Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diablo 3 Genel Başlık - 2


Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

bisi sorucam, itemlarin karaktere etkisinde, diablo 2 ye gore karsilastirirsak, cok buyuk fark var mi? rune ler cikarilmis level sistemine konmus, yani etkisi azalmis gibi, ben oynarken de gordugum mavi ve sari itemlarda diablo 2 gibiydi, karakterini ayni sekilde etkiliyodu. Sanirim halen ayni % de uzerinde etkisi olacak dimi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada diger soru, dual wield yapinca ayni silahi one handed kullanmamla arasinda cok damage farki goremedim. Yani mantik olarak iki kati hizinda oldurmem gerekmiyor mu? two handed silah 12 damage varsa, iki tane one handed 8 damageli iki silah mesela 16 damage vurdurmuyor mu?

ucuncu soru, skiller weapon damage ine gore scale ediyor. Ben wizard sectim diyelim, bi sword buldum 15 dmage, wand var 7 damage, mantik olarak sword u tasimam daha mantikli degil mi? (magical ozelliklerini saymazsak, base damage uzerinden)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buldum cevapta, halen wizard sorusuna tam cevap bulamadim. ama anladigim kadari ile oyleymis. Silah ayirimi yapmiyomussun, mace falan eline ne gectiyse kullanicakmissin wizard monk da vs. Penaltisi yok, damage fazla ise avantajli buyulerde vs.


Main hand weapon average damage = D1
Main hand weapon attack speed = AS1
Off hand weapon average damge = D2
Off hand weapon average speed = AS2
Bonus damage from other gears = D3
Bonus attack speed = ASB
*actual weapon attack speed = weapon base attack speed*attack speed bonus
eg. a magic sickle which is 1.3APS with 4% increased attack speed
total attack speed = 1.3*(1+4%) = 1.352APS.
Main Stat = St
Critical Chance = CC
Critical damage = CD

DPS shown on the panel:
(D1+D2+D3)*(1+15%)*(1+ASB)*AS1*AS2/(AS1+AS2)*(1+St/100)*(1+CC*CD)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:

http://us.battle.net/en/int?r=d3 burdaki kilitli süpriz ne :O

classları koyup sonrasında 15 mayısta release'i koyup araya soru işareti bırakmak ????????????????????

son anda yeni class açıklasalar fena olmazmı :P


Grace period o.
1 hafta boyunca açık tutacaklar tüm karakterleri, böylece kaçıranlar sigilleri alabilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@vidar haklısında yani yarına kadar soru cevaplanmazsa yazarıma getirmek istedim :)

@nedanko wizard nerdeyse her silahı kullanıyor. Şurdan bakabilirsin hangi silahları kullandığına http://us.battle.net/d3/en/item/#filter=wizard polearm ve diğer class spesific silahları hariç herşeyi kullanıyor yani.

Şimdi gelelim hızlı silah, tek elle kullanılan silah ve yavaş silah ilişkisine. Verdiğin örnekten başlıyayım. Betada mesala 13-19 dmg aralığında, saniyede 1.1 vuran 2h sword var. Birde saniyede 1.4 hızla, 8-15 vuran wand var. Wandın yanında "source" orb taşıyorsun. Orb %100 +dmg affixi bulunduruyor ve item levelı yükseldikçe hasarı artıyor. Betada ki 1-2dmg ekliyordu. Sonuç elinde 1.1speed 13-19dmglik sword yani 17.6dps'lik 2h, yada 1.4 speedlik 8-15dmg + 1-2dmg yani 18.2dps'lik wand oldu. Wandın dpsi daha yüksek çıkıyor.

End game e bakarsak aynı leveldaki itemları karşılaştıralım ve asıl önemli olan fark yaratıcak noktaya değineyim. Şimdi 1 speedi olan dmg aralığı çok büyük olan lvl60 craft Axe http://us.battle.net/d3/en/artisan/blacksmith/recipe/exalted-grand-sagaris 474dps ve dmg aralığı düşük olan 1.4speed lvl60 craft Wand http://us.battle.net/d3/en/artisan/blacksmith/recipe/exalted-grand-strike-wand 203dps wandı + yanında kullanacağımız lvl60 craft orbu http://us.battle.net/d3/en/artisan/blacksmith/recipe/exalted-grand-orbit-stones karşılaştıralım. Orbun dmg aralığı random çıkıyor biz ona 68-252 diyelim.

Axe 430-519 vuruyor 1speed = 474dps. wand 1.4 speed 102-188 + 68-252 = 170-440 oda eşittir = 427dps yapıyor. Dmg aralığına baktığında wand+orb kombinasyonu max dmgde axe'a ulaşıyor kendi başına ama minimum dmg düşük kaldığından, arcane power kullanan skillerin düşük vurma ihtimali var.

Gelelim SİLAH HIZI FAKTÖRÜNE şimdi 2x yüzükten 1x kolyeden ve silahların üzerindeki affixten +dmg ler alıcaz orb üzerinde +dmgler olduğu gibi. ve bu +dmgleri yukarıdaki basit sayısal işlemlerde yaptığımız gibi DPS hesaplanması sırasında silah hızıyla çarpıyoruz. Buda hızlı silahların +dmglerden çok daha fazla etkilendiğini gösteriyor. 1.4 hızlı wand, 1.0 hızlı axe a göre %40 daha fazla +dmglerden dps artışı sağlıyor.

RESOURCE HARCAYAN SKİLLERİN SİLAHLARDAN ETKİLENİŞİ Wizardda resource'umuz arcane power malumun. şimdi bu +dmglerde eklendikten sonra 1h silahla yaptığımız komboların dmg aralığı oran olarak, 2h yavaş ama hasarı yüksek silahlara dahada yaklaşıyor. o 170 minimum
dmg daha yukarılara çıkıyor. Ve blizzard kesinlikle söyledi hızlı silahlar ve kombinasyonlarının dpsi, 2h yavaş silahlardan fazla olucak tabloda. Ancak resource kullanımı daha kötü olacak. Yani +400de dmg yüzük,kolye ve affixten geldi atıyorum hesapladığımız AXE ile 830-919 dmg aralığına ulaştığında %200 vuran skill ortalama 1749 dmg vururken, wand+orb 570-880 dmg aralığında ortalama 1450 dmg vurucak. Ancak çok daha seri vurucaksın 1.4 kat. buda 1450x1.4= 2030 dps yapıyor. Ancak resource kullanımın arttı. Mesala channeling büyülerde en çok bu rahat farkedilecek. Hızlı silah daha yüksek dps yapacak ancak resource'u 1.4 kat hızlı tüketecek. 1 speedi olan silah ise daha güvenilir aralıkta dmg yapıcak dps biraz daha düşük olacak ancak resource/dmg performansı daha yüksek olacak.

Çok toparlıyamadım ama karışık gelen yerler varsa tekrar açarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

2 elle kullanılan silahlarda en fazla 6 affix çıkıyor. Bir elde wand bir elde orb kullanıncaysa 12 affixe kadar çıkabilir. Bunu da hesaba katmalı "hangi silah daha iyi olur" diye düşünürken.


aynen birde o olay var spartacus, +6 fazladan affix olabilir. Birde buna ek olarak mesala silaha red gem takdığımızda 20-40 dmg artışı sağlıyor. Artık kaç slotluk silahlar bulunabilir onu bilmiyorum ama bu sayısal olarak +20-40 gibi dmg artışları yukarıda bahsettiğim gibi hızlı silahlarda dps açısından daha etkili oluyor.

nedanko said:

tesekkurler anladimda sunu anlamadim.

said:
wand 1.4 speed 102-188 + 68-252 = 170-440 oda eşittir = 427dps yapıyor.


bu hesap nasi cikti? 427 dps yani

ellerie saglik tekrar


freemoon açıklamış gerçi dpsi nasıl hesapladığımızıda eğer kaçırdığın nokta 170-440 dmg aralığına nasıl çıkardın wandın hasarını ise Orb'un hasarını ekliyerek oldu. Dps hasarıda min olan 170i, max olan 440 ile toplayıp 2.ye bölünce ortalama hasarı buluyoruz. bunuda silah hızıyla çarpınca Freemoon'un da dediği gibi dps ortaya çıkıyor. " (170+440)/2 x 1,4 = 427 "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...