Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güncel çizgi romanlar topiği

Bone

Öne çıkan mesajlar

superman, batman, spider-man, x-men en bilindik çizgi romanlar, ancak bu dörtlünün dışında çizgi roman takip ettiğiniz, beğendiğiniz, sevdiğiniz felan neler var?
hatta jla, avengers bile olabilir...

uncanny x-force oldukça iyi hikayeler sunuyormuş duyduğuma göre. deadpool, psylocke, nightcrawler, wolverine gibi en sevdiğim x-men elemanları var hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
New Mutants oku. Uncanny X-Force da çok iyidir. Üç tane Marvel serisi ama hepsinden kat kat üstün:

Thor (Ragnarok ve sonrası, Siege'e kadar)
New X-Men: Childhood's End (Süper, süper, süper bir seri; Academy X okumak gerek ama önce)
X-Factor v3

Daha çok iyi seri var Marvel ve Vertigo dışında ama saatler sürek anlatmak.

Wasteland mesela.
Strange Girl sonra.

Epey epey şey var. Avatar Press eserlerini de seviyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
X-Men mi okumak istiyorsun? Şu sırayla oku ama Türkçe var mı yok mu hiç bir fikrim yok. X-men olmayan ama öykü için önemli olanları bold yazdım.

Bunlar modern seriler. Hepsini okumak gerek, atlama konuda kopukluk yaratır. X-Men yıllardır toplu bir şekilde süper bir öyküyle gidiyor çok az öteki Marvel olaylarına bulaşarak.

Grant Morrison's New X-Men
New Mutants: Back to School
New X-Men: Academy X
New X-Men: Childhood's End
Joss Whedon's Astonishing X-Men
Avengers Disassembled
House of M
Deadly Genesis
Decimation
Madrox: Multiple Choice
X-Factor #1-24 (İlerde Utopia başlayınca kalanları oku)
Endangered Species
Messiah Complex
Divided We Stand
Manifest Destiny
Inferno (Bu Wikipedia'dan da halledilir, çok eski seri)
X-Infernus (Quest For Magik'i de bir tekrar gözden geçir burada, Childhood's End'in sonu)
Messiah War
Utopia (Yanında Secret Invasion ve Dark Reign lore da lazım. Wikipedia yeterli olur ama)
X-Men: Nation X
Necrosha
Second Coming
Curse of the Mutants
Age of X
Regenesis
Kalan sayıları oku ve sonra şuna gir (istersen bir de Dark Phoenix Saga oku ama önce):
Avengers vs. X-Men (Bundan önce Children's Crusade ve Fear Itself'e bir göz atman gerek. Children's Crusade şart, öteki için Wikipedia yeter.)

Robinson'dan satın alabilirsin ya da Demonoid kullanacaksın.

Eğer ben daha önceden başlarım diyorsan şunları da okuyabilirsin. Ne zaman okuduğun önemli değil, yukardakilere konu olarak bağlı değiller pek. Tavsiye etmiyorum ama. Bir aradan çekip Age of Apocalypse okunabilir.

X-Cutioner's Song
Fatal Attractions
Bloodties
Age of Apocalypse (Bunu vakit bulunca ötekilere bakmadan oku)
Onslaught
Operation: Zero Tolerance
The Twelve

Eğer eğlencelik birşeyler okumak istiyorsan X-Men'den şu serileri okuyabilirsin. Eğlencelikler, pek ana öyküye bağlı değiller.

Mystique
X-23/NYX
Shadow and Flame
X-Men: Fairy Tales
Cable & Deadpool
X-Men: First Class
X-Men Unlimited v2
Wolverine: First Class (Bu epey eğlenceli)
S.W.O.R.D.
Exiles (Bu epey kapsamlı ve uzun, iyidir ama)

İnternetten Uncanny X-Men diye 500 küsür sayılık bir şey bulabilirsin; Uncanny'de de bunlar var tabii, ama indirme. Yazdıklarım öyküler, yarıları bir seride, yarıları başka seride. X-Men'in kötü tarafı bu, pek başka serilerle birlikte, birleşik gitmeyen öyküsü yok gibi. Bak şöyle:

Messiah Complex'in Uncanny ile başlar, X-Force ile devam eder, New X-Men ile biter mesela (uydurdum hatırlamıyorum hangi seriler olduğunu içinde ama olay bu.) Ben seri takip etmiyorum. Story arc, story arc okumalısın X-Men'i.

Eğer iki öykü arasında bölüm sayısı farkı görürsen (Mesela X-Force #30 ile bitirdiğin serinin sonraki serisi X-Force #33 ile başlıyorsa) aradaki sayıları okuyabilirsin, genelde filler olurlar ama çok sağlam şeyler de çıkabilir.

Bu rehber seni aylarca idare eder, tavsiye etmediğim eskiye dönme işini yaparsan (sadece Age of Apocalypse'i kesin oku oradan vakit bulduğunda) bir yıl idare eder rahat.

Bir de arada sırada Marvel evreni ile ya da çok eski sayılar hakkında şeyler göreceksin, Wikipedia yeterli olur yine onları öğrenmek için. Çok istiyorsan ana Marvel öykülerinden şunları oku yeter ama:

Secret War
Civil War
World War Hulk (Planet Hulk da okunabilir ama Wikipedia da yeterli olur)
Secret Invasion
Dark Reign
Siege

Ben Marvel öykülerini 100 sayılık öyküden 40 sayı okuyarak takip ediyorum tüm öykü tamamlandığında, X-Men sadece okuyorum 5 yıl kadardır Marvel'den gün be gün sıkı takiple.

Puff, repimi isterim =)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

X-Men mi okumak istiyorsun? Şu sırayla oku ama Türkçe var mı yok mu hiç bir fikrim yok. X-men olmayan ama öykü için önemli olanları bold yazdım.

Bunlar modern seriler. Hepsini okumak gerek, atlama konuda kopukluk yaratır. X-Men yıllardır toplu bir şekilde süper bir öyküyle gidiyor çok az öteki Marvel olaylarına bulaşarak.

Grant Morrison's New X-Men
New Mutants: Back to School
New X-Men: Academy X
New X-Men: Childhood's End
Joss Whedon's Astonishing X-Men
Avengers Disassembled
House of M
Deadly Genesis
Decimation
Madrox: Multiple Choice
X-Factor #1-24 (İlerde Utopia başlayınca kalanları oku)
Endangered Species
Messiah Complex
Divided We Stand
Manifest Destiny
Inferno (Bu Wikipedia'dan da halledilir, çok eski seri)
X-Infernus (Quest For Magik'i de bir tekrar gözden geçir burada, Childhood's End'in sonu)
Messiah War
Utopia (Yanında Secret Invasion ve Dark Reign lore da lazım. Wikipedia yeterli olur ama)
X-Men: Nation X
Necrosha
Second Coming
Curse of the Mutants
Age of X
Regenesis
Kalan sayıları oku ve sonra şuna gir (istersen bir de Dark Phoenix Saga oku ama önce):
Avengers vs. X-Men (Bundan önce Children's Crusade ve Fear Itself'e bir göz atman gerek. Children's Crusade şart, öteki için Wikipedia yeter.)

Robinson'dan satın alabilirsin ya da Demonoid kullanacaksın.

Eğer ben daha önceden başlarım diyorsan şunları da okuyabilirsin. Ne zaman okuduğun önemli değil, yukardakilere konu olarak bağlı değiller pek. Tavsiye etmiyorum ama. Bir aradan çekip Age of Apocalypse okunabilir.

X-Cutioner's Song
Fatal Attractions
Bloodties
Age of Apocalypse (Bunu vakit bulunca ötekilere bakmadan oku)
Onslaught
Operation: Zero Tolerance
The Twelve

Eğer eğlencelik birşeyler okumak istiyorsan X-Men'den şu serileri okuyabilirsin. Eğlencelikler, pek ana öyküye bağlı değiller.

Mystique
X-23/NYX
Shadow and Flame
X-Men: Fairy Tales
Cable & Deadpool
X-Men: First Class
X-Men Unlimited v2
Wolverine: First Class (Bu epey eğlenceli)
S.W.O.R.D.
Exiles (Bu epey kapsamlı ve uzun, iyidir ama)

İnternetten Uncanny X-Men diye 500 küsür sayılık bir şey bulabilirsin; Uncanny'de de bunlar var tabii, ama indirme. Yazdıklarım öyküler, yarıları bir seride, yarıları başka seride. X-Men'in kötü tarafı bu, pek başka serilerle birlikte, birleşik gitmeyen öyküsü yok gibi. Bak şöyle:

Messiah Complex'in Uncanny ile başlar, X-Force ile devam eder, New X-Men ile biter mesela (uydurdum hatırlamıyorum hangi seriler olduğunu içinde ama olay bu.) Ben seri takip etmiyorum. Story arc, story arc okumalısın X-Men'i.

Eğer iki öykü arasında bölüm sayısı farkı görürsen (Mesela X-Force #30 ile bitirdiğin serinin sonraki serisi X-Force #33 ile başlıyorsa) aradaki sayıları okuyabilirsin, genelde filler olurlar ama çok sağlam şeyler de çıkabilir.

Bu rehber seni aylarca idare eder, tavsiye etmediğim eskiye dönme işini yaparsan (sadece Age of Apocalypse'i kesin oku oradan vakit bulduğunda) bir yıl idare eder rahat.

Bir de arada sırada Marvel evreni ile ya da çok eski sayılar hakkında şeyler göreceksin, Wikipedia yeterli olur yine onları öğrenmek için. Çok istiyorsan ana Marvel öykülerinden şunları oku yeter ama:

Secret War
Civil War
World War Hulk (Planet Hulk da okunabilir ama Wikipedia da yeterli olur)
Secret Invasion
Dark Reign
Siege

Ben Marvel öykülerini 100 sayılık öyküden 40 sayı okuyarak takip ediyorum tüm öykü tamamlandığında, X-Men sadece okuyorum 5 yıl kadardır Marvel'den gün be gün sıkı takiple.

Puff, repimi isterim =)

oha rep + iğnelensin bu konu
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE yeni New Avengers serisini okudun mu? Siege'den sonra başlayan? Civil War öncesi ile başlayıp Civil War ve devamından Siege'e kadar dallanıp budaklanan New Avengers şuana kadar en sevdiğim Marvel serisiydi. O hayatta kalma mücadelesi, outcast olma ve karakterlerin hepsi mükemmel... Ama Cap döndüğünden beri okumadım. Meh gerçi Amazing Spider-Man'i de taa Brand New Day'de bıraktım daha hayatta elime almam.

Ama şöyle bir oturup House of M ile başlayıp şuana kadar ki tüm X-Men serilerini okumak lazım harbi, insanın biraz beyni döner gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
New Avengers'ı okumadım. Öykülerde denk gelince baktım sadece.

Amazing Spider-man hakkında büyük hata ediyorsun ama. Brand New Dat sonrası mükemmel, eskilerin süper Spider-man'lari havasında. Çok, çok iyi. Üstelik crossover filan olmadan, her ay iki sayı kendi öyküleriyle gidiyor. Crossover'lara Spider-man artık min-serilerle katılıyor Amazing'e etkisi olmayan. Son zamanların en iyi X-Men dışı serisi bile olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o OOC Peter'dan ve ucuz sekilde statukoya donusten sonra inanilmaz sogumustum ama boyle diyorsan bir bakarim. Sana tavsiyem Road to CW oncesinden New Avengersa basla ve Siege'e kadar oku. CW sayilari, sonrasinda kacak hayati surmeleri vs mukemmel ve banter cidden nerdgazmik derecede iyi serideki.

Bu arada sen nasil okuyorsun comicleri? Korsan degildir heralde? Bekleyip tradebackleri aliyorum ben genelde rahat oluyor reklamsiz vs zirt diyede bitmiyor, saklamasi da daha kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

Başka seri istiyorsun madem Bone bende bir öneri mesajı atayım. Bazıları güncel değil gerçi.

Walking Dead Compendium hemen şimdi Amazon'a girip sipariş verin ve geldiğinde kendinizi eve kilitleyin. Bu kadar diyorum. Leziz ötesi. Compendium II çıksa diye evde dört dönüyoruz beklemekten.

Star Wars Dark Times & Knights of the Old Republic alın hemen hala okumadıysanız. Bunları Türkiye'de de bulabilirsiniz hem daha az bekleyerek ulaşabilirsiniz yani. Bu ikisinden iyi SW comic serisi az gelir hatta gelmez direk. Mükemmeller.

Marvel eski klasik mini seriler için bir başlık açsak aslında güzel olur.

Marvel'dan New Avengers yazdım yukarıda onun dışında güncel olarak Siege'den beri okumadıysam da (karanlık giderken birden Heroic Age olayına girmelerine alışamadım daha biraz ara verdim) Dark Reign sırasında ki Iron Man okunabilir, CW'de kendisinden tiksindiğim için bu halde onu okumak sadistçe bir zevk vermişti bana. Tony Stark (td) [Damage Control ile birlikte nasıl bir pisliğin içinde olduklarını ve tamamen hero yerine bir villain olduğunu düşünüyorum kendisinin]. Aynı şekilde Dark Avengerslarda ilginç bir tad arayanlara gelebilir. (Villainlarımız Herolarımızın kılığındalar, Venom, Spider-Man gibi vs. bir fikir vermesi için söyleyeyim)

Ondan sonra, inanılmaz eğlenceli bir seri olan The Irredeemable Ant-Man! Leziz Ms. Marvel çizimleri de var >:D<

Başka düşünmem lazım şuan aklıma gelmiyor. DC'den ancak eski klasikleşmiş Batman serileri tavsiye edebilirim başka bilmiyorum pek.

edit: ps: gidin mouseguard okuyun la
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada abi biraz garip değil mi aslında X-Men ve Süperkahraman olayı? Adeta iki farklı evren olmalıymış. Şimdi atıyorum Spider-Man çıkıp ben aslında mutantım dese yada Cyclops çıkıp bi gün deney yaparken böyle oldum eskiden normal adamdım dese falan ne fark edecek ki? Nasıl ayırt ediyorlar yani insanlar? Ki House of M'de de gördük gayet adam ben mutantım yada değilim dese millet inanıyor. Garip bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...