hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 şimdi big bangi başlangıç noktası, evrenin küçülmeye başlayarak "biteceği" zamanı da bitiş noktası kabul edersek biz şuan zaman çizgisinde nerede duruyoruz? başa mı sona mı daha yakınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 hala genisliyor, en azından observiable universe genisliyor. o yüzden hala ömrünün yarısından asağıdayız. tabi cok kaba bir tahmin bu. tabi düşününce kücülme evresi daha kısadır, su anda kütle cekim kanununa rağmen uzaklasıyor kütleler birbirinden, kücülürken kütle cekim kanununun yardımını alıcaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 güzel evrenin master race'i olmak için zamanımız var o zaman. sonraki uygarlıkların kalıntılarını bulduğu "elder ones" falan dedikleri adamlar biziz gibi geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 bir kaç hayvanın kemiklerinin yerlerini değiştirip gömmek lazım bataklığa falan. asırlar sonrasındaki insanlara trollü miras bırakırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 http://www.funisforassholes.com/2012/07/dad-hides-dinosaur-fossils-in-kids.html#.UCXBJ6OrJ8E http://2.bp.blogspot.com/-Wk49oOKFxu4/T_4WXQTbj7I/AAAAAAAADQA/rb02XEignXA/s1600/sand1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 hamsilipilav said: güzel evrenin master race'i olmak için zamanımız var o zaman. sonraki uygarlıkların kalıntılarını bulduğu "elder ones" falan dedikleri adamlar biziz gibi geliyor bana yanlız bizim için durum farklı.=)3 milyar yıl sonra andromeda ile çarpışma var...ondan sağ çıkabiliriz dünya olarak(belki)...lakin güneş 5 milyar yıl sonra red-giant denilen faza geldiğinde tostip olacaz o kaçınılmaz...işte bizim ırk için o noktada game-over...eğer 5 milyar yıla kadar kendimizi güneş sisteminden dışarı atamazsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 abi koca galaksiler ya, nası çarpışıcaklar. En fazla bi kaç yıldız birbirine girer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Cuce said: http://www.funisforassholes.com/2012/07/dad-hides-dinosaur-fossils-in-kids.html#.UCXBJ6OrJ8E http://2.bp.blogspot.com/-Wk49oOKFxu4/T_4WXQTbj7I/AAAAAAAADQA/rb02XEignXA/s1600/sand1.jpg o kadar iyi ki. beynime kazıdım bu fikri. imkan olursa yapılacaklar listesinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 tamam ben de onu dedim.Ondan büyük bir hasar almayız sağ çıkarız dedim.senin basite indirgediğin kadar da olmaz "öyle birkaç yıldız çarpışacak" =)...bir etkisi olur elbette içinde bulundurduğu sistemlere...ama o kadar büyük değil. Çarpışmadan daha doğru bir terim olan galaksiler iç içe geçecek lafnı da kullabiliriz. Suark said: abi koca galaksiler ya, nası çarpışıcaklar. En fazla bi kaç yıldız birbirine girer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 yörüngeden fırlayıp daha bi genç yıldızın çevresinde dolanmaya başlayacağız. dünya biraz daha sıcak olsa bile hayat devam edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 turkiyede geceyken baska bi galaxyde farklı bi gezegene gittim oradada geceydi yolları evleri dünyadakilere çok benziyor yannız yaşam formlarını tespit edemedim muhtemelen uyku halindeydiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 http://img.haberler.com/haber/205/kenan-evren-hesap-verecek-mi-3502459_o.jpg adam ölmüş lan ne genci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Bu yorumda anca senden gelirdi ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 da ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 andromeda ile çarpışma konusunda bir belgesel izliyordum discoveryde.bu çarpışma sırasında hiçbir gezegen ve yıldızın çarpışmayacağını söylemişlerdi kenan evren esprisine de iyi güldüm +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Suark said: abi koca galaksiler ya, nası çarpışıcaklar. En fazla bi kaç yıldız birbirine girer Yıldızların bile birbirine giremeyeceği kadar büyük boşluklar söz konusu aslında (çarpmaları da mümkün tabii, denk gelirse). Galaksilerin çarpışması olayından kastedilen aslında birbirlerinin içlerinden geçip gitmeleri. Tabii bildiğimiz anlamda bir çarpışma olmasa da galaksinin bitaraflarını dağıtmaya yeticek bir olay bu. Yıldızlar ve sistemler galakside kütle çekim kuvvetiyle dengede duran yörüngeler üzerinde hareket ediyorlar. Bir galaksinin içine başka bir galaksi koyduğun zaman bu dengeyi bayağı sarsıcağın kesin, yani yörüngelerin aynı kalmasının imkansız olduğu bayağı açık. Dış yörüngelerdeki sistemlerin galaksi dışına savrulması, ayrıca sistem içi yörüngelerinin de bozulması gibi etkileri olucak deniyor. Galaksilerin birleşip yeni bir galaksi oluşturması gibi ihtimaller de söz konusu ama güneş sistemi bunun bir parçası olur mu, dışarı savrulur mu, eğer sistem bütün olarak savrulursa dünyadaki yaşam devam eder mi onu bilemiyorum. Tabii o günleri görmemiz biraz zor, milyarlarca yıl sonra olucak deniyor, çarpışmanın kendisi de milyarlarca yıl sürecek zaten. Medeniyet tarihi dediğin altı üstü 10k yıl filan, onda bile gezegenin içine ettik resmen eheh. Gezegen yaşanmaz hale gelene kadar uzayda kolonileşmeyi çözersek belki bir ihtimal işte, yoksa gg(o zaman bile aptal bi sebepten savaş çıkarıp insanlığın soyunu kurutacakları bayağı büyük bir ihtimal bence, o ayrı konu). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 central black hole'lar var bi kere çarpışmanın nasıl olacağını kestirmek imkansıza yakın, bilim yetersiz kalıyor tamamen bu tarz konularda. ne konuşulsa boş yani şurda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 fede said: http://img.haberler.com/haber/205/kenan-evren-hesap-verecek-mi-3502459_o.jpg adam ölmüş lan ne genci Hevesimi nasıl kırdın anlatamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 galakception Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrAyZz Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar