Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lol vs Dota

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yumy said:

Yorum tamamen tecrübeyle sabittir. Kaç yıldır lol oynayan bütün arkadaşlarım dotadan gelen playerların lol de çok rahat ettiğini söylediler. Kendim de bir iki oyunda adapte oldum lol'e rahatça. Bütün skill ve heroları öğrenmek zaman aldı tabi ama kastettiğim, oyunda bu ne lan, bu nerden lan, bunu nasıl yapıcaz lan gibi ambole olmama durumu. Kendi tanıdıklarım var lol oynayıp dota oynatmaya çalıştığım da "üü çok detay var beceremiyorum" diyip kaçıştılar hep.

oyunu öğrenmenin daha kolay olması =/= oyunun daha kötü olması.

go'nun kuralları da satranca göre çok daha kolaydır, az kural var oynaması basit. Ancak baktığımızda orta ve üst seviye go oynamak en az satranç kadar zordur, bilgisayar programları dünyanın en iyi satranç oyuncusunu yenebilecek kadar gelişmişken profesyonel bir go oyuncusunu yenebilecek düzeyde bir program daha yapılmamıştır, hatta yapana M$ ödül var.

Daha önceki sayfada yazmadın mı daha 22. lvl'ım diye. Daha ne ranked oyun oynamışsın, ne ranked oyun izlemişsin gelip burda gerçekten de bir şeyler biliyormuş gibi yorum yazıyorsun.

RAnked oyunda map kontrolünden haberin var mı, takım oyunu nasıl oynanır haberin var mı, nasıl farmlanır haberin var mı, o basit dediğin şeyleri herkes üst seviyede yaparken oyunda fark yaratmak ne kadar zor haberin var mı; yok allah yok. arkadaşım şöyle dedi de ben şöyle kolay oynadım da. Gidip unranked oyunlarda oynadıklarınla gerçekten oyunu çözdüğünü falan sanıyorsun. Arkadaşların lol'den DOTA ya geçince kaçışmış, bak sen. GErçekten de ne kötü oyunmuş bu lol ya ahahahah argümana bak.

Publicte kantır oynadım oyun saçma beyler nasıl e-sport our bu ya ühüüüüüü

Şurda azıcık vasıflı yorumlar yapın ya gözünüzü seveyim.
Mesaj tarihi:
Ne alakası var ben dota daha zor o yüzden daha iyi oyun, lol daha kolay o yüzden daha kötü oyun demedim ki. Doruk la olan konuşmanın devamında geldi o cevap, bakacak olursan. Dota oynayanın lol becerebilceğini söyledim sadece, ama tersi durum her zaman söz konusu değil.
Mesaj tarihi:
creep pull? stack? roshan kavgaları, rune kovalamacaları. secret shop gangleri. juke ve ardından tp out. gibi keyifli olaylar varken dota da. lolün de kendince olayları var. yani aslında yapılmak istenen şey zaten dotadan farklılaştırmak olayı. sonuçta lolü yapan adam birzamanlar dota için çalışıyordu. deny işin en basit kısmı. kolaylaştırmış filan diyoruz eyw kısmen doğru ama. ben açıkçası oyunda harala gürele deny yapıcam deny yapıcam diye kendinizi paraladığınızı hiç sanmıyorum. ortalama denylarınız filan da muhtemleen baya düşüktür. ama pro seviyesinde, comp oyunlara bakarsanız. aslında deny, stack, pull, warding - dewarding filan oyun bambaşka bir boyutta oynanıyor ve bunların hepsi taktiksel ve yetenek olarak takımların arasında ki farkı ortaya koyuyor. muhtemleen tıpkı bu tip şeyler lol içinde vardır işte bushlar olsun, jungle da ki bufflar olsun, onların kontrolü vs.

lol için comp. seviyede maçları izlemedim hiç, bir maç izledim onda da base trade denedi iki takımda biri aldı, saçmaydı yani :)ap carry mantığı filan çok hoşuma gitmişti ama, uzun süre de oynadım keyifle ta ki dota 2 key aldıktan sonra :)

ve lol de bazı çılgın orjinal herolar var, ama bir o kadar da kötü ve çöp hero da dolu. ve grafikleri, renk paleti filan oyunu ister istemez ucuz gösteriyor.

kısaca iki oynunda kendince artı ve eksisi var ama unuttuğunuz bir kaç birşey var, biri bu oyun türünün yaratıcısı ve hala beta da, diğeride oyun türüne farklılıklar getirmiş, uzun süredir piyasada olan bir oyun, dota2 release olsun bir bakalım, hiç oynamadığımız çılgın atıcak herolar bekliyorum.w3 moturunun teknik sorunlarından da kurtuldu artık, kimbilir motor yüzünden oyuna koymak isteyipte koyamadığı ne kadar hero vardı icefrogun.

zevk aldığınızı oynayacaksınız sonuçta, neden tartışıyorsunuz anlamıyorum da aslında. zevkler ve renkler durumu var. takım tutar gibi taraf olmuşsunuz :)

ayrıca spellshard gibi birşeyler demişsiniz de veil of discord var. bir nebze aynı şey aslında. %25 magic armor kırıyor ki zaten (ekstra bir skil ile kazanmamışsa) her heronun magic resist %25 tir. işte kimi herolar skilleri ile resist kazanıyor fazladan, ve tabii ki itemlar var vs.
Mesaj tarihi:
adam gerçekten paticikteki insanlara laf anlatmaya kalkışmış
respect

şimdi biri der ama lolde deny yok öbürü çıkar lolün grafikler daha iyi der dsfgdsf

he geçen sayfada biri smartcast yok demiş
http://www.killsteal-legends.net/

bu sitede bi cfg var içeriğinde yazıyor smartcast falan ama nedir falan bakmadım hiç

motor source olunca bi çözümü oluyor kesin
Mesaj tarihi:
creus nerdeyse yazdığın herşeyin bir lol karşılığı var

mesela dota aksine lol nc respawnları bir kamptaki son nc öldükten sonra saymaya başlıyor. en çok goldu veren ncyi öldürüğ en ucuzu bırakarak bayağı ağır darbe vurabiliyorsunuz

tek roshan kavgasından öte hem baron hem dragon, üstelik bunların global xp vermesi

red/blue

vsvs
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
wastyrx said:

lolden kaç para kazanıyor turnuva oyuncuları, dotadan kaç para kazanıyorlar onlar hakkında bilgi var mı?

Lol'den oyuncuların ne kadar kazandığını bilmiyorum(stream,sponsor maaşı,turnuva) ama dota2 takımları için EU/NA bazında sorarsan ortalama 300 dolar maaşları var aylık.
Turnuvalardan bir dota2 takımı yılda şu anda (valvein sponsorladığı The International'ı saymıyorum) $ 5k-55k civarı rakamlar kazanıyor.Örnek olarak Complexity 6k kazandı,mousesports 22k,NAVI 53k, Mtw 35k gibi(aklıma gelenler).İrili ufaklı turnuvaları toplarsan $270k civarı bir rakam son 1 senede dota2 comp. scene turnuvaları.Valve'in TheInternational'ını saymadım ki o 1.6milyon dolardı prizepoolda.

Streamlerde Dendi ve Singsing şu anda 2 kişi sadece 5-6k üstüne çıkan viewer olarak. Sing şu aralar ortalama 6k izleyiciye sahip, Dendi 6-10+ ya yolu var.
Mesaj tarihi:
tsmden dyrus 30k izleyiciyle oynuyor yamulmuyorsam bu sene ki büyük turnuvadan da adam başı 20k kaldırdılar sadece 1 turnuva bu ama çok emin değilim rakamlardan.

Şimdi addondan baktım alexich 14k izleyiciyle oynuyor şuan.
Mesaj tarihi:
Dota 2 betadan çıkmadan sponsorların abartı miktarda para dökmesi zor, ama dediğin 100k'lık turnuvalardan biri yakında dota2 yede gelicek bir aksilik olmazsa. Daha fazla konuyla ilgili detay veremiyorum halen public değil çünki.

Yanlış biliyorsam düzeltin ama LoL'ün tüm prizepoollarını firmanın kendi karşılıyor diye duydum eğer bu doğruysa pek sağlıklı bir karşılaştırma değil sonuçta Dota2 tamamen dışarıdan firmaların sponsorluğuyla gerçekleşiyor, senelerdir para basan yapımcı firmanın koyduğu parayla değil.

Edit: Sing şu anda 4.3k viewerda ama kendisi 2 gün önce Twitch'den own3da geçtiğinden ne kadar sağlıklı bilmiyorum.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Hayatında hiç LoL oynamayıp burada yorum yapanlar için söylüyorum, LoL ve HoN gibi oyunlardan önce hemen hemen hepimiz DotA oynadığımız için buraya gelip DotA'yı oylamanız çok normal hatta LoL'ü çocuk oyunu gibi görüp bu ne lan diyerek aşağılamanız çok daha normal çünkü aynı şeyleri ben de yapıyordum.

Ne oldu; geçen sene DotA'daki maphack kullanan veletler yüzünden isyan ettim ve LoL'e başladım şimdi de bırakamıyorum. Önyargılarımla oyuna hata etmişim, onun farkına vardım. Bir de benim yanımda iki arkadaş vardı ki biri aha burada Kaede olur kendisi, onlar da başladığımda baya yardımcı oldu çok kısa bir süre içerisinde oyuna uyum sağlamıştım.

Eğer LoL'e başlamayı düşünürseniz oyun esnasında oyunu anlattırabileceğiniz bir tanıdığınızı yanınıza çağırma imkanınız varsa o şekilde başlamanızı tavsiye ederim. İlk oyundan soğuyup bırakma ihtimaliniz de olabilir çünkü.
Mesaj tarihi:
iyi kötü diye bişey yok abi bence.. Ben dota2 den çıkıyorum HON a giriyorum mesela onun dinamikleri farklı bazen onu oynamak istiyorum , LOL denemedim ama onu da tavsiye ettiler. büyük ihtimal onu da oynasam 3 ünü oynarım yani. Oyun değil mi sonuçta onu da oynarım bunu da oynarım sdf
Mesaj tarihi:
Neyseki dota2'de deny var diyenlerin sayılarını azaltmışım galiba sdf.

Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu oynayın işte. Bütün herolar olsun, haftada bir iki el oynarım diyorsanız Dota2 oynayacaksınız zaten.

Ama şu kesinlikle yanlış, düzenli bir şekilde lol oynuyorsanız, günde 1 oyun (+bonus ile) haftada ~1750 rp eder. 3-4 haftada bir hero eder, zaten 2 haftada bir çıkıyor yaklaşık olarak herolar. Eski heroların çoğu artık 450-1350 ip. Yani kısacası şöyle 500 win'i olmuş bir accountta günlük bonusları alışına göre heroların %50-60'si açık oluyor.

Bir kere para vermedim oyuna yaklaşık 100 herodan 74 tane varmış mesala. Şu anda 7k ip var, almadıklarımın yarısı eski bunların 1350'lik. Onları alsam 80 olcak.

edit: Birde movement speed hariç önemli tüm runelara sahibim ki onlar olmasa bütün herolar açık olurdu.

100 herodan 80'ini bedava oynarken almışım. Ama sen dersen ben bütün heroları ilk başta sahip olucam onlarla oynayacağım, fazlada oynamam. O zaman olmuyor işte.

Eee böylelikle adamlar zaten para kazandıkları tek kapıyı kapatmamış oluyor. Riot Games bir Valve değil, 2 tane kozmetik skinden o kadar sunucu masrafı, çalışan masrafı çıkmaz. S2 oyun fiyatı olarak başladı bu işe, sonucu ortada.

Bu sistem win+win direk. Hem sadık oyuncu kitlene oyunu bedavaya oynatıyorsun, hemde güzel bir şekilde turnuvalarda şuursuzca 1-2m$ vericek ödül paraları topluyorlar.

Yok yani şu salak PVP.Net hataları olmasa, varolan sunucular belkide benim şu ana kadar gördüğüm en başarılı oyun sunucuları (üstüne birde oyunu bedava oynuyorum).

edit : Ha birde rune falan deniyor bazen de. Rune ve mastery'ler para ile alınmıyor. Oyun başına gelen puanlarla alınıyor. 30 Lvl'e gelip, öncedende belirttiğim gibi 500 win civarına gelmiş insanlar arasında, bu oyuna 500 euro bayılmış adamla, bir kuruş para vermemiş adamın oynadığı herolar arasında hiç bir fark yok. Yok yani adam para verdiği için +%10 attack damage bonus almıyor :)

Şu olur, ben herolara puan akıtırken, o adam heroları para ile satın alır, kazandığı oyun puanlarınıda rune almakta kullanır. Ki yani 20 lvlden önce rune toplamanın gereksiz, ve 30 lvl ~500 wine ulaşana kadar ki oyunların çok dengesiz olduğu varsayılırsa o aldığı runelarda bir halta yaramaz.
  • 4 ay sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...