Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Delve War

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Madem hareket istiyorsunuz size biraz Delvede donen savasi anlatayim. Gozlem ve yorumlarim tamamen subjektif olup tartismaya acik degildir :)

Su andaki savasin temelleri aslinda aylar oncesinde alakasiz bir olayla basladi. Cascade Imminent Delvede, Red Alliance ise Detorid ve Scalding Passde sov tutuyordu. AAA`nin guneydeki savasinda Red Alliancein yanlis tarafi secip AAAyi sinirlendirmesinden sonra AAA yonetimi Red Alliancea sovlarini birakip Delveye gitmesini soyledi, yani bir nevi surgune yolladi. Delve yillardan beri hicbir alliance icin kalici bir yer olamadi. Hem tech moonlarinin olmamasi, hem logistigin zor olmasindan dolayi maddi anlamda cok bir getirisi olmayan bir region olmasinin yaninda, surekli kuzeyde sikilan alliancelarin ilk hedefi oluyordu.

Cascade Imminent ve Red alliance sanirim kendi aralarinda anlasarak sovlarini degistirmeye karar verdi. Boylece Red Alliance, kendisine dusman olan Nulli Secunda ve Vera Cruz muttefigine komsu geldi. Ve daha gelir gelmez Nulli/VC ile sov savaslari basladi. Red alliance capital gucunun fazla olmasina ragmen surekli savaslari ve sovlari kaybetmeye basladi. Bu savas ozellikle Nulli icin kendi fitlerini ve taktiklerini denemek icin cok iyi bir firsat oldu aslinda. Bu savas devam ederken kuzeyde aksiyon namina pek birsey kalmamisti. Raiden Tenalden cekilip topraklarini eski sahibi Razora verdi. Dolayisiyla Rus bolgesinde ve kuzeyde ufak tefek fleetler haric kayda deger bir savas yoktu. Uzun suredir aktif savasa girmeyen ve Delvedeki eglencenin kokusunu alan Pandemic Legion buraya deploy oldu ve Red/Nulli savasinda surekli hotdroplar yapip iki tarafa birden saldirmaya basladi.

Bu arada CFC ile arasi bozulan ve PL ile iliskilerini gelistiren Test, PL ile birlikte guneye inip eglenceye ortak olmak istedi. Iste hersey bu noktada basladi, PL/Test istedigi savaslara girip bazen Nulliden bazen Redden killer alip donuyorlardi. Fakat Test/PL ortakligindan suphelenen ve hosuna gitmeyen Nulli ve Red Alliance, ateskes ilan edip PL/Test bolgeyi terkedene kadar birbiriyle savasmama karari aldi. Bu surecde Red Alliance inaktif bir gorunume gecip PL ve Teste istedikeri savaslari vermemeyi tercih ettiler. Fakat Redin aksine Nulli hem Testle hem PL ile savasmaya basladi ve onceleri hersey iki taraf icinde iyi gidiyordu. PL/Test istedikleri aksiyonu bulmustu, Nulli ise zaten pek dusman ayirt etmedigi icin her firsatta combata girdi.

Bu noktadan sonra isler pek PL ve Testin umdugu gibi gitmemeye basladi. Nulli Secunda zaten sub cap fleetleriyle un salmis, bunu cok iyi becerebilen bir alliance olarak bilinir halen. Eglence icin gelen PL ve Test subcap savaslarinin cogunlugunu kaybetmeye basladi. Sayi olarak ustun olduklari savaslarda bile, savas alanini kazansalar bile isk/kill bazinda surekli maglup oldular. Bu arada Testdeki spyimdan surekli forumlarini comslarini ve fleetlerini takip ettim. Eglence hevesleri yerini rage`e birakti ve hem PL hem Test moral olarak cokerken yonetim kadrosundada sinirler gerilmeye basladi. Test genelde Alpha ve drake fleetle, PL ise Rokhlarla geliyorlardi. Fakat bu setuplari Nulli ve Vera Cruzun pure Alpha veya PanicGeddon fleetine karsi surekli basarisiz oldu. Testin forumlarinda Alpha fitleri once PLnin Rokh fleetiyle cycle timelarini tutturmak icin 1200mm silahlarla degistirildi. Buda ise yaramayinca bir hafta sonra tekrar 1400mmye geri donduler, bircok taktik veya fit degistirmelerine ragmen sonuc pek degismedi. Bu arada forumlarda Nullinin PL`nin yenilmezlik imajini kirdigini ve artik PLninde savas kaybedebilecegini ispatladigi soylenmeye basladi.

Tabiki Shadoo bu durumdan pek hosnut degildi. Sonunda subcap savaslarda basarali olamayacagini anlayan PL savaslara cap/sc indirmeye basladi. Cap gucu limitli olan Nulli, bir kac kere subcap fleetini dreadlere karsi denedi ve bir kac dread ve bol miktarda subcap patlatip kacmayi basardi. Bunun uzerine Test/PL daha cok cap ve sc indirmeye basladi. Yeterli cap gucu olmayan Nulli, dusmanin cap indirecegi savaslara girmemeye basladi. Buda Test/PLyi en cok kizdiran sey oldu. Sarsilan imajlarini cap ustunlugu ile tekrar geri almayi planlayan Test/PL, bu savaslara Nullinin girmemesinden sonra iyice sinirlenip, eglence icin geldikleri Delvede sov ele gecirmeye basladilar.

Test/PLnin capleriyle basa cikamayan Nulli, once Red Alliancela mavi oldu ve ortak fleetler yapmaya basladi. Bu sirada Red Overlordda Nullinin yardimina geldi.Nulli Secunda, Test/PL nin cap gucune karsilik sayi avantajini kullanarak sub cap fleetlerde kaybettigi sovlari geri almaya ve SBUlari vurmaya basladi. Bu sefer sayi avantajinida yitiren ve iyice kuplere binen Test/PL forumlarda kendi forumlarinda surekli rage yapmaya basladi. Sonunda sayi avantajini tekrar ele gecirmek icin kuzeyden Goonswarm ve petleri cagrildi. Bir gun icinde birkac sistem ve stationi aldilar. Yine ayni gun isleri bittikten sonra scleri ile Nullinin merkez sistemine gelip stationdaki bir kac facilityi vurdular. Onceleri GS ve petlerinin deploy olacagi soylendi fakat ertesi gun geri donduler. Islerin kizismasinda dolayi Nulli en onemli muttefigi olan AAAyi cagirdi. AAA butun gucuyle Nullinin ana sistemine deploy oldu ve fleetlere girmeye basladi.

Su anda Test/PLnin jabberinda atilan hemen her ping Nulliye karsi inanilmaz bir nefret ve kin iceriyor. Su aralar savas pek bitecek gibi degil. PL/Test sovlari almaya Nullide caplerden kacmaya devam edecek muhtemelen.

Ben Sethlor, Delve 'den bildiriyorum.
Mesaj tarihi:
Eski bir nulli olarak(oyunu birakmak zorunda kaldim) alliance ile gurur duyuyorum. Fleet disiplinlerine ve fc lere hayranim. Oplara katilim zaten en ust duzeyde, Eglence odakli oldugu icin pandemic gelisine cok sevindiklerine eminim. Kucuk bir surtusme, sonrasinda pl vs nulli olarak iki tarafinda memnun oldugu eglencelik savas halinde giderken, pandemicin yenilgilerle gururu kirilinca yaptiklari yuzunden buyuk bir savasa donusuyor. Delve ne dipsiz kuyuymus diyor insan kendine. Ortalik tam duruldu derken boyle guzel aksiyon cikmasi harika bence. Gercekten simdi orda olmak vardi, pl ustune laser yagdirmak vardi....
Mesaj tarihi:
Bu oyunda çok uzun zaman geçirdim. Bazen bıraktım, uzun süre ara verdim ama hep geri döndüm. Farklı mekanlarda, farklı alyanslarda bulundum. PvP aşığı olduğum için de neredeyse tüm savaşlarda bulundum. Razor'da, BoB'a; Morsus Mihi'de Ruslara, Scalar'da alayına karşı savaştım.

işte bir süreden beridir de Delve'deyiz. En güzel yanı, bu oyunu birlikte oynamaktan büyük keyif aldığım, onlardan ayrı kalmayı göze alamadığım dostlarımla birlikte olmak.

Sadede gelirsek;

Nulli hakkında çok şey bilmiyordum bu alyana gelene kadar. Ama geldikten sonra şunları gördüm.

1- Çok acayip derecede milliyetçiler (Bu milliyetçilik Eve milliyetçiliği tabii. Yani alyanslarını çok seviyor ve onun için herşeyi göze alıyorlar.)

2- Kelimenin tam anlamıyla mobilizeler. Bulunduğum diğer alyanslarda, planlı oplarda bile fleet'in kurulup yola çıkması en az 30 dakikayı bulurken, Nulli'de günün herhangi bir saatinde, bir fc'nin fleet duyurusu anında cevap alıyor ve en az 150 kişilik fleetler 10 dakika içinde kurulup yola çıkabiliyor.

3- Her türlü PvP'yi seviyorlar ve biliyorlar. Bomber'sa bomber, bs ise bs, t3 ise t3, HAC ise HAC... Hepsinin hakkını veriyorlar ve fc'lerin hepsi bu fleetleri başarıyla yönetiyor.

4- Demoralize olmuyorlar. Savaştan yenik çıksalar bile, "Ne güzel eğlendik" demeyi biliyorlar... Her savaştan, (kazansalar da kaybetseler de) ders çıkarmayı biliyorlar.

Bir PvP'ci başka ne ister.

Peki eksi yanları yok mu? Elbette var...

1- Sethlor'un da dediği gibi cap filoları yok.

2- Zengin değiller. Zaten cap filolarının olmamasının en büyük nedeni de paralarının olmaması.

Son olarak şunu belirtmeliyim ki; Nulli, yeterli cap sayısına ulaşırsa, Eve'deki pek çok alyans için korkutucu bir alyans haline gelebilir.

Tabii, burası Eve... En yıkılmaz denilen alyansların bile, yokolup gittiğini gördük.

Edit: Yazdığı çok güzel yazıdan dolayı Sethlor'u tebrik etmeyi unutmuşum. Emeğine sağlık... Çok güzel özetlemişsin olayları ama sen de Mete gibi yapma... Yani bu yazıların devamını bekliyoruz.
Mesaj tarihi:
Diğer alyans larda her fleet de en az 1 logistic yada bc kaybederken Nulli de gemi kaybım olmadı. Acayip organize vuruyorlar. Logistic wing ayrı bir dünya onlarda. Nulli FC lerinden birini bu wing in başına veriyorlar.

Bir ara jam yemişim farketmedim FC beni vent den uyardı. Fleet de bir tek senin modullerin çalışmıyor sorun nedir diye. Hemen toparlandım moduller kapanmış Jamlenmişim dedim.Fleet de 160 kişinin içinde 9 tane logistic vardı.
Mesaj tarihi:
su an gaza geldim valla, donsem mi o guzel fleetlere eglenceli savaslara diye dusunuyorum. Nulli de fc nin her dedigine harfiyle uydukca, ki buyuk cogunluk oyledir, gemi kaybetmek zor, savasi kaybederlerse toptan kaybederler, kazanirlarsa toptan kazanirlar. Ordan burdan eklemelerle cok karma bir corp listesi oldugu halde alliance olarak tek yurek calismayi cok iyi beceriyolar. Butun bunlar karsisinda kugutsumende pandemicin cirpinizlarini okumak oldukca zevkli. Cap filosunu yavasca buyutuyolar, aslinda bayaa bi olmustur simdiye kadar. progodun corpunun sc uretim programi vardi, 2-3 ayda bir ucuza corplara veriliyodu. sub-cap savasi isinde zaten mukemmeller, simdiye kadarki basarilar zaten bunu acikca gosterdi. FC takimi surekli fit dener uretir, test eder, sisy de denemek icin cta lar bile yapilir. yonetim, disardan nasil gorunuyo bilmiyorum ama, her karar corp ceo'larinin oylariyla tamamen demoktratiktir, bizzat katildigim icin biliyorum.
Mesaj tarihi:
Cok guzel kurgulanmis bir yazi, tebrik etmemek elde degil.
Boylesine bir davete de icabet etmemek kabalik olurdu. Ortami biraz daha senlendirmek adina RaZoR olarak an itibari ile Delveye giris yapmis bulunmaktayiz. Herkesce malum olan sebeblerden dolayi PL ve Test'in yardim cagrisina kulak tikanmadi ve planlanan NC. deploymenti ertendi.
Onumuzdeki gunlerde 2 tarafdan da guzel savas raporlari geleceginden suphem yok ;)
Herkeze Lagsiz ve adil savaslar, bakalim neler olacak :)
Mesaj tarihi:
Delvede kurtlar vadisi zaten :)
Cok guzel savaslar olabilir onumuzdeki gunlerde fakat fazla kalabalik yuzunden iki tarafda henuz dusmana saldirmaya cesaret edemedi. Dun Redin sovunu kurtarmak icin gittimigizde mavi local 600du en son, 600de sizden gelip savasirsa time dilationda kurtarmayabilir.

Ayrica NC. deploymenti icin uzulmeyin onlarla burda karsilasmanizda muhtemel.
Mesaj tarihi:
Delve yeniden galaksinin buyuk guclerinin savas meydani olacak desenize. Simdi sunu merak ediyorum. Goon tarafi PL yardimina geldigine gore kim kime parali askerlik yapiyor simdi :)
Belkide bu tech poslarini koruma ucreti de olabilir. Ayni safta olmalari basli basina garabet zaten.

Solar indi mi peki delveye.
Mesaj tarihi:
gecen sene black legion nulli ole anlasmali kapismalar yapardi. Su saatte surda bulusacaz gibi. Nulli, Blak legion fleetlerini yenebilmek icin surekli taktik gelistiridi. Delve savasinin cazibesine dayanamazlar.
Mesaj tarihi:
yafeshan said:

Simdi sunu merak ediyorum. Goon tarafi PL yardimina geldigine gore kim kime parali askerlik yapiyor simdi :)
Belkide bu tech poslarini koruma ucreti de olabilir. Ayni safta olmalari basli basina garabet zaten.

Paralı askerlik olayı değilde, biraz çıkar ilişkisi ve korkaklık diyelim (tech moonlarını kaybetmekten korkmayı kastediyorum).

PL Goondan, Goonda PLden çekiniyo, birbirlerine bulaşmıyolardı o yüzden. Ama birbirlerine yardım etme olayı çok enteresan cidden. Tam olarak tarif edemiyorum kelimelerle :)
Mesaj tarihi:
Goon zaten NC.nin karsisinda
Montolio deployu aciklamis ve raiden ve petlerininde savasa geleceginden bahsetmis. Bide ruslar gelirse cok acayip seyler olabilir. Ben gemi yigmaya basliim :)
  • Yeni Oluştur...