di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Selam, Bu konulardan hic anlamayan biri olaraktan sizlere danisayim. 1 - Diyelim ki ben standart kalitede cikolata/seker gibi bir urunu, kendi ambalajimi/logomu/markami kullanarak piyasaya surmek istiyorum ama oturup fabrika kurup uretim yapacak halim yok. Bu durumda kime gidiyorum, nasil anlasiyorum? Piyasaya surerken baska birinin urettigi urunu kullanmak beni zilyon tane izin derdinden kurtariyor mu? 2 - Groupon gibi sitelerde urun listelenmesi hakkinda bilginiz var midir? Prosedur ve komisyonlar ne alemdedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 mevcut bir firman ve markan olması lazım tescil için. sonrasında fason üretim yapan bir fabrika bulup anlaşmaya bakıyor olay. üretimle ilgili ruhsat vs derdinden kurtuluyorsun ama ticari yönüyle ilgili gene bir sürü denetime tabiisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Onlar cok dert olmaz sanirim zira cesitli araliklarla az miktarda urun surmek benim aklimda. Limited edition misali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 birde yiyeceklerde regulasyon var, oyle kolayca internetten satamiyosun. arastirmani oneririm. grouponlarda vs, etiket fiyatinin %50 si olmali, yani sen 100 e satiyosan 50 ye koyucan yada daha az (istisna oluyo, bazi sitelerde de degisiyo) onunda %50 sini aliyolar (onda da istisna var.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 bi fikir vermesi açısından söylüyorum. mesela migros raflarında ürünün satılsın istiyorsan 400.000$ para istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 lokum mu satıcan londrada sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Ahah. Yok ya bu kadar cok Turk marketi varken girismem hic oyle bir ise de guzel bir fikrim var gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 di said: Onlar cok dert olmaz sanirim zira cesitli araliklarla az miktarda urun surmek benim aklimda. Limited edition misali. şöyle bir sıkıntı yaşaman muhtemel bu durumda. fason üretim yapan firmalar biliyorsun genelde belli kalitenin altında ve ucuz fiyatlı ürün çıkartırlar. haliyle sürümden kazandıklarından senelik miktar anlaşmaları ile çalışırlar. belli miktarın altında siparişleri de dikkate almamaları ile ünlüdürler. limited edition kısmı sorun yaratabilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Ya arkadas hani tek tek kiremit calip satarak zengin olanlar vardi bu memlekette ? Oyle milyon dolar yatirmadan is yapmak ne zormus be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Orda olay kiremitle satmak değil, çalmak. Çalan her türlü kazanır. Düzgün iş yaparsan kazanamazsın sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 eger ankara anlasmasi icin ise , turkiyeden cini getir, onlari sat. hediyelik orjinal seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 türkiyeden getirteceksen şeker çukulata benzeri ürünlerde sorun yoktu mantık aldığın ürünü paketleyip satmak ama paketin üstünde fason imalatı yaptırttığın yerin ünvanı, adresi ve üretim izin belgesinin numarası olmak zorunda (türkiyede böyle en azından orada da farklı değildir) en nihayetinde sen üretim izini/ithalat izni alınmış malı getirip ambalajını değiştirip satacaksın tam tüccar işi, ona göre de vergini ödediğin sürece sıkıntı olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Yok abi direkt TR icin is fikri dusunurken geldi aklima. Ondan TR icin soruyorum. Burda da yapilabilir ayni sey belki ama burdakini ayrica saga sola mail atarak sorcam. Adam akilli yazinca ulasamayacagin bilgi yok resmen burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 o zaman işin daha kolay gerçekten atla deve bir iş değil, otomatik bir paketleme işi (yani tesis kurma) yoksa kiralık bir depoda bile işini görürsün malı alıp paketlemek yeterli gerisi işin vergisini ödemek o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 2.soruyla ilgili: Groupon gibi fırsat sitelerinde ürün satışı için fiyatın en az %30'unu kırman lazım. Yani 100 TL ise en az 70 TL den başlıyor olmalısın [ ortalama %50 ]. Ama aynı segmentte ürünler varsa daha da fiyat kırılabilir. Çünkü kullanıcı satın alma kararını diğer tüm siteleri de tarayarak yapıyor. Fırsat sitelerinin alacağı komisyon yüzdesi yapacağın anlaşmaya bağlı. Ama genelde %10 - %30 arası diye biliyorum. Kategorize edilme konusu ise aynı ürün veya senden daha çok talep gören güçlü bir marka yoksa kendi prosedürlerine göre sıralıyorlar mayk.B) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 niye fiyat kırsın ki? süslü paketini hazırlar şık elit bir de isim bulur iteler baba.. yani 70 e aldıysa fiyatı 120 desin indirimli fiyatı 80 olsun yine satar tüketiciler "realist" değil, yeterli miktarda da gerizekalı barındırıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Şirket şart marka tescili için, iso belgeleri falan lazım oluyor standartların tamamını sağlaman lazım yani(tanıdık bulursan 5bin-7bin arası halledersin hepsini sanırım, gerçi ne satıcaksın bilemiyorum ben misal pirinç için konuşuyorum.) üretim yoksa işler çok daha kolay oluyor. Satış için belediyeden falan ruhsat/izin alman gerekir bi yere tezgah açacak isen. Paketleme tesisi kuracaksan el altından halledebiliten var ama yakalarlarsa üzüyorlar her türlü. Bir de bir işe yeni giriyorsan yani ismin duyulmamışsa herkesten düşük fiyat vermek müşteriyi kaçırır adı sanı bilinmemiş en ucuzu alacağıma bildiğim bir şeyi biraz daha pahalıya alırım mantığı ile. Ortalama ya da biraz daha fazla fiyat verilip sonradan düşülmesi daha makuldür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Yok yok hic oyle seylere girmeme gerek yok. Bir neyi konsept urun olacak. Haliyle kendi sitem, kendi satis magazam olmasin. buldumbuldum.com, grupon ve turevi sitelerde olsun yeter bana. Gerisi ile ugrasmak anlamsiz zaten cunku gelip gecici bir trend olacak. Ornek vermek gerekirse, atiyorum M&M'leri alicam, yanina jelibon ekleyip daha farkli daha albenili kutularda saticam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 BabacumMostors said: niye fiyat kırsın ki? süslü paketini hazırlar şık elit bir de isim bulur iteler baba.. yani 70 e aldıysa fiyatı 120 desin indirimli fiyatı 80 olsun yine satar tüketiciler "realist" değil, yeterli miktarda da gerizekalı barındırıyorlar Çok spesifik ürünler/markalar için aynen dediğin gibi sistem. Mesela adam yaşam koçu/stilist/astroloji uzmanı vs. Yani ürünün piyasasını kendi belirliyor. Tüketici zaten bilmiyor fiyat aralıklarını. Ürün fiyatı 70 TL yse, fırsata çıkmadan 100 tl benim fiyatım diyor. 50 ye satsa yine kar diye bakıyor mevzuya. Ama bu dediğimiz şey Balon Kafe'de kahvaltı, Büyükada'da tek kişilik konaklama için geçerli değil. Bu bahsettiğiniz şeyle ilgili bir startup örneği var. Molapaketi.com. Şuan siteleri güncelleniyor. Adamlar Maslak'ta ofisi kurmuş 5 metrekarelik. Atıştırmalık ürünleri paketliyor yolluyor ofis mağdurlarına. Ne reklam için bütçeleri var ne de yatırımcı desteği vardı bildiğim. Fırsat sitelerine iteliyor, bundan iyi reklam olmaz.. diyorlar. Adam haklı beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 di said: Yok yok hic oyle seylere girmeme gerek yok. Bir neyi konsept urun olacak. Haliyle kendi sitem, kendi satis magazam olmasin. buldumbuldum.com, grupon ve turevi sitelerde olsun yeter bana. Gerisi ile ugrasmak anlamsiz zaten cunku gelip gecici bir trend olacak. Ornek vermek gerekirse, atiyorum M&M'leri alicam, yanina jelibon ekleyip daha farkli daha albenili kutularda saticam. Eğer ki 3e alıp 5 e satma olayı var ise sadece amacı uygun şirket yeter çünkü al sat yapıyorsun. Şirkette fatura kesmek için lazım başka bir şeye değil yani. Sahibinden gibi sitelere şirket gerekmeyebilir ama bilemiyorum şuan kontrol nasıl oluyor. olay zate; üretici > işleme tesisi > büyük tüccar-hibermarketzinciri falan > sen > tüketici şeklinde olursa karın minimum olur ama derdin de öyle. sistemde sola doğru kaydıkça da en büyük karı elde ediyorsun ama tanıdık olması lazım böyle işler için ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 sağda solda ergenlerin foto çekip üzerine abdül pekerler photography diye isim soyad koymaları canlandı başlıktan gözümde, meğer konu ciddiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 http://www.itusozluk.com/image/adiyaman-cig-koftecisi_74058.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 moriQ said: http://www.itusozluk.com/image/adiyaman-cig-koftecisi_74058.jpg Adıyaman Çiğköftecisi.. Olağanüstü lezzetli! Ayrıca bununla şahane para kaldırdılar artık TV reklamına kasıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shearer Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 white lebelling ti sanirim, bu sekilde arat google'dan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar