Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gandalf terminatoru dover

unity100

Öne çıkan mesajlar

level, insanın, insan yeteneklerinin sayıyla ifade edilmesidir.

eski çağlarda da insanlar level atlardı.
kendilerini geliştirdi.
ancak level kavramını biz çıkardık.
ha, senin dediğin şu: "level kavramını biz çıkardık, eskiden yoktu"

süt kavramını çıkarmadan önce de süt vardı.[hline]fizban:
forza tayvan malı chipsetler
Sosyal ağlarda paylaş

bone, sut kavrami her zaman vardi, ilk memeliden beri var hicbir zaman "cikmadi" alakasi yok olayla.

levelin kisinin yetisini ifade etmek icin seviyelendirmesine gelince, level sistemi dedigin seyin isleyebilmesi icin level kacta neyi yapip level kacta neyin yapilamayacaginin kesin ve degismez olmasi gerekir. fakat bu "yetenek" adli kavramin insanlarda var olmasi nedeniyle boyle olmaz. velet 10 yasindadir ne exp ne level gider quantum fizigi problemi cozer, adamin int 100 dur. ne level kaldi ne exp bu durumda yillarca universite okuyan expi 343434 olmus adam yarim kesme seker gibi kalir cocugun yaninda.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

quantum çözebilen çocuğun da bir deneyimi vardır.

ha, 100 int'e sahip birisi diyorsun.

3E'de, skiller skill level + ability bonus olarak hesaplanıyor.
whitewolf'da ability + skill olarak hesaplanır.

frp sistemlerini katı madde olarak düşünüyorsun. Oysa, frp sistemleri, hayatın bir emülasyonudur, bir simülasyonudur. Hayat OSI, FRP sistemleri Sphere gibi düşün.

Süt kavramını biz çıkardık.
oysa süt, biz süt kavramını çıkarmadan önce de vardı..

neyse yeter bu kadar ben sıkıldım zaten yemek yiycem.
sana kolay gelsin.[hline]fizban:
Sosyal ağlarda paylaş

3E'ye göre, bir insanın başlama statı max 18 olabilir.
int 100 yapamayız.
ancak bir iki bonus verip (hani insan ırkı dışındaki ırklar bonus alıo ya)
int 20 yapabiliriz...

bir insanın inti 10 dersek, int 20, çok yüksek bir rakam.
dahi dediğimiz çocuğun intine yarışır vaziyette...
ha, zaten ortalarda, 3E sistemine göre int 100 olan kimse görmedim..[hline]fizban:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 30 June 2003 20:36 tarihinde demiş ki:
saçmalama antik çağda büyü vardı ama bir yazar uydurmadı :)
şamanlar kralın simyagerleri falan işte büyücü diye geçiyordu.

sağol be bilmiyordum ben. öğrettin bana, 40 yıl kulun kölen olmam gerek artık.. :-p

hp olayı nedir esas hoca? adam çaylak, bir çakı darbesiyle geberiyor. bir diğer adam yıllarca çalışmış çabalamış, 20 kere kılıç batırıyorsun ölmüyor. unity birader bak ben sana şu linki veriyorum, tam sana göre tartışma var orada. hem argümancı da bol karşı tarafta, kara murat modunda bir zıplarsın 10 kişiye birden çullanırsın böyle tek tek bizans şövalyesi felan sinematografik olmuyor..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

simdi hp olayi dersen zaten kafadan uymaz levelleme hayata. bu durumda yas ilerledikce hpnin artmasi gerekir. fakat hayatta ne goruyoruz, 13 yasinda cocuklarin 15 yasindakilerden daha iri yapili olabildiklerini goruyoruz.

bi de ordaki link olayin servet i funun tarafina dalmis. sanat icin sanat gibi. biz burda gercek hayata levelleme olur mu olmaz mi yuzeysel olarak tartisiyoruz sadece ugrasamam oyle hanyayla konyayla.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

birşeyler söylüyüm dedim, yok hoca iyice karıştı ortalık.
Ama sunu söylüyüm, gandalf yarı-tanrı olmasına karşın, büyüyle terminatörü yenemez. FRP sistemlerine, ve çoğu fantazi kitabına ters birşey.

Ancak sen, "bana göre büyü çok güçlüdür, şunu yapar bunu yapar, düşünmeden insanın damarlarını patlatabilirsin vs vs.."

Ben de diyorum ki, "benim fantazi dünyamda savaşçılar çok güçlü, büyücülere karşı kendi derilerini güçlendirebiliyorlar vs vs..."

Sonuçta herkesin fantazisi kendine. Ancak genel fantazi kitapları ve frp kural kitaplarına göre, Gandalf büyüyle terminatörü yenemez, elleriyle terminatörü dövemez.
Çünkü büyü yapmak için konsantre olması gerekli (bkz: raistlin, lord soth) ve bu süre içerisinde, terminatör gandalf'a saldırabilir. Ya konsantrasyonunu bozar, gandalf sendeler büyüsü söner, ya da güçlü bir darbeyle kritik hasar koyar.
Yani gandalf direk büyüyle veya elleriyle dalarsa terminatöre karşı sanşı pek yok. Ama onun da en önemli silahı : aklı.[hline]fizban:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 01 July 2003 00:15 tarihinde demiş ki:
"biz burda gercek hayata levelleme olur mu olmaz mi yuzeysel olarak tartisiyoruz"

size kolay gelsin ben bir save edip pause'layacağım benim hayatı..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

benim bi arkadasin basina gelmisti o sene 1994 filan. 12 saat kalkmadan dune 2 oynamis, tabi zor oyun o zaman icin yeni, save load save load. bi hareket yapmadan once save, sonra yap iyiyse devam patlarsa load seklinde sabaha kadar.

sabaha karsi kalkmis bitirmis misyonu, banyoya gitmis dis fircaliyo. bi bakmis bi sivilce. kafasindan su dusunceler gecmis :

"ulan patlatiyim sunu kepaze olmayalim yarin. hmmmm ya daha kotu olursa. aaamaann nolcak save ediyim olmazsa load ederim"

sonra bi farkina varmis ne soylediginin kendi kendine yarilmis.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 01 July 2003 00:18 tarihinde demiş ki:
birşeyler söylüyüm dedim, yok hoca iyice karıştı ortalık.
Ama sunu söylüyüm, gandalf yarı-tanrı olmasına karşın, büyüyle terminatörü yenemez. FRP sistemlerine, ve çoğu fantazi kitabına ters birşey.

Ancak sen, "bana göre büyü çok güçlüdür, şunu yapar bunu yapar, düşünmeden insanın damarlarını patlatabilirsin vs vs.."

Ben de diyorum ki, "benim fantazi dünyamda savaşçılar çok güçlü, büyücülere karşı kendi derilerini güçlendirebiliyorlar vs vs..."

Sonuçta herkesin fantazisi kendine. Ancak genel fantazi kitapları ve frp kural kitaplarına göre, Gandalf büyüyle terminatörü yenemez, elleriyle terminatörü dövemez.
Çünkü büyü yapmak için konsantre olması gerekli (bkz: raistlin, lord soth) ve bu süre içerisinde, terminatör gandalf'a saldırabilir. Ya konsantrasyonunu bozar, gandalf sendeler büyüsü söner, ya da güçlü bir darbeyle kritik hasar koyar.
Yani gandalf direk büyüyle veya elleriyle dalarsa terminatöre karşı sanşı pek yok. Ama onun da en önemli silahı : aklı.[hline]fizban:

ben de onu diyorum ya zaten yok bu konsantrasyon yok iste zaman olaylari hep masaustulerle cikti piyasaya. yok konsantre zamani da. maksat diger siniflara gore dengeli olsun.

mitolojide folklorde olan hicbir buyucu boyle eli kilicli adamla karsi karsiya kalmaz. hepsi mitlerinde dusmanlarinin kim oldugunu ne yapmak istedigini cok onceden kristal kureden hododan gorur, uzaktan buyu yapar kulesinden is bitirir. adam bir kita uzakta olabilir. oyle adamin dibine gelip de stone tar tarpit cast etmek anca oyunlarla cikti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Gandalf: Do not take me for some conjuror of cheap tricks!
The Terminator: Chill out, dickwad.
Gandalf: *eonlar oncesinden gelen antik dilde bir kac buyu* ***sabooooooofffff*** - terminator makarna tenceresinde makarna suyu olmus -
The Terminator : Birden fena oldum abi...
Gandalf : Gec guzelim otur soyle bi cay ic.

(ehe eksi sozlukteki tanriyla karsilasan ateist gibi)[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

büyü işi yaş iş, bunu bilir bunu söylerim..

eonlar öncesinden gelen antik dilde söylenir hep sözleri de eonlar öncesinde ne keramet varmış da bugüne kalanlardan başka bir halt yok. eonlar öncesinde terminator mü varmış ona uyacak büyüyü kalite kontrolden geçirmişler?

fakat esas merak ettiğim bu eonlar öncesindeki antik insanlar nasıl konuşurumuş, anlatırmış dertlerini..

eonlar öncesindeki antik insan (eöai): hay geberesice sana kaç kere yapma şunu dedim
*eöai 2 geberir*
eöai: haydaa bişi konuşamıyoruz be kardeşim nolacak bu halimiz
eöai 3: gel babil kulesini kuralım[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

iste o eonlar oncesindeki antik insanlarin sirlarini cozebilsek, bugun yok araba yok ucak ugrasmak zorunda kalmaz, gezegenden gezegene, boyuttan boyuta dusunce gucuyle giderdik. ne guzel zamanlardir o eonlar oncesindeki zamanlar, ve ne guzel insanlardir o eonlar oncesindeki antik insanlar.....[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bugüne ulaşmadıklarına göre bir halt yemişler besbelli, onların yöntemleri bana uzak olsun aman..

sen de gandalf'a öyle bi edit çektin ki adam kendini tanıyamayacak aynada görse. tolkien'in orta dünya'sından aldın matrix içinde the architect yaptın mübarek..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe yakisir gandalf abime, saygimiz sonsuz. bak onca ciddi konusan adami minibus agziyla konusturuyor adamin icraati.

eonlar oncesindeki insanlar belki de tote gelmemis, bizim su an tahayyul edemeyecegimiz formlara ve boyutlara gecmislerdi belki de ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

"eonlar oncesindeki insanlar belki de tote gelmemis, bizim su an tahayyul edemeyecegimiz formlara ve boyutlara gecmislerdi belki de ?"

unity birader sen de faraziyette bambaşka boyutlar açıyorsun, eonlar öncesi dedeler eline su dökemez bu açıdan..

Gandalf the White: All our hopes now lie with two little hobbits, somewhere in the wilderness.

adam kendi demiş işte, frodo da şeker komasında gibi, bir bana bakıyor tüm dünyanın kaderi..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...