BramStoker Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 fizban said: ulkede anayasa hak-hukuk olmaması bir şey, buna karşı çıkacağına, olmayışını doğal karşılayıp, zaten hak hukuk yok, aramak da dünyanın en saçma şeyi, ne arıyon birader diyip bağcıyı dövmek apayrı birşey. biraz konuyu saptıracağım thy'den ama "hak arama" başlığı altında gene de bahsedeceklerim. hatırlarsınız bir kaç sene önce fransa'da kenar mahallelerde olaylar çıkmıştı. arabalar ateşe verildi, sokaklara barikatlar kuruldu vesaire. işte o kargaşa yeni bir yasa nedeniyle çıktı. bizdeki yeni sosyal güvenlik yasasının bir benzeri nedeniyle. yani devlet vatandaşa dedi ki "senin cebinde ne kadar para olduğunu hesaplayacağım, eğer şu kadar paran varsa bana şu kadar ödeyeceksin her ay." aynı yasanın bir benzeri bizim ülkemizde de çıktı. peki bizim insanımız ne yaptı? kuzu kuzu gidip sıraya girdi kaymakamlıkların önünde zamanında başvuralım da fazla ödemeyelim diye. kavgalar sıralarda çıktı "neden benim önüme geçtin?" şeklinde. zaten hak hukuk yok bu memlekette. kimse de aramıyor hak hukuk. aramaya kalkanla da uğraşırlar. işte devlet benim ödediğim vergiyi yeter görmeyip her ay mal varlığımı göz önünde bulundurarak üstüne biraz daha para alıyor benden. şimdi bu ülkede hak hukuk var mı? nehirlerinizi, limanlarınızı satarken hak hukuk neredeydi peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Umarım haklarını sonuna kadar ararlar ve umarım haklarını alarak tüm diğer sendikalı mücadele verenlere örnek ve moral olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 cumaya kadar yaparlarsa yok ederim lan onları 19saat otobüs çekemicem sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Suark said: ee bunun çözümü susup "taam abi o zaman sizde eylem yapmayın nafile nasolsa" mı demek? e sen şu anda o tecavüz edenleri serbest bırakanlara destek oluosun? çözüm o değil Suark. çünkü sorun insanlara haksızlık yapılmasında değil. insanlık süregittikçe haksızlık da yanı başında onuna birlikte varlığını sürdürecek. sorun tarlasına girilmeyen adamın kuzu kuzu evinde oturup komşusunun tarlasının tepelenmesini izlemesinde. başlıktaki daha önceki mesajlarda sağlık sektöründen bahsedilmişti mesela özelleştirilecek diye. özelleştirilecek ve bunun önünde sen ben veya biz duramayız. çünkü biz diye bir olay yok bu memlekette. yılan sana veya bana dokunmasın da ne yaparsa yapsın mantığı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 redhack'de destek amaçlı thy'nin sitesini hacklemiş. işim gerekiği hava kargo bilgilerini kontrol ediyorum. netden bilgi alamadığımdan işler baya yavaşladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 İşçi sendikalarının grev hakkı varken, sendika greve kararı almışsa nasıl işten çıkartıyorlar yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 in turkiye şirketler sendika grevi yapıyor şunu bi adapte etseniz la ya :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Tenekeadam said: İşçi sendikalarının grev hakkı varken, sendika greve kararı almışsa nasıl işten çıkartıyorlar yahu? Bu yapılan eylem, protesto yani grev değil, ondan şunu yapmış yönetim; said: THY tarafı bu eylemi kırmak için iş akitlerini feshetme yoluna gidiyor. Bu daha çok kabin görevlilerine yönelik bir durum… ‘Personelin kendisini uçuşa hazır hissetmeme’ hakkının kötüye kullanıldığını iddia ediyorlar http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20647694.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Bende sendikacıyım. Memur sendikası olduğumuz halde grev, iş bırakma gibi eylemler yaptığımızda kesinlikle ceza almıyoruz. İdarenin verdiği cezalar mahkemeler tarafından bozuluyor. Hiç istemedikleri halde imzaladıkları sözleşmeler sayesinde bu hakları aldık. İşten çıkarılsalar bile, mahkeme kararıyla işlerine dönerler diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Bildiğim kadarıyla bunun yasada bir üst limiti var, bir günlük kanunsuz grev nedeniyle memuru işten çıkartamazsın. Uyarı, maaştan para kesimi filan alırsın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 thy de özelleştirildikten sonra böyle "grev hakkımız elimizden alınıyor, öyleyse biz de uçmuyoruz arkadaşım" diye iş bırakamazlar. eğlensinler kendi aralarında. geçer. GERGE said: Bildiğim kadarıyla bunun yasada bir üst limiti var, bir günlük kanunsuz grev nedeniyle memuru işten çıkartamazsın. Uyarı, maaştan para kesimi filan alırsın ama. yok kanunsuz değil yaptıkları. grev de değil. isterlerse uçmayabiliyorlarmış ama kanun teklifine karşı bir tepki oluşturmak olduğu için amaçları smsle kovulmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Hayır idare tarafından verilen cezalar bozuluyor Gerge. Memur hükümetin haberi olmadan grev hakkı aldı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 150 kişi gg olmuş, başka firmalar kapar artık. bye bye 4bin tl maaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 "4000 tl ye yakın (yan avantalar hariç) maaş alıyorlar sonra kafalarına göre iş bırak..İnsanları perişan et..Neymiş..Grev yapma hakkı ellerinden alınmış ha..Duyan da maaşlarında indirim olacak sanır..Yapma kardeşim grev sende.İhtiyacın mı var..Yada olacak.." interneten bir yorum, bu kafaları değiştirmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 zamanında calısmayıp sokakta surten serseriler de simdi issiz gucsuz gezince, ya da uc kurusa calısında kedi/ciger iliskilerini kusmuslar bi guzel. adam olsaydınız, siz de kazanırdınız ayda 4k tl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 ben adam oldum, kazanamiyorum, kime grev yapicam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Aha şaka maka redhack siteyi hacklemiş girilmiyor siteye. Şu hürriyette ki yorumlar süper ya resmen koyun gibi yaşayan ot yiyen insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 edik yorummus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 sendika thy'yle ortak calismis bu konuda, isten cikarilmasini dusunduklerine grev var olm yarin diye haber gondermisler, bu saflar da inanip grev yapmis, bak noldu simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 yalnız bu şirket işlerinden dolayı mağduriyet olanlar thy ye, thy de bu eylemcilere dayarsa mahkemeyi uu beybi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 kanunlardan haberin var mı ya da dünyadan? thy işten çıkarıyor ama grev hakkı diye bişey var bu adamların 16 maaş tazminat ödeyecek işten çıkardıklarına, iş kanunu bunu söyler öyle müşteriler tazminat davası açarsa, thy de bunlara açar diye komik bişey yok yani.thy ye açılabilir ama thy nin öyle bi hakkı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Wispy said: ABD ve bazı ülkelerde demiryolu ve havayollarında grevi sınırlandıran ve yasaklayan yasalar mevcut. Dünyada bu yasa tasarısını ilk geçirmeye çalışan ülke bizler değiliz. . Almanya'da ulaşım grevi yüzünden bir gün metroya binemediğimi, iş gezisinin uçuşlarının ve toplantıların anlayışla ertelendiğini çok net hatırlıyorum, kimse de çıtını çıkarmadı. Gelip te kapitalizmin allahı bi ülkeyi örnek verirsen gülerler hocam, testis geçerler. Adamlar hakkını aldığı sürece senin de işin düzgün görülür. Alamadıkları sürece de çile çekersin, o yüzden bi an önce saf değiştirsen iyi olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 saf değiştirmekle alakalı değil durum, bazı şeyleri anlayabilen var anlayamayan var. yani anlayabildiginde salak değil ya, illa ki saf değiştirecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 greve başlamadan önce hastaneden 1günlük rapor alsalar daha sağlama almış olmazlar mıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Bugün alıyor olmaları lazım zaten, airporthaber'den falan takip ediyorum, millet rapora abanıyor garanti olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar