Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kuzey kore liderini görünce ağlayan çocuklar


TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

said:

Kim Jong İl'den sonra devlet başkanlığı koltuğuna oturan oğlu, Kim Jong Un, Çoçuk Sendikası'nın kuruluşunun 66'ıncı yıldönümü kutlamalarına katıldı. Liderlerini karşılayan çocuklar sevinç gözyaşlarına boğuldu. Batılı yaşıtları Justin Bieber'ı karşılarında görünce nasıl kendilerinden geçiyorlarsa, Koreli çocuklar da Kim Jong Un'u görünce benzer bir ruh haine büründü.


http://www.haberturk.com/dunya/haber/749156-koreliler-yine-agliyor

hahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

halk seviyorsa liderini normal bunlar,
düz mantık:
1.batı medyası yakın zamanda ölen k.kore liderinin genç kızların ırzına geçtiğini ileri sürdü
2.batı medyası patronunun çıkarına batmayan adama laf etmez
3.demek ki adam ülkesi için dik durmuş anti-emperyalist olmuş
4.demek ki halk bu yüzden liderlerini seviyor

sonuç: justin bieber için ağlamakla k.kore yavrusunun lideri için ağlaması aynı şey değil

edit: adı üstünde düz mantık diye atlayacak arkadaş karşıt düşüncesini açıklarsa sevinir üstün zekasına hayran olurum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı beyin yıkama metotları birbirinden üstün olamaz. Kuzey kore liderini görünce ağlayan çocuklar,başbakanı görünce ağlayan nine, öğrencilerin ellere kapanması farklı bir unsur değil.

Bizim medya sanki spontane bir mevzu gibi gösterip, bir küçük çocuğu başbakanın kucağına oturmasından bu durumu kurtarıyor. Farklı bir durum yok. Tayyip Erdoğan'a dokunmak ibadettir diyen bir milletvekili var, şu sözü kuzey kore'de üst düzey bir bürokrat söylese herkes ahuahu adamlar Kim Cong- un'u tanrı gibi görüyor nasıl beyinleri yıkanmış der. Bizde olunca pehehe kuzey kore'ye bak diyorlar. Tuhaf bir ülkedeyiz anlayacağınız, Somali'de ve herhangi üçüncü dünya ülkesinde bir yerlerde de eminim ki başka ülkelerle dalga geçen mutlu azınlık yada kendini mutlu azınlık sananlar vardır.

Metodoloji farklı olabilir ama beyin yıkama, beyin yıkamadır. Zorunlu din dersi de bir beyin yıkamadır. Tarih derslerinde milli duyguları kabartalım diye uygulanan metodolojinin giderek boku çıkıp, Türkler yenilmez mevzusuna, Since 1453 ile sınırlı kalması da bir beyin yıkamadır. Dezenformasyon da bir beyin yıkamadır. 28 şubat süreci, darbeler sonrası gelişen olaylar da beyin yıkamanın verdiği, olumlu veya olumsuz süreçlerdir. 3.dünya ülkesi bunalımı denilen şey de tamda budur. Kuzey Kore bu çeşitlilikten habersiz Türkiye'ye bürokratları gönderip ders alsınlar, beyin yıkama sanatının inceliklerini kapsınlar. Despotizmi demokrasinin ballı sosuna bulandırıp sunabilir. Aslında özel teşebbüse izin verse zaten diktatör ama iyi, Kuzey Kore gelişiyor, Demokrasi Kuzey Kore'ye adım attı haberleri gelecek ama şimdilik böyle işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...