Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sunum için Türkçe font önerisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sunum için font seçmeye çalışıyorum ama nette bulduğum güzel fontlarda Türkçe karakterler sorun çıkarttı. Bildiğiniz güzel türkçe fontlar var mı? Standart fontlar odun gibi resmen.
Mesaj tarihi:
http://gdesignbylaura.files.wordpress.com/2011/06/font-selection-chart1.png

şeklinde bi çart var. Ben genelde calibri kullanıyorum, temiz rahat okunuyor falan. Darbe.doc bile onunla yazılmış
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Önce sunum için en uygun fontlar sans serif'lerdir.

Univers kullan.

Biraz serifimsi olsun dersen Rotis.

Gill Sans sevmiyorum ben, gözüm yorulduğunda okumak için açıyorum genelde sadece ama büyük fontlarla yapılacak sunum için gereksiz bence.

Univers iyi, düşük ppi'li ekranlarda okuma yaparken de onu açıyorum hep. Sunum için de ideal kendisi.
Mesaj tarihi:
bunun garbage'da olma sebebini birisi açıklayabilir mi?

afili başlık atıcam, serif olsun diyorsan cambria veya adobe garamond pro'dur.

sans serif ise gotham, frutiger, ben gill kullanıyorum ama mesela kağıtta falan kesin okunsun etc diyorsam franklin gothic book'un bold'unun çok bi kağıt dolduran ve kalas bi hali var gerçekten. illa ki bakıyorsun.

bu neden garbage'da
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Garamond fontların şahı zaten ama ekranda Caslon daha iyi duruyor bence. Garamond için baskı ya da çok ppi gerek.
Mesaj tarihi:
Top 40 fonts diye bir dosya indirdim şimdi. Söylediklerinizin neredeyse hepsi var içinde. Biraz deneyeyim bunları. Teşekkürler şimdiden.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Marvel çizgiromanları dışında kullandığım tek korsan şey. Alamadım tabii. Marvel'e de para dayanmıyor zaten. Gerekli de hocalara düzgün görünen şeyler vermek için bu Font Folio.
  • Yeni Oluştur...