Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

samla cucenin atışmalarını yeni okudum da dönemin romasına figuran filan denilmiş diğer devletlerin nazarında

bilenler bilir şu savaştan bahsetmek istiyorum, adamlar dönemin süper gücü olan, (sayı ve birim çeşitliği ve kalitesi) bu gün amerikan ordusu ne ise zamanın ordusu da o olan selucid ordusunu ağlatmışlar, gerçi sonra partlar ağlatmış gerçi ama olsun

bilmeyenler için kaynaklar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Magnesia
http://warandgame.files.wordpress.com/2009/10/magrnesaij.jpg
http://warandgame.com/2009/10/04/the-battle-of-magnesia/
http://www.ne.jp/asahi/luke/ueda-sarson/Magnesia.html
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten dünyanın en savaşının döndüğü coğrafyada, en popüler, en çok istenen coğrafyasında 1000 yıl kesintisiz, büyüyerek hayatta kalmak öyler tesadüfle, 1-2 tane büyük kumandanla olacak işler değil.

adaptasyon, devamlılık, stabilite ile düşmanları bir ordularını kaybedince çöküyor paso, roma tekrar tekrar yeni lejyon çıkarabiliyor karşılarına yenilse bile.

hani bir de hep roma'yı ilkel barbarlara karşı gösterirler, şu magnesia gibi savaşlar zaten kanıtlıyor ki sadece sayı veya kalite üstünlüğünden ibaret değil. taktik ve stratejik ölçekte başarılılar.

ha bir de abd'yi de çok küçümsememek lazım, 91'de savaş tarihi rekorları kırdılar ölüm ve kayıp orantılarında ırak'a karşı heh.

ve evet magnesia'yı ben o şekilde oyun içinde oynamaya çalışsam yenebileceğimi pek sanmıyorum lol
Sosyal ağlarda paylaş

abi olay küçümseme değil. olay bütçeye bakiyorsun,karşilaştiklari ordulara bakiyorsun meh diyorsun. ki geyigine dedim ben.

ayrıca tabi ki load'a abancaz aldiğim eğitimle ordu yönetmenin ne alakasi var. ama en azından bin senelik teknolojiye güvenmicek kadar rasyonel olabilirdik sanırım alksdh

öte yandan roma dediğin ülke yikilinca avrupa karanlik çağa giriyor daha bundan önemli ne olabilir ?
Sosyal ağlarda paylaş

roma her şeyden önce askeri anlamda devrim yapmış, ve teke tek askerden, bütün legionlarına kadar ,karşılaştıkları her durum için yeni taktikler üretebilen bir insanlar topluluğu olduğu için devamlılığı bu kadar sürdü

neyse, askeri yaklaşıma devrim yapan ve büyük fetihler yapan 4 medeniyet var, iskender ve babası, romalılar, asya kavimleri -yay ve atlı okçuluk- ve nazi almanyası
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Romanın asıl devrimi askeri yönde değilki zaten asıl olayları sistem.Mesela Atina Romadan çok daha önce kurulmuş bi şehir çok daha görmüş geçirmiş bi şehir ama bi Roma olamamış çünkü Romada Romalı olmak diye bi olay yaratmış adamlar.Roma onuru Roma vatandaşı olmak vs. vs.Ozamanki paralı asker trendinin aksine.

Bide Amerikanında ordusuna vs.laf etmişiniz.Tamam adamların failledikleri konular var ama bundan 200 yıl önce Amerika diye bi ülke yoktu şimdi dünya ceplerinde adamların.Kafaları esip liberty getircez diye istediklerine uçuyolar kaçıyolar.Romayı Amerikaya benzetmeklede Roma aşşalanmaz bana kalırsa.Nası Irakta Hispanik afrikalı vs.USA fuck yea! diye savaşıyosa ozamanda allahın Cermeni gidip for Rome!!!! diye savaşıyomuş.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız roam citizen ship mantığını yunan sehir devletlerinden alıyo.

atinada vatandaslık var cokta önemli kolelik var 2. sınıf ınsan olmak var. ve paralı askerleri yok. belli yastaki her erkekğin her hanenın adam göndermesi bekleniyor, veya gönüllü ordu toplanıyor.
ornek verin tabikide doğru ornek verin.

romanın askeri basarısı, askerine, savas kabiliteyine değil, lojistiğine dayanıyor.

dönemin en en iyi zırhlarına ne en iyi kılcılarına sahipler. okculuk konusunda bir temelleri yok. ortalama ordu mensubu savastığından cok cukur kazıyo.
lojistiğe cok ciddi bir önem veriyorlar ve faydasınıda görüyorlar.

Roma bütün batı avrupayı galyalılardan meydan savaslarıyla almıyor, tower pushla alıyo.

nedense sanki roma ömri boyunca tırto bi imparatorluktu denmişim gibi bi durum olurmus, bi tekrar okuyun. rome total war'ın basladığı tarihte, roma ne galya kralları kadar ne kartaca kadar ne epherios kadar selükya kadar birleşmiş saka kabileleri kadar büyük bir kuvvet değildi.

italyanın güneyindeki sarmation kabilelerinden farkı kafaya bişey koymus olmalarıydı.

ama masallah oyunda roma bin yıl ötede herkezden. haliyle 10. turdan sonra hiçbişey oyuncuya yetişemiyor, tehdit unusuru olmuyor. oyunda bayık oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

e ne guzel ama easy mode olmak zorundamı oyun?

bütün barbar milletinin en zengin en güclü kuvvetli adamları, urbanın 3 altı lejonere yenılıyo. donemin en iyi atlıları (ki roma atlılarına basarlar) romanın bi alt atlaısına yeniliyo.

haliyle roma factionı hic bi zaman sorun cekmiyo oyun boyunca mucadele yasamıyo. oyunda bayık oluyo.

ben demiyorumki romayı kurmasın oyuncular kursunlar ama tadını cıkararak kursunlar, oyunun yarısında bayarak kurmasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide işte, armored hoplite, principaden sonra ne geliyoda, ona esit stat olarak, ki daha kotu bi iki seyide, phalanxtan yırtıyo azıcık.
demek istediğimde bu.

hadı eyvallah reformlardan sorna kimsenin yetişemediği ünteieri olsun romanın (ki tarihsel olarak doğru oplmaz yine kesinlikle) ama zaten ilk 20 turdan sorna bi anda kolaylasan bir oyun tw serisi, bide romanın anlamsız eksisiz imbalığı ayrıca bayık yapıyodu
Sosyal ağlarda paylaş

evet rome askeri olarak total war oyununda OP eyvallah ama her irk OP hale geliyor. çünkü oyunda gerçekten dengede sıkıntı var.

bunu dengeleyecek tek şey ekonomi. ama romedaki ekonomi zaten bir turdan sonra savaşmak yerine bribe spamlemeye teşvik edecek kadar kötü ve basit.

umarım işin ekonomi kısmını güzelleştirirler.çünkü olay ekonomide koskoca kartacanın yıkılma kararını verdiren olay kartacada üretilen incirin roma pazarında satiliyor olmasıydı (roma bu arada zaten haraca bağlamişti yanilmilyorsam). ciddiyim.ismini hatirlamiyorum da adam inciri alip senatoya geliyor falan.konuşma yapiyor.

militia hoplite-hoplite-armored hoplite
hestati-principle-triarii

denklik bu. üzerine yunanlilar spartan hoplite getiriyo ki oeehh. kaldi ki roma belli bir tur beklemek zorunda askeri reform olsun diye. greek cok daha OP. ama romeda tabi ünit çeşitliliği fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış hatırlamıyorsam düz ünite olarak oyunun en iyi ağır piyadesinin o 4 valorla başlayabilen armored hoplite olması lazım, phalanx modunu kaldırıp düz kılıçla bile girse kesebiliyordu herkesi heh.

bu yeni oyundaki en iyi olay birim ekipmanının customize edilebilmesi, spatha'lı segmenteta'lı praetorian yapmaya uğraşırsak yapabileceğiz yani herhalde. ama bunu diğer ülkelerle de yapabileceğiz, yani herkesin ortak şansı var herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...