Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doctor Who, Stargate gibi uzun sezonlu bilim kurgu dizileri

Bone

Öne çıkan mesajlar

3 sayfada da listelenen dizilerin Dr. Who hariç hepsini izledim. Dr. Who'ya hiçbir zaman alışamadım ama dr. who shared universe olan veya dr. who spin-off'u Torchwood çok çok iyidir.

Ama Stargate ve Star Trek'in yeri gönlümde bambaşkadır.

Açıkçası Star Trek ve Babylon 5 bilim kurgunun dip noktalarıdır. Babylon 5'te daha çok, Star Trek'te daha az aksiyon görürsün. Star Trek'in neredeyse her bölümü başka bir insani değer üzerinedir. Etik, olgun ve insan hakları dersleri verir. Benim karakterimin çoğunu Star Trek'e borçluyumdur bu yüzden.

Stargate çok eğlenceli bir bilimkurgu dizisidir. Karakterleri çok çok iyi yazılmıştır. Bilimkurgu'yla komediyi birleştirir ve izleyiciyi çok eğlendirir. Has bir bilimkurgu dizisi olmasına rağmen komedi unsurları biraz da bilimkurgularla hafif dalga geçmekten gelir. Stargate Universe, malesef, bu açıklamanın dışında kalıp, Battlestar Galactica'nın izinden gider. (bilimkurgu+drama)

BSG'nin bir sürü izleyicisi olmasına rağmen bilimkurgunun özüyle uzaktan yakından alakası olmayan EPIC fail bir dizidir gözümde. Bilimkurgu bile değil fantezi+drama+pembe dizi.

Farscape bunların arasından Stargate'e benzer ama hafif farklıdır. Daha yavaş gelişir dizi ve karakterlere olan bağlılığınız zamanla oluşur. Ama Stargate'ten hiç aşağı kalır yanı yoktur. Yerlere yatıran bölümleri olsun, çok çok iyi yazılmış karakterleri derinlikleriyle izleyiciyi büyüler.

Eureka sadece zamanı geçirmek için izlediğim azıcık eğlenceli ama çok klişe ve aptal espriler barındıran bir çocuk dizisidir. Beni tek etkilediği nokta izleyiciye yansıttıkları farklı teknolojiler. Arada sırada baya komik olduğu görülmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...