Jackques Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 hehe ilginç bir haber açıkçası =) [hline] Oxford Üniversitesi öğrencisi iki genç üniversite bilgi işlem sistemindeki bir açığı suistimal etmek suçuyla okuldan uzaklaştırıldı. İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Oxford’ta okuyan Patrick Foster ve Roger Waite, bilgi işlem sistemindeki açıkları kullanarak sisteme sızmak ve dosyalara girmek suçundan en az 1 yıl eğitimden uzak kalacaklar. İkili geçen mayıs ayında üniversite gazetesi The Oxford Student’ta bir makale yayımlayarak, bilgi işlem sistemine nasıl girdiklerini detaylı bir şekilde anlatmışlardı. Makalede, Google’dan dahi bulunabilecek araçlar yardımıyla üniversitenin sistemine girdiklerini, teker teker tüm öğrencilerin bilgisayar etkinliklerini, kimin epostasını ne zaman okuduğundan şifrelerine kadar tüm bilgileri görebildiklerini yazmışlardı. Foster ve Waite sisteme kanun dışı yollardan sızmak, yetkili olmadığı dosyalara erişmek, öğrencilerin kişisel dosyalarını ihlal etmek ve üniversite sistemine onarım maliyeti çıkarmak suçlarıyla hüküm giydi. Okulun öğretim üyelerinden oluşan yargıçlar heyeti, ikilinin bu yöntemle üniversiteye zarar vermek gibi bir niyetlerinin olmadığına kanaat getirmesi cezaların düşük kalmasını sağladı.[signature][hline]Jackques Marques
Jackques Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 hehe. zamanında bizde yapmıştık arkadaşlarla.. sadece sarı kart almıştık ve okuldan belli bir süre uzaklaştırılmıştık.[signature][hline]Jackques Marques
Jackques Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 /q format hehe.. seni müzeye kaldırmak lazım o zaman :) onlarda amma düdükmüş be. nasıl anlamadılar.. lol[signature][hline]Jackques Marques
Jackques Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 nedir bu üslub? Geçmişte, tee çocukken yapılmış birşeyi hatırlayıp anlatmak çok mu abest? 14 yaşında filandım sanırsam o zamanlar.. edit: babacum nedendir bilinmez mesajını silmiş.. ona yönelik bir cevaptı. [signature][hline]Jackques Marques [Bu mesaj Jackques tarafından 02 Kasım 2004 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 yok jacq ben troile demiştim zaten neyse tekrr yazarım @troil; aferin boyun mu uzadı yapınca.. böyle devam et[signature][hline]Siz gidin pipinizle MMORPG oynayın.. Pipi The MMORPG
KARAMURAT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 walla okul yıllarında özellikle lise falan bu yaşlarda çocukca bulduğumuz şeyler yapıyoruz.Boyumuz uzamıyor ama hormonlar haraketli naparsın yerinde durmuyor insan.Bende yapmıştım okul zamanında bişiler şimdi çocukca tabi ama o zaman işte neyse.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ee.. bende o yaşlardaydım.. üstelik neredeyse bütün müdür muavinleriyle muhabbetim vardı ve gerektiğinde oturup bilgisayar başında ufak tefek şeylerde yapardım.. ama hiç bir zaman bu kadar zarar verici manyaklık-sapkınlık derecesinde bir şey yapmadım.. yani böyle bir şeyi "huhayt şukaa" diye yapması için sapık, hasta ve gerizekalı olması gerekir.. "huhayt format attım devletin verilerine şşukaaa" bu ne abi? adam mı olundu şimdi? şeyi mi uzadı? hayır aksine zarar vermiş.. oxforddaki gençler enn azında okulun açığını bulmuş okul da buna karşı önlemini, almış.. ama ikisi aynı şey değil ki? biri yapıcı biri yıkıcı, devletin kaynağını yoketmek ne akdar büyük suç.. keşke yakalansaydıda okuldan atılsaydı.. adam olurdu belki..[signature][hline]Siz gidin pipinizle MMORPG oynayın.. Pipi The MMORPG
Wendigo Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 adı lazım deil orta anadolunun en baş kentlerinden birinin en eski ve köklü üniversitesinin ağı öğrencilere teslim edilmiştir. bu işle ilgilenen ekibe bir gun çıkan bir aksilik karşısında yerlerinde bulunamazlar ve dışarıdan teknik destek alınır.... gelen bilgisayarcılar profesorlere ilginc terminal ve makina isimlerinden bahsederler. rektorun makinası "manda" olarak adlandırılmıştır mesela. aralarında öküz, ibiş, kuduz, dallama gibi seçme isimleri hangi öğrencilerin koydugu hep sır olarak kalacak, soğuk terler doken bu öğrencilerden biri yıllar sonu bu sırrı bir forumda açıklaycaktır ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Salak bir okul PCsine format atıp sicilimi risk etmeye değmez.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
Chiptech Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Jackques, 02 Kasım 2004 12:28 tarihinde demiş ki: hehe. zamanında bizde yapmıştık arkadaşlarla.. sadece sarı kart almıştık ve okuldan belli bir süre uzaklaştırılmıştık. ışıktamıydın? ben ısıktaykende ole bı uygulama vardı da sarı kart mavı kart falan diye..[signature][hline]sözlükte çiptek e entry girmek için tık! özel ders olayı. bi sürü kisi var istediginizi seciyosunuz ayagınıza kadar geliyo. daha ne?:)
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 valla amerikada falan bi bilgisayar bolumunde olsa bu iki ogrenci bir zarar vermeyip aciklamada bulunduklari icin odullendirilirlerdi ceza almazlardi yani profesorlerle calisirlardi hatta CV lerine yazilirdi ve ilerde guvenlik konulu bi sirkette iyi bir maasa calisirlardi degerleri anlasilmamis[signature][hline]Silence in the studio!
Chiptech Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Onlar bi mezun olsunlar ordan da degerını anlayacak sırketler kesın cıkar :)[signature][hline]sözlükte çiptek e entry girmek için tık! özel ders olayı. bi sürü kisi var istediginizi seciyosunuz ayagınıza kadar geliyo. daha ne?:)
Dingaer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 volfied çok doğru sölemiş öle bir şey olsa adamlar cvleri için çok büyük bir kazanç sağlarlar ve onlar için çok iyi olmuş
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Helal olsun Oxfordlu kenklere.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas-
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Volfied, 02 Kasım 2004 15:45 tarihinde demiş ki: valla amerikada falan bi bilgisayar bolumunde olsa bu iki ogrenci bir zarar vermeyip aciklamada bulunduklari icin odullendirilirlerdi ceza almazlardi yani profesorlerle calisirlardi hatta CV lerine yazilirdi ve ilerde guvenlik konulu bi sirkette iyi bir maasa calisirlardi degerleri anlasilmamis ametrikada oluyor zaten..?[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Zamanında lisenin (Istanbul Erkek Lisesi) Ana server makinası olan Arktur'a "kazara" format atmıştım :D Her şey, karneler, eski arşivleri, öğrenci-öğretmen dosyaları her şey gidiyodu heralde :) Aah ahhh.. Allahtan Backup vardı da kurtarabildiler.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Sailor, 02 Kasım 2004 19:00 tarihinde demiş ki: ametrikada oluyor zaten..? oxford? amerika? İngiltere olmasın sakın?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 hmm bende kendi okulumun database ini hacklemek ve tüm sistemi çökertmek istiyorum , belki o zaman adam gibi bir sistem yaparlar :)[signature][hline]Dost Bildiklerimizde Bizi Sırtımızdan Bıçakladı Olsun , En Azından Arkamda Hala Brutus Var!!! Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 18 october 2004 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 hmm bizim okulda pc varmıydı yav :lol:[signature][hline]Vay Be
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Oxford’ta okuyan Patrick Foster ve Roger Waite Paticik Foster anladım niahuaha kim gitti bi[hline]FORUM THE BELL TOLLS Chris Metcalf Album - Blizz Blizzard_IcedEye
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: asinanyavuz, 02 Kasım 2004 20:57 tarihinde demiş ki: said: Sailor, 02 Kasım 2004 19:00 tarihinde demiş ki: ametrikada oluyor zaten..? oxford? amerika? İngiltere olmasın sakın? oda amerika dememiş zaten bakma ona :D[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
sheref Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ne kadar güzel.. beni de çağırdılar oxford tan da ben gitmedim..[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 zaten bu olay cv'lerine yazilsin diye soylediler bence 1 sene okuldan uzaklastirildilar al sana ne guzel 1 yil co-op yaparlar reklamlari da hazir heh..[signature][hline] Q: Does God control everything that happens in my life? A: He could, if he used the debugger, but it's tedious to step through all those variables.
Venator Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Okul islevini gerceklestirmis oldu aslında adamlar cok rahat is bulurlar. Bu arada Wendigo o hangi unitdi orta anadolunun cok merak ettim de sakın... :)[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Öne çıkan mesajlar