Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 paticik ateist kaynıyor sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 ahmedinejad said: her okul kampüsünde de bir camii olmalı tabi. bunun neresi yanlış? diğer dinlere mensup öğrencilerin de varsa ve onların da günde 5 vakit ibadet etme ihtiyacı varsa onlara da açarsın yer. büyük devlet böyle olunur. isveç'te okuduğum üniversite'de camii yok, kilise de yok. çok dandik devletmiş demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 atayist isvecliler onun icin 1 adim ilerliyemiyolar iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 goldbären said: lan önce kütüphanesini yapsınlar Açıkcası bütün 5 sayfa mesajı okuyamadım ama yaptılar aslına bakarsan. Yanılmıyorsam kampüs içindeki yeni kütüphane geçen sene açılmıştı ve kıyaslama için ODTÜ'nün kütüphane binasından daha büyük bir bina ve gayette iyi imkanları var (taşra üniversitesine kıyasla), tabi pek giden öğrencisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 mühim olan içinin dolması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 kütüphaneye ne gerek var onu anlamıyorum herşey kuranda yazıyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 di said: Inandigin din bile ilim irfan onemlidir diyorsa, o yolda gitmeni oneriyorsa, kacirdigin ibadeti telafi sansi veriyorsa, bosuna yapiyorsun o camileri ey musluman. keşke dediğin gibi olsa, tam tersini yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Cuce said: oncekendimi said: hayirdir ? ne bu kin ? 5 vakit nasil bir insanin hayatini bombos yapiyor yada neden bu kadar seni geriyor anlamiyorum. klon asker mantiginda haklisin bin sene islami n sancaktarligini yapmis bu millet olursem sehit kalirsam gazi dedigi icin bugun bu yazilari rahat rahat yazabiliyoruz anadoluda, senin anlaman icin bunlari sana tavsiyem canakkaleye git ,kibleye yonel secde et seni yaradana ve kokla o topragi ..... canakkalede ölenler din için ölmedi, dini korumak içidne ölmedi, ölenlerin hepside musliman değildi. haddini bil yalan söyleme, doğru seyide kirletme. (tu) Ayrıca bu arkadaş Koreanboy'un şu satırlarından rahatsız oldu gibi geldi bana. Koreanboy said: saka bir yana su devler gelsede evladim sizi biz yarattik neyin kavgasindasiniz dese en cok o maklubeci shoparlarin suratinin ne hale donecegini merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=qHtDN-z-A1I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 kutuphaneyi napicaklar abi universitede? ders notlari satilmiyo mu yoksa? bir de hocalarin ekmegine mi goz koydunuz? 1 tane kitap yazip ogrencilere onu aldiriyolar zaten, o kitabi de cocuklar bedava mi okusun? komunist ulke mi burasi oyle beles? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Bone said: ahmedinejad said: her okul kampüsünde de bir camii olmalı tabi. bunun neresi yanlış? diğer dinlere mensup öğrencilerin de varsa ve onların da günde 5 vakit ibadet etme ihtiyacı varsa onlara da açarsın yer. büyük devlet böyle olunur. isveç'te okuduğum üniversite'de camii yok, kilise de yok. çok dandik devletmiş demek ki. üniversitenin adı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 oncekendimi said: hayir bu konuyu acan sahis ateist diye biliyorum.yani mescid acilmasin , havra acilsa hosgoru hede hodo diyecek .mescid acilinca boyle konusuyor.islama gore muslumanlara temiz olan her yer mescid kilinmistir.ama tabii lhem laik hem musluman olma yalanina koru korune inandirilmis bir memlekette o uni ye seccade serilse tartisilir edit: pardon,bu seferde yahudiler uni yi ele geciriyor bagi.sizlik laiklik gitti derler Ya kardeşim, sen beni tanımıyorsun, nasıl bu kadar benim hakkımda net yargılar da bulunabiliyorsun? Benim ateist olduğumu nereden biliyorsun-değilim üstelik? Benim de inandığım bir MANİTU var. İyi bir tanrıdır, inananlarını sever. Cehennemle falan da korkutmaz. Dinlerin hepsine eşit mesafedeyim yani senin dediğin gibi havrayı savunur bir pozisyonda asla değilim. Üniversiteye caminin, kilisenin, havranın, aklına ne geliyorsa o tapınağın yapılmasının doğru olmadığına inanıyorum. İbadet yapmak isteyen herkes üniversitelerde ibadetini yapabilir, bunun için camiye, kiliseye, vsye gerek yok. Kişisel olarak üniversiteler de ibadet yeri olmasına da karşıyım ama bu konudaki kişisel düşüncem bir yana, hepimizin bildiği gibi zaten üniversitelerde Müslümanlık dininin gereklerini yerine getirmek isteyen insanlar için mescitler mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oncekendimi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 ee mescidi camii ye ceviriyorlar demekki nesi rahatsiz edici referanduma gotursen % 90 i yapilsin denecek bir ulkede geri kalan yuzde onun tahakkumu yanlis olmszmi sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 istanbul universitesi merkez kampuste cok buyuk eksikligi cekiliyor caminin, o kadar insan tarihi yarimadanin gobeginde cok zorlaniyor "suleymaniyeyemi gitsek bugun yoksa beyazitami yoksa usenmeyip sultanahmetmi yapsak?" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 ahmedinejad said: üniversitenin adı nedir? napçan üniversitenin adını... isveç büyük devlet değilmiş demek ki. Marty said: atayist isvecliler onun icin 1 adim ilerliyemiyolar iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 :) buyur...Demokrat mısın, yoksa 90%ın dediği doğrudurcu'musun? Başka bir soru...Üniversitelerdeki insanların ihtiyaçlarına bu kadar önem veren, devlet dağın başında kurduğu pek çok üniversite kampüsünün içine "bu gençlerin ihtiyacı vardır" diyerek genelev açar mı? Jigolo klüp açar mı? Gay bar, lezbiyen bar açar mı? Kişinin ibadet haklarını düşünen devlet, cinsel ihtiyaçlarını da düşünmemeli mi? Veya "ya bu gençlerin içinde FRP oynayanlar var, FRP klüpler kuralım" mı demeli? Ya da "ya play station oynayan çocuklar var, onları da düşünelim" mi demeli? Ya da aynı devlet neden spora aynı ilgiyi göstermez? Üniversitelerin çoğunda spor yapmak isteyen öğrenciler spor alanları bulamaz. Spor alanları bulsa bu konuda eğitimli öğretim görevlisi bulamaz. Ben vereyim kendi cevabımı, elbette ki açmamalı. Çünkü orası üniversite, evrenkent. Bilginin ulaşılması gereken bir yer olmalı orası, bilgi üretilen bir yer olmalı. Cinsel ihtiyaçlar, ibadet ihtiyacı, oyun ihtiyacı karşılanacak bir yer değil orası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Ya şimdi cami açıldı artık gitmeyenleri fişlerler diyenler olmuş, açıklamaya çalışayım. Genel olarak o bölgede beş vakit namaz kılanlara ayrımcılık yada fişleme gibi bir olay pek yok, beş vakit namaz kılmak çok fazla önemsenmiyor. Fakat cuma namazlarının boyutu ise bambaşka. Cemaat mensubundan ülkücüsüne ya da hiçbir gruba mensub olmayanına kadar herkes için cuma namazı önemli. Seni zorla götürmüyorlar belki ama mahalle baskısı görüyorsun açık açık. Bunun yanında öle fişleme yapmaya filan gerek yok çünkü "community" nin kendisi hallediyor olayı zaten. Niğde yada diğer taşra kasaba kırması yerleşim yerlerinde kimseyi bu yüzden fişlemekle uğraşmana gerek yok, dediğim gibi toplumun kendisi bunu refleks olarak kendi yapıyor. Üniversite hocalarının toplanıp birlikte cuma namazına gitmeler, hocaların cuma günleri, cuma namazı için öğrencilere izin vermeleri( geç gelme vs. ) daha bunun gibi şeyler. Niğde üniversitesi için konuşursak bu cami esasında merkez kampüs alanı içerisinde (gerçi kampüs alanı neresi denebilir çünkü üniversitenin çevresini saran kampüs alanını işaretleyen yapılar- çit, duvar..- yok ) ama epey uzakta. Genel binaların olduğu alandan anca bir on onbeş dakika yürüyerek gidebiliyorsun, ki zaten bu cami yapılmadan önce insanlar 20-25 dakika yürüme mesafesinde ki sanayi sitesinde bulunan camiyi kullanıyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Saykoleo said: KapIKulu said: Saykoleo said: anlamadım ben. mescidi yıktıktan sonra 3 ay bekleyip, öyle mi tuvalet yapsalardı. tuvalet lazımmış demek ki oraya, mescidi taşımışlar işte, haksızmışım demek bu kadar mı zor ya. Çok iyi. Neyin kafasını yaşıyorsanız, nasıl okuyorsanız. Oraya cami lazımmış gençler. Tartışmaya gerek yok. Haksızız deyin sonra dağılın. KapIKulu said: Burada olay olayın yapılış biçimi. Mescit yıkılır ama yerine tuvalet yapmak birilerine hakaret etmek gibi. özür dilerim şu son yazdığının altında mecazi bir anlam var da ben mi anlamamışım? açıklarsan çok sevinirim o zaman. benim orada eleştirdiğim konu senin mescid yıkılmış, yerine tuvalet yapılmış. bu birilerine hakarettir diyerek mescidin sadece taşınmış olduğu gerçeğini direk göz ardı etmen. kötü niyete giriyor bu benim görüşümde. ben de dikkat edersen caminin yapılmasına karşı çıkmıyorum, üniversite bütçesinden yapılmasına karşıyım. yoksa cami lazımsa yapılır, yapılıyor da uzun süredir. Birisinin ibadethane olarak kullandığı yeri çevirip tuvalet yapmak iyi niyetle yapılmış bir şey değil. Basitçe lazımmışla olmuyor. İster mescit olsun, ister ufak bir sunak. İneği kutsal sayan insanların önünde, özellikle ineği kesip "yiyeceğiz lazım" demek ne kadar etikse bu da o kadar etik. Yada dedenin mezarını bozup, tuvalet yapmak gibi. Lazımsa mescidi bozup başka bir şey yapsınlar, bozdukları şeyi tuvalete çevirsinler. Burada önemli olan benim görüşüm değil insanların nasıl algılayacak olması. Gerçi inanca saygı deyince şimdi birileri bir karikatür koyar hemen. Kendisine hakaret edildiği için tepki veren ateiste biraz saygı diyen vardı bir tane. İnsana saygı olması gerek bir şey. İnancı farketmeksizin. Benim içinse gereksiz cami yapmak ile bu hareket aynı. Dengesiz insanların dengesiz işleri. Ben o örneği siz böyle yaparsanız onlarda böyle yapar demek için vermedim. Bu ülkede birbirlerinin değerlerini hiçe sayan mallar olduğu sürece bu iş böyle devam eder demek için dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Bone said: napçan üniversitenin adını... isveç büyük devlet değilmiş demek ki. niye söylemiyorsun abi. yaz öm'den nedir yani. bakayım var mıymış yok muymuş. belki senin haberin yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 cetoritto said: üniversite kampüsünün içine "bu gençlerin ihtiyacı vardır" diyerek genelev açar mı? açsın valla, en azından mühendislerimizin cinsel ihtiyaçları da karşılanmış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teodor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 "herkes için cuma namazı çok önemli" görüşü başlı başına bir fişleme oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 ahmedinejad said: niye söylemiyorsun abi. yaz öm'den nedir yani. bakayım var mıymış yok muymuş. belki senin haberin yoktur. işini kolaylaştırayım, isveç'in en meşhur üniversitelerini yazayım, hangisinde hem camii hem kilise varsa söyle (camii olcak yalnız, mescit sayılmaz) Lulea University Of Technology, Karolinska Institute, Lund University, Uppsala University, Blekinge University of Technology, Chalmers University of Technology, Stockholm University, Gothenburg University, Royal Institute of Technology, Linköping University. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Teodor said: "herkes için cuma namazı çok önemli" görüşü başlı başına bir fişleme oluyor. Belki, ama o zaman dahi herhalde büyük bir çoğunluğu fişlemiş oluyorum ve bundan dolayı ayrımcılığa uğrayacaklarını zannetmiyorum Ayrıca yazdığım şeyler bahsi geçen yerde ki 6 yıllık yaşadıklarımdan elde ettiğim öznel fikirlerim. Daha önce söylemeyi unutmuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 abi okuduğum okulda kilise yok dedin, adını sordum ben de basit bir soru. hayır ya okuduğun okuldan utanıyorsun, ya da yanlış bir şey söyledin ortaya çıkmasın diye söylemiyorsun. şimdi de hem camii hem kilise olan okulu seç diyorsun. sen kilise yok dedin okulda, okulunda kilise var mı yok mu buna bakacağım hepsi bu. eğer yoksa evet ben yanlış demişim özür dilerim derim biter gider. bu kadar büyütmenin manası nedir? ayrıca isveç'te yeterince müslüman öğrenci varsa bir okulda, eğer onlar da ibadet için bir yer isterlerse ben eminim ki onlara ufak bir yer verilir. ha diyelim ki verilmiyor, diyelim ki sen bizzat denedin gördün bunu, isveç'in demokrasi anlayışına göre davranmak zorunda da değil türk devleti. direk google'a upsala ünviversitesi yazdım karşıma kampüs içindeki katedral çıktı. http://www.planetware.com/i/pm/uppsala-cathedral-uppsala-s209-thumb.jpg senin okulun hangisiyse bi upsala değil demek ki. bu da göteborg üniversitesine özel, öğrencilerle ilgilenen papaz grubunun sitesi. adamlar ta ingiltere kilisesinden gelmişler üniversitede din hizmeti vermek için. http://www.svenskakyrkan.se/goteborg/studentprasterna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Köy okullarında öğretmen yok!!!!1!!111!1! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar