Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Viktor said: seytan ayetlerini gundeme getiren o degilki ama, yazdigi seytan ayetleri kitabi ile salman rusdi dir biliyorum turan dursun kitabında yazmış zaten bütün süreci. Türkiyede bu konuyu gündeme getirmeye cesaret edebilen tek kişi turan dursun'du onu anlatmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Cuce said: feamer kardeşim, tümüyle kendine ilginc geleni koyuyorsun ortaya o kadar. fransızlar sparta için ibne demiş diye, dünyadaki bütün bilim adamları yalancı değil, üzgünüm yanı değiller. antık yunadada homoseksüellik cok makbul görülen bişidir, bunu sırf fransızlar demiyor zaten bir sürü tarihcinin ulastığı sonuc bu, 18. yüzyıl fransız safsatası değil yanı. Gaylik translık aşağılayıcı değil, translık değil tranlık yazdıysen eğer, yunan sehir devletleri ve imparatorlukları korkunc tranla yürütülen medeniyetler. yok öle oy attık oldu falan diye, cok ciddi kölelik var, inanc teleransı sıfır vs vs. Cok havada seyler sunuyorsun üzgünüm. daha önemlisi hala inatla bilimin nasıl calıstığını anlamamakta inat ediyorsun. bilim sabit bişey değildir, kabul ettiği doğru değişir, sectiği yontemler değişir, kendine saplanıp kalmaz, kendisi değişir, ilerler geriler, hoplar catlar patlar, tekerlek gibi spartalı gibi bişidir bilim. Tarihi muzafferler yazar sözünün en babacan en goz dolduru orneğini önümüze koydunda, günümüzdeki tarih'e dair bilgilerin romalı bürökratların ne yazdığıyla cizdiğiyle ilgisi yok yanı. ınat ediyosunki mağradan cıkıpta tarım yapıpta medeniyet kuramaz öle zıptadadak. Hayır yanı, avcı toplayıcı diye bişeydemi duymadın? tarımdan önce medeniyet diye bişi var onudamı duymadın? Tarımsal toplumlarladan önce göcebe/konar göcer havtancı toplumlar medeniyetler olustu bunudamı bilmiyosun? nedir bu 6000 yıl önceki insanı kücümseme hali anlamıyorum ben. Hayır en komiğide ne bliyomusun, 6000 yıl önceki adam gecmiş yok olmus medeniyerlere dair bişiler buluyo keşfediyo bu sayede cağ atlıyo, bi herkezin elinde uydu görüntüleri thermal kameralar, sondalar, ultra sonlar biride cıkıp yerin altında bi lagann bulamıyo arkadas. nedir yanı sumerler bütün dünyadaki eski medeniyer kalıntılarını toplamıs yakmısmı plagirism yaptıkları belli olamsın diye. anlamakta ısrar etsenizde, ben alaşılıdı kanatindeyim... ayrıca yunanlılar ile ilgili verdiğim örnekteki büyük resmi görmeyip, eşcinselliğe odaklanmakta ayrı bir olay eğer konuyu tarih öncesi çağlar veya tufan öncesi insalar falan diye açmış olsaydım ve söylediklerini yazsaydim dediğin doğruydu ama seninde okuduğun gibi muhammet ve sümer dini meselesi bu konuda konuşulmaya başlayınca, bende tufan vb. gibi konulara deyindim zaten dünya üzerinde bunları ilk ortaya atan biride değilim, bizde öğrendik sağdan soldan bunu üzerine loy loy yapılınca da kendi argümanlarımı anlatım bunu tartışmak zaten mesele değil son mesajımda da dediğim gibi kendi yazdıklarım olsun, diğerleri olsun doğruluğunu kanıtlayamıyoruz şu an bundan 50 sene önce hitit ve sümer bilinmiyordu bile tam olarak ve böyle tarih yazıldı, sizde o tarihi burada argümlara kanıt olarak sununca bana ürperti geliyor ve evet genel olarak böyle tarih yazıldı, akside olamazdı zaten çünkü bilgi veya kanıtta yoktu o zamanlar ama dediğim gibi sizi zaten çıkarım olan fikirleri, kendi fikirlerinize dayanak olarak alınca, ben ne diyim karışmıyım yani, not düşmeyim mi buraya? bende alternetif konuşulna bir senoryadan bahsettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 LathspeLL said: Viktor'un son yazdığı kuranda var, peki hala insan nasıl "tanrıdan geldi la bunlar" diyebiliyor aklım hayalim almıyor. Bildiğin karar değiştirmiş yazarken adam. Edit: o devirde silgi yokmuş. Iste kulaklarini tikayip NANANANANANAN yapman lazim, herseye kadir, butun olucaklari onceden bilen, onun iradesi olmadan yaprak kipirdamiycak derece kudretli allah neden celiskili vahiyler yollasin Muhammed hayattayken zaten isyan cikmis, nashkin dine girmesi ve tefsir gelengide bu zamana dayanir Gelelim diger celiskilere Bi defa ebubekir doneminde yazili hale getirildigi halde kendine kitap olarak hitap edildigi sureler var Huruf u mukatta olayini zaten yazdim gecenlerde %99 u allah afzi ile yazilmis ken peygamberin agzindan ve cebrailin agzindan yazilmis sureler var Butun herseyi cift yarattik gibi bilimle kafadan celisen sureler var, cinsiyeti olmayan canlilarin var oldugunu biliyoruz Seytan ayetleri gibi politeist temelli yiginla sure var " o yaraticilarin en yucesidir" kelime obegi 3-4 yerde geciyor, allah tekse kim bu yaraticilar? Kendi icinde celiskiler ise yazsak WoT olur, peygamberlerin hepsi ibrahimle ayni soydan gelir diyor bir surede, oburunde ise her millete peygamber yolladik diyor, bi surede muhemmedden onceki tum peygamberler oldu derken oburunde isanin hala yasadigi yaziyor falan filan, nashk konusunda ilgadan bahsettim zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Ha bu arada yunan demisken yunan medeniyeti ve hikayelerin cogunun yalan dolan oldugunu, 19. Yy da bir avrupa ideali yaratmak icin donem tarihcileri tarafindan pek cok sryin fabrike edildigi, yunanistanin misirin kolonisi oldugu vs vs ustune black athena diye sahane bi kitap var onu okuyorum su anda Akademik cevreler adami bunu yazdigi icin afaroz etmisler, o derece kiymetli bir kitap ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 offf abi inatla sanki, romadan beri yazılan kocaman bir kitap var adı tarih, bizde hala aynı kıtaba yazıyoruz gibi bir iddaa içindesim ne desem boş. tarih dediğinin fizikten kimyadan farkı yoktur, varsa kanıdın getirir koyarsın, teorileri sorgularsın, veya var olan kanıtlar üzerinden yorumları kabulleri teorileri sorgularsın. gidipte "cok sacma bence 6000 yılda internet bulunamazki" dersen kimsenin ciddiye almasını bekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 nilepin yeni accountu filanmi bu? "bence" diye kanitlanmsi teorilere keci gibi itiraz eden ve geri adim hayatta atmiyan bi onu hatirladim forumda heueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Myshkin said: Viktor said: seytan ayetlerini gundeme getiren o degilki ama, yazdigi seytan ayetleri kitabi ile salman rusdi dir biliyorum turan dursun kitabında yazmış zaten bütün süreci. Türkiyede bu konuyu gündeme getirmeye cesaret edebilen tek kişi turan dursun'du onu anlatmaya çalışıyorum. kitabın turkcesi hala yok sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Cuce said: offf abi inatla sanki, romadan beri yazılan kocaman bir kitap var adı tarih, bizde hala aynı kıtaba yazıyoruz gibi bir iddaa içindesim ne desem boş. tarih dediğinin fizikten kimyadan farkı yoktur, varsa kanıdın getirir koyarsın, teorileri sorgularsın, veya var olan kanıtlar üzerinden yorumları kabulleri teorileri sorgularsın. gidipte "cok sacma bence 6000 yılda internet bulunamazki" dersen kimsenin ciddiye almasını bekleme ya aynı şeyi diyoruz zaten, benim öyle bir iddiam varda, burada onu tartışmak için konuya girmedim ki, kitabi dinleri, sümer arak deniyor, bende diyorum ki böyle bir şey de var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 ya birde ben konuyu espri olsun diye açtım başına da yazdım zaten, amma meraklısı varmış bu iş, nazlı gelin gibi birde şeytan ayetleri varsa tam olarak ne oluyor? nasıl bir ibret almamız gerekiyor? şimdi şeytan varsa ve araya karışıp ayet koyduysa, tanrıda var, dinde gerçek demek olmuyor mu? yok peygammber putçulara yaranmak için bu işe girdimi diyorsunuz? tam olarak anlatılmak istenilen ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 fitil olarak alınmıyor ki bunlar, okuman lazım azıcık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Feamer said: ya birde ben konuyu espri olsun diye açtım başına da yazdım zaten, amma meraklısı varmış bu iş, nazlı gelin gibi birde şeytan ayetleri varsa tam olarak ne oluyor? nasıl bir ibret almamız gerekiyor? şimdi şeytan varsa ve araya karışıp ayet koyduysa, tanrıda var, dinde gerçek demek olmuyor mu? yok peygammber putçulara yaranmak için bu işe girdimi diyorsunuz? tam olarak anlatılmak istenilen ne? hacı allah yok peygamber yalan oluyor,peygamber kafasına göre ayet üfürüyor oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 "nutella yerim" said: Myshkin said: Viktor said: seytan ayetlerini gundeme getiren o degilki ama, yazdigi seytan ayetleri kitabi ile salman rusdi dir biliyorum turan dursun kitabında yazmış zaten bütün süreci. Türkiyede bu konuyu gündeme getirmeye cesaret edebilen tek kişi turan dursun'du onu anlatmaya çalışıyorum. kitabın turkcesi hala yok sanırım ? sivas olayindan sonra haliyle kimse cevirmeye cesaret edemedi kitabi, 90 larda bunu beceremedilerse simdiki ortamda hayatta cikartamazlar zaten heueehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 "nutella yerim" said: Feamer said: ya birde ben konuyu espri olsun diye açtım başına da yazdım zaten, amma meraklısı varmış bu iş, nazlı gelin gibi birde şeytan ayetleri varsa tam olarak ne oluyor? nasıl bir ibret almamız gerekiyor? şimdi şeytan varsa ve araya karışıp ayet koyduysa, tanrıda var, dinde gerçek demek olmuyor mu? yok peygammber putçulara yaranmak için bu işe girdimi diyorsunuz? tam olarak anlatılmak istenilen ne? hacı allah yok peygamber yalan oluyor,peygamber kafasına göre ayet üfürüyor oluyor bunun disinda uzzat menat ve lot ole rastgele isimler degil, sumer ay tanrisinin kizlari bunlar, araplarda zaten muhammedden once bu tanriya ve kizlarina tapiyorlar, muhammed geliyor diyorki "diger putlar yalan, bi el-ilah (allah) var, ondan baskasina tapmayin", muhammedin ailesinide inceliyince zaten saabilige takip edebiliyorsunuz cok rahat, araplarin sumer tabanli putperest inanisi ile yahudiligi ve az ucundan hristiyanligi harmanlamistir islam yahudilige hristiyanliga oldugun cok cok daha yakindir gelenekler konusunda cunki muhammed hayati boyunca tuccar oldugu icin yahudilerle daha cok iletisim kurmus, hristiyanlarla ole yuz goz olmamistir, namaz filanda saabilikten geliyor zaten muhammedin yeni inancina en buyuk itiraz mekke halkinin "bizim bu colun ortasinda en buyuk gelir kaynagimiz kabeye gelen insanlar, sen gider tek tanri var dersen putlati kaldirirsan kimse daha gelmez mekkeye", hac kavramida bu sekilde geliyor zaten, senelik hac konusunda uzlasmaya vardiklarinda mekkeye geri kabul ediyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 beyler size büyük bir kıyak, din nedir sorusunun cevabını arayanlar rum suresi 30. ayeti okuyabilir. ayrıca üzerinde bol bol düşünebilir. aeo kib bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 yapıştırsana birader uraştırma bide viktor'un postları tamamen doğrudur ben şahidim. adamların sembolü bile ay olm siz ne anlatıonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Viktor bu konularda bilgin var belli. Peki sana birşey sorayım sen nasıl yaklaşacaksın bu olaya Sence Muhammed saabiliği sadece revize eden birisimi yoksa ticaret yaptığı dönemlerde meditasyon öğrenip bunu uygulamış birisi olabilirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Bu hafta kadıköy'de minibüslere doğru yürüyorum. Arkamda iki adam(30-35 yaşlarında) yürüyorlar. Biri diğerine şu cümleyi son derece felsefi bir ses tonuyla söylüyordu: "Abi allahtan ahiret hayatı var yani.. Bekle kardeşim, er ya da geç herkes hakettiğini alır." Yazık dedim içimden. Aptal yerine konuluyor milyarlarca insan. Acaba belli bir zeka çapını geçmek mi gerekiyor bunu idrak etmek için? Ama düşünüyorum öyle de değil. Nice dine inanan bilim adamları var, mucitler var.. Garip geliyor ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 sirf saabilik degilki ama, pek cok farkli kulturun farkli inanislari bi sekilde islama girmis, turk usulu islamla vahhabilerin inandigi silam birbirinden cok farkli hegel diyalektiktigine donucez ama gene muhammedin ailesinde bir tez vardi, seyahatlerindeki tecrubeleri ile bir araya gelip bir sentez olustu daha sonra muhammedin olsuturdugu bu inanc putperest araplarinki ile catisti, muhammed mekkeye girdiginde yepyeni bir sentez daha olustu daha sonra emeviler doneminde yapilan revizyonlar ile bir kabile dini olmaktan cikip ciddi amac ve hedefleri olan, arap emperyalizminin dili olmayi basarmis bir dine donustu, emeviler donemindeki zulum ve baski ile musluman olan topluluklarin inanclari ilede birsuru sentez olusup gunumuze kadar geldi turk usulu islam olan hanefiligin kurucusu imam-i azam ebu hanifedir, imam-i azam horasan dogumludur ve turk oldugu iddea edilsede arap degildir, emevi usulu kafatasci islam anlayisina isyan ettiginden kurdugu mezhep turkler tarafindan hizlica benimsenmis ve orta asyaya kadar yayilmistir turk boylari kendi shamanist dinleri ile ebu hanefinin tezinden yeni bir sentez yaratmislar daha sonra bizans ile catisip istanbulu feth etmelerinden sonra anadolu usulu bambaska bir islam modeli ortaya cikmistir, bizans ritleri ve gelenekleride vardir icinde, sumerden hititlerden kalma seyelrde vardir, turklerin samanist inanclarindan kalma yiginlada inanis vardir hani gercek islam bu degil cok dogru bir itiraz ama gercek islam ne o konudada yiginla soru isareti var, diyalektik bole bisey iste heue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narius Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 muhammedin amacı için ahzab 50-57 ye bakabilirsiniz bize inmez ki öyle din. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 "ahzab 50" said: Ey Peygamber! Biz sana şu hanımları helal kıldık: Mehirlerini verdiğin eşlerin, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunanlar, amcalarının, halalarının, dayılarının, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret edenler. Peygamber kendisiyle evlenmek istediğinde, kendisini Peygamber'e hibe eden mümin bir kadını da öteki müminlere değil, yalnız sana özgü olmak üzere helal kıldık. Onlara eşleri ve elleri altındakiler hakkında neler farz kıldığımızı biz biliriz. Sana bir zorluk olmasın diyedir bu... Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. daha sonra agaya beles usulu "peygamber mehir odemek zorunda degil" seklindede bir vahiy iniyordu ama hangi sure unuttum, ahzab 57 diil ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 nazar boncugu samanist gelenegi miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narius Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 ahzab 50-57 arası genel olarak bomba ya devamı daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 tomkat said: nazar boncugu samanist gelenegi miydi Nazar boncugu Caputlar Turbeler ve yatirlar Mevlut ve ilahiler Adaklar Olenin ayakkabilarinin disari birakilmasi Mezar taslarinin suslenmesi Nazar ve kursun dokme Islik calmanin ugursuzlugu Kopek ulumasinin ugursuzlugu 40 sayisinin kutsiyeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 nazar denmiş http://image.aimoo.com/ForumImages/fd4136ae-2b3b-4d4b-8222-9d9363e75a6f/090217_070201_57395392.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar