Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diablo PvP No E-Sport For You

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

MMO'larda bile skill tartışılırken, Diablo'da skill'in ne kadar ön planda olacağını düşünüyorsun. 2-3 tuşa spam yapılan bir oyundan bahsediyoruz. PvP only item nedir afedersin? Zaten oyunun amacı iyi itemı bulup daha güçlü olmak ben PvE'de bulduğum perfect Windforce'u 2-3 adamı tokatlamak için kullanamayacaksam ne anlamı var. PvP'nin geleceğini varsayıyorum.
Balance ile ilgili kkthxbye güzel açıklamış. Oyunda klassları balance etmek neredeyse imkansız çünkü olay itemlara çok bağlı. Yazdığını okursan anlarsın.
Item satışı ile ilgili uzun uzun yazabilirim. Uzun vadede bunun çok negatif bir hareket olduğunu düşünmüyorum, detaylı yazmayacağım. Blizzard Bot'ları, d2jsp gibi external faktörleri bitirmeyi hedefliyor ki uzun vadede olumlu bir yaklaşım. Kimse kullanmak zorunda değil. Ama böylece kullanmak istemeyenler gereksiz botlarla/spamlarla onla bunla uğraşmayacaklar.
Dediğim gibi çok fazla MMO gözüyle bakıyorsun oyuna PvP only itemlar filan. Abi bu oyun girip 2-3 yaratık kestiğin, haritası belirli çizgilerle olan oyun. Sabahtan akşama PvP yapsan yine bayarsın 2-3 tane arenada aynı build aynı itemlarla.
Kaldı ki ben hiçbir Diablo oyunun biz insanları yıllarca oynatacağız gibi bir derdi olduğunu zannetmiyorum. D2 yıllarca oynandıysa zaten dediğim faktörler sayesinde bu çeşitlilik ve randomness sayesinde oynandı. Competitive PvP'si olduğu için değil.
Eğer uzun yıllar oynanacak bir oyun çıkarılmaya çalışılsaydı sürekli büyüyebilen MMO tarzı haritalar olurdu, 10 metrekarelik alanlar değil. İşin ucunda 4 tane Act oynayacaksınız, bence oyuna gereğinden fazla anlam vermeyin. Gidip gidip aynı yerleri farklı zorluk seviyesinde oynadığın bir oyun Diablo 3. PvE oyunu olması buradan geliyor zaten. Hep farklı zone'larda level 60'a geldiğin, iyi arkadaş ben artık PvP takılıyorum diyebileceğin bir oyun zaten değil...

Ben eminim birçok insan kısa zamanda sıkılacıktır bu gereksiz hype yüzünden. İnsanlar dediğim gibi aynı yerleri durmadan oynayacaklarını unutuyorlar. Ama Diablo böyle bir oyun zaten, bir MMO değil. Bu yüzden gereğinden fazla şey beklememek lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

buarada diabloya competitive pvp gelmiyeceği garanti'de dota gibi oynan modların gelmesi muhtemel. Bir 6-7 ay önce sanki offical forumlarda devlerinde olabilir dediği bir başlık hatırlıyorum. PvP geliştirilebilir zamanla hatta expensionda çok daha dallanıp budaklanabilir ama o itemlarla o statlarla o skillerle dengeli pvp İ-M-K-A-N-S-I-Z
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu herkes farkında zaten oyunda denge yada competetive unsurların olmayacagının. Ama bu allah gökten öyle indirdi diye değil, Blizz böyle yaptı diye diyoruz.

Kınamayı dilekle karıstırıyorsunuz şu an. Ben diyorum ki, bu oyun pvp friendly bir aspecte sahip olabilirdi, bunu eklemek de zor değildi. Siz diyorsunuz ki oyun buna müsait değil. Ben de bunu diyorum zaten, ama ben bunun negatif bir mallıktan ibaret oldugunu söylerken siz bunu erdemleştiriyorsunuz tam bir Blizzard drone karakteristikleri sergiliyorsunuz.

Bu kafayla Blizzard elini kıçınızdan çektiginde prolapse olur. EA ve Bioware kendi kendilerine şu anki oldukları canavara dönüşmediler, aptal tüketici yaptı bunu.

Diablo'da PvP olur mu, mümkün değil olmaz, bunu zaten 10 yaşındaki cocuga sorsan previewları izletip o da söyler bunu.

Olabilir miydi? Şahane de olurdu, oyun değil mi, oyun yapacak adamlar işleri ne? İnternetin gelişmesinden önce olan birşey Diablo(Oynamadım ama biliyorum, düdük ya), şimdiki gibi bir scene yoktu, artık bir oyunun devamlılıgını ve eglenceli hale gelmesi çok büyük bir insan kesimi için PvP'ye baglı.

Yerdiğiniz dota/hon/lol'un kullanıcı sayısına ve turnuva stramlerinin kaç kişi tarafından izlendigine dikkat edin bir daha baktıgınızda.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi niye mallık olsun biz oradayız. Diyorum ya bu oyunun aylık subs'ı filan yok. Blizzard'ın milletin yıllarca oynaması gibi bir derdi yok ki. Yeteri kadar satsın tamam işte. Kimse bu oyun 10 yıl boyunce üst düzey oynanacak demedi, bu beklentiye gereksiz kapılan oyuncular.
Diablo'dan beklenen hiç bir zaman bu olmadı, Diablo 2 de hiç bir zaman PvP unfriendly de olmadı yalnız. Gayet de güzeldi arada yaptığın dueller. Ama o kadar işte.
Verdiğin Hon, LoL örnekleri de aslında dengenin ne kadar zor olduğunu kanıtlıyor bir nevi. Hem balance diyorsun, her karakterin yalnızca 3-4 skill'e sahip olduğu, itemların herkes için fix olduğu bir oyundan bahsediyorsun, hem Diablo diyorsun.
Bu oyun Hon, LoL gibi 3-4 skill olup, 2-3 tane fix itemlı olsaydı daha mı başarılı olup yıllarca oynanacaktı, Diablo olmaz ki o zaman.
Beklentilerinizi anlamak güç. Kaldı ki Diablo yine oynattırır kendini...
Ha bu arada PvP daha çok oynattırır gibi yanlış algıya kapılmışın. Ben de genelde böyle düşünürdüm kendi açımdan, ancak WoW'u oynayan kitlenin çoğuna baksak eminim PvP'yle pek alakaları olmadığını görebiliriz...
WoW'u WoW yapan hiç bir zaman PvP'si olmadı yani..
Düdük derken?
Sosyal ağlarda paylaş

xunn yazdıklarını sonuna kadar okuyorum senin istediğin gibi bir diablo (hani yuvarlamış gibi görünmiyeyim diye söylüyorum) olsaydı, diablo'nun eğlenceli ve zevk veren kısımları zarar görürüdü. PvP itemları olsaydı bir zaman sonra wow'da hissetiğimiz ulan pve yapıcam item alıcamda nolucak bir sonraki bossta gene yenileri çıkıcak bu sefer onlara kasıcam moduna girerdin, pve'yle uğraşmazdın. (gerçi günümüzde bile 1 trinket olsun yada 1-2 pve itemı olsun nadiren yüksek ratinglerde kullanılıyor ama dediğin gibi para verip raide girip itemı alıp gidenler bile var).

Diablo'nun içinde ayrıca pvp olsun diye kendin bile düşünürken pve'yi etkilemesin şunu şunu eklesinler vs diye anlatıyorsun o zaman oyun içinde ayrı oyun tasarlamış gibi olacaklar. Neden kassınlar ki diablonun kendi sistemi beğeniliyorken detaylı ve dengeli bir pvp'de yapabilmeye. Bu çabalarını titan projesine yada wow'un yeni MoP expensionuna harcarlar. Zevkli ve derin bir pvp oluşturmak basit birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşıldı sen illa disekte edeyim istiyorsun her saçma lafını.

said:
Diyorum ya bu oyunun aylık subs'ı filan yok.

Şu an piyasadaki hiçbir e-sport'un yok. Step it up.

said:
Blizzard'ın milletin yıllarca oynaması gibi bir derdi yok ki.

Blizzard'ın her oyun için böyle bir derdi var. Öyle olmasa da bunu sen bilemezsin, corp bilir.

said:
Kimse bu oyun 10 yıl boyunce üst düzey oynanacak demedi, bu beklentiye gereksiz kapılan oyuncular.

Komünitesi olan her oyunun PvP'ye ihtiyacı olacaktır, çünkü materyel saglar oyuna. Competetive olmasa da, dengeli olmak zorunda PvP. WoW'da PvP arena'dan önce olan birşey, sadece arena için mi balanca patchler geldi, revamplar geldi? gidip TBC'yle başlamadıysanız biliyorsunuz zaten. WoW şu an dünyanın en çok degişen oyunu, sürekli değişen, sürekli revenue üreten, sürekli talepkar ve şikayetçi bir komünite.

Blizzard'ın şu an yaptıgı RMAH koyup siz aranızda item swaplarken parayı kaldırıp hiçbir customer service sunmamaktan ibaret. "BU OYUN PVE RUHLU COCUKLAR, MOB KESİYORSUNUZ ARKADAŞLARLA, ÇOK EGLENCELİ VALLA BAK"

Ve evet öyle. Ama birkaç ay için.

said:
Diablo'dan beklenen hiç bir zaman bu olmadı, Diablo 2 de hiç bir zaman PvP unfriendly de olmadı yalnız.

Sen o zaman daha burnunu karıştırdıgın için dengeyi kıçını tekme atsa tanıyamadıgından o. Ben de yaptım diablo pvp, çok da keyif aldım, ama şimdi versen elime neden 10 dakikada bütün dengesizliklerini görürsün yani, gaming değişti kusura bakmayın.

said:
Gayet de güzeldi arada yaptığın dueller.

Sen anlamıyorsun galiba pvp'den pek, büyük şok.

said:
Verdiğin Hon, LoL örnekleri de aslında dengenin ne kadar zor olduğunu kanıtlıyor bir nevi.

E zor tabi. Zaten buna kızıyoruz ya. Zor diye yapılmaması söz konusu, zahmetli. Blizzard gibi dünyanın en taşaklı oyun firmasının nuisance diye bir aspect'i BU SEFERLİK YOK PAŞALAR diye omuz silkerek gözardı etmesi şikayet gerektiren bir konu.

Bu yüzden drone'sun, bu yüzden kazıklanmaya da devam edeceksin yani. Yakında bug'lara "BUG DEĞİL ONLAR, FEATURE" diye de geleceksiniz, çok az kaldı Biodrone mutasyonlarınıza.

said:
Hem balance diyorsun, her karakterin 3-4 skill'e sahip olduğu, itemların herkes için fix olduğu bir oyundan bahsediyorsun, hem Diablo diyorsun.
Bu oyun Hon, LoL gibi 3-4 skill olup, 2-3 tane fix itemlı olsaydı daha mı başarılı olup yıllarca oynanacaktı, Diablo olmaz ki o zaman.

Neyin Diablo neyin olmadıgına karar veren Blizzard elçisi oldugunu bilmiyordum, çok özür dilerim.

said:
Beklentilerinizi anlamak güç. Kaldı ki Diablo yine oynattırır kendini...

İşte kanserin lokasyonu da çıktı CT-scan atınca.

http://i.imgur.com/7gsHy.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Benim için de geçerli, hayatımızda pvp görmemişiz buldugumuz yerde anlamak gibi birşey yok, birbirimize vurabildigimiz için bile şükran doluyuz o sırada.

Sen trolling çalış biraz ama, bir de daha güncel reaction klasoru falan tut, zayıf böyle.

http://i.imgur.com/l1IV8.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bu tarz ukalaca ve agresif yazacaksan hiç konuşmayalım. Noktalara tek tek değinirsek;

1-Aylık subs'ı olmamasını ben oyunun uzun süreli oynanma gibi bir derdi olmadığını, bir MMO olmadığını vurgulamak için söyledim. e-Sport'la alakası yoktu bu dediğimin. e-Sport'larda aylık subs olur demedim zaten.

2 ve 7 -İşine gelince corp bilir deyipte, Diablo'yu kendi kafanda kendi düşüncene göre kurgulaman güzelmiş. E ben elçisi değilim elbette de, Blizz'de böyle düşünüyor ki Diablo'yu böyle yapıyor. Corp biliyor yani ;)

3-Diablo'nun MMO gibi bir komünitesi hiç bir zaman olmadı. Eğer öyle olsaydı zaten bu forumda nispeten MMO forumlarına göre hatırı sayılı mesaj olması gerekirdi. Evet çok ciddi bir kaç forumu var diabloincgamers gibi, ama o komünitilerin çok büyük olduklarını iddaa edemeyiz. Zaten official forumlara bakarsan anlarsın dediğimi. Diablo elbette Single Player oyundan farklı. Ama anlamak istemediğin nokta bir MMO olmadığı.
MMO'lar değişen oyunlardır haklısın, ama anlatamadığım nokta Diablo'nun değişmek gibi bir gayreti olmadığı. Yine hatırlatıyorum, oyunu bitirdikten sonra muhtemelen bir kaç gün içinde, yıllar boyunca aynı contenti oynayacaksın. E tamam da zaten adamların biz oyunu hep geliştireceğiz şunu bunu yapacağız gibi bir derdi mi var. Hiç öyle bir vaatleri oldu mu. WoW'daki gibi content ekleme bir yükümlülüğü mü var. Demekki corp zaten stratejisini doğru uyguluyor, değil mi ? ;).

4-Pardon abi bilemedik. Ben ne anlarım dengeden mengeden. Corp'a sor? ;)

5-Corp anlıyor muymuş bir sor bakalım. WoW'da da Blizzard, Diablo'da da. Ben anlamıyorum belki onlar anlar.

6-Dediğim gibi ben karar vermiyorum elbette. Elçi de değilim. Sadece Blizzard Corp'un Diablo daki stratejisini görmek zor değil. Adamlar hiç bir zaman gaming de çığır açacaz o bu demediler. Olan bir serinin devamını oyunculara maksimum eğlenceli bir oyun sunarak ilerletmek istiyoruz dediler. Öbür türlü Diablo'nun ruhunun bozulacağına inanmışlar demek ki. Haksızlar mı sence?
Bir şirketin büyük olması olduğu endüstride her türlü innovasyonu yapması zorunluluğu demek değildir. Bunları şirket stratejileri belirler. Sen buna karşı da olabilirsin, ama yukarıda istediklerini düşününce aslında pek haksız sayılmazlar. Büyük firmalar radical innovation'da başarılıdır, genelde büyük innovation'lar nispeten daha geriden gelen firmadan, veya küçük olandan gelir. Büyük firmalar birçok fikiri yapılmış olanı alıp onu daha efektif, daha güzel sunarlar. Genelde olayları budur. Microsoft hayatı boyunca sıfırdan birşey yaratmamıştır mesela..

7-değindik galiba

8-Evet ben öyle bir Blizzard hastasıyım ki kafayı sıyırdım, kanser oldum. Aga, yazdıklarını sakince bir kez daha oku lütfen. Bende isterim istediğin bazı şeyleri, ama bu istediklerin anlamsızlaşmaya başladıkça ben de anlayamıyorum. Diablo 2 gibi 3 de kendini oynattırır, bunu söylemek için "drone" olmaya gerek yok...
Sosyal ağlarda paylaş

xunn'un üslup fazla agresif olabilir lakin oyunlardan pvp ile zevk alan insan sayısı cok ciddi sayıda ve buyuk bir beklenti vardı . hatta hardcore pvp bile muhabbetı gecıyordu bizim arkadas ortamımızda kaybedenin karakter gg falan diye. shopuydu falan filan böyle saçma sapan şeylerle ugraşıcaklarına , sc2 deki gibi bir lig sistemli arena koyarlardı abicim , pvp kısmınıda saglam bir tweak atarlardı olay biterdi . en azından bizim gibi oyun oynarken competitive havadan zevk alanları küstürmezlerdi , ha bişey kaybedelermi ? ne bizim nede onlarin dizinde.. ben şahsen npc kesmek icin bilmem kac euro para vermem
Sosyal ağlarda paylaş

Ha evet SC2 dinamikleriyle Diablo dinamikleri aynı çünkü. Bravo.
Ondan sonra qq'larınızı izlerdik adamın daha iyi itemı var beni hardcore pvp'de kesti diye. (Bak RMAH'dan bağımsız konuşuyorum).
Anlatmak istediğimi anlamak istemiyorsunuz. RMAH bile olmasa herşey item'a bağlı ve random bu oyunda. 10 yaşında bir çocuk 2 skill spamlayarak senden daha iyi olan itemıyla seni çok rahat indirebilir. Şimdi SC2'yi bir kez daha düşün, ve verdiğin örneği bir kez daha düşün. Herşeyin random olduğu bir oyunda balance olması imkansız...
Sosyal ağlarda paylaş

cc yok support yok bodozlama dalınacak nasıl pvp olurki onu diyen insanmı olur yahu? quaketemi oynamadınız hiç.

o değilde eğşencelik olucak pvpsi işte, ciddeye alanlar qqlıycak forumlarda ağlıycak sinri stress yapıcak küfredicek falan. ciddiye almıyanlarda cok eğlenecek pvp dede pve'dede.
Sosyal ağlarda paylaş

Xunn, kendinle çeliştiğini belirtmeye çalıştım sadece. Corp bilir diyip ama böyle böyle yapmalılardı diye akıl veriyorsun, ben de adamların hiç bir zaman öyle bir derdi olmadı diyorum. İstediğin şeyler Diablo gibi bir oyunda fazla riskli ve gereksiz. Blizzard'ın büyük olması bu işin altından kalkması zorunluluğunu beraberinde getirmiyor dediğim gibi. Yanıldığın nokta o. Bir gün biri gelir, sağlam PvP oyunu yapar onu oynarız Blizz batar. Blizzard hayatı boyunca Diablo gibi bir PvP oyunu yapmadı ki onu yapmasını bekliyorsun. Adamların WoW'da bile ne kadar başarılı olduğu tartışılırken PvP'de, niye öyle bir yükümlülük alsınlar.
Blizz babamın oğlu değil, ama kızdığın nokta mantıksız..
Sosyal ağlarda paylaş

Cüce, demek istenilenleri yarım yamalak okumakla olmuyor. Oyunların PvP açısından farklı türleri vardır, ki ben onu Arena vs için söyledim.
Bana söyler misin Quake'te hangi iki aynı silah random olarak birbirinden daha güçlü?
Ve eğer ben her oyun senden daha iyi silahla başlasaydım ve devam etseydim oyun sonuna kadar, ne kadar oynardın o competitive Quake pvp'sini.
Herşeyi okuyun, öyle yazın lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...