Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazilim gelistirme bilgisi olmayanlarin yazilim fikirleri

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Yazilim gelistirme bilgisi olmayan kisilerin yazilim fikirleri "abi sunu yapsak super tutar zengin oluruz" diyip uzerine de ciddi ciddi bu ise odaklanan insanlar bana cok bos is yapiyor gibi geliyor.

Buyuk innovatif fikirlere baktigimda yazilimdan anlamayan birisinin yazilim sirketlerine yaptirarak innovatif ve populer birsey yaptigini hic hatirlayamiyorum. (Var mi ki boyle?) Sermayesini kullananlar haric. Adam basar 100K-1M parayi sirketi vardir yan sirket kurar, onlari ayri tutuyorum.

Mesela ekonomi okumus ve yazilim fikri olan adam -ekonomiden alakasiz bir fikir- "yazilimda para var su fikir super tutar" tarzi dusunceler bana geleceksiz ve heves gibi gozukuyor.

Bir kere bir yazilim fikri zamanla oturur, buyur. Bu da ilerleyen bir surectir ve bu sureci maintain edecek, surekli istatistik analizi yapacak ve yazilimda surekli yenilikler saglayacak birileri lazim, bu nedenle yazilim gelistirme bilgisi olmayan kisinin basarisiz olacagini dusunuyorum. Bu nedenlerden birisi tabi.

Sizin fikriniz nedir? Yanlis mi dusunuyorum?
Kimseye laf atmaya filan calismiyorum. Bu dusencemin gercekligini bulmaya calisiyorum. Yanlis dusunuyorsam da yanlis oldugunu bulmak yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Su sekilde basit ama gecerli bir yorum katiyim.

Simdi teknik insanlar, bu durum da yazilim gelistiricileri/muhendisleri bir fikir duyduklari zaman , daha o anda sInIr - edge noktalarini dusunmeye baslarlar soz konusu fikrin ve bulduklarini belirtirler. Bu proje su sekilde patlayabilir, veya hic su durumu dusundun mu?? seklinde ..

Bu durum tespit edilmis, bu tur bir yaklasim, fikir uretme, yeni fikir - urun gelistirme dusunme trenini diyelim, sabote ediyor.

Onun icin bir fikir, cogunluk tarafindan (yazilim takimi, investor takimi, .. ) heyecan verici kabul edildikten sonra sabote edeceksin, saboteden kasit muhendis gozlugunu takip sInIr noktalarini zorlayacaksin.

Onun disinda yazilim bir sorunu cozmek uzere uretilir. Yani yazilim hakkinda fikir olmasindan cok sorun hakkinda yeterli deneyim ve fikir olmasi lazim --> yazilim fikri sunabilmek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

gordugun ornekler hem insanların ne istediğini algılayabilen hem de yaızlımdan anlayanlar oldugu icin olabilir

sadece yazılımdan anlama kısmı varsa yalan o iş
sahsen kendi fikirlerimi direk çöp olarak görüyorum artık zira hep teknik kod mimari masturbasyonu oluyor
yazılımdan anlamayanlarınkileri ipucu olarak alıyorum, onların üzerine gidiyorum

zira demek ki boyle bisey kullanıcı seviyesine inememis ki soruyor insanlar, onun üzerine gitmek daha mantıklı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...