Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunun sonu ne olur? (Dişle ilgili)

kami

Öne çıkan mesajlar

Dişlerimi düzenli olarak günde 2 kez fırçalarım. Bugune kadar hiç dişçiye gitmedim, çürük vs. olayı yaşamadım. (20 dişlerin çıkışıyla ilgili problem dışında)

Ancak 6 senedir sigara içtiğim için ön taraftaki dişlerin arka tarafları zift gibi böyle siyah bir şeyle kaplı. Tartar deniyor sanırım.

Heh işte bugun dilimle oralarla oynarken böyle çok ufak bir parça koptu. toz şeker tanesi kadar. tam diş etinin dibinden. Doktora gidicem ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bu dişimdeki parçalanma olayı devam eder mi. Tam en ön dişim olduğundan sıkıntı yaptım kendi kendime daha büyük parçalarda kopar diye. Dilimle şuan oynarken boşluk hissediyorum bir garip oldum. İnternette okudum böyle dişi tamamen çekip vida filan sokuyorlarmış. Doktora gittiğimde başıma neler gelebilir tahmini olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

ortaokulda olmuştu bana aynısı hem de sigara içmediğim halde eauh
dişçiye gitmiştik dolgu yapmıştı sadece

bi de sigarayı bırak

kopan parça çok ufak dolgu yaparlar mı yinede. bu dolgu yaptırmak can yakıyor mu ne kadar sürüyor.

bu olay siyah diş taşı tabakası yüzünden oldu kesin. çünkü parça ufak olsa bile kopan parçanın yarısı siyah tartarlı tabakadan diğer yarısı da dişten.

ekstra olarak temizleteyim bari dişlerimin arkasını. bütün siyah tabakalar böyle dişten parça götürerek kopacaksa baya sıkıntı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

siz dişinizin sadece ön tarafını mı fırçalıyosunuz ya?

yoo her tarafını. sigara dumanı ön dişlere direkt değdiği için fırçalama yetmiyor bir süreden sonra. zaten diğer dişlerde problem yok.

e ön tarafta niye yok sadece arkada var diyeceksin. ufak bir alet var bende lekeleri temizleyen ön tarafta o katmanın oluşmasına hiç izin vermedim (arka taraflara müdahale etmek mümkün değil)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...