Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıldız teknik elektrik müh. mü yoksa katü hukuk mu?

e93aslan

Öne çıkan mesajlar

e93aslan said:

ikisinide yaparım, okumayı severim ezberim kuvvetlidir. ee fen lisesinde okudum matematiğimde güzeldir ve matematiğide severim. açıkçası eş baskın gibi geliyo bana bunlar, ama hukuk trabzondada olsa yıldız elektrik mühendisliğinden daha prestijlidir. haksız mıyım?

adam 2 yıllık açıköğretim adalet meslek bitiriyor sonra DGS ile galatasaray hukuk'a giriyor ne prestiji abi?

bana hukuk hep sıkıcı geliyor nedense. şöyle hukuk sitelerindeki avukatların tartıştıkları şeylere bakınca ne dediğimi anlayacaksın. 60larda yaşıyor gibi kelimelerle konuşmak yazmak falan bir ömür çekilmez gibi. haha
Sosyal ağlarda paylaş

e ezber abi, gayet ezber işte, kanun falan ezberlemiyorsun, hocanın notlarını oturup ezberliyorsun. zaten prof falan da kalmadı devlet üniversitelerinde, yar doç giriyor tüm derslere.

onlar da kendi çektiklerini öğrencilere çektirmek için ellerinden geleni yapıyor. hukukta öyle yorum morum yaptıran yok. bildiğin ezberlicen. ha bazıları bu ezberlemeye öğrenme diyor da yok öyle bişey. öyle sosyal bilimler kafasında eğitim türkiye'de çok çok nadir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yıldız elektriğin eğitimi iyidir.

Edit : Ayrıca ilk senense bence bir daha şansını deneyip, kesinlikle ne istediğini belirlemelisin. İşletme mi mühendislik mi desen bir nebze anlarımda, hukuk vs mühendislik wtf :)

Ayrıca ezber sayısal konusunda daha geçen hafta yaşadığım bir örnek vereyim. Arkadaş avukatlık tezini verecek baroya. Vermişler işte şunun şuna borcu varmış, şu iflas etmiş şu ölmüş, bunun sonucunda paranın nasıl kimden alınacağına dair bir karar alınması lazım. Nasıl yapıcam diye uğraşırken, ben "abi bence şu şekilde olur şöyle olur diye" bir tahmin yürüttüm. O da doğruladı bunun öyle olucağını ama işte 30-40 sayfa kanunlarını yazması gerektiğini söyledi.

Aynı kişiye ben matlab üzerinden yazdığım 30-40 sayfalık dizel motorunun termodinamik simulasyonunu göstersem, büyük ihtimal sayılardan tavşan yapmaya falan çalışırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Arkadasinin da sana bu sistemin calismasi icin soyle boyle bir motor lazim demesi uzerine senin hesap kitap ameleligi yapmandan fazla bir farki yok verdigin ornegin ustune bi de muhendis egosuyla bu empatiyi veya baglanti diyelim kurmaktan da yoksunsundur muhtemelen.

Sonucu doğru bildim diyorum, arabanın çalışması için motor gerektiğini de insanlar bilsin ama sdf.

Ha birde 4 teker gerekiyor.

Birde benzin falan koyuyorsun işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ahmedinejad said:

e ezber abi, gayet ezber işte, kanun falan ezberlemiyorsun, hocanın notlarını oturup ezberliyorsun. zaten prof falan da kalmadı devlet üniversitelerinde, yar doç giriyor tüm derslere.

onlar da kendi çektiklerini öğrencilere çektirmek için ellerinden geleni yapıyor. hukukta öyle yorum morum yaptıran yok. bildiğin ezberlicen. ha bazıları bu ezberlemeye öğrenme diyor da yok öyle bişey. öyle sosyal bilimler kafasında eğitim türkiye'de çok çok nadir.

Yok abi bu. Hoca notu ezberlemedim hiç, normal ders kitaplarını okuyorum ama 1000 sayfa kitap da ezberlenmez yani. Kitabı bir kere okuyorum, derse giriyorum, kanunda ne yazdığını az-çok biliyorum, sınavdan önce detaylı olan yerleri kitaptan tekrarlıyorum; tamam. Sınavlara elimizde kanun giriyoruz zaten, kanunu bilmenin bir faydası olmuyor. Yorumlayıp, gerekçelendirmen lazım. Şu kanuna göre gerekçesi gibi değil o da, bunun kanunda yazmayan, ezbere de olmayacak bir sürü teorisi, ilkesi var; onları bileceksin. TCK 30/1'e göre hata değil sadece, hatanın da kanunda yazmayan bir sürü türü var. Onlar bence ezber değil ama, öğrenilecek şeyler gerçekten. Hegel'in diyalektiğini öğrenirken ezberliyor musun? Tam o kafada işte aslında.

Tabii, Bilkent benim okul. Galatasaray, Koç ve Bilkent bu işi en iyi yapıp ilk 500'ü kapatan yerler. Ankara Üniversitesine giren arkadaşlara bakıyorum da, onların hali kötü gerçekten. 1000 kişilik dersler, test olarak yapılan sınavlar, ezberlenen notlar filan var orada. Bizim sınavlar sözlü filan bile oluyor arada sırada, o zaman görüyorsun işte ezber olmadığını.

Yok sen TCK 27'de yazan "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez". olayını bilmeyi ezber diye tabir ediyorsan bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ankara Hukuk'un kendi hocalarını dinleyip yazmadım ya, çok üzülüyorum şimdi. Ben sözlüye, 3 saat sürecek iki sorulu finale stres altında çalışıp dururken (hele sözlü çok ağır oluyor, hemen cevap veremezden sonraki soru sonra da sıradaki) adamlar 100 soruluk testlerle ceza özel gibi ağır dersleri veriyorlar.

Mevcut önemli yani hukukta. Kaç kişi alıyor o dediğin okul? 200'ün üzerindeyse kolay kolay mezun olursun ama pek bir şey öğrenemeyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Pati genellikle universite ogrencileinden veya yeniyetme mezunlardan olustugu icin sanirim muthis bir meslek/alan fanatikligi var hep benzeri tartismalarda. İnsanlarin ugrastigi seyin cok onemli oldugunu dusunmesi suphesiz faydali bir durum fakat bunu yaparken diger her seyi hiyerarsik olarak kendi altinda gormek bir anomali sayilir. Yapmayin boyle seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...