Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme sorulari

di

Öne çıkan mesajlar

Evet bulgur ve yulaf olduğu için paleo olmuyor. Gerçek paleo da dairy de yok yani peynir veya yoğurt da yok. Ama mesela o kadar önemli olmadığını isteyenlerin yiyebileceğini söyleyenlerde var. Mesela bizim tr deki taş devri diyeti Modifiye Edilmiş Paleo olduğu için yoğurt ve kefiri öneriyorlar. Baklagilde öneriyor kompleks karbda öneriyor.

Zaten boşver abi bende antrenman yaptığım günlerde yulaf yemeyi düşünüyorum hem paleo hem vücut geliştirme olmuyor. Şimdi patatesli omlet yapabilirdim sabahları ama onada üşeniyorum. Süt aldım yoğurt yapayım sabah yulafla yerim diye antalya sıcağına dayanamadı süt kesildi. 5 litre süt boşa gitmiş gibi oldu ama aslında gitmedi büyük çoğunluğu sıvı kısmı yani yarı whey sayılır. Kesilmiş kısmıda lor gibi zaten onuda yerim sabahları. Ama yine sebzeydi meyveydi azcık kuruyemişti bunlara devam.

Belki tatlandırıcısız protein tozu bile alırım niyeti bozdum ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Heh sen olmaya başladın yavaş yavaş :D

Patates iyi aslında, ben çok severim ama yulaf bulgur bana daha pratik geliyor. Atıyorsun pişiyor direk.

Ne diycem, geçen bir arkadaş söyledi; pilav yapan makine mi ne varmış. Var mı uygun model bilen? Normalde buharlı pişiricilerde en alttaki kısımda oluyor ama onlarda kocaman benim için gereksiz şimdilik. Sadece pilav kısmını yapacağım bir alet lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Nisasta da seker gibi kan seferini cabucak yukseltiyor. Haliyle tok tutmuyor, tam tersi daha cabuk acikiyorsunuz. O yuzden patates ve princ o kadar da iyi yiyecekler degil.

Bulgur, kepekli kuskus falan tuketin onun yerine.

Bu arada adini hatirlamadigim ama bu Coca Cola Life'da kullandiklari bi seker tipi var, insulin salgilanmasini engelliyo. O sekerle yapilmis yiyecek icecek tuketin yapabiliyosaniz.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Perfectionist said:

Patates iyi aslında, ben çok severim ama yulaf bulgur bana daha pratik geliyor. Atıyorsun pişiyor direk.

Patates ve Pirinç full şeker, yapmayın etmeyin. Bulgurdan şaşmayın, patatesi çok nadir yiyin.

niye tam bilmediğin konuda sallıyosun şimdi ne gerek var
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

"Tatar Ramazan" said:

Perfectionist said:

Patates ve Pirinç full şeker, yapmayın etmeyin. Bulgurdan şaşmayın, patatesi çok nadir yiyin.

niye tam bilmediğin konuda sallıyosun şimdi ne gerek var

Ben demiyorum, Canan Karatay hoca diyor bunu, benim lafım değil.
Sosyal ağlarda paylaş

O "alo ahizeye üfler misiniz" denince saksofon çalan Karatay değil mi ya?
Evet şeker var patateste ama zaten kan şekerini yükseltmek istediğin zamanlarda yiyorsun patatesi de. Spor yapmışsın, protein alacaksın, bağla patatesi yanına, o kapılar açılsın protein hızlıca kana karışsın, kasa doğru yol alsın. Hele bir de püre falan formatında yiyorsan çok daha iyi sindirim konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

karatayın dedikleri spor yapmayan, kıçını kaldırmayan tipler için geçerli.
hayır bulgurla pirincin arasındaki fark gerçekten az ve birine full şeker oç diyip öbürünü melek yapmana güldüm.
pattis de spor sonrası mis
bunların hiçbirini zaten tek başına yemiyceksin. proteinli ve sebzeli bir yemekle alındığında GI değerleri baya düşüyor. zaten ciddi spor yapan adamın GI değerine o kadar dikkat etmesine gerek yok. burdan sabah akşam şerbet içebiliriz dediğim sonucuna varan olursa umarım obez olur
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

karatayın dedikleri spor yapmayan, kıçını kaldırmayan tipler için geçerli.
hayır bulgurla pirincin arasındaki fark gerçekten az ve birine full şeker oç diyip öbürünü melek yapmana güldüm.
pattis de spor sonrası mis
bunların hiçbirini zaten tek başına yemiyceksin. proteinli ve sebzeli bir yemekle alındığında GI değerleri baya düşüyor. zaten ciddi spor yapan adamın GI değerine o kadar dikkat etmesine gerek yok. burdan sabah akşam şerbet içebiliriz dediğim sonucuna varan olursa umarım obez olur

abi son cümleyi görmesem abanıyodum şekere şerbete :(
Sosyal ağlarda paylaş

Tili burda yetkili birine benziyor.

Kardesim sabahlari yogurt ve kuru meyveli yulaf ezmesini karistirip yiyorum, oglenleri corba ve bulursam et. Aksamlari da bulursam sebze yemegi bulamazsam corba ve salata.

+

Spor

Bu sayede 2 ayda 10 kilo kadar verdim.

Bu yaptiklarim normal ve saglikli miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...