1. olan şarkının boktanlığını geçtim, iyi ki bonomo bebesi ilk 3'e falan giremedi, güzel bir şey yaptığını sanıyordu ciddi ciddi.
katılmıyorum aente, isveç gayet güzel bir şarkı hazırlamış.
boktan?
internette şöyle yorumları görünce çok gülüyorum.
facebook'ta felan görüyordum, insanlar can bonomo'ya kıl dolaşıyordu sürekli, ay böyle sanat mı olur, ay böyle müzik mü olur, ay bu ne be böyle felan...
şimdi de isveç'in eurovision'daki şarkısına laf ediyoruz.
maşallah hepimiz de müzik dalında master yapmışız da haberimiz yokmuş...
can bonomonun eurovisiona hazırladığı şarkı ve koreografi, normalde kliplerine hazırladığından düşük kalitede olmuş bana kalırsa,
yine de bizim milletteki aşağılama akımını hakedecek kadar da kötü bir parça değildi, semifinali geçemezdi öyle olsa...
birinci olan şarkı gayet müthiş bir çalışma olmuş.
80lerin ve 90ların yaz pop şarkılarını birleştirmiş, inişli çıkışlı, ritmik, farklı bölümlere sahip bir şarkı hazırlamış.
koreografi da şarkıyla çok uyumlu, insanı alıp götüren bir dans hazırlamışlar, arkada kullanılan ışık ve gölgelendirmeler de bu etkiyi arttırmış.
bir şarkıyı anımsatıyor bana, donna summer mı desem bilemedim.
öte yandan can bonomonunkini kıyasladığımızda zayıf kalmış. isveç'ten sonra çıkması da bir dezavantaj tabii. gri giysiler, 6 kişinin de erkek olması, şarkının hep aynı şekilde devam etmesi felan monotonluk yaratıyor.
kötü değil, ama zirveyi zorlayacak kadar da iyi değil.
yani birinci olabilecek bir şarkı değil, ama "bu sanat değil, ne biçim sanat bu, ay berbat" laflarına da katılmıyorum.
bu arada moldovyanın şarkısı (lautar) tanıdık geldi, özellikle trumpet kısmını başka bir şarkıya benzetiyorum. shantel - disko boy olabilir belki.
bir de bazı kişilerde eurovision'ı küçümseme olayı var tabii...
"ay eurovision mı, hıh, onun artık önemi bile yok, bir tek biz önemliymiş gibi davranıyoruz" felan gibi şeyler...
ama aslında gittikçe daha çok öneme sahip oluyor,
bir döneme kadar sadece kuzey/batı avrupa'nın dahil olduğu bir yarışmaydı. şimdiki dönemde ise gittikçe daha fazla ülke dahil olur oldu.
hani bir olimpiyatlar değil, uefa şampiyonlar ligi değil, turnuva felan gerçekleşmiyor elbette,
ama bir "müzik festivali" olarak düşünmek lazım.
sen eurovision'da güzel bir şov hazırlamak için kendi müziğini ve performansını geliştiriyorsun,
kendini diğer ülkelere tanıtma fırsatı elde ediyorsun, ve diğer ülkelerin hazırladığı sahne şovlara bakarak yeni şeyler öğreniyorsun.
dostluk kardeşlik hede hödö, güzel şeyler bunlar tabii.
bu yüzden eurovision'ı seviyorum.
Öne çıkan mesajlar