idilik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 yahu isteyen sever, isteyen sevmez. ama ''bana küçükken dayatıldı'' o nedenle sevmiyorum demek, hala küçük olunduğunun göstergesidir. kimse sevmeyiş nedenini de açıklamak zorunda değil, ama daha ilk sayfada, açılan konunun öznesi kendinmiş ve senin Atatürk'e olan hislerin merak edildiği için böyle bir konu açılmış gibi, ''Ya hoşlanmıyorum ben ondan'' deyip, ''ya sevmiyorum işte size ne size ne'' tavrı devam ettirildiğinde yapılan şey yalnızca konu dağıtmak, ilgi çekip konunun kendi üstünden devam etmesini sağlamak oluyor ki, şahsen benim tepki duyduğum bu. bana ne senin Atatürk'ü sevip sevmediğinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 dayatma mayatma geçti gitti işte, ben seviyorum acıkcası şimdi gelse misal ,işim varsa izin alırım haftasonuysa evde oturmam,alır bostancı sahile falan inerim. yok abi işim var başka zaman demem . kaymak gibi adam atatürk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 4Ever said: Sevmek zorunda değil, bir şeyi sevmemen için ortada sebep olmalı ve o sebepi merak ediyorum abi Duydugum en saçma şey. Birşeyi sevmek için bir sebebe ihtiyacın var. Nefret etmek için bir sebebe ihtiyacın var. Sevgi beslememek nötrlük, atatürk'ten nefret etmiyorum çocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Abi ne demek neden sevmediğini söylemek zorunda? Sen seni her sevmeyene gidip neden beni sevmiyorsun mu diyorsun? İsteyen Atatürk'ü sevmez, isteyen Muhammed'i sevmez, isteyen İsa'yla kanka olur. Size ne lan? Bıktım abi şu ben çok modernim kafasındaki örümcek kafalı Kemalistlerden. Siz bir gitseniz süper bir ülke olacak burası, valla bak. Ben Atatürk'ü seviyorum, hatalı olduğu şeyler olduğunu düşünüyorum. Ama resmen NE HATA MI ONUN HATASI OLAMAZ PİS VATAN HAİNİ tepkileri yüzünden neredeyse sevmemeye başlayacağım Atatürk'ü. Beni İslam'dan soğutan dayatmacı tavrın aynısı Atatürkçülük maskesiyle uygulanıyor. Kemalist bir anne babaya sahip olduğum için Atatürk'ten kopmam daha zor, ama bu geri zekalı tavır devam ederse bir gün ÖEEEEEEH diyeceğim bu konuda da. Biz böyle büyütüldük bari çocuklarımız kendi fikirleriyle, karşılaştırmalı mantıkla büyüsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 iyide adam sevmiyorum demiyor ki nötürüm diyor. farkli seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 "Tatar Ramazan" said: xunn said: 5 topictir peşime takılmış bir ibillik mi ne var, çocuk heat-seeker missile gibi her topicte peşime gelip "Of iki dakika harasslayıp kendime cevap verdirsem ne kral troll olurum lan, internetin hakimi olurum" sandıgı için derail oldu. Bizim zamanımızda bunlar bannable offense'ti. çoçuk değil o kedi kadın Biri dayasın agzına bir kavanoz nutella diger aya kadar idare etsin o zaman abi bu ne, oradan buradan fırlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrTirolBey Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 4Ever said: Sizin yaşadığınız yaşam zaten kurallar bütünü değil mi zaten, sürekli etrafınızdaki herşey direkme değil mi? Ant vs.. sana zorunlu şeyler çoğu zaman bende kaçmak istedim ama aynı şekilde bana sürekli yansıtılan din eğitimi ne olacak? Bunlarda zorunlu durumlar bunlardan neden nefret etmiyorsunuz da günde 5dk ayırıp Ant okumaktan nefret ediyorsunuz. Atatürkü neden sevmiyorsunuz çünkü? Yok abi adamın size yaptığı birşey yok ama adamın yolunda giden 2 tane şerefsiz yüzünden o sistemi sevmeyebilirsin ama kendinisi sevmemen için bir sebebin yoksa sen yönlendirilmiş bir insan oluyorsun. şöyle bir nokta var ki xunn aynı şekilde "din" konusndaki dayatmalardan da muzdarip hani "herhangi bir dayatma"ya karşı onun duruşu aslında aynı yerden bakıyorsunuz tek farkınız Atatürk hakkındaki görüş ayrılığı xunnla benim aramda olan ayrım da aynı gerisi aynı, ben de Atatürk'ü seviyorum çeşitli sebeplerle ama xunn sevmiyor diye sorun etmiyorum, şu konudaki bazı adamlarla aramda olan fark da bu oluyor Atatürk'ün ne kadar putlaştırıldığının bir tabu haline getirildiğinin kanıtı olan mesajlar var arada, bence bu şekilde o çok sevdiklerini söyledikleri Atatürk'e ayıp ediyorlar başka bir şey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Seele said: iyide adam sevmiyorum demiyor ki nötürüm diyor. farkli seyler.Tamam abi onu da açıklamak zorunda değil. Atatürk ilgi alanına girmiyor belki adamın. Kime ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 yok iste TC vatandasi ise "seveceksin" baska caren yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 xunn said: Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ben sevmemek için şahane bir sebep sunmak zorunda da değilim, çünkü çok fundemental bir sebebi ilk postumda vermişim, küçüklüğümden beri bogazıma zorla sokuldu, her okul aktivitesinde adına peygamber gibi şarkılar söyletildi. Küçüklüğünden beri sana bunları dayatan, peygamber gibi adına şarkılar söylettiren kişilerin veya okulların hareketleri ile Atatürkü sevmen yada sevmemen saçma gibi geldi bana. He çok istersen sana bunları dayatanlardan nefret et, haklıda olursun, ama Atatürkü seveceksen yada sevmeyeceksen Atatürkün yaptıklarını göz önüne alarak karar versen daha mantıklı olur sanki. En azından benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 idilik said: yahu isteyen sever, isteyen sevmez. ama ''bana küçükken dayatıldı'' o nedenle sevmiyorum demek, hala küçük olunduğunun göstergesidir. kimse sevmeyiş nedenini de açıklamak zorunda değil, ama daha ilk sayfada, açılan konunun öznesi kendinmiş ve senin Atatürk'e olan hislerin merak edildiği için böyle bir konu açılmış gibi, ''Ya hoşlanmıyorum ben ondan'' deyip, ''ya sevmiyorum işte size ne size ne'' tavrı devam ettirildiğinde yapılan şey yalnızca konu dağıtmak, ilgi çekip konunun kendi üstünden devam etmesini sağlamak oluyor ki, şahsen benim tepki duyduğum bu. bana ne senin Atatürk'ü sevip sevmediğinden. Sana mı sorucam attıgım postun konuyla hangi yüzdede paralel gittigini? Sen gizemli kuyruk acınla gelene kadar konu benim olmayan ataturk sevgim değil neden cocuklara daha genc yasında zorla birşeyi sevdirmeye calısıyoruzdu. Şimdi bütün forum oturmuş benim çocuklugumu analiz ediyor. Rahatsız mıyım? Yoo, sizin topiginiz derailleniyor valla aşırı umursayan sizsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 ek: sevmeme nedenine bir diyecek yok, zaten kimse bir şey demiyor. ama adam öldükten sonra vasiyeti haricindeki uygulamar sonucu ben bunu sevmiyorum demek ? ideoloji sevmezsin, bu uygulamayı sevmezsin ok, kimse bir şey demiyor zaten, atatürk ü sevmek zorunda değilim diye ortaya atlanınca cevabı da böyle oluyor, konun hiç bir yerinde atarürkü sevin diye ibarede yok zaten, tam tersi var ayrıca planlı olarak uygulandığı fikri bende oluşuyor: biri atlıyor "ama fikrim için beni dövüyorlar" diyor haksızca ve alttan gelen diğerleri de adamı haklı görüp o fikrin peşine kayıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 sipeyskeyk said: Abi ne demek neden sevmediğini söylemek zorunda? Sen seni her sevmeyene gidip neden beni sevmiyorsun mu diyorsun? İsteyen Atatürk'ü sevmez, isteyen Muhammed'i sevmez, isteyen İsa'yla kanka olur. Size ne lan? Bıktım abi şu ben çok modernim kafasındaki örümcek kafalı Kemalistlerden. Siz bir gitseniz süper bir ülke olacak burası, valla bak. Ben Atatürk'ü seviyorum, hatalı olduğu şeyler olduğunu düşünüyorum. Ama resmen NE HATA MI ONUN HATASI OLAMAZ PİS VATAN HAİNİ tepkileri yüzünden neredeyse sevmemeye başlayacağım Atatürk'ü. Beni İslam'dan soğutan dayatmacı tavrın aynısı Atatürkçülük maskesiyle uygulanıyor. Kemalist bir anne babaya sahip olduğum için Atatürk'ten kopmam daha zor, ama bu geri zekalı tavır devam ederse bir gün ÖEEEEEEH diyeceğim bu konuda da. Biz böyle büyütüldük bari çocuklarımız kendi fikirleriyle, karşılaştırmalı mantıkla büyüsün. Çünkü bütün bu tartışmalar bu yüzden, Seni atatürke karşı yönlendirmek için, bak kendin söylüyorsun oysa bu ülkede atatürk tartışması hiç olmasa, herkes özgür kendi halinde takılsa kimsede problem olmayacak ama bu tarz tartışmalar birilerinin hoşuna gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Xunn sakin kardeş, daha yeni geldin feza uçuşundan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 bir bizim boğazımıza zorla sokmamışlar anasını satayım herkesin dilinde bir zorla ÖGRETTİLER AMA ÜHÜÜÜ :( geyiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 ataturku sevmeyen adam degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 al iste. arkadas bu topicte agir tahrik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 megetege said: xunn said: Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ben sevmemek için şahane bir sebep sunmak zorunda da değilim, çünkü çok fundemental bir sebebi ilk postumda vermişim, küçüklüğümden beri bogazıma zorla sokuldu, her okul aktivitesinde adına peygamber gibi şarkılar söyletildi. Küçüklüğünden beri sana bunları dayatan, peygamber gibi adına şarkılar söylettiren kişilerin veya okulların hareketleri ile Atatürkü sevmen yada sevmemen saçma gibi geldi bana. He çok istersen sana bunları dayatanlardan nefret et, haklıda olursun, ama Atatürkü seveceksen yada sevmeyeceksen Atatürkün yaptıklarını göz önüne alarak karar versen daha mantıklı olur sanki. En azından benim için. Bu sebeple bir birey direk olgudan nefret ederse baya saçma olur zaten, ben direkt ilgimi yitirdim. Atatürkü merak etmiyorum. Atatürk ilgimi çeken bir tarihi figür de değil. O kadar çok gürültü var ki hakkında, yorucu yani atatürk. Görüldügü gibi adam gibi tartısılamıyor bile, yani atatürk'e nötr olmak yerine sevmiyor olsam, sebep sunmak zorundayım. Bu deşiliyor, sebebi soruluyor. Gözünün rengini begenmedim ulan, size ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Feamer said: ek: sevmeme nedenine bir diyecek yok, zaten kimse bir şey demiyor. ama adam öldükten sonra vasiyeti haricindeki uygulamar sonucu ben bunu sevmiyorum demek ? ideoloji sevmezsin, bu uygulamayı sevmezsin ok, kimse bir şey demiyor zaten, atatürk ü sevmek zorunda değilim diye ortaya atlanınca cevabı da böyle oluyor, konun hiç bir yerinde atarürkü sevin diye ibarede yok zaten, tam tersi var ayrıca planlı olarak uygulandığı fikri bende oluşuyor: biri atlıyor "ama fikrim için beni dövüyorlar" diyor haksızca ve alttan gelen diğerleri de adamı haklı görüp o fikrin peşine kayıyor Ulan ben hayatımda böyle geri pedal görmedim arkadaş ahahahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 oha gözleri güzel lan masmavi neyini sevmedin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Ben severim, bu da içten gelen bir şeydir.. zorlama, dayatma dikte etme vs ile değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 tanisan, seker gibi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Abi bi insanın diğer bi insanı sevip sevmemesinin derdine niye bu kadar düştünüz ya? Adam sevmiyor ve kendince sebepleri de mantıksız şeyler değil. Belki sizin için geçerli bi sebep değil ama kendi içinde mantıksız ve çelişkili değil. Sırf sizin için geçerli değil diye niye gerildiniz ki bu kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Bu sadece 1 kişiye bağlı birşey değil. Ben burada bir kişi için bunları söylemiyorum cevaplarım ve sorularım toplumun geneline yönelik kimse üstüne alınmasın : ) herkesin fikrine saygılırım, kısaca marketci ahmet anca atatürk sevmediğini söylüyor ama sebebini çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 xunn said: Atatürkü merak etmiyorum. Atatürk ilgimi çeken bir tarihi figür de değil. O kadar çok gürültü var ki hakkında, yorucu yani atatürk. Enteresan. Zevkler ve renkler diyelim o zamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar