mdastar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Haber Şimdi gördüm twitter'da, paylaşayım dedim.Ne olacak sonu merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 İNŞALLAH TTNETİ KOTİCK SATIN ALIR amin bugun kadir gecesi tutacka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Ucuz muymuş tarifeler yani? Ben mi yanlış anlıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Doğru anlamışsın. Bize yarar bi dava değil yani. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Süperonline gene şikayet etmiştir. Her şikayetinde olan bizlere oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 abi benim beynim basmıyor da biri bana açıklasın. şimdi ttnet ucuz mu? yani adamlar kaliteli hizmet veriyor ve bunun karşılığında cidden az para falan mı alıyorlar? lan?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdastar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 yan bastık beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 yemin ederim spastik bunlar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2012 cok guzel danısıklı dovusmusler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrAyZz Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Red said: yemin ederim spastik bunlar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 zeawee said: abi benim beynim basmıyor da biri bana açıklasın. şimdi ttnet ucuz mu? yani adamlar kaliteli hizmet veriyor ve bunun karşılığında cidden az para falan mı alıyorlar? lan?! fiyat olarak hemen hemen aynı olsa da superonline'da (ki yanılmıyorsam fiberde karşılaştırdığında daha kârlı oluyordu az da olsa), verdiği hizmet konusunda bayağı yol katetti Telekom. Bakır kablolardan komple vazgeçtiler ve ulaşabildikleri, izin çıkarabildikleri her köşeye fiber çekmeye başladılar. Teknik servisin taşeronlara verilmesi ve puanlama sistemiyle çalıştırılıyor olması da orada bayağı kalite arttırdı. Ama işte yıllardır süregelen önyargılar ile bir süre daha inandırıcı olmaz Telekom afasd Birde halen tekeller doğruya doğru, Superonline ağır patladı. Son verilere göre beklenen üye sayısına bile erişemediler, her yerde çirkefliğe ve bu tip davalara başvurmaya başladılar. En son Kadıköy'deki bir olay yüzünden yanılmıyorsam IBB'den de veto yemişlerdi, İstanbul'da rahat rahat çalışamıyorlar vs. Telekom yine tekele düşecek hatta düştü. Bu çok kötü olur, iyi gidiyor olabilirler bu aralarda ama rahatlık gelince eski haline dönebilir. Acilen yeni firmalara ihtiyaç var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 benim anlamadığım, yurtdışına kıyasla internetimiz baya kötü durumda, ve yine onlara kıyasla baya pahalı.. telekom'un devlete verdiği vergi mi fazladır nedir yani olay? adamlar ucuza kaliteli ürün değil, pahalıya ortalama altı ürün veriyorlar dünya standartlarına göre ve buna rağmen açılan dava bu yönde.. hiç kafam basmıyor ekonomi, piyasa gibi şeylere baya cahilim yani.. dünya standartları böyleyken nasıl oluyor da bunlara rakip olabilecek birileri çıkmıyor bunu da anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Aslında o kadar kötü değil tüm Dünya'ya baktığında. Ortalama hızda en hızlı 25. ülkeyiz. Internetteki price comparison diyince çıkan şeyde neden bilmiyorum ama yanlış. Türkiye'de 1 Mbps'yi 87.3 Euro'ya aldığımızı söylüyorlar, niye bilmiyorum. Ben 1 Mbps başına limitsiz tarifemde 7 Euro veriyorum mesela. Yine de en pahalılardanız ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 ttnet diğer internet firmaların para vermiştir, şikayet etsinlerde reklamımız olsun diye yeni marketing şekli sanırım buda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 TTnet dünyanin en pahali interneti bize satip gidip cimbomma stat yapiyor, cem yilmaza reklam cektirip altina ferrai cekiyo, kisaca elemanlar tekel deli gibi reklam cekiyolar. Reklam çekiceklerine 2 kablo çekselerdi en azindan paramizin karşilığı bi internet alirdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 ağlamayın bu kadar arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 GERGE said: Aslında o kadar kötü değil tüm Dünya'ya baktığında. Ortalama hızda en hızlı 25. ülkeyiz. Internetteki price comparison diyince çıkan şeyde neden bilmiyorum ama yanlış. Türkiye'de 1 Mbps'yi 87.3 Euro'ya aldığımızı söylüyorlar, niye bilmiyorum. Ben 1 Mbps başına limitsiz tarifemde 7 Euro veriyorum mesela. Yine de en pahalılardanız ama. babamın söylediği kadarıyla internet fiyatının yüksek olmasının sebeplerinden biri de yurt dışına mb başına mı ne ödeme yapıyor olmamız. Yapılan anlaşmalarda kullanılan internet miktarına göre ödeme yapılıyor. Bunu da ülkemizde hemen hemen herşeyde olduğu gibi vergilerden karşılıyor devletimiz, adam akıllı bir anlaşma yapmak yerine. Kullandığımız internetin parasının büyük kısmı vergiye gidiyor. Servis sağlayıcısının koyduğu kârda tekel olmasından kaynaklı, devletin elindeyken devlet halkın cebinden para çekmek için fiyat takıyordu orası öyle, devletin elindeyken vergi hariç her yıl 5.5 milyar TL para giriyordu hazineye, bakın vergi hariç. Her sene de vergi rekortmeni oluyordu TT... Şimdi özelleşince reklam giderleri, sponsorluklar ve aklanan paralar vs. derken listeye bile giremiyor, devletin eline para geçirilmiyor. İyi de oluyor asdfds Bu Remus'un yazdığı da bayağı cahilce olmuşta açıklamak için zaman kaybetmeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Bu arada özel kurum olmasına rağmen internet TT'nin elinde değil, TT devlete karşı sorumludur bunu da hatırlamak gerek. Devlet bir fiyat kotası koyar, bundan satacaksın der satmak zorunda. Var olan özelleştirme anlaşmasında da böyle yazar. Karşı gelindiği anda devletin kuruma tekrar el koyma yetkisi bulunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 e o zaman devlet bu fiyatlar düşük, zam yapacaksın derse, mıçtık yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 DarKRideR said: Bu Remus'un yazdığı da bayağı cahilce olmuşta açıklamak için zaman kaybetmeyeceğim. Arkadas tekel adam ne reklami, ne uydu net, superonline bunlar kadar reklam yapmiyo. Birak interneti telefon icin bile 10 lira sabit bakim ucreti aliyorlar. Cep telefonunda bu kadar sabit ucret yok. Ayrica Avrupaya dosedik diye reklam yapan ben degilim. Ttnet kadar terbiyesiz firma yok su ülkede. Adamlar bekleme odalari bile deri koltuk, üniversitelerde böyle bi sey yok hatta camiler bu kadar lüks degil. Reklamında adamlara kazandirdiği hiç bir sey yok. Zaten bütün internet hizmetleri icin para kesiyo, her satilan internet icin para kazaniyo. TTnetin korunucak hiç bir yani yok adamlar nitelikli dolandiricilik yapiyo resmen. Araplarin psg üzerinden para aklamalari ile ayni şeyi yapıyo bunu söylüyünce cahillik oluyo. Bi ara durum daha vahimdi adamlar Türkiyenin elinde bulunandan çıkışların çok daha fazlasını satmışlardı. Prime timeda fiber ile Almanya serverlarinda 500-1000 msle oyun oynaniyordu. Saat 12 den sonra 10ms e düsüyordu. O zaman geçti bi sürü extra hat aldilar döşediler, simdi neden yapmiyorlar. Reklama o kadar para harcıyıcaklarına gidip o para alt yapı yatrımı yaparlardı ama yapmiyolar. Ne yapiyorlar KOTA KOYUYOLAR. Fahiş fiyatlarla internet satıyorlar. Ülkenin internet kaynaklarını doğru yönetmek kota koymaktan, reklam yapmaktan geçmiyo. Cahil felanda degilim ama seni fena poh pohlamiş ttnet. Paramın karşılığını alamıyorsam bunun nedenide salak şaçma harcamalarsa tekel olan şirket'e isteğimide söylerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Neyi ucuz arkadaş bu internetin. Bu şekilde şiakeyette bulunursan zaten rakip olamazsın ki. Altyapını güçlendir adam gibi fiyatlar ver bakayım nasıl rakip çıkıyor ttnete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 DarKRideR said: Bu arada özel kurum olmasına rağmen internet TT'nin elinde değil, TT devlete karşı sorumludur bunu da hatırlamak gerek. Devlet bir fiyat kotası koyar, bundan satacaksın der satmak zorunda. Var olan özelleştirme anlaşmasında da böyle yazar. Karşı gelindiği anda devletin kuruma tekrar el koyma yetkisi bulunuyor. This. Sahsen 5 gun önce telekomun en buyuk etkinliginde görev aldim, santralde planlamada calisan görevlilerden, ust duzey görevlilere kadar sohbet sansim oldu. Aslinda uygulamak istedikleri ve yapmak istedikleri bi cok indirimleri yapamiyolar. Herkesin nefret ettigi sabit ucreti kaldiramiyolar. Surekli rekabet kurulunun a.k.a devletin baskisi ile karsi karsiyalar. Internet "cebimize göre" ya da dunya standartlarina göre cok ucuz degil evet, fakat ve netekim karsilastirildiginda telekomun diger sirketlere göre dezavantaji olmaliki, diger sirketler telekom gibi buyuk bi tekelin yaninda ezilmesinler. Istediklerinde diger sirketlere göre ciddi bi indirim yapma luksune ve gucune sahip bi sirket fakat dedigim gibi devletin suregelen bi baskisi mevcut imis. Gecenlerde baslattiklari lokum internet kampanyasini kaldirmis devlet direk mesela. Emin olun mizmizlandigimiz butun problemlerden, kotalardan, tarifelerden herseyden haberdarlar. Surada verilen tepkilerin ve cevaplarin hemen hepsini verdim ve sordum hazir yakalamisken. Aldigim cevaplar assagi yukari bunlar. Hizmet kalitesine gelince, her devlet dairesinde olan isguzarliklar mevcut tt bunyesinde de.. Butce mevzuna gelince reklam ve altyapiya dökuyolar baya baya, basarisiz olduklari da söylenemez isin asli. Sucun buyugu telekomda ya da basindaki adamlarda da degil aslinda, yine ve herzamanki ve her konuda oldugu gibi canim devletimiz bizi bi guzel sögusluyo bu konuda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Remus said: DarKRideR said: Bu Remus'un yazdığı da bayağı cahilce olmuşta açıklamak için zaman kaybetmeyeceğim. Arkadas tekel adam ne reklami, ne uydu net, superonline bunlar kadar reklam yapmiyo. Birak interneti telefon icin bile 10 lira sabit bakim ucreti aliyorlar. Cep telefonunda bu kadar sabit ucret yok. Ayrica Avrupaya dosedik diye reklam yapan ben degilim. Ttnet kadar terbiyesiz firma yok su ülkede. Adamlar bekleme odalari bile deri koltuk, üniversitelerde böyle bi sey yok hatta camiler bu kadar lüks degil. Reklamında adamlara kazandirdiği hiç bir sey yok. Zaten bütün internet hizmetleri icin para kesiyo, her satilan internet icin para kazaniyo. TTnetin korunucak hiç bir yani yok adamlar nitelikli dolandiricilik yapiyo resmen. Araplarin psg üzerinden para aklamalari ile ayni şeyi yapıyo bunu söylüyünce cahillik oluyo. Bi ara durum daha vahimdi adamlar Türkiyenin elinde bulunandan çıkışların çok daha fazlasını satmışlardı. Prime timeda fiber ile Almanya serverlarinda 500-1000 msle oyun oynaniyordu. Saat 12 den sonra 10ms e düsüyordu. O zaman geçti bi sürü extra hat aldilar döşediler, simdi neden yapmiyorlar. Reklama o kadar para harcıyıcaklarına gidip o para alt yapı yatrımı yaparlardı ama yapmiyolar. Ne yapiyorlar KOTA KOYUYOLAR. Fahiş fiyatlarla internet satıyorlar. Ülkenin internet kaynaklarını doğru yönetmek kota koymaktan, reklam yapmaktan geçmiyo. Cahil felanda degilim ama seni fena poh pohlamiş ttnet. Paramın karşılığını alamıyorsam bunun nedenide salak şaçma harcamalarsa tekel olan şirket'e isteğimide söylerim. Öncelikle reklam konusuna değineyim, verilen paralar malesef gerekiyor. Bu ülkede tertemiz bir kuruluş dahi olsan reklam yapmadığın sürece sürekli manipülasyona ve aleyhe habere maruz kalırsın. Devletin elindeyken Superonline, Koçnet vs. tarzı firmalar TT'nin hizmetini sadece ismini değiştirerek satar ve yaptıkları reklamlarla interneti sanki ABD-Japonya standartlarında sattıklarını iddia ederlerdi. Reklam yapmak gerekli, öyle ya da böyle gerekli çünkü aleyhe manipülasyonun önüne ancak böyle geçersin. Medya reklam verenine karşı silah çekemez. Tabii bunu kendi yaptıkları bazı işleri örtmek ve haber olmamak içinde kullanıyorlar. Misal ne güzel demişsin, çok fazla para harcanıyor. Benim babamın müdürlüğü şuan Türkiye'de pilot olarak uygulamaya geçen modern müdürlüklerden biri, babamın dediğine göre 1.5 milyon TL'ye mal olmuş binanın yenilenmesi vs. Biraz örtpas, biraz manipülasyonu önlemek adına reklam bu tip her büyük kuruluşun öyle ya da böyle yapması gereken bir girişimdir. Yoksa şuan TV'de gördüğün saçma sapan reklamları yapan firmaların bir çoğunun reklama ihtiyacı yok :) Altyapı konusunda da şunu diyebilirim, inanın tahmin ettiğinizden çok daha fazlası harcanıyor TT'de altyapı için, misal yine geçen yıl müdürlüklere verilen talimatlara göre bakır kablo döşemesine son verildi. Bakır kablo alımı ise sadece var olan hatların tamiri için alınıyor. Belediyenin izin verdiği sürece de her yere fiberoptik çekilmeye başlandı. Babamların bölgede hemen hemen her ay yeni bir bölgeye fiber çekiliyor, büyük şehirlerin tamamını ilk etapta komple fibere geçirme planları var. Bu arada ADSL sistemlerini de komple değiştirdiler, değiştiriyorlar. Güçlendirmeler başladı, başvurduğunda portlarını VDSL'e aktarıyorlar ve ADSL'inde bariz bir şekilde kalite arttımı gözüküyor. Babam ilk çıktığında yapmıştı bizimkini mesela bariz bir şekilde internet nefes almıştı. Bu tip bir girişimde var. Ha TT sütten çıkmış ak kaşık mı? Değil :) Ben yine babam aracılığıyla o kadar çok şey duydum ki içeride dönen olaylar vs. insan şaşırtıyor. En basitinden vergi kaçırmak için yapılan bazı girişimler, en basitinden GS'ye TS'ye aktarılan paralar ve sponsorluklar yazdığınız gibi bunun güzel bir örneği. Gerçi bu tip devasa şirketlerin tamamında görülen benzer şeyler, kahrolsun kapitalizm diyoruz. TT için kurumsal olarak birçok laf söylenebilir aslında ama hizmet kalitesini arttırma yönündeki hareketleri ve yaptıkları için şuan laf söylemek tamamen cahillik olur. Çünkü gerçekten halk tarafından bilinmeyen çok fazla faktör var. En basitinden devletin baskısı, yurt dışına karşı yapılan ödemeler, yurt dışı çıkışını 5 ülkeyle ortak kullanıyor olmamız vs. vs. vs. gider. edit: Ha bu arada ben tamamen babamın müdürlüğünde işin işlemesinden ve onun genel olarak anlattıklarından hareket ediyorum. Tüm Türkiye'de işler bu tip yürüyor diyemem, ama benzerdir eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Alt yapiya yatirim yapsalardi son 5 yilda 8 mbit sinirsiz internetim once 8 mbit en fazla sonra 8 mbit 30 GB kotali olarak degismezdi. Adamlar kapasitelerinin 10 kati internet satiyorlar sonra yatirim yapmadan nasil durumu düzeltiriz çabasına giriyorlar. Bizim paralarda milletin jipine benzin oluyo. Amerikada olsa eminimki 1M dava açılırdı, çoğunuda kaybederlerdi. Hani superonliine davayı kaybetsin istemiyorum, ama kazanirsa kazik yine bize giricek. Ekim gelsin çıkıcam ttnetten zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 DarKRideR said: Bosa yazmissin sanki haci, bosver gitsin vaktini harcama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar