Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Osie16 said:

Bak yine anlaşamıyoruz, sor bakayım o adamlara yılda kaç sefer gram gram yapmışlar kürleri? Ünite ünite GH vurmuşlar igf çakmışlar. Senede 1 kez 250mg testo yada 250mg testo yanina anabolizan düşük dozaj ile o dedikleriniz olmaz merak etmeyin,kür bitimi pct ilede az alırsınız öz alırsınız aldığınızda kalır, kür var kür var.
Çıtır kür var ağır kür var.
Aradaki farkı anlamıyorsunuz siz. Böyle savunduğumda milleti küre sokmaya çalışır gibi hissediyorumda kendimi çok saçma oluyor.
Bana yılda 1 defa yada 2 yılda bir böyle kick için söylediğim dozajlarda kür yapip kısır kalan,saçı dökülen karaciğeri iflas edip pipisi kalkmayan birini gösterin?
Gidipte 10 ayını steroid ON geçiren senelerce kullanmış kişilerin sideffect resimlerini yüklemeyin.


@legenden eğer bold olarak ben erkeğim falan yazarsan bu homofobikliktir,ben bir kaç aktörün vücuduna hayranım bu beni erkeklikten çıkarmaz aksina motivasyonumu boostlar
hayranlıkla cinsel hisleri karıştırıyorsun dediğim gibi dikkatli ol ilerde çıkabilir ummadığın yerde.



abicim Gh tan igf den bahseden yokki, benim soylediklerim bildigin testo, deca, primo bolde susta vs vs.

testo 250mg yapılmaz, yapılsada verim alınamaz zaten min haftada 400mg alınmalıdır, uzun esterli oldugu icin piramit sisteminede gerek yok vs.

steroidin verdigi zarar KİSİDEN kisiye degisir, benim etrafımda PCt yapmayan cahil insanlar var hic bir sey olmadı heriflere, ince eleyip sık dokuyup herseyini dogru yapanlardan KAN işeyenler oldu ki, normal dozajlardaydılar.

o yuzden zararsız dememen lazım, yapıcak olan kisi zaten yapar kimseyi yonlendirdiginide dusunmuyorum bu arada :)

ailede genetik olarak varsa ve saclar zayıfsa tek kür de acaip sacı dokulen adamlar var abi.

deca küründen sonra o kadar pregnyl nolvadex e ragmen cukunu uzun sure tam kaldıramayanlşarda var, bu sureyi 6 ay cekenler var.

ornek cok yani, aldıgın ilacın aromatize olması, veya reseptorlerin ne kadar ne tepki verecegi de kisisden kisiye degisir.

son olarak TR de steroid konusunda sahtecilik inanılmaz fazla oldugu icin, ve tam steril malzemeler kullanılmadıgı icin gotunuzde bacagınızda yumruk kadar enfeksiyonların olusma ihtimalide var, ve bunlar operasyonla cıkar. gotunuzu yarıp iltihabı akıtıyorlar yani :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abav iyiki bi steroid sordum ya.



supplement masterlar fatburnerları açıklayın bakalım. carnitine cafein boostun sağlam işe yaradığını söyleyen bi makale okumuştum burda useless deniyor

discuss


hardline'nın poweradeimsi carnitini antrenman sırasında STEROİD etkisi yaratıyo ama psikolojik olarak. tadı da güzel böyle mhmhm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Creatine ve protein yeterli genelde. Aminoasit konusu biraz karışık. Ama madem almışsın, sabah kalkar kalkmaz ve idman sonu alırdım ben olsam. (Kahvaltıdan 30dk önce, idmandan 30dk sonra Biraz dextrose ile iyi gider. Veya işte doğal üzüm suyu veya elma suyu ile de almak mantıklı. Gerçi insülin spike a gerek yok vücut alıcaksa alıyor zaten diyorlar. Ama yılların yöntemi. Denemekte fayda var :)

Bu konularda her yer, herkes birşey söylüyor. Mümkün olduğunca tecrübe etmek gerek aslında. Herkese herşey farklı tepki verebiliyor.

edit: eksik yazmışım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben protein tozu dısındakilere biraz temkinli yaklasıyorum acıkcası. amino asit ve carnitine'in vucut gelistirmede olmazsa olmaz olarak gormuyorum. ama cok da bilgi sahibi oldugumdan degil. sadece benim alıskanlıklarım nedeniyle kimyasala bulasmam pek.

hasta oldugumda da normal ilac bile kullanmamak icin ugrasırım mesela. her bası agrıdıgında hap alan insanlara da sinir olurum. dogal yollarla cozmeye calısırım. soguk algınlıgı varsa vucudumu sıcak tutar, meyve sebze ile vitaminlenirim falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda ben de toggie'ye çok katılıyorum. Yanlış anlaşılmasın ama spor daha sağlıklı fit olmak için yapılmıyor mu, vücudu gereksiz kimyasallarla kirletmeye ne gerek var. Yararı/yararsızlığını hç bilmem de yararsız bile olsa, illa ki ekstra katkı maddesi almaya gerek var mı. Protein tozu bile kullanmadan gayet güçlü fit insanlar tanıyorum ben, gayet sağlılıklılar ve sadece kas gücü dışında birçok fiziksel akitivite için de oldukça fitler. Herhangi bir spor dalı için mesela. Ne bileyim bu bir an önce büyüme gelişme sevdası yüzünden mi neyden. Yoksa tamamen doğal neden bir insan gayet güçlü ve fit olamasın. Ha o bodybuilderlar gibi tişörtü bile çıkaramayacaksam almayayım kalsın, gerçi tabii onlar ekstrem örnekler heralde, kaldı ki pek sağlıklı olmadıkları kesin. Ha belli bir noktadan sonra görüntüsü bile güzel değil kasların. Yani olay güçlü olmaksa sokaktaki birçok adamı döversiniz zaten mesela sddfsfs...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor bedenini geliştirmek için yaptığın eylemin adı. Spor yapan daha sağlıklı olacak diye bir şey yok. Mücadele sporları da spor mesela ama kalkıp biriyle dövüştüğünde kendine zarar veriyorsun o zaman spor değil?

Bodybuilding ile uğraşan adamın ne için uğraştığını bilemezsin. Profesyonel olarak uğraşan adamın sağlıkla falan zaten alakası yok. Amator olarak uğraşanın da amacının ne olduğuna göre değişir.

Sadece sağlıklı ve fit olmak istiyorsan ağırlık çalışmana da gerek yok o zaman. O anlayışa göre de ağırlık çalışmak mantıksız?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim demek istediğim tam o değil ki. Vücut geliştirme elbette daha sağlıklı yapar, olay sadece ağırlık kaldırmak değil ki. Birçok yaptığınız egzersiz kalp atışınızdan kan dolaşımınıza vs fayda sağlıyor. Spor yapan elbette daha sağlıklı olur. Bu ona hiçbirşey olmaz veya altta yatan herhangi bir rahatsızlığını kapatır demek değil ki, vücuda sayısız faydası var sporun. Daha sağlıklı olursun, bunda itiraz edilecek bir durum yok ki. Sağlığın belli bir skalası yok zaten.
Kastettiğim, dikkat edersen buradaki birçok insan vücut geliştirmeyi daha sağlıklı, fit olmak için yapıyor. Eğer bir de üstüne herhangi bir spor yapıyorsanız vücut geliştirmenin getirisi oldukça fazla zaten. Sadece görüntüyse amacınız ona birşey demedim zaten, ama onun için bile bu kadar kimyasala gerek var mı, o tartışılır. Bu konuda herşeyi bildiğimi iddaa etmiyorum, ancak katkı maddeleri kullanımı aklıma zarardan başka birşey çağırıştırmıyor. Elbette seçim kişinin. Ama buradaki insanlar genelde tavsiye arıyorlar, ben kimsenin daha kaslı görünmek için içeride vücudunu zehirlemesini anlayamıyorum, daha doğrusu buna gerek var mı diyorum. Elbette ürünlerin çok zararlı olanları, daha az zararlı olanları vardır. Ama bugün birçok doktora sorsak heralde tavsieye etmezler, demek istediğim bu. Yanılıyor da olabilirim, sadece tamamen doğal bir şekilde vücut geliştirmek neden yetersiz olsun onu anlamadım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen doğal bi şekilde geliştirmek mümkündür illaki fakat şöyle bişey var. Bu spordan sağlık dışında benefitin olsun istiyorsan ona göre besleneceksin ve çalışacaksın, bu da baya bildiğin zaman ayırma ve istemesen bile düzenli bir şekilde tıka basa yemeye kadar gidiyor.
yani yapanlara gıpta ediyorum tabi ama malesef ben kendi adıma her sabah 5 tane yumurta yok efenim 10:35 te aparatif yok 14:25 de hede protein yok bi fındık fıstık balık tavuk muhabbetlerine pwk gelemiyorum, benim gibi olanlarında bu acıgını supplementsle kapatmak istemesi normal yani.
tabi sadece supplements dairesinde kalındığı müddetçe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen sanırım anabolic steroid tarzı maddelerden bahsediyorsun, cok iyi bilmememkle beraber, fikrine katılıyorum bence de gereksiz,
Ama zaten bunu kullananlar genelde, normal beslenme ve calısma ile kas inşası artık gerçekleşmeyen ve bu eşiği kırıp dahda kaslanmak isteyen sporcular tercih ediyorlar, ki bunların bir kısmı ya profesyonel yada yaptıkları iş (güvenlik diyip genelliyim) için lazım olduklarından dolayı kullanıyorlar sanırım. ikinci grupta "yaza fit gireyim" diye salona gitmeye başlayıp 1 ay sonunda vucutlarında bişeylerin gelişmediğini görüp "bu yaza hazır olmam lazım hocam ne yapabiliriz??!!." tarzı arayışlara giren ziyanlar olmalı sanırım `,-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki steroid dışındaki ürünler güvenilir mi sağlık açısından. Önceki sayfalarda detaylı yazılmıştı tek tek bakamadım. Ama demek istediğim ne kadar doğal oldukları, bu konuda biraz takıntılıyım zaten başında da dediğim gibi. Vücuda dışarıdan giren maddeleri genel olarak kategorilendirdim ben, genelde vücudun normal ihtiyacı olmayan şeylere bu gözle bakıyorum, tabii bu benim kendi görüşüm, uzmanı değilim bu işin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto,

İçtiğimiz protein, creatine, vitamin, yediğimiz şeyler; ortalama bir bireyin içtiği koladan, fantadan, haftada 1-2 yediği iğrenç fastfood menülerinden ve tükettiği diğer berbat şeylerden kat be kat daha sağlıklı.

Markette birisini dandik baklava alırken, salam sosis alırken, tıka basa şeker dolu meyve sularını alırken gördüğünüzde kanıksamış olduğunuz için gayet normal geliyor. Ama adam burda protein ihtiyacını pratik bir şekilde toz halde alarak kapatmak istediğinde kimyasal mı oluyor?

Doğallınızı yerim len sizin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

protein tozu degil. carnitine ve amino asit hapları. bunlar kimyasal barındırdıgı icin vucuda zararı var. amino asit haplarının vucuda etkisinin ne oldugunu tam bilmiyorum ama ornek vermek gerekirse 10 tane tavuk bir bardak protein tozuna esit olsa da vucuda verdigi zarar esit degil.

vucuda giren kimyasalları karaciger karsılar. ictigimiz ilaclar bizi kısa surede hastalıktan arındırsa da zarar veren ozellikleri de vardır. bunu da karaciger dedigimiz organ halleder. fazla kullanım oldugunda organınızı yıpratırsınız.

protein tozuna cok karsı degilim ben. onu ornek olması icin verdim. ama hap kullanmam. aynı orgnegi carnitine ya da amino icin de verebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"10 tane tavuk bir bardak protein tozuna esit olsa da vucuda verdigi zarar esit degil."

Yaklaşık olarak, 100gr tavuk göğsünde 30gr protein vardır. 1 ölçek protein tozu yaklaşık olarak 25gr civarı protein ihtiva eder.

(Aspartamsız ve şekersiz bir ürün seçtiğini düşünerek) Protein tozunun, spor yapan ve sağlıklı bireylere zarar verdiği ile ilgili bir bilimsel makale veya referans bulabilir misin?

Ek olarak, carnitine'i hype, aminoasit tabletlerini kullanmayı da gereksiz görüyorum. Vücudun kompleks yapıda aldığı proteinlerden aminoasit elde ettiğinde daha iyi tepki verdiğini gösteren çalışmalar var. Ayrıca sindirim açısından sağlıklı olmayacağına yönelik tespitler de mevcut. Bu konuda ben de gereksiz görüyorum (ancak ve ancak iyi diyet uygulanıyorsa ama) Diğer yandan, ilki için yanlışsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...