Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nintendo 3DS?


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün Louvre'u gezdik, girişte Nintendo 3DS veriyorlar size bir tane ve içerisindeki yazılım bulunduğunuz yerde yakında olduğunuz eserleri gösteriyor harita üzerinde ve tıkladığınızda eserin tarihçesini müzeye getirilişini vesaire anlatıyor.

Nintendo DS ve 3DS'i incelerken (oynamamıştım hiç) iki ekran çok saçma geliyordu, bir tanesi neyimize yetmiyor diye düşünüyordum ve tuş takımı da hiç rahat gözükmüyordu ama yaklaşık 6 saat boyunca elimden düşürmedim cihazı ve çift ekran ve tuş takımı bayağı kullanışlı geldi. Şarjı da bitmedi üstelik, ki 3D ekran ve ses çıkışı genellikle aktifti. (Gerçi kız arkadaşımınki bitti)

Alet bayağı hoşuma gitti özetle, ama oyunları nasıldır, uzun zaman oyalar mı, yoksa PSP gibi kısa süre sonra kenara mı atarım bilemedim açıkçası. PSP Vita da çıkmışken hangisi daha doğru tercih olur merak ediyorum.

Son olarak bu tarz aletlerde genelde arcade oyunları seviyorum, FPS, RTS ya da ağır grafikli oyunlar oynayacak olsam zaten diğer konsollara ya da bilgisayara yönelirim. Ona göre değerlendirirseniz ve signature oyunların da isimlerini yazarsanız sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu mesela: http://forum.paticik.com/read.php?37,6312101

DS oyunu. Oyunları süperdir ama PS tarafından gelen oyunlara ve PC oyunlarına göre çok farklıdır. Hstası olursan benim gibi tüm hayatın Nintendo ürünleriyle geçer hatta. 3DS'ye gelince alma diyorum. Nintendo DS Lite alabilirsin ama, gelmiş geçmiş en iyi oyun cihazı kendisi (Gelmiş geçmiş çok oldu Snes varken ama Nintendo DS Lite en ünlü Snes oyunlarını çalıştırıyor). Hatta The Verge'de geçen 10/10 alan gadget'leri konuşurlarken de Nintendo DS Lite birinci sırada gidiyordu. Yakında 3DS Lite gibi bir şey çıkar, o zaman alırsın.

Nintendo DS Lite'ı öneririm ama. Oyunlar grafik yapıları ve oynanış tarzları nedeniyle 10 yıl sonra bile rahatça eskimeden oynanabilecek şeyler. Ayrıca içinde Chrono Trigger gibi efsane oyunlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baş ağrısı yapmadı mı 3D görüntü? Daha geliştirme aşamasında olduğu için biraz yavan geliyor hala. Şimdilik 3DS yerine DSi öneririm. Oyunları olsun, kullanılabilirliliği olsun PSP'ye göre daha iyi geliyor bana. Seviyorum Nintendo tarzını.

Bir sonraki konsol daha da oturmuş olacak 3D açısından. Onu alabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başağrısı yapmadı 3D olayı, gerçi genelde 3D'de gösterilen heykellerin, nesnelerin falan 3D görüntüleriydi zaten (bir kaç tane 3D kullanılan video vardı yanlış hatırlamıyorsam, gerisi resim/fotoğraf vesaire'ydi), o yüzden genellikle alttaki interaktif haritaya baktım daha çok.

3D çok önemli değil, lite'a da bakabilirim aslında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada rpg seviyorum ama Jrpg sevmiyorum. Çocukluktan gelen bir şey, süper artworkler falan görüp de oyunu açınca pıtı pıtı koşan karakterler, tüm menüleri japonca grafikli bir oyunla karşılaşınca nefret kusuyordum. Tek istisna 7 ve sonrasında başlayan FF tecrübem oldu benim için.

O yüzden ona güvenerek DS almam, ha alır oynar severim, oyun zevkim değişir bilmiyorum da alırken Jrpg'lere güvenip almam yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

temiz nereden bulurum ikinici elini? birinci el fiyatlkarı hepsiburada da 400 küsur tl öeh dedim o paraya android tablet alıp emüle ederim dedim

ki bu da bir seçenek hani ainol advanced alıp emüle edeceğim bütün konsolları HAHAYT!!

ama ne kadar verim alırım bilemedim :/

gerge sen bilgili bir abiye benziyorsun yorumunu bekliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
ya tam nereye soracagimi bilemedim

ioslu cihazlarim androidli telefon var da afedersiniz popom gibi oyunlar
gunde yaklasik 40 dk 1 saat yolda geciyor, arti bilgisayarimda da cok oyun oynamiyorum, mobil bir konsol alsam mi dedim son zamanlarda emulatorluk oyunlara sardikca

birikmis de biraz param var, ps vita da nintendo ds lite da butcem dahilerinde de piyasaya dair iki gram bilgim yok

xl'i bekleyeyim mi, baska bir seyler cikiyor mu, napayim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Nintendo tamamen ayrı bir kavram, genelde Nintendo el konsollarında çalışan oyunlar sadece Nintendo için çıkıyor; hatta DS oyunlarının büyük bir çoğunluğu DS-exlusive. 3DS'nin normal hali kötü ama. Ben de yeni 3DS model bekliyordum, bunu alacağım sonbaharda bir ara. 3DS DS oyunlarını çalışıtıyor ama hala gelmiş geçmiş en iyi el konsolu DS Lite bence (yeni batarya almam gerek benim de). 3DS kendi oyunlarıyla yavaş yavaş gelmeye beşladı ama, yeni modeli alınır duruyor.

O sana önerdiğim oyunlar mesela DS oyunları, Vita'da o tarz oyunlar bulamazsın pek. Oyunlarını incelene yani. PSP spor ve aksiyon ağırlıklıydı, Vita'yı bilmiyorum ama. Şunu demiştim:

GERGE / 2009 said:

PSP'ye kıyaslarsak daha iyi bence. Oyunları daha güzal, pili 15 saat gidiyor. Ben şu anda Civilization oynuyorum mesela DS ile, çok da eğleniyorum.

Hedef kitlesi faklı ikisinin aslnda, DS tam bana göre. Çok yakın bir arkadaşımda PSP var, pek bir zevk vermedi bana; ya araba yarışı, futbot gibi sporumsu oyunlar ya da God of War gibi düz aksiyon oyunları vardı. DS RPG ve strateji açısından en iyisi bence, hatta tur tabanlı oyun açısından PC'den bile daha iyi diyebilirim. Civilization çok güzel olmuş mesela. Kendine özgü 200'den fazla oyunu var, ve mini oyunlar açısından tam bir hazine. Platform oyunları falan da çok zevkli. Adventure açısından (Click & Point) zaten tek rakibi eski PC oyunları -ki ScummVM ile onların hepsini çalıştırıyor, bir Monkey Island, Beneath the Steel Sky falan oynanabiliyor ve dokunmatik ekran sayesinde PC'den daha zevkli oluyor bazen , modern bir rakibi yok gibi. Bunların hepsi benim görüşüm tabii, ama oyun felsefesi bana tam olarak uyuyor. Pek grafik yok daha çok saf eğlence, fluff, ince stratejiler, iyi bir yapay zeka, minik casual oyunlar, ve bitmesi asırlar süren RPG ve Tur tabanlı strateji oyunları. RTS açısından sadece bir adam gibi oyun var, bu daha anlatabilir belki. Daha çok düşünmek gerektiren şeyler var yani.

Eğer bu dediklerim çekici geliyorsa al. Bunda öyle karanlık, aşırı aksiyonlu oyunlar yok (bir - iki tane var sadece). Sevimli bir alet. Sadece taktik olarak kafa yormaya çalışıyor, şöyle şu kombodan sonra adamı şöyle öldüreyim yerine GO tarzı bir oyun sana daha uygunsa buna yönel. Yok ben God of War'ını, PES'imi isterim, zaten Civilization başımı ağrıtıyor, ekranda pikel görünce kusarım diyorsan (var öyle diyenler, nasıl diyorlar anlamıyorum) alma.

Bir de en çok satan PSP oyunu 2.5 milyon satmış, PSP 40 milyon (70m şimdi) satmış.
en çok satan DS oyunu 20 milyon satmış (2.5 milyonun üzerinde satan 21 oyunu var), DS 90 Milyon (150m şimdi, 3m daha ve PS2'yi geçeren dünyanın en çok satanı olacak) satmış.

DS daha pahalı bir de. Oyunları aynı fiyatlarda.

DS'de multimedya yok. Film, müzik falan yok yani, sadece oyun. Korsan oyun içinde aletin firmware'ini kırıp, garantisini batırmaya gerek yok, sadece Özel bir kartuş alıyorsun MicroSD girişi olan, oyunları o karta atıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...