Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfuz Cüzdanı Kaybettim de


DeBuffAndHeal

Öne çıkan mesajlar

Karakola filan gitmem gerekiyor mu? Gazeteye ilan verme olayı kalmıştı yanlış bilmiyorsam, internette bakınırkende bazı yerlerde karakola gitmene de gerek yok diyor. Yarın gidip direk yenisini mi çıkarayım yoksa bi karakolada uğrayayım mı?

Bir de cezası var mı bunun? Varsa daha sora da ödeyebiliyor muyuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakola uğra iki gün sonra bi yerde kimliğin kullanılır ispat edemessin.. gazeteye ilan ve kayıp kimlik başvurusu önemli..

--

2007 de izmirde (ben antalyada yaşıyorum)üzerime 3 tane gsm hattı alınmış. kimlik fotokopim ile ama eski kayıp olan kimliğimle ve bi kaç olaya karışmış hatlar adli durum olmuş..
1-2 ay uğraşmıştım yakın zamanda temize çıkmak için. 2000 kadar imza örneği vermiştim oturarak yatarak kalkarak sağ el sol el falan..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selam, yakın zamanda 2 kere kaybetmiş biri olarak,

artık ilan bi işe yaramıo deniliyor ( nüfus müdürleri böle sölüo )
gerek yok ilan vermene. Vergi dairesine de gerek yok.

direk git yenisini çıkar, çıkartınca eskisi tamamen hükmünü kaybedio. 70 tl mi ne bayılıosun bide
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtarlıktan belge alıyosun, sonra nüfus memurluğuna gidiyon sana bikaç soru soruyor sonra basıyor kimliği. 1 ay içinde bilmemnekadar ödemen lazım, erken ödersen indirimli oluyor. Eski kimlik sistemden düşüyor. Kimlik değiştirdikten sonra kredi almaya kalktım banka uyardıydı beni eski kimliğiniz mevcut sistemde, gelin yenileyelim diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam olara emin olmamakla birlikte;

eğer ki üzerinize yeni şirket şu bu açılmasından da tırsıyorsanız;
ticaret odaları açılan şirketleri kimin açtığını, ne zaman açtığını vs belirli aralıklarla güncelleyerek mail atıyormuş bildiğim kadarıyla. ben üniversitedeyken kaybettiğimde babam bu tip bir şey olduğunu ve takip ettiğini söylemişti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mahoolmez said:

icrada çalışıyorum ; sürekli geliyorlar kimliğimi kaybetmiştim hat almışlar filan diye.
Ama üstüme şirket kurmuşlar kredi çekmişler laaağğğn diyen görmedim daha.


zaten noterler kanun imkan tanısa bile, el altından para almadıkça veya tanıdık vs olmadıkça, bu tarz işlerde kişinin kendisinin gelmesini isterler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DeBuffAndHeal said:

o durumda noluyor tam olarak? Yani diyelim ki açtılar bi hat ben yenisini cıkardıktan sonra benim yapmam gereken bir şey oluyor mu?


icradan tebligat gelirse 1 hafta süren var itiraz dilekçesi vermek için ; verince takip duruyor. karşı tarafın itirazin iptali davası açması gerekiyor. ama turkcell filan genelde hiç açmıyorlar o davayı. dosya duruyor öyle 1 sene geçiyor takipsizlikten düşüyoruz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suark a katılıyorum annemin başına geldi.cüzdan kaybetmesi olayı.
kredi kartları falan da gitmişti cüzdanla beraber. bankaya gittigimizde kimliğin yenisi mi cıkarttınız falan diye bile sordular. seri kodları değiştiği için. eski kimlikle yapılanlar sen başvurdugun için hükümsüz kalıyor doğal olarak.
vergi dairesi ve karakoldan hiç bişi yapamıyorsunuz artık. gazete ilanı da yalan bişi. zaten sen kimlik cıkartınca resmi bi işlem yapıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...