Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Tek adam"lık türk milletine daha mı uygun?


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

(türk milletinden kastım bu topraklarda yaşayan herkes. kürtlerin de bir demokratik geçmişleri olmadığı muhakkak.)

Ben sıkıldım iyice bu tek adam yönetiminden. Hani iyi veya kötü demiyorum tayyip erdoğan'a. o ayrı konu. doğruları vardır yanlışları vardır zaten sürekli tartışıyoruz bunu.

benim merak ettiğim biz millet olarak demokratik yönetimlerden çok "lider, padişah, sultan, tek adam, büyük başkan" tarafından yönetilmek mi istiyoruz? çok seslilik, bir çok insanın ortak kararıyla karar alma gibi şeyler neden bizi çok rahatsız ediyor.

ülkenin en başarısız zamanları hep koalisyon zamanları olmuştur mesela. tek parti istikrarla anılmıştır. belçika'da yıllarca hükümet yoktu adamlara hiç bir şey olmadı, bizde başbakan öksürse borsa düşüyor. isveç'in mi isviçre'nin mi ne milli takımını 2 kişi çalıştırıyordu bir zamanlar mesela. biz de teknik adamlar yardımcıyla bile anlaşamıyor.

kibar feyzo'nun dediği gibi ağasız yapamıyor muyuz gerçekten?

hani atatürk bile kuvvetler birliğini savunmuş hayatı boyunca, yürütme yasama yargı hepsi kendisinin denetimindeymiş. bu öyle olumsuz bir diktatörlük değil polemik çıkmasın yine ama tek adammış işte.

ülke olarak gerçekten demokratik bir yapıya kavuşabilecek miyiz? yoksa böyle gelmiş böyle gidecek mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi ve cok seslilik kulturumuze ters mikro anlamda ,koylerde birbirini bogazlayanlari ,buyukler agalar baristirir,makro anlamda ise denmedik laf birakilmayan sarkozy nin yerine gelen adama zeytin dali uzatilir.kusura bakmayin sma ne bu ulkede nede dunyada demOkrasi hic bir zaman islemeyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

daha düne kadar hiç öyle bir sorunumuz yokken sırf tayyip bir şeyler dedi diye sağlık bakanı kürtaj yasaklanabilir demiş.

silkerim ben böyle işi.


Sen demişini yazdın ben de yasaklandı diyorum yasa verilmiş.

Okuldaki yemek fiyatlarına 1.25 TL zam yaptılar öğrencilerde toplanıp protesto ediyor yemekhaneye giderken öğrencinin birinden " ya abi ne boş beleş bunlar sürekli bir şeyleri protesto işleri güçleri yokmu bunların " dedi.

Durum sanılandan daha vahim istemesem katılıyorum tek adamlı yönetime koyunlara 2 çoban fazla 1 tane yetiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

araştırdım şimdi bakanlar kuruluna bilgi vericez rapor hazırlıcaz gibi bir şey var. yasa tasarısı yok daha ortada.

abi kürtajı yasaklamak şu ülkede 100 yılda verilmiş en denyoca karar olur.

hiç bir kadın keyif için bıçak altına yatmaz. ay şekerim boşal içime aldırırız nasılsa diyen bir tane bile kadın olamaz.

milyonda bir olacak şey için "uludereyi unutturma etkinlikleri" kapsamında bir bok çıkardılar. her tuzu eline alan hıyara koşuyor şimdi.

şu tek adamlıktan çok tek adamcılığa ayar oluyorum işte. kraldan çok kralcı yavşaklar kraldan 10000 kat daha zalim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ana sebeplerden biri olsa da bu sorunu sadece eğitime indirgemek yanlış olur. bence asıl sorun üzerinden kaç sene geçmesine rağmen bizim millet hala imparatorluğun dağılmasını sindiremedi. oradan gelen bir aşağılık kompleksi var toplumumuzda. kafa hala fatih'te kanuni'de kaldı. e şimdi ortaya siyasinin biri çıkıp ona buna atar yaptığı zaman toplumun gazını alıyor, halk kendini o adamla bağdaştırıyor. kendi içinde bulunduğu rezilliği, çaresizliği ve ezikliği o adamla yendiğini düşünüyor. yani manyakça bir güce tapınma durumu var. e durum buyken demokrasiymiş, sosyal devletmiş, hak-hukukmuş kimsenin umurunda olmuyor.

bir de şu var ki bizim toplumumuza çok seslilik, özgür düşünce, farklılık fln fazla. hani diyorlar ya türkiye cumhuriyeti bir kültür mozaiğidir diye, büyük yalan o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi mümkün değil aklım almıyor. bir sabah kalkıyoruz kürtaj sezaryan cinayet. lan gece vahiy mi geldi? bu ülkede bilmemkaç yıldır yapılıyor bunlar şimdi mi söyleyesin geldi? belki eşinin kızının veya onların yakınlarının bile başından geçti bu hikayeler. o zaman nerdeydin?

göremediğimiz şey bu suni gündemle neyin üstü örtülmeye çalışılıyor. uludere falan değil bu daha büyük bişeyler oynandı veya oynanıyor arkalarda. istanbul köprüsü ihalesi veya yeni bir kanun ya da hic bilmedğimiz bambaşka bişeyin peşindeler gene. ama bu sefer cok bariz oldu be
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğu toplumunun karakteristik özelliğiymiş bu*
kurum değil adam sevicilik
ideolojiyi dahi adamından çıkarıp sevmek
falan

anket yapmışlar neye göre oy veriyosunuz diye
türkiye'de adamına göre (parti liderine) çok yüksek oranla çıkmış


tek adamdan sonra da mesela tek millet sanrısı vardır bizde
bak sen bile düşmüşsün o tuzağa
coğrafi-mekansal bir birliktelik hiç önplanda değildir ama millettir
bu doğu toplumu değil gerçi tc'nin karakteristik özelliği
maalesef

marks'ın doğu toplumlarıyla ilgili bi kitabı var onu alıp okumak lazım bir ya
ben de hep sosyolojiye giriş dersinden öğrendiklerimle şaapıyorum ordakiler de ordan öğrenmiş heralde fsdg okumak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

milleti özellikle öyle kullandım ben. yoksa bin tane millet, kavim var bu topraklarda o bariz.

ama konu bu olunca hepsi ortak abi. hepsi liderin peşinden gidiyor. içlerinden bir tanesi yok ki çok demokrattır diyelim.

belki çerkezler biraz farklı olabilir, kadınlarına kızlarına falan çok değer verirler. bir de balkanlardan gelenler.

gerisi hep aynı bu konuda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek adam doğru düzgün adamsa evet dediğin doğru. o insan doğasının gereği biraz.

herkes başı sıkıştığında tek telefonla işini halledecek, en zora düştüğünde zırt diye yardıma gelecek birilerini ister. tayyip için konuşmuyorum tabii; ama öyle bir güven verecek karizması olan adam dünyanın her yerinde peşine milyonları takar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek millet sanrısı daha sonra oluşan bir olgu ama monarşilere duyulan özlem hat safhada. Tek adam = güçlü adam = istikrar tüm olay bu. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu hakkında akpliler ezik ve mülayim,yazık üzülüyorum diye konuşuyor, parti içinde sosyologlar iyi çalışıyor demektir bu. Yandaş medya o yüzden o telden yükleniyor.

Adnan Menderes üzerinden boşuna prim yapılmıyor mesela, oda aslında bir nevi tek adam, medya vasıtası ile muhalefeti sindirdiğini biliyoruz adamın metresi var ama islamcılar mücahit ilan ediyorlar, içki içiyor ve metresi var ama bunu söyleyemeyip farklı telden nüans ayarı veriyorlar farz-ı misal. Her kesim bir tek adama tutuluyor,bugün de Tayyip Erdoğan, bakanlar adeta yancı komedyenler gibi görülüyor.

Padişahlar özellikle yüceltiliyor,yeni osmanlıcılık diye uydurma bir akım var. Padişahlar kutsal laf edildiği zaman atarlanan gençler,sülalesini beyler beyliğine, Osmanlı hanedanlığına, biz osmanınının çocuklarız diyenini görüyoruz.
Hanedanlık bilgisi, tarihsel süreci, tarih bilgisini dümdüz eden bir durum bu. CCC 1453 CCC tüm olay bu.

Her noktada bir tek adama biat etme durumu var. İnsan doğasına uygun değil nevrotik bir durum bu, hastalıklı toplum psikolojisi. Nasıl ki kapitalizm, toplumun psikolojisinin içine badem yağı koyuyorsa aynı şekilde biat kültürü de her şeyi alt üst ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...