Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Organ Nakli Hakkında


wastyrx

Öne çıkan mesajlar

Uhm şimdi bize karaciğer nakli gerekiyor ama aile içinden uygun değiliz bağış için. Her yıl ortalama 2000-3000 gereklilik olup 700-800 falan kişi ameliyat olabiliyormuş. Bunun 4te 1i falan kadavradan oluyormuş yani listeden nakil almak baya şans işi. Ben şeyi merak ediyorum karaciğer kendini yenileyebilen bir organ bize de bir parçası gerekiyor. Dışarıda bağışçı aramak suç sayılır mı? Organ aramıyorum o işin mafyası neyim var ama bağışçı aramak sadece sıkıntı çıkarır mı ki? Kanun nezdinde fikri olan var mı? Mantık yürütürsek değil gibi geliyor ama belli de olmaz yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

etik işleri olduğundan bürokrasi giriyor işin içine. donör buldum getirdimle olmuyor o iş. Sonuçta bu işin araştırılıp senin o organı para karşılığı mı aldığın, kafasına silah mı dayadığın, çocuğunu mu kaçırdığın falan filan araştırılması lazım. Denildiği gibi donör ile hasta arasında oluşan ilişki araştırılıyor. Nasıl buldun, nerden buldun, karşı taraf bu riski neye göre alıyor.

Bu işlerle haşır neşir olan avukat bulun. Gerekli prosedürü anlatır, zaman kaybı yaşamazsınız. Yoksa yanlış bir iş yaparsınız iyi niyetle bu sefer hiç yaptırmazlar nakil bu şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iarwain said:

eş ve 4.derece akraba olmayanlarda verebiliyor yalnız kurumsal prosedürleri çok.naklin yapılacağı ilde etik komisyonu kuruluyor alıcı-verici ile alakalı bir sürü inceleme yapılıyor.en son il valisinin izninden filan geçiyor.


Baska ulkedir ya, Turkiye'de bu kadar duzgun isleyemez o is. Dosya arasindaki 500 liraya bakar en fazla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Çapraz karaciğer nakli diye bir şey var ben bağış yapmak istiyorum ama uyum olmuyor aynı durumda ki başka hasta ve vericisiyle irtibata geçiriyorlar işte uyum olursa ben onun hastasına organ veriyorum oda benim hastama iki tarafta kazanç sağlıyor ama buda şans işi.


nba'in 3,4 takimlik trade deallari gibi, kiminki kiminkini tutarsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...