xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Demek istediğim biraz anlaşıldı galiba; Atatürk'e bir sevgi beslemediğim için linç edilmek üzereyim, imdat. Kişisel bir kinim yok, sevmek için bir sebebim olmadıgı gibi sevmemek için de bir sebebim yok. Selamlar, ben herhangi bir nasyonel aidiyet hissetmiyorum, o yüzden Andrew Jackson'a ne kadar sevgim varsa Atatürk'e de o kadar var. Ve bunun sizi bu kadar sinirlendirmesi benim için çok şahane bir eglence kaynagı. Stay classy. Ayrıca linklediğim chart'ı ingilizce bilmiyorsanız kullanmayın cocuklari size kayıyor o. Başından sonuna gayet güzel güzel postladım, espiri falan bile yaptım dikkatiniz çabuk dagılıyor diye. Ps: Brokoli gerçekten igrenc birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 idilik said: xunn said: Ben hoşlanmıyorum atatürk'ten. Niye bize küçükken textbook beyin yıkama şeklinde sevdirilmeye çalışılmış birşeyi sevelim? xunn said: Yukarıdan başlayıp yavaş ama emin adımlarla aşagıya inmeler var. http://i.imgur.com/9jpOy.jpg gerçekten ironinin allahı olmuş. Postumun sadece rastlantısal bir şekilde piramidin tam tepesine gelmesi senin için baya bahtsız olmuş. Try harder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 adama karsi nötürüm diyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Yok yahu gayette zorlamadan ötürü nefret gelişebilir insanda, okulda 6 yaşından 18 yaşına kadar insanların azına azına dayıyorlar şöyle süpermen adam böyle ilah gibi adam diye Her sene portakalda vitaminkenki halinden başlayıp hayatını okutmak, üstüne devrimlerin ilkelerin en ince detaylarını ezberletmek falan hep çocukları gereksiz zorlayan tarih dersinden bile soğutan şeyler Tamam çok başarılı zamanının çok ötesinde bir insandı ama bu devirde hala geçit törenleriyle ve maddi unsurlarla onu devam ettirmek anlamsız. Vizyonunu, çalışkanlığını, vatanseverliğini hatıra-hikaye tarzı şeylerle insanlaştırmak ve çocuklara örnek gibi öğüt gibi anlatmak sevdirmek daha güzel olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 ahah, nasıl da demagoguz! çok üzüldük Atatürk'ü sevmediğin için. kınıyoruz seni! besle besle nereye kadar da, boş zamanıma denk geldi işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Seele said: adama karsi nötürüm diyorsun yani. Aynen, ama olusan butthurt'ün farkında mısın sadece sevmedigim için. Türkiye'nin sorunu sizsiniz çocuklar. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ben sevmemek için şahane bir sebep sunmak zorunda da değilim, çünkü çok fundemental bir sebebi ilk postumda vermişim, küçüklüğümden beri bogazıma zorla sokuldu, her okul aktivitesinde adına peygamber gibi şarkılar söyletildi. Ben söylemek istemiyorum abi. Bununla büyümek zorunda olmak benim hoşuma gitmedi. Bu kadar zormu bunu kavramak? İdeolejiş kavramlar henüz yaşı genc insanlara put olarak veriliyor, hiçbir okulumda(12 okul değiştirdim, 1 tanesi devlet okuluydu) Atatürk'ün ideolojisinin ne oldugunu konusmadık. Çok şahane savaş yönetti, çok da şahane adam. O savaşı da kazandı, onu da dövdü, bak çok güzel reformlar var şurada. Şimdi onu sev. Ne hissetmem ve ne düşünmem gerektiği söyleniyor. Dogru veya yanlış olması bile farketmez, insanlara birşeyi böyle veremezsiniz. İslam'da yerden yere vurdugumuz şeyin daniskasını modernize maskesi altında her çocuga okula basladıgı gibi yapıyoruz. Edit Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 idilik said: ahah, nasıl da demagoguz! çok üzüldük Atatürk'ü sevmediğin için. kınıyoruz seni! besle besle nereye kadar da, boş zamanıma denk geldi işte... Ya bu cocuga ben bir topicte çok sert kaydım herhalde, 6 topictir trollemeye çalışıyor, biri banını falan açsın da gitsin. Seele said: adama karsi nötürüm diyorsun yani. Aynen, ama olusan butthurt'ün farkında mısın sadece sevmedigim için. Türkiye'nin sorunu sizsiniz çocuklar. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ben sevmemek için şahane bir sebep sunmak zorunda da değilim, çünkü çok fundemental bir sebebi ilk postumda vermişim, küçüklüğümden beri bogazıma zorla sokuldu, her okul aktivitesinde adına peygamber gibi şarkılar söyletildi. Ben söylemek istemiyorum abi. Bununla büyümek zorunda olmak benim hoşuma gitmedi. Bu kadar zormu bunu kavramak? İdeolejiş kavramlar henüz yaşı genc insanlara put olarak veriliyor, hiçbir okulumda(12 okul değiştirdim, 1 tanesi devlet okuluydu) Atatürk'ün ideolojisinin ne oldugunu konusmadık. Çok şahane savaş yönetti, çok da şahane adam. O savaşı da kazandı, onu da dövdü, bak çok güzel reformlar var şurada. Şimdi onu sev. Ne hissetmem ve ne düşünmem gerektiği söyleniyor. Dogru veya yanlış olması bile farketmez, insanlara birşeyi böyle veremezsiniz. İslam'da yerden yere vurdugumuz şeyin daniskasını modernize maskesi altında her çocuga okula basladıgı gibi yapıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 ÇÜŞ ARTIK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 heralde dünyanin hic bir yerinde parklarda sokaklarda büstü olan hatta istinasiz her okulda. sanirim k.korede bile böyle bisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 İşte bizim toplumuzun problemi sorunu burada, daha neden sevmediğini kendisi bile bilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 niye abi sevmek zorunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Sevmek zorunda değil, bir şeyi sevmemen için ortada sebep olmalı ve o sebepi merak ediyorum abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Sevmeme sebebine katılmamakla beraber adamın haklı olduğu bir nokta var yalnız. Herhangi bir şeye bu kadar yoğun bir şekilde maruz kalmanın doğal olarak 2 sonucu olabilir: Ya beynin yıkanır ya da nefret edersin. Ortada kalan insan sayısı az olur genelde. Her gün ant okuyunca, içi boşalmış bilmem kaç kıta kelimeden ibaret olmuyor mu o cümleler? Zorunluluktan ezberlenmiş bir kaç cümle yani, ne anlatılmak istenen şeyi anlıyor o çocuklar, ne de ilkokul bittikten sonra adam akıllı hatırlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Edit: Önceki postun son satırında "duygusal" eklemeyi unutmuşum, dyslexia costu bende dogru dürüst okuyamıyorum uykusuzken. Atatürk'ü insan olarak tanımıyorum, bir insan olarak gerçekten tanımamızın imkansız oldugu bir noktada putlaştırılmış tarihi bir figür artık. Ben Alexander the Great'in yumuşak başlı huyunu ve yemek yaparken ıslık çalmasını seviyorum diyemedigimiz gibi atatürk'ün de bir insanı sevebilmemiz için gereken nesnelerden soydular zaten. Ve sevmemize, yerden göge çıkarmamıza gerek yok. Dogru yaptıgı herşeyi dogru yaptı diyip, aksiyonlarına odaklanıp, ideolojilerini ögretebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrTirolBey Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 bence gayet biliyor Atatürk sevgisinin kendi içinden gelmesini beklemeden dayattıkları için Atatürk'e karşı böyle bir duygu beslemiyor, din olgusunun verilmesi gibi hani içeriğin ne olduğu anlatılmadan sevdirilmeye çalışmış ben okuduklarımdan böyle anladım ve malesef ki haklı hani kendi geçmişime dönüp baktığımda "ÇOK KRAL ADAM O YÜZDEN SEVECEKSİN" dayatması alttan alttan var, ama neden kral adam olduğunun içeriği belki lise dönemlerinde dolduruluyor ki bence yeterli değil önce sevdirmeye zorlayıp sonra nedeni vermek yerine önce kim olduğunu neler yaptığını anlatıp sonra sevme kısmını tamamen çocuğun kendisine bırakılması gerektiğini söylemeye çalışıyor nasıl ki dinin yobazı varsa Atatürk'ün de yobazı var ki ikisi de benzer uygulamalar sonucunda ortaya çıkıyor ben xunn un yazdıklarından bu sonucu çıkardım doğru anlamış mıyım lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 bir cok kisi onu hatasiz görüyor (bir nevi peygamberlestirmek). halbusi oda bir insan oda hatalar yapmistir her insan gibi. biz taniyamadik ama raki sofrasinda muhabbeti cok iyi olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 helehele said: Mustafa Kemal; 1900'lerin ikinci on yılından itibaren, aynı Doğu Avrupa'da dağılan evrensel tarım imparatorlukları gibi dağılan Osmanlı İmparatorluğu'nun daha önceden revize edilmiş kurumlarını ya tümden kaldırarak ya da başka değişikliklere uğratarak, bir kurucu meclis, yeni anayasa ve rejim değişikliğiyle beraber, aydınlanmacı ve modernist bir ülke oluşturmaya çalıştı. Çevresindeki siyasetçilerin, askerlerin sanmayın ki hiçbirisi Mustafa Kemal'i anlamıyordu. O an desteklediği görüşler ve eylemler gayet çağa uygundu. Sadece toplumun bu tarz bir değişime hazır olmadığı ve işlerin farklı olması gerektiğini savunuyorlardı. Ancak bu liderden hem korktukları için hem de gücün onun elinde olduğu için pek fazla tepki gelmiyordu. Ama her zaman her yönetime muhalefet olur. Şu an yaşadığımız ülke 15 yıl önce yaşadığımız ülkeye benziyor mu? Benzemiyor. Neden? Çünkü aynı Mustafa Kemal gibi bir adam, sivil muharebeleri kazanıp tepeye geldi ve o da kendi kafasındaki "muhafazakar-demokrat" diye adlandırdığı bir modeli yerleştirmek istiyor ve yüzde 50 oy alabildiğine göre de bunu başarıyor. Hangisi iyi? Hiçbiri. Ne aydınlanmacı-modernizm neden muhafazakar-demokratlık. İkisi de Türkiye'de kitleleri ve kurumları faşizme sürüklüyor. Politik olarak değerlendirdiğim bu iki liderle aslında herhangi bir derdim yok. İki dönemi de kazıdığınızda aslında liderler silinecek, ortada üretim ilişkileri, ekonomi ile ilgili veriler ve değişen toplumlar kalacak. çok güzel özetlemişsin kardeş +rep ama bunlar tartışılmaz işte, rep de alamaz. neden? çünkü bu analizi yapacak veya anlayacak bilgi birikimi ya da en azından kulak dolgunluğu dahi yok. atatürk'ü sevmek zorunda mıyım yahu diyen insanların ya da ona karşı tepki gösterenlerin anlayamayacağı konular olduğu için zaten tartışmanın ekseni bu kadar basit. bu yüzden yılmaz özdil de bu kadar tutuyor zaten ülkede. diyalektikten uzak, nokta çıkarımlar yaptığı için. bunların arasında biraz kafası çalışanı, retorikten ibaret olan savunmasını "mantık" diye yedirmeye çalışıyor. hakettiniz Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Tarih kültürünüz yok. Siyaset tanıma kültürünüz yok. Ekonomi politik kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, fikir çeşitliliğine hazır değilsiniz. Ben kültürlüyüm diyeniz de tatava. Her çeşit kitabı okudum diyo, ara sokakta bir eski sahafa uğramamıştır mesela. Best-seller'ları okumuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 4Ever said: Sevmek zorunda değil, bir şeyi sevmemen için ortada sebep olmalı ve o sebepi merak ediyorum abi E adam yazmış işte 6 yaşından itibaren 10 küsür sene boğazına basıyorlar çocukların, aynen kaçtığımız dindeki allah-peygamber kavramı gibi insanüstü bir varlığa dönüştürüyorlar. Zoraki dersi-töreni-saygısı şusu busu bi yerde bıktırıyor işte insanları, böyle zorla ezberle değil hatıra-hikaye tarzı şeylerle insani yönünden gidilerek anlatılmalı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Ahmet ağzına sağlık lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 son yazılanları okumadım ama dayanamadım yazacam kafa: "bu ben burada duruyordum adamlar atatürk sevmiyorum diye bana saldırıyorlar" şeklinde ilerliyor kelimelerde kifayetsiz kalıyor hem konun ortasından hakaretle dal, daha du bi demeden de aman adam dövüyorlar! madem engin hayat bilgin var, aydınlat bizi soylu argümanlarınlada aydınlanalım. niyeti iyi olan mantıklı bir insan, argümanlarını sıralar budur budur der, tartışma ortamı olu iyi niyetli olduğunuzu farz ediyorum ama ucuz hitabet numaraları ile saldırmak bayalık oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 @DrTrolBey Aynen bu, ve bunu anlatmak için konuyu 5 sayfa derail'e gerek yoktu. 5 topictir peşime takılmış bir ibillik mi ne var, çocuk heat-seeker missile gibi her topicte peşime gelip "Of iki dakika harasslayıp kendime cevap verdirsem ne kral troll olurum lan, internetin hakimi olurum" sandıgı için derail oldu. Bizim zamanımızda bunlar bannable offense'ti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Sizin yaşadığınız yaşam zaten kurallar bütünü değil mi zaten, sürekli etrafınızdaki herşey direkme değil mi? Ant vs.. sana zorunlu şeyler çoğu zaman bende kaçmak istedim ama aynı şekilde bana sürekli yansıtılan din eğitimi ne olacak? Bunlarda zorunlu durumlar bunlardan neden nefret etmiyorsunuz da günde 5dk ayırıp Ant okumaktan nefret ediyorsunuz. Atatürkü neden sevmiyorsunuz çünkü? Yok abi adamın size yaptığı birşey yok ama adamın yolunda giden 2 tane şerefsiz yüzünden o sistemi sevmeyebilirsin ama kendinisi sevmemen için bir sebebin yoksa sen yönlendirilmiş bir insan oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 "Tatar Ramazan" said: 4Ever said: Sevmek zorunda değil, bir şeyi sevmemen için ortada sebep olmalı ve o sebepi merak ediyorum abi E adam yazmış işte 6 yaşından itibaren 10 küsür sene boğazına basıyorlar çocukların, aynen kaçtığımız dindeki allah-peygamber kavramı gibi insanüstü bir varlığa dönüştürüyorlar. Zoraki dersi-töreni-saygısı şusu busu bi yerde bıktırıyor işte insanları, böyle zorla ezberle değil hatıra-hikaye tarzı şeylerle insani yönünden gidilerek anlatılmalı bence ben diyorum ki atatürkü neden sevmiyorsun, sen diyorsun 10 yıl boyunca ant okudum ondan sevmiyorum Ant ile Atatürkün ne alakası var. Atatürk'den sonra gelen sistemleri yönetimleri sevmeyebilirsin? Ama Atatürk'ü neden sevmiyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Seele said: bir cok kisi onu hatasiz görüyor (bir nevi peygamberlestirmek). halbusi oda bir insan oda hatalar yapmistir her insan gibi. biz taniyamadik ama raki sofrasinda muhabbeti cok iyi olabilir. Atatürk'ün gözümde bir insana bürünebildigi tek sahne bu zaten, herkesin zırhında bir zayıflık muamelesi yaptıgı tek şey adamın insani tek yanı benim gözümde. "Xunn gel, bak şöyleydi ülkenin hali koçum" dese ben severdim belki atatürk'ü usta. Ama hiç bilemeyeceğiz yani uyuzun teki de olabilir abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 xunn said: 5 topictir peşime takılmış bir ibillik mi ne var, çocuk heat-seeker missile gibi her topicte peşime gelip "Of iki dakika harasslayıp kendime cevap verdirsem ne kral troll olurum lan, internetin hakimi olurum" sandıgı için derail oldu. Bizim zamanımızda bunlar bannable offense'ti. çoçuk değil o kedi kadın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar