xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Yazilim gelistirme bilgisi olmayan kisilerin yazilim fikirleri "abi sunu yapsak super tutar zengin oluruz" diyip uzerine de ciddi ciddi bu ise odaklanan insanlar bana cok bos is yapiyor gibi geliyor. Buyuk innovatif fikirlere baktigimda yazilimdan anlamayan birisinin yazilim sirketlerine yaptirarak innovatif ve populer birsey yaptigini hic hatirlayamiyorum. (Var mi ki boyle?) Sermayesini kullananlar haric. Adam basar 100K-1M parayi sirketi vardir yan sirket kurar, onlari ayri tutuyorum. Mesela ekonomi okumus ve yazilim fikri olan adam -ekonomiden alakasiz bir fikir- "yazilimda para var su fikir super tutar" tarzi dusunceler bana geleceksiz ve heves gibi gozukuyor. Bir kere bir yazilim fikri zamanla oturur, buyur. Bu da ilerleyen bir surectir ve bu sureci maintain edecek, surekli istatistik analizi yapacak ve yazilimda surekli yenilikler saglayacak birileri lazim, bu nedenle yazilim gelistirme bilgisi olmayan kisinin basarisiz olacagini dusunuyorum. Bu nedenlerden birisi tabi. Sizin fikriniz nedir? Yanlis mi dusunuyorum? Kimseye laf atmaya filan calismiyorum. Bu dusencemin gercekligini bulmaya calisiyorum. Yanlis dusunuyorsam da yanlis oldugunu bulmak yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 yanlis dusunuyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 şey gibi değil mi insan büyüdükçe aklına gelen fikirlerin mantık oranının artması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 alakayi kuramadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Su sekilde basit ama gecerli bir yorum katiyim. Simdi teknik insanlar, bu durum da yazilim gelistiricileri/muhendisleri bir fikir duyduklari zaman , daha o anda sInIr - edge noktalarini dusunmeye baslarlar soz konusu fikrin ve bulduklarini belirtirler. Bu proje su sekilde patlayabilir, veya hic su durumu dusundun mu?? seklinde .. Bu durum tespit edilmis, bu tur bir yaklasim, fikir uretme, yeni fikir - urun gelistirme dusunme trenini diyelim, sabote ediyor. Onun icin bir fikir, cogunluk tarafindan (yazilim takimi, investor takimi, .. ) heyecan verici kabul edildikten sonra sabote edeceksin, saboteden kasit muhendis gozlugunu takip sInIr noktalarini zorlayacaksin. Onun disinda yazilim bir sorunu cozmek uzere uretilir. Yani yazilim hakkinda fikir olmasindan cok sorun hakkinda yeterli deneyim ve fikir olmasi lazim --> yazilim fikri sunabilmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 biz lisedeyken... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 önemli olan fikir ve bütçedir/sponsordur. geri kalan herşeyi para ile tutarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Ana fikir olarak gayette ilham verici fikirler ortaya atabilirler, ama yazılımın gelişmesi safhasında iş yine o fikri alan yazılımcının hayal gücüne ve bilgisine kalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 benim var bi fikrim kazıklarlar diye kimseye söyleyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 yanlis dusunuyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 kim vardı burda yazılımcı özelden anlatıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 bence yazılım bilgisi olanların %96'sı yaratıcılıktan yoksun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Bir konuda ne kadar cok bilgin olursa, cozum uretme bakimindan o kadar guclu olursun, ama dogrudur yaraticiligini da kisabilir. Fakat benim anlamadigim %96 gibi scientific bir rakama nasil ulastigin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 abi kusurlu vericektin salladigin anlasilmasin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 gordugun ornekler hem insanların ne istediğini algılayabilen hem de yaızlımdan anlayanlar oldugu icin olabilir sadece yazılımdan anlama kısmı varsa yalan o iş sahsen kendi fikirlerimi direk çöp olarak görüyorum artık zira hep teknik kod mimari masturbasyonu oluyor yazılımdan anlamayanlarınkileri ipucu olarak alıyorum, onların üzerine gidiyorum zira demek ki boyle bisey kullanıcı seviyesine inememis ki soruyor insanlar, onun üzerine gitmek daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 yazılımdan anlama diye bi olay yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 BİZ BUNUN OGULUNU BOŞUNA MI OGUYOH diyosun yani bilgilendirme: ilk mesaja cevaben yazdım bu mesajı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 boşuna okuduk. hani bişiler anlıyo gibi oluyorsun da öyle hacıt ben yazılımdan anlarım diye bi olay yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 dogru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 yazilimdan anliyorum diyende tatava, oturup iki hello papa yazmistir, sagda solda geziyodur yazilimciyim diye, bi arka sokak esnaf content management system yazmamistir mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 o degil de, tarihte de bir sürü örnegi vardır bu olayın bütün eski bilim adamları, düşünürleri bilgilerini saklamıştır, yakmıştır veya ölünce onunla gitmiştir bu bilgilerin cok azı günümüze gelebilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 mesela nasrettin hoca cok muthis bir yazilimci idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 peki nasrettin hoca ne kodlasa beğenirsin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2012 adam lafi code umu otutturuyodu, varmi otesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar