Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

market research intern

yav

Öne çıkan mesajlar

multineyşınıl bir şirket Quantitative Reseach Departments'ta çalıştıracakları intern'u seçmek için yapacakları sınavda ne sorarlar, ne isterler?

ingilizce,analitikdüşüncebıdbıdı,advanced ms office vesaire gibi şeyler istemişler

başvurduydum demin aradılar sınava çağırıyorlar
napayım ben şimdi
şirket hoşuma gitti
kurumsal bir staj tecrübem yok
bu yüzden çok istiyorum girmeyi

taktik teknik excel ödevi falan verin bana :D
özellikle pazar araştırması yapan şirketlerde çalışan bir pati'ye rastlasam şurdan ne iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle sınavlar çok saçma sapan oluyor
metin vermişlerdi mesela böyle
kürtler doğuyu sömürüyor kaçak elektrik kullanıyor falan gibisinden bişi vardı
a-bence öyle
b-katılmıyorum
c-bi fikrim yok

şirketin ismini vermeyiyimde staj sınavında böyle tuhaf tuhaf sorular vardı lan dedim fişliyorlarmı bizi acaba

sonra sayısal geldi yamuldum hesap makinesi yok yanımızda fotokopiden bi tablo vermişler orda son 10 yıl içinde satılan ürünler vardı onların 5 yıl sonraki değerleri isteniyordu bunun gibi saçma spaan 45 tane soruya 50dakka vermişlerdi kadın 25dakkanz doldu dedi lan bibaktım daha 9dayım falan yandaki kız 11 de diğer çocuk 5te miydi 6damıydı neydi en son işte 13795.365'i asal bi sayıya bölmem gerekiyordu son 5dakka kaldı herkes salladı sayısalı çıktı aheuae
Sosyal ağlarda paylaş

Son 2 yılda yapılan market research'leri incele bol bol. Hepsini internette bulamazsın kolay kolay ama olanlar var.

Ayrıca düz yazı yerine ne şekillerde incelenmiş ve açıklanmış, nasıl grafikler şekiller benzetmeler vs. kullanılmış onlara bak.

Özellikle farklı firmaların/kişilerin aynı konu üzerinde yaptıkları araştırmaları incele ve karşılaştır. Karşılaştırırken de ne gibi benzer yöntemler kullanmışlar, farklı kullandıkları yöntemlerden hangisi daha etkili vs. onlara dikkat et. Konu ve research sonucu hiç önemli değil..
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür ederim tavsiyeler için
yarın sabah gideceğim bakalım
ilanlarında son sınıf veya yeni mezun arıyoruz yazıyor ama ben daha 3'e geçtim, umarım sıkıntı olmaz bu sebeple8-)
telefondaki İK'ci abla çok davetkardı sanki böyle pazartesi gel başla diyecekmiş gibi konuşuyod saçmasapan özgüvenim geldi ama ilana baktıkça da beni almazlar gibi hissediyorum hehe aman neyse gideyim bakayım tecrübe tecrübedir.
Sosyal ağlarda paylaş

ne hakkıdna market research? nielsen tarzı mı? yoksa consulting şirketlerinde research analyst tarzı birşey mi? pek fazla detay da verilmemiş gerçi.

ya da quant market research derken finans üzerine mi? mesela yatırım şirketlerinde equity research vardır, o tarz birşey mi? excel kısmına gelirsek, mouse kullanmadan iş yapabiliyorsan ve solver, pivot table vs. bilsen zaten baya birşey bilmiş oluyorsun, sıkıntı yaşamazsın o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

nielsen'in rakiplerinden biriydi bu
3 kişiydik mülakatta. sıradan bir ingilizce sınavı olduk 30 dakikalık. üstüne de ik'cı bayan muhabbet etti bizimle.
iyi geçti
çevirimeviri yaptıracaklar sanırım
birçok departmanda stajyer açığı varmış diye 2-3 kere söyledi
o yüzden kesin çağırırlar diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...