Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi bira-yine, yeni, yeniden

cetoritto

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Abi komik olan adamlar aynı birayı uretiyo sanki dun seker yoktu bugun var gibi davranıyo herkes.
efes eskiden glukoz surubu kullanmiyordu bro.efes eski efes degil yani, %100 malt tuborga hipster birası derken önce efesteki degisikligi farketmen lazımdı. Bomonti güzel, o da %100 malt.
@dasaaa, Baltika güzel evet ama bura rusya degil.
vedat milor ve biçok arkadasina göre tr de 1 budweisser 2 heineken(becksde olabilir unuttum) 3 bomonti. Efes 11-12 falan.
Bye.

Chang.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

vedat milor ve biçok arkadasina göre tr de 1 budweisser 2 heineken(becksde olabilir unuttum) 3 bomonti. Efes 11-12 falan.

Milor'un yazısından alıntıladım ilgili bölümü. Sıralamayı özet geçiyorum;

1- Budweiser
2- Beck's
3- Amstel
4- Bomonti
5- Tuborg Gold/Heineken
7- Miller/Carlsberg
9- Efes Pilsen

said:
22 biranın değerlendirildiği paneli iki bölüme ayırdık. İlk bölümde hepsi ülkemizde bulunan ve lisans anlaşmaları ile bizde üretilen lager tipi dokuz birayı değerlendirdik. Bu panel kör tadım şeklinde gerçekleşti, yani hiçbirimiz önümüze gelen biranın ne olduğunu bilmeden tattık ve 1 ile 5 arası bir not verdik (buçuk notlar da verildi). Değerlendirme yapılırken renk, köpük, koku ve tat gibi dört temel ölçüt dikkate alındı.
Puanları topladıktan sonra ilk dokuz sıra belli oldu. Toplam 21 puanlı Çek lager’i Budweiser rahatlıkla birinci sıraya oturdu. Bol şerbetçiotu kullanılan bu biranın özellikleri son derece temiz ve dengeli oluşu, damakta kalıcı olması ve hoş bir tat bırakması.
Hoş, yumuşak ve hafif baharatımsı nüansları olan Beck ikinci; hafif acımsı, kıvamında ve fazla derinliği olmasa da dengeli bir bira olan Amstel üçüncü; Efes’in ürettiği aromatik, malt karakteri dikkat çeken, hoş ve egzotik bir burnu olan Bomonti birası ise dördüncü sıraya yerleşti. Tuborg Gold ve Heineken beş ve altıncılığı paylaştı. Aynı şekilde, Miller ve Carlsberg de yedi ve sekizinciliği paylaştı.
Ülkemizin en fazla tüketilen birası olan Efes Pilsen maalesef sadece 13 puan toplayarak (yani ortalama üzerine 2 puanda kalarak) son sıraya yerleşti. Bu bira üstüne benim notlarım şöyle: Tek boyutlu, dengesiz bir acılık, kısa bitim, sabun köpüğü gibi.
Demek ki kırık pirinçten ve glikozlu bira üretmek sadece sağlığa değil damağa da zararlı!
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

bomontinin fıçısı özellikle çok iyi. diğer biralarda fıçı-şişe arası pastörizeden kaynaklı acılık farkı çok belli olmuyor da bomontide baya belirgin, bal gibi tatlı fıçısı mmm
aynen ya
geçen 1-2 ay önce tesadüfen oturmuşuz bomonti fıçı satan bir yere. ardını alamadıydık arkadaşla muhabbet ortam da iyi olunca su gibi içtiydik. nadir oluyor bi de bomonti fıçı veren yer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...