Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölüm mü önemli üniversite mi?

apsingir

Öne çıkan mesajlar

Belirli okullarda belirli bölümler öne çıkıyor, her iyi okulda da her bölüm iyidir diye birşey yok. Araştırmak gerek, mesela kendi okuduğum okul ve bölümden bahsetmek gerekirse

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi genel olarak çok rezil bir fakülte, insanın okuma hevesini kaçırıyorlar. Ben After Effects kullanmayı biliyorum, Türkiye'deki en iyi mekanlardan birinde staj yaptım ve TRT'ye jenerik bile hazırlamışlığım var stajer olarak. Neyse gittim animasyon film yapmak istiyorum bitirme için dedim, hocanın verdiği cevap;

"Sen yapamazsın boşver"

Pezevenk, yapamayacak olsam bile destek ol. Senin amacın sektöre adam yetiştirmekken yaptığın iş ile adam soğutuyorsun. Ben okul yaşantım boyunca bu tip adamlar yüzünden şimdi sektörde çalışmak istemiyorum. Sebeplerden biri bu gerçi asdfsd başka sebeplerde var.

Ha yapmayacağım o projeyi mesela, bütün dersleri verdim özellikle bitirmeyi bıraktım tek başına ve seneye çok daha iyisini yapıp al, sokarsın bir yerine diyeceğim. Hırs yaptım,

Ama mesela bakıyorsun, Tıp, Hukuk ve Mühendisliğin bazı bölümleri çok iyi bizim okulda. Giden arkadaşlardan, yaptıkları derslerden ve bahsettiklerinden bildiğim kıskanıyorum. Geleceksen mesela kocaeli'ye bu fakülteler çok rahat tercih edilebilir çünkü cidden çok iyiler, çıkardıkları mezunlarda buna en güzel kanıt.

Bölüm/Üniversite olayını çok iyi incelemek gerekiyor. Değişkenler olabiliyor gerçi ama dekanlar vs. de incelenmesi gerekiyor.

Mesela ben okula başlarken bizim bölüm harikaydı. Mükemmel 3-4 hoca vardı, açık ara Türkiye'de kendi dallarındaki en iyilerdendi. Dekan yüzünden, rektörlüğün "sinemaya para harcağıma tıpa harcarım, orada insan hayatı var" zihniyetindeki bölüm parasızlığından vs. hepsi kaçtı. 2 tanesi İst Üniversitesine profesör olarak geldi, biri Çanakkale'de bölüm başkanı oldu vs. böyle işte ...
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Ha yapmayacağım o projeyi mesela, bütün dersleri verdim özellikle bitirmeyi bıraktım tek başına ve seneye çok daha iyisini yapıp al, sokarsın bir yerine diyeceğim. Hırs yaptım,

gerçekten böyleyse garip bir gaz var arkadaşım sende
salla başı geç sınıfını bitir okulunu
projeni sektöre yap
deli misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Başvuracağın işi, okulu cezbedecek bir şeyler yaparsan o olayı direk kara çevirebilirsin yalnız. Benim kız arkadaşım bir sene bölümünde kimsenin yapmadığı kadar bitirmesine uğraştı. Sonra bitirmesinin konusunun çalışıldığı bir yüksek lisans bölümüne gitti. Mülakatta jüriye dağıttı bitirmede yaptığı şeyleri. Adamlar ilgilenip bitirmesini cidden kendisinin yapıp yapmadığını anlamak için minik sözlü gibi bir şey yapmışlar. Bakmışlar her şeye cevap veriyor falan. Ales'i falan diğer başvuranlardan düşük olmasına rağmen küt diye bunu almışlar mesela.

Proje yapıp şirkete ben bununla uğraştım diye göstermeye gidip iş koparan tanıdıklarımda var. Olmaz deme yani. Hele sinema, tv, sanat tarzı bir bölümün varsa bizim sayısalcılardan daha kolay etkilersin diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...