Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iphone ve android i olan arkadaslar

reyou

Öne çıkan mesajlar

<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
alert($(document).width() / $(window).width());
</script>

kisaca;

alert($(document).width() / $(window).width());

su kodu bos bir sayfada telefonunuzda deneyebilirmisiniz, ben wp da denedim istedigim sonucu aldim..

sayfa olusturup nete atamadim ama yapabilen olursa bana bildirirse sevinirim.

ppi i olcmek icin kullanmak istiyorum
desktop bilgisayarlar 1 tabiki bana 1 veriyor
lumia ninki 217, bana 2.1 veriyor yani istedigim sonuc

eger iphone retina ve androidde de calisirsa projeye daha saglam adimlarla yaklasabilirim.

tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

anladim abi, neyse, yapcak bisi yok o zaman,

aslinda amacim tek bir web sitesi yapip, device in pixel gosterebilme yetisine gore zoom yaptircaktim web sitesine ama
iphone 321 ppi olmasina ragmen 3.1 yerine hala bana 1 diyo le fuuuu

bide windows phone begenmiyonuz neguzel pasa pasa 2.1 diyo bana

nese saglik olsun sdfsdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Aradigin seyi yanlis sekilde ariyosun diyelim o zaman. Hos ne aradigini da anlamis degilim hala ama sonuc olarak 1 alman gayet normal zira document html document'i, window ise browser'in width'ini temsil ediyor ve ilk acildiginda fit-to-screen yaptigi icin dogal olarak 1 cikiyor.

Vindoz oyle acmiyorsa o onun malligi. =)

Diger yandan bu is icin gayet guzel library'ler ve html5 ile gelen ozellikler var. Onlari kullaniver.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aradigim sey, ben bi web sitesi yapiyom simdi desktop icin ama bi mobile device gelince adamin gosterdigi viewport a gore documenty.style.zoom = ratio ya gore duzenlenmis numara
olarak ayarlicam, bolelikle

adam her navigate edisinde tekrar tekrar zoom etmicek, ben en iyi okunabilir zoomu saglicam adama olay bu yani

mesela siz her paticige girdiginizde, tekrar tekrar zoomlamaktan bikmadiniz mi?

nasi cozcez bu sorunu?
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de document zaten window kadar geniş olmaz mı? Anca scroll bar çıktığı zaman o ratio değişir. O yüzden bu yöntem yanlış bana kalırsa.

iOS cihazlarında Safari belli width'li ortalanmış sitelerde tam o content'i ekrana sığdıracak kadar zoom yapıyo zaten ama sanırım sen kendi belirlediğin bi alana kadar zoom yaptırmak istiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

evet son dedigin cumle aynen,

simdi benim content diyelim 800px genisliginde
simdi document.width dedigim zaman browser'da iphone da 800px gosteriyo ama ben iphone da zoom yapmadan okuyamiyorum yaziyi,
cunku iphone retinadan midir nedir 800 den cok daha fazla pixel gosterme yetisine sahip scroll olmadan

bende contente okunabilecek kadar zoom yapmak istiyorum.

www.paticik.com a girdiginizdede ayni sorun var mesela telefonlarda, halbuki websitesi otomatik zoom yapsa daha ii olmazmi?
Sosyal ağlarda paylaş

ekranın kaç inch olduğunu bilmeden yükseklik ve genişlik bilgisi ppi değerini vermez ki

yani bence tarayıcı ve os bilgilerine bakıp ona göre ölçeklendirmen daha kolay bir yol olur, zaten iphone lar belli, android içinde çözünürlüğü alıp ona göre tahmini bir atama yapabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...