Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma

benjani

Öne çıkan mesajlar

aynen...ben söyleyecektim, fizban söylemiş. 2 sene içinde 1 şampiyonluk,1 Türkiye Kupası, 1 lig 2.liği...kafasındaki takım geçen sene şampiyonlar liginde çok iş yapardı ama durum herkesçe malum. hayır,andre santos,lugano,niang,emenike(sanki unuttuğum birisi daha var) doğrudan ilk 11de oynayacak 4 oyuncusuydu bu takımın. adamlar pat diye ayrıldılar, takımın başkanı ve yöneticileri hapsedildi, tepede 1 sene boyunca ŞİKE baltası durdu her an indi inecek...Böyle bir ortamda pek çok başka klüp-camia-teknik direktör koyverirdi giderdi. Aykut Kocaman aksine takıma sahip çıktı, futbolcuları-takımı kenetledi. Bunu görmüyorsa bir kişi Galatasaraylı olması lazım. Fenerbahçeliler bütün bir sene boyunca Aykut'un neler yaptığını gördüler ve takdir ettiler. hocaya camia olarak sahip çıkmak Fenerbahçelilerin yapacağı,yapması beklenen davranış şeklidir.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk geldiğinde td'likten mi alınmış :) salla salla söyle her zamanki gibi.

geçen sezonki türkiye kupası başarı değil miymiş :) hadi şike dedin şampiyonluğu saymadın da, o zaman türkiye kupası'nda fenerbahçe finalde yıllarca gençlerbirliği gibi takımlara bile elendi, o kupaları almış sayalım, ne de olsa büyük takımlar elendi.
Sosyal ağlarda paylaş

E şikeli sezonu heralde saymicaz be fiz, ayıp yani :)

Türkiye kupasını başarıdan saymıyorum demek istemedim, bayağı şanslıydı onda, tüm güçlü rakipler elendi dedim. Yani evet 30 sene sonra almak büyük başarı, ama her sene o kadar şanslı olmazsınız, illa bir GS bir BJK çıkar karşınıza.

İlk geldiğinde neler yapmış takımda ben kaçırdım :) Geldi "aman yok yok biz onu menajer aldık t.d. değil ehi" diye görev ayarladılar.

Dediğim gibi, umarım Aykut daha çoook uzun yıllar fenerin başında kalır, ben isterim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

1.İlk geldiğinde acilen t.d.'likten alınmış, 2.ikinci geldiğinde şikesi mahkeme kararıyla kanıtlanmış bir şampiyonluk kazanmış, 3.tüm güçlü rakiplerin arada başka takımlara elendiği bir Türkiye kupası kazanmış ve hakkını yemeyelim gayet başarılı bir şekilde ikincilik kazanmış bir adam Aykut. Elle tutulur tek başarısı geçen sezonki ikincilik yani, ki bence o kaos ortamında bu gayet büyük bir başarı, o konuda hakkını veririm.

1.ne demek bu? nereden alınmışsa alınmış,sonuca bak.
2.mahkeme kararı ile Fenerbahçe'nin şikesi tescil edilseydi
a.Fenerbahçe ligden düşürülürdü,
b.Şampiyonlar Ligi'nden atılırdı.
Şu an her ikisi de söz konusu olmadığına göre daha neyin ŞİKE'sinden bahsediyorsun? Başkan için verilen kararlar var ama halen mahkeme süreci devam ediyor, gereken itirazlar yapılmış, o mahkemelerin sonucunda belki bu yapılan suçlamalar da ortadan kalkacak. Fakat senin ve diğer fenerbahçe karşıtlarının 4 elle sarıldığınız aynı mahkeme ŞİKE konusunda takımın ve teknik direktörün dahli olmadığı kararına da vardı.Geçen sene şampiyonlar ligine alınmamamız tamamen fener karşıtı medyanın başarısıdır, diğer takımların ve özellikle galatasaray ve trabzonsporun <>. Şampiyonlar Ligi'de tabii ki kendisini garanti altına almak için fenerbahçe'yi geçen sene almadı şampiyonlar ligi'ne. Türkiye'de herkes her şeyi kendine göre yorumladığı için sen de bu kendine göre yorumlama şekline uyuvermişsin.
3.Tabi, zaten sezon boyunca <>rakiplerden Beşiktaş,Trabzon,Galatasaray,Bursaspor'u Fenerbahçe hiç yenmedi, o yüzden kupada da karşısına çıksa yenmesini beklemek hayal olurdu? Yahu ne komik yaklaşım bu,turnuva usulü bir şampiyona yapılıyor,takım finale kalıyor ve rakibini yenip şampiyon oluyor...Bitti.

Netice olarak Galatasaraylılık yapıyorsun. Muhtemelen Pazar Pazar canın sıkılmış, hazır yapacak işin de yok, konu da zaten ortada, "ben gireyim şu Alex-Aykut mevzusuna da bayağı bir tartışırız ne güzel Fenerlilerle" demişsin...Zaten istediğini de elde ediyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de, adam direk sportif direktör olarak alındı zaten. ilk geldiği diye birşey yok t.d. olarak. bir kez geldi çünkü. hayır futbol bilgin galatasaray konusunda bile zayıf, bol bol hatalar yapıyorsun; fenerbahçe'de t.d. olarak 3. sezonuna başlayan bir adam için "ilk geldiğinde hiçbirşey yapmadı" diyorsun, kaldı ki 2 sezonda bir şampiyonluk, bir kupa, bir de ikincilik getirmiş bu adam için.

oynattığı futbol çirkin olabilir, oyunculara bağlı olabilir. kişisel yönetimi kötü olabilir, bin bir türlü şey denebilir yönetimi için.

ama başarısız demek komedi direk.
Sosyal ağlarda paylaş

Şikeye takımın ve t.d.nin karışmaması ne farkeder ki? Sonuçta parayı alan rakip onların önünü açıyorsa ve onlar da durumun farkında bile olmasalar bile kolayca kazanıyorlarsa, belki de yenemeyecekleri rakibi o sayede farkında olmadan yenmişlerse bu başarı mıdır? Yine aynı şeye geliyor.

Son dediğine gelince, o zaman 30 sene niye yenemedi diye sormak isterim :)

@fiz: evet abi kusra bakma futbol bilgim zayıf, Aykut Mourinho'dan hallice bir adam. Hatta zorlasan tipleri bile benziyor. Sezon sonu, hadi tek sezonda zaten belli olmaz bi 4-5 sezon sonrası tekrar konuşuruz başarılarını. Hala şampiyonluk diyorsun, orada aziz yıldırımla şekipçiğin katkısı var daha çok, türkiye kupası başarıdır evet, ama o konuda da rahat rakipler unutulmamalı. 2.lik gerçekten büyük başarılı ona lafım yok. Ama zaten kaos ortamında kriz yönetimi çok iyi Aykut'un. Bunu İstanbulspor'daki oyuncu-td döneminden hatırlıyoruz zaten. Adamın iyi yaptığı bir şey varsa o da takımı krizde iyi yönetmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Şikeye takımın ve t.d.nin karışmaması ne farkeder ki? Sonuçta parayı alan rakip onların önünü açıyorsa ve onlar da durumun farkında bile olmasalar bile kolayca kazanıyorlarsa, belki de yenemeyecekleri rakibi o sayede farkında olmadan yenmişlerse bu başarı mıdır? Yine aynı şeye geliyor.

parayı alan rakip kim? yendiğimiz galatasaray mı, trabzonspor mu, beşiktaş mı, bursaspor mu?
hiçbiriniz bu soruya cevap veremiyorsunuz.Fenerbahçe'nin yönetimi gidip güçsüz takımlara para verdi,yenilsinler diye.Peki
a.bu 4 güçlü takıma da para mı verdi ve bu yüzden mi fener yendi bu takımları?
b.bu 4 güçlü takım eğer Fener yönetiminden para aldıysa onlar da ŞİKE suçuna ortak olmuş olmuyorlar mı?
c.yok eğer bu takımlara para vermediyse bizim yönetim,; yahu saçmalık yok mu bu işte, bütün şampiyonluk yolundaki rakipleri hem de çoğu kez rahatlıkla yenmişsin(bir trabzon'a kaybetmişsin o da trabzon'un sahasında 3-2 kaybetmişsin), neden gidip rahatlıkla yenebileceği takımlara ŞİKE yapsın?
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

çünkü illa arada 1-2 takımda patlayacaksın, yoksa zaten bi kere tut barcelonayı yen bi daha maça çıkma ben barçayı yendim sizi hayli hayli yenerim diye, öyle şey mi olur?

Neyse hala şike yok diyosan tartışmıyorum şike olayını çetoritto :)

ŞİKE YOK diyorum tabi, senin sarıldığın mahkemede ŞİKE YOK diyor. Şampiyonlar Ligi yönetimi de ŞİKE YOK diyor.
Şimdi spor-politika Türkiye'de çok iç içe geçmiş vaziyette, ben bu spor başlığını politikaya çekmek istemiyorum ama aklı başında olan ve bu işe tarafsız bakan insanlar bu davanın ŞİKE DAVASI olmadığını, Aziz Yıldırım'ın cezalandırılması davası olduğunu biliyorlar, anlıyorlar,tartışmıyorlar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Şike olayı bambaşka da işte Aziz'in saçmalıkları, hala gidip Aziz destekleniyor kulüpte neyse çok yazmayayım. Keşke Aykut veya bir tane fenerli çıkıp şunu diyebilse Aziz'e "Takır takır topumuzu oynayıp rakiplerimizi yenmişiz, sen gidip kıçıkırık takımların dandik adamlarını şikeyle ayartıp bizim başarımıza gölge düşürdün, adımızı lekeledin hala utanmadan o koltuktasın diye" ama yok işte Türkiye burası. Adam padişah, maç esnasında anons yapar, yeri gelir hakem odası basar, e şike yapması garip karşılanmamalı...
Bir takım şikeden bağımsız topunu oynuyor, rakiplerini yeniyor, şampiyon oluyor, orada kendini bir şey sanan başkan çıkıp kendi korkusundan adam bağlıyor, maç bağlıyor, sanki takımın ihtiyacı varmış gibi. Kalkıp hiçbir Fenerli de ben bu tablodan utanıyorum demiyor, Aziz başkan eskisinden güçlü oluyor hey sevdiğimin ülkesi...
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

Rewendor said:

parayı alan rakip kim? yendiğimiz galatasaray mı, trabzonspor mu, beşiktaş mı, bursaspor mu?
hiçbiriniz bu soruya cevap veremiyorsunuz.Fenerbahçe'nin yönetimi gidip güçsüz takımlara para verdi,yenilsinler diye.Peki
a.bu 4 güçlü takıma da para mı verdi ve bu yüzden mi fener yendi bu takımları?
b.bu 4 güçlü takım eğer Fener yönetiminden para aldıysa onlar da ŞİKE suçuna ortak olmuş olmuyorlar mı?
c.yok eğer bu takımlara para vermediyse bizim yönetim,; yahu saçmalık yok mu bu işte, bütün şampiyonluk yolundaki rakipleri hem de çoğu kez rahatlıkla yenmişsin(bir trabzon'a kaybetmişsin o da trabzon'un sahasında 3-2 kaybetmişsin), neden gidip rahatlıkla yenebileceği takımlara ŞİKE yapsın?

güçsüz takımları yenebilseydiniz son haftada 2 şampiyonluk gitmezdi. 15. denizliyi yenemediniz hala ağlıyorsunuz teşvik gitti diye.

http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/000/185/nickcage.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

evet abi kusra bakma futbol bilgim zayıf, Aykut Mourinho'dan hallice bir adam. Hatta zorlasan tipleri bile benziyor. Sezon sonu, hadi tek sezonda zaten belli olmaz bi 4-5 sezon sonrası tekrar konuşuruz başarılarını. Hala şampiyonluk diyorsun, orada aziz yıldırımla şekipçiğin katkısı var daha çok, türkiye kupası başarıdır evet, ama o konuda da rahat rakipler unutulmamalı. 2.lik gerçekten büyük başarılı ona lafım yok. Ama zaten kaos ortamında kriz yönetimi çok iyi Aykut'un. Bunu İstanbulspor'daki oyuncu-td döneminden hatırlıyoruz zaten. Adamın iyi yaptığı bir şey varsa o da takımı krizde iyi yönetmek.

anafikri ne şu paragrafın
Sosyal ağlarda paylaş

Anafikri Aykut'un iyi/başarılı bir t.d. olmaması, sadece kriz yönetimi sayesinde son sezon 2.liğinin büyük başarı olması (tepelerindeki ekstrem koşullar dolayısıyla), ama bunun dışında çok elle tutulur bir başarısının olmaması. Bunun da önümüzdeki dönemlerde daha net görüleceği.

O paragraf daha çok "futbolcu Alex mi FB için daha önemli bir kayıptır T.D. Aykut mu?" sorusunda Alex>Aykut savı için destekleyici bir paragraf.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

güçsüz takımları yenebilseydiniz son haftada 2 şampiyonluk gitmezdi. 15. denizliyi yenemediniz hala ağlıyorsunuz teşvik gitti diye.

Benim de aslında konuyu getirmek istediğim nokta bu.böyle bir şike girişimi yapmak anlamsız çünkü yapacaksan hepsine yapmalısın,yapmayacaksan da hiçbirine yapmayacaksın.tutup kağıt üzerinde puan kaybetme ihtimalin daha yüksek olan maçlar belli iken hangisinde ne olacağını bilemeyeceğin maçlar için böyle bir planlama yapılmaz. mantıksız. sana mantıklı geliyorsa o başka.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında mantıklı. Gidip TS, BJK, GS'yi ayarlayamayacağına göre, Aziz korktuğu takımlardan kendine karşı etkili olup gol atabilecek adamları ayartmış olabilir ki öyle gözüküyor. İbrahim Akın yoksa ne yapacak ki Fener'e. Ama yukarıda dediğim işte. Herşeyi kendi kafasına göre yapan bir adamın şikeyi teşviği kafasına göre, sırf 2 sefer şampiyonluk gitti diye yapması bana normal geliyor ki şike ve teşvik birçok kurum tarafından onaylandı.
Yani bu kadar olaydan sonra Fenerli'nin bile gelip şike teşvik yok demesi anlamsız, açmayalım oraları. 1 sene içinde süreçte birçok şeyi insanlar gördü zaten. Benim takıldığım hala bu adamın neden bu kulüpte tutulduğu, Fenerbahçe 1 adamın kuklası yıllardır ve hala insanlar destekliyor bu adamı, ben buna şaşarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihte şike diye bişey yok, mantıken olamaz o zaman Çetin Taş, kimse zaten ezeli rakibiyle şikeye girişemeyeceğine göre e senin tespit ettiğin üzere küçük takımlara da şike yapmaya tenezzül edilmemesi gerektiğine göre gidelim İtalya'ya Yunanistan'a bildirelim bu müthiş tespitini tüm şike davalarını düşürsünler. Juve'yi Olymp.i bulup ellerini öpüp özür dilesinler.

Bu konuda tez yazmalısın bak, tüm spor tarihini değiştirdin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ezik olmak böyle bir şey işte. Fenerbahçe'nin Aykut-Alex sorununun tartışıldığı bir ortamda; hele bir de son maçı almanın, hemen öncesinde şampiyonluğu da almanın verdiği özgüvenle her fırsatta konuyu ŞİKE var-yok tartışmasına getiriyorsunuz. Üstelik bir sonuç alamayacağınız bir tartışma. Ben ve Fenerbahçeliler her zaman ŞİKE YOK diyeceğiz, senin gibi ezik Galatasaraylılar'da her zaman ŞİKE VAR diyeceksiniz.
Üstelik senin gibi arkadaşların çoğu Aziz Yıldırım'ın almış olduğu ihale nedeniyle cemaat tarafından cezalandırıldığından falan bihabersiniz,haberdar olsanız da inanmazsınız. Ve ne yazık ki böyle bir ülkede, yargının tamamen cemaatin kontrolüne geçtiği bir ülkede ŞİKE VAR kararı çıksa bile benim gibi Fenerbahçeliler yine takımımızın şike yapmadığına olan inancımızı koruyacağız, senin gibi ezik takım taraftarları da ŞİKE VAR diyeceksiniz...

Sonucu belli olduğu için tartışılması anlamsız bir tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Çetin Taş, önce bir terbiyeni takın, futbol konusundaki bir tartışmayı kişisel saldırıya getirme, bu bir.

İkincisi konu şikeye başka sebeplerle kaydı, Aykut'un şampiyonluk başarısı açılınca doğal olarak geldi, kimse zorla getirmedi. Konular arasındaki bağlantıyı kuramıyorsan o konuda yardım etmemizi beklememelisin. Bu arada gerçek fenerbahçeli dediğin Sotto'dur, fizban'dır, sen değilsin :)

Son olarak durumun eziklikle alakası yok, ancak illa birine ezik diyeceksek gerek futbol gerek siyasi tartışmalarda eziklik ve kompleks gibi durumları bizzat senin yaşadığın aşikar şekilde ortada. Tıpkı bu konuda olduğu gibi dik kafalı ve dogmatik şekilde tek bir doğruya inanıyor, onun aksine inananlar seni çürütünce de dünyan başına yıkıldığı için sinirlenip hakaretlere girişiyorsun. Bu sinirinin temeli de körü körü inancının sorgulanmasına varıyor, ramazan ayında oruç tutmayan adamı döven esnaftan zerre farkı yok mantalitenin. Kendine güvenen, komplekssiz ve "ezik olmayan" bir insan senin tavırlarını sergilemez.

Davayla ilgili komplo teorilerinizden de haberdarız, onları kabul etmiyor olmak bihaber olmak anlamına gelmiyor. Ama ortada (birbirinden saçma kepaze ve sulu sözde delillerin yanısıra) çok net kanıtlar varken de tamamen temizliğe inanmak pek akıllı adam işi değil zaten.

Bundan sonra terbiyene dikkat edip yorumlarını futbol konusu dahilinde tutarsan sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...