toggie Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Evet. İkinci kez başvurdum ve ikinci kez yardımcı pilot adayı olarak görüşmeye çağırıldım. İlk çağırıldığımda (hiç umudum yoktu) yurt dışında olduğumdan gidememiştim. Telefon edip bilgi almaya çalıştım, görüşmenin ciddiyetini öğrenip sırf bunun için Türkiye'ye gelebileceğimi söyledim ama bilgi vermemişlerdi. Öngörüşmenin anlamı bu bla bla çekmişlerdi. Şimdi tekrar çağırdılar. Çağıralacağımdan emindim de bu kadar hızlı beklemiyordum. Daha bir kaç gün önce ilan yayındaydı. Belgeler falan da tamam, boy-kilo zaten tutuyo. Tek sıkıntı TOEFL falan yok, çok iyi İngilizce bilsem de. Şimdi görüşmede benden istedikleri sicil kaydı, özgeçmiş, diploma, fotograf vs. boy kilo oranına bakacaklar ve gonderecekler muhtemelen. Bir de şu dil sınavlarından birini ver şu tarihte geri gel diyecekler. Forumda bu konuda bilgili biri varsa ilk sormak istedigim sey TOEFL, IELTS ya da ÜDS'ye mecbur muyuz? THY kendi sınavını yaparak kabul ediyor mu? Ya da benim orta okuldan beri tüm öğretim hayatımın İngilizce geçtiğini belgelemem işe yarar mı? Bu aşamayı da geçersem HTA (Psikomotor) testine giriyorum. Refleksler, konsantrasyon, hafıza vs. gibi şeyler. Bir sonraki aşamada DLR için Hamburg'a gönderiyorlar. Burada da sınav falan oluyoruz. Son aşamada kurum mülakatı var. İçeriği konusunda en ufak bilgim yok ama ucaklara olan ilgim ve bilgimden dolayı problem yaşayacağımı sanmıyorum son etapta. Devamında eğitime başlıyoruz. 15 yıl mecburi hizmet, eğitim masrafları maaştan kesiliyor. Tek şansım bu. Diğer türlü özel eğitim ile 50k€ bayılarak ancak sivil havacılık lisansı alabiliyorum. Şans dileyin bana :) Niye kişisel'e açtığımı da anlamadım neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Nasıl ve nereye başvurdun, bunu anlatmakla başlayabilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 bol şans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 THY sadece kendi web sitesinden basvuru alıyor. Denk gelmen lazım. Tarihleri belli degil. Senede bir zannedersem ortalama, belki biraz daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 pilot olarak başlarsan tahmini maaşın ne olacak:) bu arada sınav şart derlerse toefl kursu alıp ielts'ten geçmiş biri olarak sana ielts'i tavsiye ederim. toefl deli işi uğraşılmaz çok gereksiz aynı denklik ielts'te de var ve ielts ingiliz ingilizcesidir daha geçerlidir. sınavı kasmaz kişiye yöneliktir ve bilgisayarla muhattap olma gibi mal bi yöntemi yoktur hatta speaking kısmında sempatinle bile yüksek not alabilirsin diyebilirim. bol şanslar bu arada:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 3 yıl önce başlangıç maaşı 5 bin liraydı. şimdi ne oldu bilmiyorum. 6-7 olmuştur herhalde. IELTS benim icin de daha uygun. Londra'da 6 ay kaldım, dil okuluna gidip ingilizce bildigime dair sertifikam olsun diye. Dil okulundan pek bisey ogrenmedim diyebilirim. Sadece kendimi test etme amaclıydı :) Aksanına bayılıyorum zaten, biraz taklit ederim speaking'de madem sempati ile oluyor bu iş ehueh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 hayırlı olsun inşallah seçilirsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 tesekkurler. ya bu arada cuma 9'da gorusme. izmir'den 7.15 ucagı ile gidicem. ataturk havalimanının icinde zaten gidecegim yer insallah rotar falan olmaz. sıcarım yani direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 kokpitine girerim olursan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 ucagınız rötar yaptı dersin ama ben yapmam diyip gönüllerin puanını toplarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 sipariş veririz birde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 abi iki tur versene bende sürem he ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 pegasus'la gidiyorum sdfg. pahalı lan thy. sirket gondermedikce thy ile ucmam lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Son mülakatta tipine bakıyorlar direk, pilot olabilecek karizmaya vs. sahip misin ona bakıyorlar. Zaten diğer sınavlarda tüm yeteneklerin inceleniyor. Tabii bir de torpile falan bakıyorlardır muhtemelen. Benim bölümden arkadaşım son mülakata kadar gelmişti, ingilizceymiş mülakat. Kendini anlat, neden pilot olmak istiyorsn? gibi sorular sormuşlar. Heyecanlandım çok saçma konuştum, dedi. Zaten reddettiler. Bir de işte mühendisler falan daha avantajlı sanırım. Gerçi o noktaya geldikten sonra bölüme bakmaları da saçma geliyor, nitekim 500 kişi başvuruyorsa 480'i elenmiş oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 toggie said: 3 yıl önce başlangıç maaşı 5 bin liraydı. şimdi ne oldu bilmiyorum. 6-7 olmuştur herhalde. IELTS benim icin de daha uygun. Londra'da 6 ay kaldım, dil okuluna gidip ingilizce bildigime dair sertifikam olsun diye. Dil okulundan pek bisey ogrenmedim diyebilirim. Sadece kendimi test etme amaclıydı :) Aksanına bayılıyorum zaten, biraz taklit ederim speaking'de madem sempati ile oluyor bu iş ehueh. ahaha aynen:) az biraz şive az biraz cilve lol :D bu arada onur airden alsaydın keşke geçen baktım ist izmir 49 lira o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 deadwoll said: Son mülakatta tipine bakıyorlar direk, pilot olabilecek karizmaya vs. sahip misin ona bakıyorlar. Zaten diğer sınavlarda tüm yeteneklerin inceleniyor. Tabii bir de torpile falan bakıyorlardır muhtemelen. Benim bölümden arkadaşım son mülakata kadar gelmişti, ingilizceymiş mülakat. Kendini anlat, neden pilot olmak istiyorsn? gibi sorular sormuşlar. Heyecanlandım çok saçma konuştum, dedi. Zaten reddettiler. Bir de işte mühendisler falan daha avantajlı sanırım. Gerçi o noktaya geldikten sonra bölüme bakmaları da saçma geliyor, nitekim 500 kişi başvuruyorsa 480'i elenmiş oluyor. abimin arkadaşı pilotluk eğitimi alıyodu özel olarak. beni gazlıyodu olum mühendissin mühendis olanlar bazı eğitimlerden muaf oluyorlar deli para var bu işte diye de kursa vercek para nerde Açık Mert Korkusuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 THY denmiş, mülakat fln. bir derece. Asıl önemli kısmı atlamışsınız; Torpil var mı? :). Hayırlı olsun tabi, inşallah kabul edilirsin. Benim bir arkadaşım Pegasus'ta. Ebesi belleniyor biraz. Gecesi gündüzü yok gibi yani. Ancak Pegasus baya imkan veriyor, o da espriye vuruyor zaten; "Abi adamlar iş veriyor, ev veriyor, ulaşım veriyor, faturaları ödüyor, karı veriyor üstüne bir de para veriyorlar, tabiki seviyorum bu işi :)". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Levent,, hayırlı olsun abi şimdiden :) Fsxte öğretirsin artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Karea said: bol şans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 pm yolladım başka soru olursa iletirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Tesekkur ederim sans dilekleri icin :) Ama soylendigi gibi THY'de torpil almıs basını gitmis durumda. Torpil olmadan secilmek zor gibi ama yine de sansım var. Elektronik Muh. okumamın ve iletisim sektorunde calısmamın falan faydası olur gibi eleme icin. @shadowfax abi zaten gaza geldim ilk fırsatta tekrar fsx yukleyecem. B737-800 ile sabiha gokcen - ataturk seferlerimizi ozledim lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 zor meslek ama yanında güzellikleri de var. bol şans dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 görüşme saatini 11.30'a almışlar. rötar ile kaçırma ihtimalim de kalmadı. bi hayır var bu işte bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 o torpilli kaçırmasın diye yapılmış bi ayarlamadırda neyse üzmeyelim senide şimdi : )) bu arada bende bi ara thy nin hostlukmu stewartlıkmı neyse işte onun için basvurup gitmiştim.o havalimanındaki binasına giripte , her odadan cıkan ayrı bi huri görünce burda yer paspaslasamda şükür ederim dediydim. çoğiyiler lan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Dolgu falan sıkıntı oluyor muydu pilotlukta, bir de acik kapanis sıkıntı sanırım. Bol sans . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar