LethE Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 sabahları tarlada, akşamlarıda bi tarım şirketi sistem istedilerdi web üzerinden olsun dedik ona uğraşıyorum yavaş yavaş. 2 dekar maydanoz hacı.. karlar geç gelirse çok fahiş fiyattan satarım hepinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 yerini falan sole, yolumuz duserse aliriz 1-2 demek, maydonozu yeriz olm biz cok pis, salataya katariz, caciga koyariz, omlete katariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 LethE said: valla ben sera kiraladım evden çalışır sayılırım heleyarın ekimi bitirdikmi sabah git suyu aç, 1 saat kitap oku, suyu kapa eve gel. (gerçi eğlencesine bide kümes yapalım dedik ama tilki yedi ilk posta civcivleri.. şimdi tekrar yapıyoruz onu) 0 dan dikmiyosan seranı pek bi harcamasıda yok, sonuçta ekinleri alınca ödüyosun kiranı, su desen vadeli kooperatif suyu yada kendi kuyun oluyor. para da lazım değil yani :/, az araştırıp kime alır kaça alır ona bakıyosun gerisi 4 ay iş 8 ay yat. (tabi isteyen kalan 8 ay başka bi iş yapıyor, kod mod yazar freelance çalışır) olayın mümkünatına örnek oluştururmuyum? ps: daha satmadım ondan para yok ortada ama isteyene 2 ay sonra yeşil yeşil maydanozları yollarım (ödemeli kargoyla evet :D) evet organik tarım modern insanın hayali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 reyou said: bide ne programi yaptigina bagli, assembly yazan biri evden zor calisir asm yazan adam zaten zor çalışır sdf ama dünyanın en asil duygusudur embedded, asm çalışmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 http://i.qkme.me/356buy.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 bu bahsettiğin 'ev geçindirme' kısmı zaten zurnanın zırt dediği kısım. ben mezun olma aşamasında bir öğrenci olarak önümüzdeki 5-10 seneye bakarak söyledim onları. -girişimci olmak gibi bir niyetim yok- ama böyle bir idealim olsa gerekirse evlenmeyi bile ertelerdim ya da bunu kaldırabilecek bir eş arardım. bak böyle böyle ama, sabit maaşlı, şahane bir hayat yaşamayacaksın o on senede, bunu göze alabilmek lazım. alamadan da konuşmamak lazım. ama evlenmiş, çocuk bekleyen bir baba adayı (atıyorum yani) bu riske giremez, bunun girişimcilikle falan alakası yok. hayat tarzın riske girmeyi kaldırmıyor demek ki. riske atacak paran & vaktin yok demektir. Şu an, bilgim olsa, inandığım bir proje olsa riskin kralına girerim. Telefonumu tişörtümü satar yatırırım yani, sıfıra inmeyi göze alırım çünkü sadece 'ben' varım denklemde. Karım, çocuğum, annem babam falan yok. Diğer etkenler girdi mi bunu göze alamazsın elbette. edit: tam toparlayamadım söylemek istediğimi ama anlaşılmıştır herhalde mazur görün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 sen zaten sifirsin la ben de sifirim yani yeni mezun olacaklar olarak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Abi şu lafı diyeceğim aklıma gelmezdi ama gerçekten bilmediğiniz, tecrübeniz olmayan konularda boyunuzdan büyük laflar ediyorsunuz, ciddiye alıyoruz. Öğrenci adam bunları düşünmez. Açar dizisini izler, oyununu oynar. Bak 15 mayısta diablo çıkıyor, o taraflara alalım sizleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 nasi dusunmez yaw dusunmemi hic asil bunlari dusunmemiz lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Tüm girişimciler evsiz barksız tek başına yaşayan adamlar mı yani? Adamın ruhunda girişimcilik varsa her şekilde yapar. Sıfıra inmeyi göze alıyorsa sorumsuz bir insandır ama riske girmek herşeyini ortaya atman da gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Ama birde su acidan bakmak lazim, denemeden yasayip gitmek de benim acimdan bakir/bakire olmek gibi birsey. Ogrenci icin hersey extreme uctatir, bazisi kendini tamamen guvene almak icin devlet e kapak atma hayalleri kurar, bazisi vardir (burdaki arkadaslar gibi) herseyiyle tek atis yapmak uzere planlar yapar. Ama hayat boyle degil, bilen insanlarla calisip tecrube kazanmaniz, maddi manevi birikim yapmaniz gerekli ki her husranla sonuclanan denemenizde tekrar ayaga kalkacak gucu bulabilesiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Gladmir said: Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Ama birde su acidan bakmak lazim, denemeden yasayip gitmek de benim acimdan bakir/bakire olmek gibi birsey. Ogrenci icin hersey extreme uctatir, bazisi kendini tamamen guvene almak icin devlet e kapak atma hayalleri kurar, bazisi vardir (burdaki arkadaslar gibi) herseyiyle tek atis yapmak uzere planlar yapar. Ama hayat boyle degil, bilen insanlarla calisip tecrube kazanmaniz, maddi manevi birikim yapmaniz gerekli ki her husranla sonuclanan denemenizde tekrar ayaga kalkacak gucu bulabilesiniz. 59 yasinda bir is arkadasim vardi okullu felanda degildi. deli kod yazardi. yazdigin fonksiyonlari görsen düsüp bayilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Parantezin icinde kalmis o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Gladmir said: Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Zaman herzaman kiymetlidir, degerini bilmek lazim. Fakat yazilim gelistiricisi ve/veya muhendisinin verimi ya$i ile olculmez, deneyimi ve deneyimini destekleyen bilgisi one cikar. Bunlarida hemen anlarsin zaten ilk mulakatta - adet yerini bulsun diye de bir sinava sokar, takimdaki n adet developer/engineer ile tanistirir, sirket kulturune uygunlugunuda test eder aradan cikarirsin. Iyi yazilim gelistiricisi/muhendisi her yasta iyidir, ilerleyen her yil bu tip insanlari daha one cikarir. Oyle istisna beyin , yaratici, enerjik dinamik filan olmasina da gerek yok, meslek gelisimini disiplinli bir sekilde yoneten kisiler basarili olur. Aksini ya$ kuculdukce, extra ordinary bir sahsiyet degil ise yetenek ve akumule edilmis bilgi babinda, genellikle tercih siralamasinda geri kalir, tabi Junior pozisyonlar ayri bir olay- degiskenleri degisik, kastim standard software developer/engineer pozisyonlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Gladmir said: Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Ama birde su acidan bakmak lazim, denemeden yasayip gitmek de benim acimdan bakir/bakire olmek gibi birsey. Ogrenci icin hersey extreme uctatir, bazisi kendini tamamen guvene almak icin devlet e kapak atma hayalleri kurar, bazisi vardir (burdaki arkadaslar gibi) herseyiyle tek atis yapmak uzere planlar yapar. Ama hayat boyle degil, bilen insanlarla calisip tecrube kazanmaniz, maddi manevi birikim yapmaniz gerekli ki her husranla sonuclanan denemenizde tekrar ayaga kalkacak gucu bulabilesiniz. yAnLIS :D gecenlerde microsoft imagine cup vardi, aday takimlardan biri tek kisilik bir takim olan 70 kusur yasinda bi adamdi, herif robotix icin app yazicakti.. herif 50+ yildir kod yaziyomus, benim sevdigim is bu baskada bisi yapmam diyodu fdsfsddf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 bazıları beyin kullandıkça eskir aman kafa yormayalım zekamız körelmesin diye düşünüyor. kullandıkça eskimez arkadaşlar korkmayın saksı değil boynunuzun üzerindeki, kullandıkça gelişir. çekinmeyin kafanızı kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Ironik bir tavsiye olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Arlooax said: Gladmir said: Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Zaman herzaman kiymetlidir, degerini bilmek lazim. Fakat yazilim gelistiricisi ve/veya muhendisinin verimi ya$i ile olculmez, deneyimi ve deneyimini destekleyen bilgisi one cikar. Bunlarida hemen anlarsin zaten ilk mulakatta - adet yerini bulsun diye de bir sinava sokar, takimdaki n adet developer/engineer ile tanistirir, sirket kulturune uygunlugunuda test eder aradan cikarirsin. Iyi yazilim gelistiricisi/muhendisi her yasta iyidir, ilerleyen her yil bu tip insanlari daha one cikarir. Oyle istisna beyin , yaratici, enerjik dinamik filan olmasina da gerek yok, meslek gelisimini disiplinli bir sekilde yoneten kisiler basarili olur. Aksini ya$ kuculdukce, extra ordinary bir sahsiyet degil ise yetenek ve akumule edilmis bilgi babinda, genellikle tercih siralamasinda geri kalir, tabi Junior pozisyonlar ayri bir olay- degiskenleri degisik, kastim standard software developer/engineer pozisyonlari. Effective burst performance ile kasit ettigimi tam olarak acikliyamadim sanirim. 40 yasindan sonra kurumsal bir firmada 'aktif' development yapmaya devam ediyor iseniz bu ya kendi seciminizdendir yada bazi seyler ters gitmis ama siz firmadan gitmemissinizdir. Neyi anlatmaya calistigimi basit bir kac kariyer adimi ile aciklamaya calisayim. Bu adimlar artar veyahut azalir yerine gore tabii ki, sadece ornek olmasi amaci ile yaziyorum. Ayrica Engineer illa ki muhendislik okumus anlamina gelmiyor. 1. Jr. software engineer (tester, level 2-3 support yada coder/maintainer) 2. Software Development Engineer 3. Sr. Soft. Dev. Eng. 4. Lead Soft. Dev. Eng. Burda mola; Ortalama yas 29 ile 33-34 (+-2 yil). Bu noktada developer kariyer secimi yapmak durumunda kaliyor, lead title i ayni anda hem code yazip hemde takiminizdaki jr. ve normal soft. eng. lari teknik anlamda manage etmeniz anlamina geldigi icin yorucu bir pozisyon. Takimini buyuklugune gore 20 kisiye kadar cikabiliyor sorumlu oldugu insan sayisi. Bundan sonra muhendislik olarak devam etmeyi isteyip, insanlar ugrasmak yerine sadece teknik 'X abi' olmayi secer ise bulundugu sirketin title larina gore ya 5.a Software Architect 5.b Principle Software Engineer pozisyonlarindan birine geciyor, yerine gore bu iki pozisyonda ayni anda mevcut olabiliyor. Aralarinda gorev yuku benzerlikler tasiyor zaten. Arkadaslar bundan sonra eger hala insan yonetmek ile ugrasamam demeye devam ederse kisi, HR a ve ustundeki manager a fazla bir secenek birakmamis oluyor. X abi, bir bilen kisi, tech. knowhow guru olarak takiliyor. Chief Software Architect olarak 40+ yaslarini geciriyor. Ne kadar bence yanlis olsada, developer in basina manager olacak kisi turkiyede ozellikle veteran developerlarin arasindan secilir. Neden yanlis, cok derine inmeyecegim ama ozetle insan yonetmek ayri nitelikler isteyen bir meziyet. Benim tabirimle tech guru, yerel dil ile 'X abi' bir onceki post umda parantezin icindeki exceptional insanlar.Gayet yakindan tanidigim, bir kac defa ust uste CTO pozisyonu red etmis, ayda bir video call conf ile toplantilara katilip teknik anlamda ilk ve son sozu soyleyen, yaz kis yazliginda yasayip, calismadigi zamanlarinda yazligin bahcesindeki bitkileri ile ilgilenen bir X abim benim de mevcut. Tech guru zevk icin code yaziyor ise hic kimse mudahele etmez/edemez. Sizlerin yorumlarin dada degindiginiz gibi o insanin tecrubesi, bizim 2 gun bakip da goremeyecegimiz pitfall lari code yazilmadan gorme yetisi ve buna benzer omur ilikten kafa yormaya bile gerek kalmadan yapilan refleksi hareketlere sahip olmasinin temel nedeni. Ama akilli bir yonetici bilir ki; Mukemmel otesi yazilacak bir code icin degil, o insanin onderligin de collective yazilacak code daha degerlidir, bilginin paylasilmasi, tecrubenin aktarilmasi ve tek kisinin yeteneklerine bagli kalmadan, genclerin enerjisi ile Abi lerin tecrubesinin birlesmesi, kurumsal bir codehouse da zorunludur. Cok uzattim kusura bakmayin, ozet olarak; Burst performance yas ile ilgilidir, yogun calisma saatleri fiziksel dayaniklilik ister. Guru dan bunu beklememelisiniz, onun isi ivme ve stamina saglamak degil, isin yanlis baslayip, yanlis yuruyup hic sonlanmamasini engellemektir. Olurda 50 li 60 li yaslarimi gorursem, code yazmayi birakacagimi zannetmiyorum, su icmeyi birakmayacagim gibi, ama bunu bir sirkette devam ettirebilecegimi zannetmiyorum lakin o kadar yuksek analitik zekaya sahip degilim. 10 kisi den 5 i manager olur, 10 kisiden 1 si 'Abi' olur. Sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 reyou said: Gladmir said: Kaybedelicek en degerli sey zamandir. Developer dedigin adam 40 ina kadar (istisna beyin ler haric) verimli code yazar, 22 23 de uni den mezun olur, 3 4 sene teknik acidan kendini gelistirir yani efektif burst performance verecegi max 15 yili var. Ama birde su acidan bakmak lazim, denemeden yasayip gitmek de benim acimdan bakir/bakire olmek gibi birsey. Ogrenci icin hersey extreme uctatir, bazisi kendini tamamen guvene almak icin devlet e kapak atma hayalleri kurar, bazisi vardir (burdaki arkadaslar gibi) herseyiyle tek atis yapmak uzere planlar yapar. Ama hayat boyle degil, bilen insanlarla calisip tecrube kazanmaniz, maddi manevi birikim yapmaniz gerekli ki her husranla sonuclanan denemenizde tekrar ayaga kalkacak gucu bulabilesiniz. yAnLIS :D gecenlerde microsoft imagine cup vardi, aday takimlardan biri tek kisilik bir takim olan 70 kusur yasinda bi adamdi, herif robotix icin app yazicakti.. herif 50+ yildir kod yaziyomus, benim sevdigim is bu baskada bisi yapmam diyodu fdsfsddf Bir ustteki post da butunlesik yazdim herkesin yorumlari icin. Burda da yorumlarim kurumsal veyahut strict startup sirketler icindi aciklamasini ekliyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar