Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu haksızlık değil mi?


Feamer

Öne çıkan mesajlar

Başbakan:

"Öğretmenlerle ilgili bir teklif var. Bu camia benim en çok saygı duyduğum kesimdir. Onlara ek ödenek olarak resen 100 lira daha verelim. Bir öğretmenin en düşük olanı 1624 lira alıyor. Ne karşılığı alıyor? Haftada 15 saat karşılığı alıyor. Peki, düz bir memur ne kadar çalışıyor? 40 saat. 40 saat için bu rakamın altında alanlar da var. Öğretmen ek ders verirse, bunun üstünde alıyor. Bir de tatili var. Yılda iki ay. Düz memurun tatili ise 20 gün. Şimdi soruyorum; bu haksızlık değil mi? Bundan sonraki süreç hakem heyetine gidiyor. Nihai kararı verecek.
Ana muhalefet partisi “arkanızdayız” diyor. Bağırıyor, çağırıyor niye? Çünkü sırtında küfe yok. Atıp tutuyor. Diyorum ya bu adam (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastediyor) 5 tane koyun verin kaybedip gelir. Bunun genel müdürlük yaptığı dönemde SSK’nın durumu ortada. Bunu en iyi Tansu hanım tanır. Başaramamıştır, göndermişlerdir. Ondan sonra ihtilal hükümeti bunu görevine geri getirmiştir."

yorumsuz

http://siyaset.milliyet.com.tr/-su-general-bu-subay-yaklasimlarini-dogru-bulmuyorum-/siyaset/siyasetyazardetay/25.05.2012/1544693/default.htm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öğretmenle düz memuru aynı tutup, saat üzerinden değerlendirmeyi de bir başbakanımız yapabilirdi heralde.

Bir tarafta gelecek nesillerini yetiştirip o saat içinde bilgilerini en verimli şekilde öğrencisine anlatacak memur, bir tarafta da genelde lak lak ederek belge doldurmaktan ibaret olan memur.

NOW FIGHT!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha tabi ya, zaten o insanların 4'de okuldan çıkınca işi bitiyor.

ertesi güne anlatacakları konuyu hazırlamıyorlar, ödevleri okumuyorlar, sınav kağıtlarına random sayılar yazıyorlar.

bir tane milletvekili de çıkıp

biz bütün sene napıyoruz da bu memurların 5 katı maaş alıyoruz acaba demiyor.(bir sırrı demişti sanırım onu).

eğer diğer memurlarda bu sazana düşer de evet haklı lan başbakan derlerse sıçayım ben öyle işin içine.

demek ki biz az alıyoruz ulan diye bağırmazlarsa da beter olsunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 ay dil 1 ay ögretmenin tatili. ögrencilerin dönemi bittikten sonra 1 ay daha okula gidiyor bir kere.
okullar acılmadanda 1 ay önceden baslıyorlar hazırlıklara.

sürekli eleştirilen osmanlı imp. ögretmen ve memur maaşları yıkılana kadar daim yüksek tutulmustur mesela.

bir ara oturup hesabını yapmıstık bunun altın üzerinden
bugun en düşük ücreti yanılmıyorsam beden egitimi ögretmenleri alıyor. 1900lerde jimlastik hocaları bunun 15 katını alıyordu.
osmanlıdada en düşük maaş jimlastik hocalarının, fen bilimleri hocaları spor hocalarının 10 katını alıyorlardı. bugunki oranla siz hesap edin. binlerce olumsuzluga ragmen 700 sene burdan geliyordur belki. köklü devletlerde egitimcinin ücreti daim yüksektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sirket sahibi ve anasinin dini kadar vergi veren biri olarak,ayrica devletden fellik fellik kacip aman vergimi eksiksiz veriyim devletin altin cesmesinden su aksa icmeyen biri olarak,ogretmenlerin en dusuk maasi ,beni maliyede 5 dakikalik is icin 1 saat oyalayan memurdanda,bayindirlikda zaman gecirmek icin evrak dolastiran memurdanda x2 almalilar,5 tane ilkokul cocugunu alin bakalim karsiniza 2saat dayanabiliyormusunuz?sen memura hakaret eden,kusan osuran birini daireden atarsin,ama adamlar ogretmen sabrediyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...