Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 5: A New Hope, Demirören

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Aziz Yıldırım'a verilen cezalar şöyle;

Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası aldı
Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon TL para cezası
Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi
Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı

Şikeden ceza yok diyenler
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

Bizimkine transfer şikesi adı altında ceza verildiyse yazıklar olsun valla ya. Geçen sene Gs'nin her oynayacağı takımdan transfer girişimleri transfer şikesine girmiyormu o zaman?

Zaten kupa finalinde şike yapıp penaltılarla direkten dönen topla maçı alabilen tek enayi bizizdir herhalde.

Bu sana özel mesajdı ama neyse public ortamda da atarız mesaj kutun 9 aydır dolu silsene şunu arada.

Dalgamı geçiosun size fenerden çok acıyorum anacım ben,
en azından onlar yaptı şampiyon falan oldu.
Sizin adınız .ok yoluna gitti niyazi oldu.
Pis şikeciler siziiiiiiii
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

Bonjo said:

Ceza alan adamın dışarda işi ne ceza alıp almayacağına yargıtay karar verecek.Gene mal mal yorumlar başlamış.

adamın yattığı mahkeme tarafından yeterli görüldü
eğer yargıtay yeterli görmezse içeri giricek... yahu iyi irdeleyin

Hepiniz sakin :)

Aziz Yıldırım ceza aldı ancak cezası kesinleşmedi avukatlarının temyiz etme hakkı var şayet bu hakkı kullanmazlar ise kesinleşir kullanırlar ise yargıtaydan dönmesini bekleyeceğiz, yargıtay kararı lehe bozabilir ancak aleyhe bozamaz. Yargıtay kararı onarsa bu sefer dosya yine geri gelecek yine avukatların bu sefer karar düzeltmeye başvurma hakkı var bu hakkı kullanırlarsa bir daha dosya yargıtaya gidecek.

Aziz Yıldırım niye dışarıda sorusu ise basit Aziz Yıldırım tutulu idi, tutuklama kovuşturma evresinin selameti açısından alınan ve CMK tarafından belirlenmiş en geniş yetkili ve ağır tedbir kararıdır. Tutuklama bir ceza unsuru değildir ve şüpheli/sanığın cezalandırılması amacıyla kullanılamaz.

Mahkemenin yaptığı şudur artık kovuşturma evresinin sonuna gelinmesi dolayısıyla tutuklamaya temel olan delilleri karartma tanıklara baskı gibi unsurlar artık ortadan kalktığından ve adamların kaçmayacağı kanaatinde olduğundan temyiz süresince sanıkların serbest bırakılmasına karar verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

yargıtay usul yönünden incelemiyo mu abi? esasa karışıyo mu?

son derece basit bir şekilde ayırayım bunu, yargıtay yeniden yargılama yapmaz, yargıtay yapılan yargılamanın ve verilen kararın adam gibi olup olmadığına bakar.

Verilen karar , hakim kanaatinin delil olarak kabul edilerek ceza verilmesidir ve gerek yurdum kanunlarında gerekse evrensel hukuk ilkelerince yasaktır. Amma velakin yurdumda hergün binlerce adam herhangi bir delile ihtiyaç duyulmadan hakimin benim kanaatim böyle demesiyle ceza alıyor ve yargıtayda bunları onuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Esh said:

yargıtay usul yönünden incelemiyo mu abi? esasa karışıyo mu?

son derece basit bir şekilde ayırayım bunu, yargıtay yeniden yargılama yapmaz, yargıtay yapılan yargılamanın ve verilen kararın adam gibi olup olmadığına bakar.

Verilen karar , hakim kanaatinin delil olarak kabul edilerek ceza verilmesidir ve gerek yurdum kanunlarında gerekse evrensel hukuk ilkelerince yasaktır. Amma velakin yurdumda hergün binlerce adam herhangi bir delile ihtiyaç duyulmadan hakimin benim kanaatim böyle demesiyle ceza alıyor ve yargıtayda bunları onuyor.

Ve bunun ne kadar kötü bişey olduğunu gelde anlat o yurdum insanına.
Sosyal ağlarda paylaş

aziz yıldırımın avukatı bu karara bu mahkemenin değil x mahkemesinin bakması gerek, yargıtayın onamaması yönünde beklentideyiz gibi birşeyler demişti. ntvspora yaptığı konuşma metnini bulan koyarsa buraya netleşir biraz daha yargıtay olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

"Soruşturmayı açanlar yargılamayı da istediği yaptı" diye sözlerine başlayan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Savunmanın ve yargılananların haklarının hiçbir önemi olmadı. Bu uzun tutukluluk sürelerinin sonucunda mutlu olmak mümkün değil. Mahkeme davanın kendi yetki alanında kalması için örgüt kapsamında bir karar alması gerekiyordu. Zorlama bir karardır. Yargtayın kesinlikle bozması gerekiyor. Bu yüzden de sevinilecek bir şey yok."

e her iki kişi ve üzeri insanla yapılan suça örgüt demiyolar mı zaten? nasıl örgüt yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...