Fistan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 BonePART said: Abi komik olan adamlar aynı birayı uretiyo sanki dun seker yoktu bugun var gibi davranıyo herkes.efes eskiden glukoz surubu kullanmiyordu bro.efes eski efes degil yani, %100 malt tuborga hipster birası derken önce efesteki degisikligi farketmen lazımdı. Bomonti güzel, o da %100 malt. @dasaaa, Baltika güzel evet ama bura rusya degil. vedat milor ve biçok arkadasina göre tr de 1 budweisser 2 heineken(becksde olabilir unuttum) 3 bomonti. Efes 11-12 falan. Bye. Chang. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 yav said: bardak cok tatliymis ya Aynisini bulabilir miyiz ki belcika'da rahat bulursun da pack olarak falan satiliyordu zamaninda marketlerde ama turkiye'de bulur musun onu bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 tuborg artık mainstream oldu, hipster birası sdlafk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 tuborg malt cıkalı 1 sene felran oluyo o donemde seker vardı efeste hatta son 5 senedir var daha da once olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 daha önce yoktu malesef tuborg gold da cok uzun zamandır var zaten tuborg yesil daha güzeldi şimdi o kalktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 tuborg yesil in olayi neydi ki? ben turk biralari konusunda gusta derim aslinda anca 1 tane icerim yemekle falan iyi gidiyor oyle oturuyim sabaha kadar iciyim dersen feci bayiyor. aksam pub da icme konusunda 1 bomonti diyorum hatta alistigin mekanin bomonti ficisidir 1 numara :D(crossroads ankara) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 gusta hefewisen işte bugday birası ben arpadan cok severim teyyy teyy alamanya be kasayla erdinger alıyodum odaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 birayi almanlar yapiyoru dagilin. http://www.horizont.net/kreation/pages/pics/original/print92954.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 sleepingdeath said: Bomonti > Tuborg Gold > Efes bomonti de iyiydi gerçi bak kararsız kaldım şimdi ter bastı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Saeros said: sleepingdeath said: Bomonti > Tuborg Gold > Efes bomonti de iyiydi gerçi bak kararsız kaldım şimdi ter bastı bomontide bildiğin tekel birası lan zamanında köpeğe versen içmezdi adı karizmatik olunca dayandınız bomonti bomonti diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 bomontinin fıçısı özellikle çok iyi. diğer biralarda fıçı-şişe arası pastörizeden kaynaklı acılık farkı çok belli olmuyor da bomontide baya belirgin, bal gibi tatlı fıçısı mmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
radagast62 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Fistan said: vedat milor ve biçok arkadasina göre tr de 1 budweisser 2 heineken(becksde olabilir unuttum) 3 bomonti. Efes 11-12 falan. Milor'un yazısından alıntıladım ilgili bölümü. Sıralamayı özet geçiyorum; 1- Budweiser 2- Beck's 3- Amstel 4- Bomonti 5- Tuborg Gold/Heineken 7- Miller/Carlsberg 9- Efes Pilsen said: 22 biranın değerlendirildiği paneli iki bölüme ayırdık. İlk bölümde hepsi ülkemizde bulunan ve lisans anlaşmaları ile bizde üretilen lager tipi dokuz birayı değerlendirdik. Bu panel kör tadım şeklinde gerçekleşti, yani hiçbirimiz önümüze gelen biranın ne olduğunu bilmeden tattık ve 1 ile 5 arası bir not verdik (buçuk notlar da verildi). Değerlendirme yapılırken renk, köpük, koku ve tat gibi dört temel ölçüt dikkate alındı. Puanları topladıktan sonra ilk dokuz sıra belli oldu. Toplam 21 puanlı Çek lager’i Budweiser rahatlıkla birinci sıraya oturdu. Bol şerbetçiotu kullanılan bu biranın özellikleri son derece temiz ve dengeli oluşu, damakta kalıcı olması ve hoş bir tat bırakması. Hoş, yumuşak ve hafif baharatımsı nüansları olan Beck ikinci; hafif acımsı, kıvamında ve fazla derinliği olmasa da dengeli bir bira olan Amstel üçüncü; Efes’in ürettiği aromatik, malt karakteri dikkat çeken, hoş ve egzotik bir burnu olan Bomonti birası ise dördüncü sıraya yerleşti. Tuborg Gold ve Heineken beş ve altıncılığı paylaştı. Aynı şekilde, Miller ve Carlsberg de yedi ve sekizinciliği paylaştı. Ülkemizin en fazla tüketilen birası olan Efes Pilsen maalesef sadece 13 puan toplayarak (yani ortalama üzerine 2 puanda kalarak) son sıraya yerleşti. Bu bira üstüne benim notlarım şöyle: Tek boyutlu, dengesiz bir acılık, kısa bitim, sabun köpüğü gibi. Demek ki kırık pirinçten ve glikozlu bira üretmek sadece sağlığa değil damağa da zararlı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 amstel bildigin eski efes gibi bira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 bu arada bi genel bilgi veriyim amerikan budweiseri ile çek budweisieri feaklı biralar turkiyedei çek budweiseri wazzzupppp deil yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Anketteki tek tekelci olmanın haklı gururunun yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 BonePART said: bu arada bi genel bilgi veriyim amerikan budweiseri ile çek budweisieri feaklı biralar turkiyedei çek budweiseri wazzzupppp deil yane ya berkay :D ikisi de var tr de satıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 BonePART said: bu arada bi genel bilgi veriyim amerikan budweiseri ile çek budweisieri feaklı biralar turkiyedei çek budweiseri wazzzupppp deil yane hatta 3 firma var budweiser ismi tasiyan Budweiser Wikipedia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 walla ben epeydir markete gitmediğimden bi tekc çek budı vardı amerikanda geldiyse oda sidik gbi bira işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Myshkin said: bomontinin fıçısı özellikle çok iyi. diğer biralarda fıçı-şişe arası pastörizeden kaynaklı acılık farkı çok belli olmuyor da bomontide baya belirgin, bal gibi tatlı fıçısı mmmaynen ya geçen 1-2 ay önce tesadüfen oturmuşuz bomonti fıçı satan bir yere. ardını alamadıydık arkadaşla muhabbet ortam da iyi olunca su gibi içtiydik. nadir oluyor bi de bomonti fıçı veren yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 maalesef oyle ya bomonti fici. neyse ankara cayyolu tarafinda gittigim yerlerde var mutluyum valla. bence turkiyedeki mainstream biranin krali bomonti fici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 abi ne bulursanız deneyin işte. lol saku originaal estonian lager ve a.le coq buldum mesela şimdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 anti efes timinden biri olarak bu geçtiğimiz 3-4 ay da sanki tadı daha iyi oldu efesin diye düşünüyorum becks tuborg yönetir heryerden bulabiliceğimiz biralar içerisinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 abi afedersiniz ama türkiye'de bira harbi amelelik ya. aşırı pahalı, %68 ötv var lan şarapta fln %0 resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2012 şarap diyince aklıma fransızlar geliyo ve fransızlar ve onlarla ilgili herşeyden tikisiniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 dasaaa said: saku originaal estonian lager ficiya soktun kardes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar