az ustteki interaktif messageboard gibi biseyi de (iki tarafta da esek yukuyle angaryaya girerek tabi) da su anda da daha ciddi bisey yapayim amerikayi tekrar kesfetmeden, ne kullansam diye bakiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 amerikayı keşfetme sözünü hiç doğru bulmuyom programlama dilleri için. yapacağın şeyi en performanslı neyle yapabiliyosan onu kullan işte. zaman faktörü de önemliyse o faktörü de göz önünde bulundurarak seçim yaparsın hangi dil kullanacağına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Peki node.js yerine websocketin handshake protokolünün falan, C# veya Java librarysi olsa daha iyi olmaz mı? Çünkü karışık bir server'ı javascriptle yazmak ne derece hayırlı olur? Daha performanslı da olmaz zaten büyük ihtimalle. Ama chat serverı gibi şeyler için ideal tabii. Son olarak html5 online oyun yazarken anti-hack için tüm mekanizmaları serverda da yazmak lazım, bu gibi bir durumda js ile zaten yazılmış şeyi bir de başka bir dille bir daha yazmak hamallık olacağından node.js uygun olur :) @nedanko: long polling'le mesela niye mümkün değil bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 node.js aksine cok performansli. Ha ama java librarysi ile yazabilirsin backend i dogru. Fakat node.js zaten java ile yarisacak (hatta ileride rahat gececek) kadar performansli, ayrica cross browser support yapiyosun socket.io gibi librarylerle. ayrica frontend yazdigin javascripti backend e kullanabiliyosun. Ne kadar is websocket gibi gozuksede, node.js cok daha fazlasina izin veriyor. Gercek javascript heavy yazilimlara yol aciyor, ki websocket kullanacak app lerin cogu zaten backend java bile olsa javascript heavy olacaktir. edit: mozillanin browser based mmo suna bakin mesela. node.js ile bi demo. edit2: Long polling le mumkun ama long polling cok fazla sunucu kaynagi yiyor. O yuzden dedim 1000 kisi icin 100 bin kisilik altyapi kurarsin. O kadar resource yer. Yani teknik olarak tabii ki bi cok sey mumkun, ama pratik degil. Node.js bunu pratik yapiyor. edit3: linkedin API icin node.js ye gecmis, 16 sunucudan 4 sunucuya dusurmusler, daha da cok yerleri varmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 v8 engine ile calisiyor, o kadar da yavas degil (gorundugu kadariyla) Artariel said: amerikayı keşfetme sözünü hiç doğru bulmuyom programlama dilleri için. yapacağın şeyi en performanslı neyle yapabiliyosan onu kullan işte. zaman faktörü de önemliyse o faktörü de göz önünde bulundurarak seçim yaparsın hangi dil kullanacağına. iste c++'da epoll ile kendi event driven sunucumu yapmak eglenceliydi de web sayfasi sunmuyordu, reverse ajax isteklerine bakiyordu sadece halihazirda kullanilan ve kullanici toplulugu olan biseye bakmak daha avantajli o yuzden bir an once baslamak gerekiyorsa biraz kafam karismisti greenthread event i/o gelince nasil hizlaniyor ki derken de da tutoriala baktim python tornado framework ile de ugrasmistim, sanirim o tarz bisey bu da yine tipik istek yolluyoruz ama php gibi eski kafa olmadigi icin concurrent baglantilarda daha basarili dpgru mu anladim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 event based oldugu icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 http://meteor.com/ Gelecek birde o da çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 meteor iyimiş yalnız baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Bu ne abi, javascriptle http server mı yazıyoruz ben mi yanlış görüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 dogru gordun hatta bazi benchmarklara gore benim ilgilendigim vakit python yeni modaydi formspring gibi meshur bir site icin ona framework yapmisti eleman sonra baska buyuk bir servis satin almisti vs python equivalentlerinde daha hizli mesela bu yalniz aklima cok sirin bir proje geldi ilk firsatta basliyorum tesekkurler konu icin fdgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Kojiroh said: Bu ne abi, javascriptle http server mı yazıyoruz ben mi yanlış görüyorum Abi javascript baya baya dil, hem de saglamindan lakin browser kisitlamalari yuzunden degeri bilinemeyen bir dil. Adamlar aldilar Chrome'un V8 js engine'ini, caktilar server side interpreter olarak, oldu sana server side js. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 lan hep böle bisi hayal etmistim sonunda biri yapmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 google v8 sayesinde js de baya baya dil oldu denilebilir. baya da performanslı test ettiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 v8 oldukca iyi ama v8 sayesinde degilde, javascriptteki gelismeler yuzunden diyelim. Bugun v8 olmasa spidermonkey de kullanilirdi, keza mongodb server side JS icin onu kullaniyo. V8 halen browser mantiginda ilerliyor, v8 bi nevi geride de tutuyor bazi alanlarda node u. Ornegin memory limit var, 1gb limit var. Tabii node.js tek process de calistigi icin genelde cpu sayisi kadar node spawn ediyosun. 8 core varsa 8 gb a cikmis oluyo. Simdi o 1gb limiti de artiracaklar yeni versiyonlarda gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 node.js is cancer diye bir yazı vardı geçen sene. amca silmiş yazıyı herkes haraslayınca. hala bir şey geliştirmedim üzerinde ama event-driven server side js heyecan verici gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 google v8 in icerisine direk jquery embed etseler bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar