Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

35-50 yas musteri icin dusunceler?


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

hocam bir elin nesi var iki elin sesi var muhabbeti olacak bu soyleyecegim sey belki. firma olarak en onemli yas araligi 35-50 deri ve kurk satisi yapiyoruz. 18-35 yas arasi icin sosyal medya ve organizasyon semalari hazir. bir de teyzeler amcalar icin olabilecek fikirler gerekli.

rusya icinde bulundugumuz sehirlerde tv-radyo-billboard gidiyoruz onda problem yok fakat bu 35-50 yasa nasil yaklasabiliriz ? genc yas araligi icin gece kluplerinde organizasyonlara giricez fotograf sirketleriyle anlasilacak. facebook - vk gruplarinda takipcimizi arttiracagiz bir yandan vs vs.. yani firma sosyal medyayada girdi.

fakat geriye kaldi en onemli yas araligi 35-50 yas.. tr de istanbulda izmirde ankarada buyuk sehirlerde gordugunuz ya da yurt disinda yasayan patiler hic degisik-ilgi cekici bir seyler gordu mu ? varsa paylasir misiniz ?

rusya diyince moskova olarak aman kurmayin yazdiklarimi aklinizda. kucuk sehirler icin soyluyorum moskova ayri devlet oraya henuz yaklasamayiz bu konuda. klasik ve standart giden reklam seklinden cikip degisik ne gibi bir organizasyonla girebiliriz bu 35-50 yas grubuna.. zaten belirli musteri nufusumuz var her bulundugumuz sehirlerde ki magazalar icin. ama biz hem onlar icin belirli bir organizasyon semasi hazirlamak istiyoruz isin icinde espiri-sempatik ilgi cekici bir seyler barinmasini istiyoruz..

burada soyleyecekleriniz eminim turkiye - avrupa standartlarinda olacak. ben okurken soylediklerinizi rusya kafasiyla algilamaya calisicam ve rusya sekline sokmaya calisicam. cunku burada isler ve insanlarin anlayis sekilleri farkli ama her yol bize uyar diyen insan tipleri bir yandan da.

varsa akliniza gelen gordugunuz ve ya video fotograf konu altinda paylasir misiniz ?

opuyorum. BYE!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten tv-dergi gazete ve billboard gidiliyor standart olarak. genc kisima gece klublerinde acikcasi burda ki kucuk sehirlerin gormedigi sekilde bir organizasyon planim var. ama esas onemli kitli 35-50 yas arasi musteri tipi vizon-kurk-dublonka(bu arada dublonka nin en cok uretildigi ve dunyaya satildigini biliyor muydunuz? @zeytinburnu sitayla!). onlara da mini organizasyonlar duzenleme ve ya onlarin aklinda kalici olacak sekilde sempatik hos bir seyler yapmak lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş gurubunun 35-50 yaş şeklinde doğru seçildiğinden emin misin? Bence 35 yaşındaki kadın ile 50 yaşındaki kadının hayattan beklentileri çok farklıdır. Birisi "yolu yarıladım, dur bakalım 2inci yarısında neler göreceğim?" diye düşünürken öbürü "lan 50 senede neler gördüm, yoruldum, hayatımın kalan 10-15 senesinde huzurdan başka beklentim yok" modunda olabilir diye düşünüyorum. Yani ille de böyle olur demiyorum ama bu şekilde düşünen 35 yaş gurubu ve 50 yaş gurubu kadınının çok olduğuna inanıyorum.
Bana göre o 35-50 yaş gurubunu
35-40 ve +40 olarak düşünün derim.
Gelelim pazarlama-tanıtım ile ilgili düşüncelerime ve önerime...
TV-Billboard dediğine göre sağlam para harcayan bir firmanız var. O zaman aşağıda anlatacağım konseptte size uyabilir.
Rusya'da ki ev alışkanlıklarını bilmiyorum, o kadar yer gezdim ama hiç orada bulunmadım. Ama sanki kapı kapı gezen pazarlamacı konsepti oralarda özellikle 40 yaş üzeri kadınlara hitap eder diye düşünüyorum. Bir de pazarlamacı çocuklar yakışıklı, pazarlama eğitimi almış, Türk-İtalyan-İspanyol yani Akdeniz tipi erkekler olursa sanırım katkısı olur.

İşte bu Türk-İtalyan-İspanyol tipi erkeklerden 1-2 tane model bulup (Kenan İmirzalıoğlu mesela, tam Rus kadınlarının bayılacağı erkek tipi)bu hedeflediğiniz yaş aralığından sıradan görünümlü bir Rus kadınına kürk giydirirken çekilmiş fotoğraflarını dergilerde, gazetelerde, yine billboardlarda yayınlarsanız sanırım katkısı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kenan imirzali kalmamis burlarda. 35-50 yas derken yasliya acikcasi sokmadim. mature diyelim o zaman. gencte satmiyoruz degil. kendi ellerimle vaşak sattim 21 yasinda hatun 23 yasinda cocuk. burdakiler bize gore cidden guzel para harciyorlar. bizdekiler bunlarin yaninda hic kalir. vaşak dedigim o ceketin fiyati 15 bin doler.

35-50 yas kadinlari neden vizon-kurk giyer ?

artistlik. biz de biliriz kokonalar vardir ayni bu Yalan Dunya dizisinde ki tipler gibi. ama burda o kadar parasi olmasa da krediye girer alir. vizonu giydiklerinde icerdeyken dahi cikarmazlar bu modada iste bu yas aralaginda ozellik 40-50 yas grubunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya birincisi memlekette erkek skintisi var o bariz. olsa da zaten belli yas araliginda ki yani genc olarak adlandirdigimiz aralik bu insanlar gordugunden turkiye - avrupa - ozellikle son donem amerika yi. erkek varmis dunya da hesabi kendi erkeklerine bakmamaya baslamislar. keza ben de kiz olsam vermem bunlarin erkeklerine. tarz yok sekil yok tip yok. hatun topuklu ayakkabi muthis seksi giyinmis herif yaninda adidas esofman adidas rus terligi(plastiklerden). shopping center larda 50 tane magaza var diyelim bunun emin olun 45'i kadina yonelik. misal ben burda hic alisveris yapmiyorum ki rus modasi bana gore bize gore degil. dar pantolon kica yapisik. ayakkabi sivri uygunsa ustu delikli beyaz ve ya siyah baska sansin yok. ustune kisa kol krem renk gomlek ve icine sokulur. filan filan

fikir yok mu fikir ? :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:)

sen beni dinle, madem k.imirzalı yok bul antalyadaki otellerden yakışıklı türk tipi bir animatör, şöyle saçları-gözleri-kasları vurgulanan bir resimde hedeflediğin yaş aralığında bir kadına kürk giydirirken fotoları yer alsın bilbordlarda...kardan pay isterim fikrim tutarsa, ki tutar ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...