Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir akıl fikir rica ediyorum

salome

Öne çıkan mesajlar

bir mail geldi, kafam cok karısık.

Şöyleki, endüstri mühendisliği son sınıftayım, tek kritik dersim var o da 3. sınıf dersi olan simulasyon. dersi ilk defa alıyorum ama aynı hocadan defalarca ders aldım ve acayip değişik bi adam. Bu kesin çıkar bu konu çok onemli dediğin konudan hayatta soru sormaz, deli gibi konu varken gidip sözel sormuş mesela sınavda en son.
zaten yazılım, program olaylarıyla hiç alakam yok ve inanılmaz bilgisizim. Bu ders için %15 proje katkısı var dersin geçme notuda dusuk oldugu için projeyi yapsak kesin geçeriz. Ama soyle bişey varki ben ve grup arkadaslarım o projeyi ...... yapamayız, zira proje konusu daha 2-3 yıl oncesinin bir yarısmasının sorusu. Ödülü 20000 dolar falanmış diye araştırdık.bizim de sınav notları 100 üzerinden 5-10 falan.
Çok karamsar bi durumdayken yaptıgımız kadarını yaparız projenin derken böyle bir mail geldi. Maili söyle;

Şimdi kafamda acayip sorular var.
-Adam gerçek mi?
-Adam bizi nerden buldu?
-Adamın google'a ismini yazdım tek bişey cıkmıyor ilgili, yıl 2012 nasıl hiçbişey cıkmaz?
(boyle zaman zaman odev yapan ve biryerde çalışan arkadasım var, o bunun normal oldugunu kendiside odev falan yapacagız zaman hiç kendi adını kullanmadıgını soyledi, mantıklı geldi)
-İşi gücü olan adam niye bizim projeyle ilgilensin
-hoca bizi denemek için bunu yapıyor olabilir mi
-Hoca yapıyorsa doçent adam ne diye bizle ugrassın
-Hocanınn derslere giren aynı kendisi gibi bir asistanı var o da pek sevmez bizi, o yapıyor olabilir mi
-Hocanın asistanı para için gerçekten ödevi yapacak olabilir mi?

Acıkcası adam gerçekse ve odevi yapacaksa para falan veririz, Hiç de strese girmeyiz geçecekmiyiz kalacakmıyız diye. Cunku ben yine sınava falan kasar geçerim ama grup arkadaslarımın biri türkçe bilmiyor, diğer 2 sinin okulu 2. uzatma yılında. yani tam kaybedenler kulubuyuz.
Şimdi bir akıl fikir rica ediyorum.
Ne yapsam nasıl yapsam bi yardım edin

"NOT: bunu bizim bi arkadımızın şaka olarak yapma ihtimali yok cunku ekteki dosyada programın cok küçük bir kısmı var"

Sosyal ağlarda paylaş

bence hiç kasmaya gerek yok... ne cıkacagı belli olmaz oyle mail den ama simulasyon dersini alın verirsiniz rahat rahat... simulasyon sınavlarının genelde yazılımla da alakası olmaz mantıgını sorarlar anlarsanız yaparsınız zaten ;) rahat ol derim ben al ver kurtul mezun ol falan filan...
Sosyal ağlarda paylaş

baya istatistik şeyleri falan var aslında derste ama hoca tamamen modul sorusu soruyor, komple arena.
fake mail adresi alıp konusmayı düşündük ama, diger gruplardan kimseye boyle bir mail gitmemiş. yani biz o mail adresine farklı bir hesaptan mail yollasakda hoca direk bizim oldugumuz anlar.
bunları düşünceğime oturup çalışsam geçeceğimi de biliyorum ama ogrencilik işte kafa hep bunlara gidiyo
Sosyal ağlarda paylaş

bölümün mühendislik.
kamuda çok talebi olan bir mühendislikte değil.
kamuda çalışacak olsan bir şekilde dersleri geç kpss de puanını al sonra bildiklerin pek kullanılmıyor zaten diyecektim.

fakat sen özel sektörde çalışacaksın.
bence öğrenebileceğin herşeyi öğrenmeye bak. üniversite öğrencisi olarak ne kadar geniş imkanların olduğunu kendini ne kadar fazla geliştirebileceğini özel sektöre geçince şaşırarak öğreniyorsun. sadece 1 2 sene yardırıp orada hocalarla ders adı altında yapabileceğin projelerle bile kendi işini kurabilir yada çok nitelikli, kurumsal bir şirketten teklif alabilirsin. Bir şirkete giriyorsun işi öğrenmek için aylarca türlü angaryalara katlanıyorsun burada profesörler doçentler sana öğretmek için saatlerini ayırabiliyorlar.
hatta okulunu uzat yan dersler al. parayı da dert etme eğer senin için elzem bir durumsa. misal bak http://www.turkishtestingboard.org/ diye biryer var şurada akredite olup okurken rahatlıkla harçlığını çıkartabilirsin. bu sadece bir tanesi böyle birsürü imkan var.

sağa sola ödev yaptırmayın. zaten ömrünüz boyunca yapacak kaç ödeviniz kaldı ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Endüstri mühendisliğinin cok alanı var, yazılım finans yonetim üretim vs. diğer derslerim iyi. ama programlama konusundan en ufak bişey ogrenmek bile istemiyorum gerekli oldugunu da düşünmüyorum cunku zaten bu işi yapan birsürü insan var, benim ucundan kıyısından bildigim sey bana yaramaz.Bazı şeylerin yetenekle hadi yeteneği geçtim ilgiyle olması gerektiğine inanıyorum.
3 ay sonra mezun oluyorum, 10 aydır da iş buldum çalışıyorum. Çalışmayı planladıgım veya istediğim alanların hiçbiri bu gereklilikleri içermiyor. Öğrensem tabikii iyi olurdu ama pek niyetim yok zaten geçti artık
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş ne kadar zayıf çıktınız siz de...

bu oyun iki taraflı oynanır.

adamın gerçekliğinden mi şüpheleniyorsun?

sen de kimliğini belirtmeyen bir fake mail alırsın, o maille hesaplar adamın ağzından laf almaya çalışırsın.

maille tatmin olmadın mı? buluşalım konuşalım şu işi dersin, başka bölümden bir arkadaşın gider buluşmaya o test eder. yakalanırsa da dersle bölümle alakası olmadığından kimseye bir şey olmaz. yok temizse "malı alır" derse sunarsınız.

Üni okuyan adamlarsınız, okuduğunuz bölüm mühendislik. Yani size diferensiyalden termodinamikten önce hayatta karşınıza çıkacak problemleri nasıl çözeceğinizi göstermesi gereken bölüm. Biraz yaratıcı olun.

Yalnız kontür çekmişken sürkontür yemeyin, hoca ya da asistan o mailden sadece sizin gruba mesaj attıysa kabak gibi enselenirsiniz fake maille bile. diğer gruplardan bir ağız yoklayın bilgi edinin, onlara da gitmiş mi bu mail, gittiyse hangi adresten hangi isimle gitmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bi fake mail alip, ya iste bizim bi arkadasimiza mail atmissiniz projeyle ilgili ama onlar yapmis vs. gibi bisi diip bizi size yonlendirdiler acaba bizim konumuzda da yardimci olabilirmisiniz gibi bi mail atip herifi oyle oltaya getirmeye calisin rengini belli eder.bulusma vs. ayarlarsanizda alakasiz birini yollayin kimse bisey diyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...