Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigaraya başlama yaşımız yada başmama nedenimiz...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ne alaka ??*[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Akıllı değil ama çalışkan ise dikkat et
Akıllı olupta tembel ise ikaz et
Hem akılsız, hem de tembel ise imha et...
Mesaj tarihi:
Bırak erken ölmeyi süründürüyo televizyonda herifin teki önce parmagını kaybetmiş sigaradan sonra elini kolunu sonra diger kolunu daha sonra iki bacagını adamı gösterdiler tv de tek kafa ve gövde kalmış bilin bakalım hala ne içinyo evet evet SİGARA neyse karısı 1-2 yıl sonra kurtulur önce evi yakmazsa tabiki bence başlamak için bi neden olamaz sigaraya[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
said:
Razu, 30 Ekim 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Alkolun yanında ii gıdıyor sıgara ben de bırtek alkol ıcerken ıcerım sıgara( sıgaranın dumanın ıcıme cekmıyorum)buda bır nevı bagımlılık mıdır?yanı dumanı ıcıme cekmesem bıle zararlı mıdır?

su olaya bır acıklık getırsen bılgısı olan varsa???[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
Xechelon, 30 Ekim 2004 20:56 tarihinde demiş ki:
cok nefes tutunca nooluyo yani
ole yarismalar fln mi duzenleniyo en uzun kim tutabilir nefesini die

nefes tutmak ciğerin kapasitesini ölçmek gibi birşey
nekadar azsa ciğerin okadar işlevsiz kalmış demek[signature][hline]kişisel silahlanmaya EVET, toplumsal silahlanmaya HAYIR... sadece ben silahlanacam
Mesaj tarihi:
Aile faktörü çok önemli bence.Yani ailenin çocuğa bu konuda fazla güvenmemesi lazım.Benim çocuğum yapmaz denmemesi gerek.Misal bern bana sigara teklif edenlere sağolun ölmek için daha iyi yollar biliyorum diyen birisiydim şimdi iki günde bir paket bitiyor.Babam hep içmeyeceğimi düşünerek bu konu üzerinde fazla durmazdı.Kendisi içerdi ama onun beni etkilediğini sanmıyorum
Sebebine gelince çoğu tiryaki kabul etmesede bence önce gelen sebebi özentidir.^Salih içiyor acaba nasıl bişi^yada benzerleri
Birde bir şey yapma ihtiyaçların geliyor.Misal ben alkol kullanmayan biriyim o yüzden bir ortama gittiğimizde millet içerkene bende bişiler yapma ihtiyacı duyuyorum ve bir sigara yakıyorum.Saçma ama yapıyorum.Her ne kadarv spora devam etsemde bir 2-3 sene sonraya kadar ondada etkisini görücem ki daha lise üçteyim.

Kısacası çükü uzatmadığı tecrübeyle sabittir.Başlayıp bırakmak zor o yüzden hiç başlamayın.Birde insanların size saygı duyacağını yada büyüdüğünüzü düşüğneceklerini sanmayın.Sigara içilen bir ortamda sigara içmeyenler daima daha fazla saygı görürler.Ve sizi görenler dünyanın en iyi insanıda olsanız bunda her pislik vardıresrarda çekiyordur şeklinde bakıyorlar,
Mesaj tarihi:
sigara öldürmez
kanser riski varsa azıttırır
60 ında kesin kanser yapar
ciğer kapasitenin içine eder uyurken bile hızlı nefes alırsın ciğerlerin yorulur
vücut ve zihin kapasiteni tamamen kullanabilicekken çok büyük oranda kısıtlarsın koşamassın yürürsen saniyede nefesin kesilir adam gibi derin nefes bile alamassın boğazında sürekli iğrenç bir balgam olur sabah kalkınca boğazında berbat bir tad olur dişlerin sapsarı olur vs vs...

hayatınızın değerini düşürüyorsunuz lan
içtiğiniz şeyi hayvanlar bile yemiyor
nikotin tarlasına konan inekler kaçar biliyormusunuz yemezler tütünü
tütün zehirlidir
ama mal gibi gidip içiyorsunuz niye? çünkü bağımlılık yapıcı etkisi var ve salak gibi özenip özenip içiyorsunuz sonra iyiki içmişim diyorsunuz ÇÜNKÜ ARTIK GERİ DÖNÜŞÜ YOK kedi uzanamadı ciğere ög der sizde uzanamadığınız ciğere zaten lazım diildi diyosunuz sonra "ooh ne güzel ciğerlerim bayram etti" diyip kendinizi avutuyorsunuz
AMA KENDİNİZİ KANDIRIYORSUNUZ ESASI B*K GİBİ TADI VAR VE SIRF KONTROL EDEMEDİĞİNİZ İÇİN ONU DESTEKLİYORSUNUZ![signature][hline]kişisel silahlanmaya EVET, toplumsal silahlanmaya HAYIR... sadece ben silahlanacam
Mesaj tarihi:
ya aslında tam ozentılıkte denmez bence.cunku alkol ıcıyorsun x kısı y kısıye dıyor ıste abı bıranın yanında sıgara cok ıı gıdıyor dıyor oda "aa olemı" dıyor bole bole yavastan yavastan baslıyorsun.
Ama bırde tabıkı dırek ozentıler var onlar ıcın bır sey demıyorum[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
aha buraya yazıyorum

*!bana sigara içirebilene helal olsun bana(kaba kuvvet hariç:P)*

ama alkol severim
tadı güzel onun
zararı var ama olsun
sırf alkol almak için içmekle şu annemin yaptıı vişneli tarçın likörünü içmek çok farklı hem likör içerek sarhoş olmak garip bişi pahalıya gelir:P

not:vişne tarçın likörü ne lan demeyin bizde bilmiyoruz annem buldu şahane bişi pazaralamaya sürülebilicek bi tadı var[signature][hline]kişisel silahlanmaya EVET, toplumsal silahlanmaya HAYIR... sadece ben silahlanacam

[Bu mesaj Chemical tarafından 30 Ekim 2004 22:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ewet stres atmanın yolu ayçekirdeğidir.Ayrıca sigara öksürtüyor ne gerek var ya.Aslında alkolün tadınıda sevmiorum ama alkol içtikten sora sarhos olmak güzel :) Daha yaşım nedeniylede sigarada alkolde içmiorum ama zorlasalarda içmem.Heleki sigarayı asla içmem sigara içerek hayatını mahveden ve hergün bırakmak istediğini belirten bir örnek var karşımda :Babam! Ama özel günlerde içki içerim çokda zevkli oluo =) Sarhos olurum mutlu olur ve kalkar oynarım fln ( yılbasında sarhos olmam diip içtim sora herkesin önünde dans etmiştim asla unutmam :( )[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Mesaj tarihi:
Sigara içmedim, hiç denemeyi de düşünmedim. Hem para verip hem de duman çekmek fikri önceden beri bana ilginç ve saçma geldi, zaten canım çok kıymetlidir, üç kuruşluk maket yaparken tiner solumamak için gidip oto boyacıların kullandığı maskelerden aldım.
Ama içmeyin şu zıkkımı be, Phillip Morrisin yıllık cirosu Türkiye Devletinin gelirinin 10 katı oldu be sayenizde. Herifler de dünyanın en büyük şirketi oldular, yakında Amerika petrol yerine tütün tarlalarına saldıracak :)[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Mesaj tarihi:
walla 3 4 senedir içiorum .meraklı bi kişilie sahip olmamdan ötürü başladım arkası da geldi . içinde en baba zehir de olsa 300 cesit zehir de olsa pek umrunda olmuo insanın .. yani en fazla 20 yıl daha erken ölürsün sigara içmenden ötürü .cok yaşama gibi bi derdim de yok yani bu yüzden yok zehirmiş yok amerikalılara para kazandırıomuşuz bbunlar sadece laf bana göre. ortam olunca içersin olmayınca içmessin . al bak şimdi ramazandayız 20 gündür aazıma sürmedim .
ööle içeninde içireninde azına sçiim anlayışı cok saçma ..
aycekirdeininde vücuda büyük zararı var sigara karsıtları bi araştırsınlar görürler.
Mesaj tarihi:
asıl önemli olan suyun altında tuabilmektir...Normalde suyun altında tutavcağınızdan daha fazla tutarsınız :)[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Mesaj tarihi:
sigara cok fena bisey. gunde 20 tane ictin diye.
kesinlikle cogu kanser turunun ekmegine yag suruyor, ama kesinlikle her icen kanser olur her icene zarari dokunur demek yanlis.

kac futbolcu var pufur pufur tutturen.

yani camel marlboro disindaki seylerin zencefilli aromali tutunlerin, purolarin, pipo icmenin zararindan cok keyfi oldugunu dusunuyorum[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 30 Ekim 2004 22:40 tarihinde demiş ki:
aha buraya yazıyorum

*!bana sigara içirebilene helal olsun bana(kaba kuvvet hariç:P)*

ama alkol severim
tadı güzel onun
zararı var ama olsun
sırf alkol almak için içmekle şu annemin yaptıı vişneli tarçın likörünü içmek çok farklı hem likör içerek sarhoş olmak garip bişi pahalıya gelir:P

not:vişne tarçın likörü ne lan demeyin bizde bilmiyoruz annem buldu şahane bişi pazaralamaya sürülebilicek bi tadı var

vişne tarçın likörünü ilk defa duyduysan üzülürüm sana.
Biz evde kendimiz bile yapıyoruz be..[signature][hline]Adım Boojack, lebleklebelek ?
Chainsaw is the law
Mesaj tarihi:
+ sigara icmek muhabbet actirir, %30 u kiz olmak uzere devamli biri sizden ister verirsiniz slm muhabbettir ortamsinizdir[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
avrupa gormus adam baska oluyo hehe[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 30 Ekim 2004 23:50 tarihinde demiş ki:
+ sigara icmek muhabbet actirir, %30 u kiz olmak uzere devamli biri sizden ister verirsiniz slm muhabbettir ortamsinizdir

kız sigara ister sen de sigara içme etme başlarsın tartışmaya. al muhabbet. derdin muhabbetse sigaraya gerek yok.
sigara içmek için bahaneler uyduruyo herkes. o yüzden zaten içiyo çoğunluk. zararlarının farkında iil kimse. etrafa verdikleri rahatsızlığın da farkında değiller. sigaraya allerjim var. sigaralı ortamlarda 5 dk duramıyorum. aslına bakarsanız şanslıyım, bu sayede sağlıklı kalıcam ve sigare içemicem.

sigara cool diildir, eğlenceli diildir, tadı güzel diildir, muhabbet kurmanın tek yolu diildir, zararlıdır, etrafa rahatsızlık verir.

bunları nerdeyse herkes biliyo. neden hala içiyosunuz?
hiç ama hiç anlamıyorum. şurda paticikte takılan herkes doğal olarak eğitimli insanlar. ben mi anormalim acaba da böle düşünüyorum...
Mesaj tarihi:
Sen normalsin sigara içneler anormal :)[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Mesaj tarihi:
bana babam veletten sigara içirdi zorla o günden beri sigara içmiyorum :P iğrenç tadı varr ıyyy kendimi zehirlemek için para vermem

*!koşar eroin alır*[signature][hline][b]Msn : [email protected]

Alexi_Septimus, 29 Ekim 2004 16:03 tarihinde demiş ki :
Hepsi bir kere kullanılacak ?
3x4 = 12
5x6 = 30
30-12 = 28[b]
Mesaj tarihi:
kocum sen bayan empatisi dersinden sinifta kalmissin. belli.

sigaran varmi?
yok ben kullanmiyorum..
hasktr ya.. neden kullanmiyosun.. sende yoksa ben veriyim? mi diycek

cennette bile zor olur o

bide kizin sana kendini BORCLU hissetme psikolojisi vardir. senden bisey aldi, bi turlu odeseceksiniz.. zaten tipsiz olsan tenezzul etmez yanina yaklasmaya.

ben sigara icmiyorum.. ama varya bi icsem elimden gecmemis kiz ile ayda su.. o derece yani..

sigara icmiyceksinde.. tamam.. sen saniyomusunki gunde 3 ogun fastfood yesen.. yada birak onu her gun 50gr daha fazla yag yesen onun zarari sigaradan daha az? dozajini bilerek tuket. tutun mamulleride hayatin keyiflerinden biri!

yani bak sana ornek veriyorum, senin icin ornek.. simdi sen gunde 1 paket sevissen biriyle ne kadar zararli dersin? bak dusun 20 kere.. senin soyledigin kulaktan dolma suratin sivilce olacak.. kalbin 160 atacak.. hastalik kapma ihtimalinde 0 degil..

tamam tamam belki ayni sey olmadi..

ama demek istedigim sudurki paket paket icmeyin, etrafa gostermelik icmeyin. kendiniz olun yasaminiza keyif katacak seyleride hayatinizdan 200-300 gun kirpiyor diye kesmeyin[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
  • Yeni Oluştur...