Suark Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Selam, Belki önceden açılmış başlık vardır ama sistem falan değiştiği için yeni başlık açayım dedim. 2 haftadır test ediyorum, güzel olmuş. FW ile ilgili bilgisi olmayanlar burayı okuyabilir, öncekini biliyorsanız burayı geçip aşşaya bakınız. FW 4 ırkın, minmatar vs amarr, gallente vs caldari olmak üzere, kendilerin ait lowsec sistemlerde, sec. hit almadan sistem leri ele geçirip birbirlerini patlatabilmesi demek. İlk başlarda sistemleri ele geçirmenin playerlara bir katkısı olmamasıyla beraber, kolayca yapılabilen yüksek lp ödüllü missionları ve kendine has lp marketi nedeniyle bir zamanlar iyi bir gelir kaynağı idi. Tabi herhangi bir faction'a dahil olunca, düşman bölgesinin high-sec ine girdiğinizde polisler tarafından kovalanıyorsunuz, böyle eksileri var. Bide blobfest oluyordu. Yeni FW Öncelikle değişikliklerden bahsedeyim; Öncelikle artık standardize olması açısından, sisteme sahip faction'a sov veriliyor. ( bunun alınmasından ve kaybından bahsedicem ). Bu sovlar, bireylerin donate edeceği LP ler ile 5 seviye yükseltilebiliyorlar. Her seviyede belirli bonuslar verilmeye başlanıyor, işte daha ucuz tamir daha fazla station service gibi abidik gubidik şeyler. Karşı factiondan olanlar burada docklayamıyorlar tabi ( bu güzel ). Bu sov yükseltmelerin hepsi toplandığında, belirli miktarlara ulaştıkça faction seviyesi artıyo. 5 seviye bu. Burası önemli. t1 dediğimiz, ilk başlangıç olan yerde, faction market aşırı pahalı ve ödenen lp ler bir o kadar düşük. Normal marketin 4-5 katı filan eşyalar. t3 normal market düzeyi ve güzel ödüller, t4 baya güzel, t5 se paranın dibine vurabileceğin yer. Bu tierleri arttırmak için playerların gidip ihublara donate etmesi lazım. Peki tier nasıl kaybedilir? önce şunu anlatayım; sistem almak sistem savunmak; sistem almak için, düşmanın sistemine gidip, minor normal ve major plexleri yapmaya başlıyoruz. Klasik içeriye girebilen gemiler belli, genelde hepsi hızlı bi frig tarafından speed tank edilebiliyor. Plexleri yapmak için, girdiğini plexteki "button" dediğimi naneye orbitliyoruz. Plexin büyüklüğüne göre max orbit mesafesi büyüyor ( minor 10km, major 20km olması lazım ( 30 da olabilir )). Bu "button" etrafında plexin büyüklüğüne göre,10 ila 20 dakika arası durduğunuzda orayı almış oluyorsunuz. Böyle bir yer ele geçirdiğinizde gene plex büyüklüğüne göre LP alıyorsunuz ( t3 için, minorlar 11k majorlar 20+k veriyor ). Tabi button etrafında ki her keze eşit dağıtılıyor. Ayrıca patlattığınız npc lerden tagler düşüyor, bunların getirisi fena değil. Plex savunmak içinde, eğer birisi içerideyse oraya girip adamı dövmeniz gerekiyor :). Zaten kapışmaların çoğu plex içinde geçiyor ( ki zaten olaya zevk katan bu ). Adamı dövdükten sonra, plex ele geçirirkenki gibi gene button etrafında orbitlediğinizde orayı savunmuş oluyorsunuz. Tabi bunun bir lp ödülü yok sadece standing veriyor. Bir sistem tamamen düştüğünde, orada ki ihub vurulabilir hale geliyor ve bir sonraki dt de sistem alan tarafın oluyor. Ufak gemilerle seyahat ederseniz, hedeflerinizi seçmek mümkün ve nadir olan instalock veya smartbomb yapan bs lere denk gelmedğiniz sürece sıkıntı yok. Yaptığım fightlar genelde plex içinde mesela, Bu hookbill'i plex içinde yakaladım, sonra beni kitelamaya başladı ve slicer gelip yardım etti, patlattık. http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13793640 ( daha büyük bi fightin parçasıymış gibi duruo ama eve killin saçmalaması o ) burda, ben ofansif plex yaparken cesur bir merlin bana saldırdı http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13804647 Burdada ben ofansif plex yaparken, gelen thrasherı görüp,nedense kaçmayı sataşmamla başladı. Artyfit, yedi bitirdi beni, fitim her ne kadar AF buff öncesi olsada, pilotaj hatam daha yüksek. http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13840760 Peki başka ne var? Az önce yazmayı unuttum, patlattığınız geminin değeri kadar LP kazanıyorsunuz. Zaten goonlar bunu abuse etmek yüzünden, ( aslında değeri olmayan bir maddeyi markette yüksek fiyattan satıp alark değerini arttırıp sonra freighter patlatıp 5trillon isk yapmış herifler, ban yediler sanırım ) Tabi kazandığınız LP ler fleetteki insanlar arasında paylaşılıyor. Ayrıca, eskisi gibi FW missionları SB lerle rahatlıkla yaparak ( bazen tabi avlamak için gelenler oluyor, uyumamak lazım ) mission başın 30k lp ( tiere göre ) yapabiliyorsunuz. 20 dakka falan alıyor. ( tier 3 te 10k lp ye faction frig alıyorsunuz bu arada, güzel para var yani ). Böyle işte, biraz para kazanıp ( çok değil, ama idare eder ), güzel vakit geçirmenin farklı bir yolu eve de. Eskisi gibi bloblarda olmuyor, olsada zaten hızlı bişeyde olduğundan kaçıveriyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Güzelmiş. Hem ufak gemiye bin, hem pvp paran çıksın, hemde bunu yaparken eğlen =). "pvp yapacağım ama önce bilmem kaç milyon sp olsun, o olurken bilmem ne kadar param olsun sonrasında pvp ye başlarım" düşüncesinin üstesinden gelir gibi duruyor anlattıkların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 öyle canım zaten, overdrivelı stabli bi rifterla her plexi yapabilirsin şu anda heh. işin güzel tarafı, patlattığın gemiden kazandğın lp fleet veya ona vuranlar arasında paylaşıldığı için blob olmuyor pek fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 bunu postlamam lazım, plexte 2 thrasher 1 kestrel gördüm scande, bi dalaşayım dedim patlarsamda patlarım. http://minmatar.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13869692 http://minmatar.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13869708 http://minmatar.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13869718 sonra bitane cesur malediction geldi ne kaçırdım dedi falan chatten http://minmatar.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=13869721 %70 hulldayken yatırabildim havamıda yapar kaçarım panpalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chivalrous Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Merhabalar oyuna yeni başladım. Faction Warfare denemek istiyorum. Amarr ırkına standing kastım. Ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum ama sizin yazınızı okuyup mantığını kavradım. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Amar bugun aksam 2 kere t4 gordu dahada gorebilir ilgililerin dikkatine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ben bayadır girmiorm ya, ama nulli 5 i göremeyecek diyorlar =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Nulli'nin t5 hedefi olmadığını biz bir hafta önceden biliyorduk zaten. Kimse okadar sıkıntıya gelmek istemedi. Zaten t4 de yetti bize. Çorba parası çıktı. Şimdi sıra "Back to the 0.0"... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ulan bu fw olayı da goonları zengin etmiş ya yine asdfsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 heheyt yapamadık diyemiyolarda sdsfs t4 yapmışken t5 e vurmak pek sıkıntı değil, matari bi ara her pazar görüodu işte 65 sistem yetiyor herkes bi 20k lp bıraksa ( 1 mission yada 1-2 plex falan bu da ) vuruyor t5 e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Amarda savunan olmadigi icin yapiodu matarlarda iste dun felaket bi sekilde matarlar abandi plexlere t4de bile 1 saat duramadi millet datacorelari gemileri anca cekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ee boru deil http://3.bp.blogspot.com/-yvW3rkC0IvQ/T8pdt5cEtyI/AAAAAAAABi0/N7-9xAqUjrs/s1600/fw_minmatar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Valla sahsen 1-2 gun tavaf sonucu 3-4b kaldirmis bulunmaktayim eheh tabi t5 olsa cok sukela olurdu ama kismet. Simdi nulli cikicak wfden kendilerine burdan tesekkur ediyorum. Ne olursa olsun level 5 gibi degil ama getirisi lakin hic goturusu yok o guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Son olarak şunu eklemek istiyorum. Tabii bu benim kendi kanaatim. FW, Eve'de yapılabilecek en sıkıcı iş. Maden kazmaktan bile daha sıkıcı. Ama böyle bir kazanç da başka bir işte yok Eve'de... Sadece 3 gün, o da günde 2-3 saat falan harcayarak, 5b gibi bir para yaptım. t5 olsa bu para 10b olacaktı ama olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 e 5b para yapmak için kastığından sıkıcı. Yoksa rep broadcast etmekten veya tower bombalamaktan çok daha zevkli sub BC 1vs1 kapışmalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 FW plexlerinden bahsedio sanirim, evet cift ekran olmadan cok bayik yapilcak is degil pvp yapmak icin fw ye giriosan zevklidir ama para kasmak icin giriosan iki ekran olmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 nie abi neden çift ekran, ufak gemini alıosun, cruiser olur frig olur dest olur akıosun plexlere. Zaten artık ASB var, birini patlatana kadar bloba dayanabiliosun falan filan. plex te 10-20 dakika zaten onda da işte scane spamliosun falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ikinci ekran varken 20dk boyunca baska bir seyle mesgul olabiliosun cunku 20dk scan spamlamakta cok zevkli degil ve gerekli degil amar icin en azindan degildi sistemler bombos oluodu sadece donuodun oldugun yerde zaten surekli major oldugu icin etrafta plexde aramiosun. Direk warpla orbit 20dk ben dota felan oynuodum kenarda alt-tablada olabilir ama riskli bi gozun overwievda olsa iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 haa speedtanktan bahsediosun sen. E ama o zaman patlatacağın gemilerdeki tagleri falan kaybediosun. Ben direk patlatıorm npcleri zaten 20 dakka onlarla uğraşmakla geçio. Sonra lootluorm işte güzel tagler düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 NPC'leri vurmak karşı tarafa standingi çok düşürüyor. Şahsen ben düşmesini istemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Yok ben direk donmece patlatma olayina felan girmedim hic ama onunda getirisi vardir elbet. silah bile yoktu gemide. FW olayi cok hos bi olay olmus aslinda oyunda solo pvp yok diyenler icin cozum olmus epey hemde herkez sub bc ile gezdigi icin masrafta cok az keyiflidir illa ilerde tekrar dusunebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Bu arada slicerlar 21me kadar dustu eheh bunun toparlamasi 1-2 ayi bulucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 ehehe o hem çok fena hem çok güzel bişey, firetaillarda baya ucuz. omen navy issue da ucuzlamıştır diye tahmin ediorm çünkü bi ara stabber fleet issue 40 a falan gidiyodu heh. döneyim ben ya oyuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 nulli karın yarısını bırakmış kaçıomuş KB kötüleşmesi yüzünden diyorlar ^^ http://i.imgur.com/msJB7.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rogueknight Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2012 Suark said: nulli karın yarısını bırakmış kaçıomuş KB kötüleşmesi yüzünden diyorlar ^^ http://i.imgur.com/msJB7.png Nulli Secunda nın öncelikli amacı FW den LP farm yapmaktı ve amaçlarına ulaştılar diyebiliriz. PVP de ise beklediklerini bulamadılar çünkü low sec pvp ve FW konusunda tecrübesizlerdi. Bunun için Ağustos ayı ile önceki aylardaki kill/death oranlarına bakabilirsiniz: http://gallente.eve-kill.net/?a=alliance_detail&all_id=4037 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar