throine Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 "atanamayan öğretmenler" diye bir grup var. bu grup sırf üniversitede bu bölümü okudukları için kendilerinin iş sahibi olması gerektiğini iddia ediyorlar. insanlar akademi ile dikiş kursu arasındaki farkı öğrenince böyle saçmalamalar da azalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 iyi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Ardeth said: ginaly said: SeaGle said: Üniversite sınavlarında düşük puan alıp fenb edebiyat bölümleri yaz. Akademisyen olmaya kafan basmasın, bassa bile açıkta kalmamak için yazdığından o alana ilgin olmasın. E işsiz kalmayayım öğretmen olayım diye formasyon al. Atama sırasına gir. adam haklı. katılıyorum. ama yine de fiziğe matematiğe vs en ilgili öğretmenler de genelde fen edebiyat + formasyondan çıkıyor bunu da belirtmek isterim kendi tecrübelerimden. bizim okulda vardı mesela öyle iki öğretmen, ikisi de bariz bir şekilde kendi alanındaki en iyi öğretmenlerdi okulda. insanlar matematik ve fizik konusunda hevesli olabilir ama akademisyen olacak kadar olmayabilir. Herşey siyah beyaz değil bu konuda. kısacası bu uygulama işsiz öğretmenleri azaltır o açıdan iyi, ama öğretmenlerin kalitesini düşürme olasılığı, arttırma olasılığından daha fazla. Bu da kötü yanı. alanlarında ileri olmaları konusunda sana katılıyorum. fizik bölümü mezunu fizik öğretmenliği mezununa göre ilmen fersah fersah ileridedir muhtemelen. ama sorgulanması gereken şu, fizik öğretmeninin ileri düzey fizik bilmesi gerekir mi? bana kalırsa fizik öğretmeninin birincil görevi fizikteki bilgisi değil, fiziği öğretebilmesidir. öğreteceği şeyleri bilmesi yeterli bence. ilim yapma işini de fen-edebiyat mezunları üstlensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Yalnız şöyle bir şey var ki benvliseydeken fiziğin ve matematiğin gerçekten ne olduğunu öğrencilere aktarabilen hocalarım benim bahsettiğim normal fizik ve matematik bölümünden mezun olan hocalardı. Bu da insanların fiziği ve matematiği birer meslek olarak tanıyabilmesi için oldukça değerli bir tecrübe idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 öğretmenlik bölümleri baya dandik ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 benimde öyleydi o yüzden ölümüne nefret ederim hala matematikten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Ben okuldan formasyon almak istemiştim. Kuruluş amaçlarımıza uymuyor demişlerdi. Bu dersi verebilecek öğretim görevlimiz yok demeye yetememişlerdi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Makine mühendisliği okumak isteyen adam meslek için girmemişse ne için girecek? İnşaat mühendisliği? Öğretmenlik? Hukuk? Belki iktisadi ve idari bilimler içindeki fakültelerden çıkabilir o durum. Onlarda da zaten meslek edinmek için girmeyenler diplomalı güvenlik görevlisi oluyor. 1000 kişiden 10 kişi isteyerek girip adam gibi çıkıyor iibf'de. Onlar da meslek amacıyla gelenler işte. Bunlar dışındaki meslekler için zaten üni okumaya gerek yok ki. Olsay bi vizyon sahibi olmak ise, kendini bilen adam üni mezunu olmadan da vizyon sahibi olabilir. Olamayacak adamı 20 yıl da okutsan olmuyor zaten. İstemeye istemeye okuyan adamları üniversitelerden temizleme şansımız olsa, isteyen adamlar bu ülkeyi zıplatır zaten. O zorla ünide okumaya kasanların oluşturduğu hantallık istekli adamın da hızını kesiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 throine haklı, üniversite bilim için vardır, meslek para vesaire nin kurallarını serbest piyasa belirler üniyi bağlamaz. ha serbest piyasa da ise asıl suç ona katılırım. bkz: the grand transformation - karl polanyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Bilimi meslek kazanmak için kullanabilirsin. Salt bilim yapıcam bu işten para kazanmıcam diye bi dünya yok. Akademisyen olup yardırsan bile en nihayetinde bi meslek sahibi oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 selam iibf mezunu finansçıyım, okuduğum üniversiteye gelecekte yapmak istediğim meslek nedeniyle girdim psikoloji okuyup finansçı olan biriyle henüz tanışmadım yanı şekilde iibf de okuyup psikolog olanla da tanışmadım naber? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 yav kazanmıycan demiyorum ki, üniversite bunu belirleyecek yer değil diyorum. gerçekten normal sağlıklı bir ülkede fizik matematik kimya gibi bölümlerin ilkögretim-lise ögretmenligiyle hiç bir ilgisi olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 BabacumMostors said: selam iibf mezunu finansçıyım, okuduğum üniversiteye gelecekte yapmak istediğim meslek nedeniyle girdim şu an yaptığın mesleği yapmak için bir muhasebe kursuna da gidebilirdin. doktora yapmaya gerek yoktu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Seagle^a genelde katıldım, atanamayan öğretmenler geyiklerine de aynen karşıyım. Ama şurada ağır saçmalamışsın bence. SeaGle said: Bunlar dışındaki meslekler için zaten üni okumaya gerek yok ki. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Biz çevre yapmak ve hızlı hesap makinası kullanabilmek için üni okuduk! Meslek, diploma neyime gerek yok nasılsa ekmek elden su gölden!!!2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 valla ingiliz dili edebiyati mezunuyum bu konudaki ilk dusuncem iyi oldugu yonunde. sinifta cok fazla kiz vardi (kizlara bok atmak icin demiyorum sinifta 35 kizin arasinda 5 erkektik ondan) daha okudugunu anlamadan, sadece romani okuyup arkadaslarinin notlarini ezberleyip, butun transkripti C ile dolu olan. oturup konustugun zaman olaya hic bir yorum katamayan, kendini ifade edemeyen insanlar aksam okulunda yalandan formasyon alip ogretmen oldular. ha tabi bu ogretmenlik okuyanlarinda cok iyi oldugu anlamina gelmiyor. lisede de, universitede de ingilizcesi ogrencilerden resmen daha alt seviyede olan, ogretmekten tek anladigi elindeki worksheeti birebir okumak sanan ogretmenlik bolumlerinden mezun hocalarda gordum. benim dusuncem isin hakikaten kiside bittigi. iki bolumden de kendisini hakikaten is olsun diye ogretmeye degil, ogretmek istedigi icin veya cocuklari falan filan sevdigi icin ogretmeye adayan insanlar aninda kendilerini gosteriyorlar. bu insanlar bazi seylerin egitimini gormese bile kendi eksiklerini kendileri dolduruyor. ha bi de, keske bunu onceden duyurup yapsalardi, pat diye yapinca yazik oldu o bolumde okuyan insanlara. deselerdi bu seneden sonra fen-edebiyat fakultesine girenler alamiyacak diye cok daha iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 SeaGle said: Bunlar dışındaki meslekler için zaten üni okumaya gerek yok ki. . hahaha bu ne yav beyaz yakali enformasyon toplumu tependen baksin siigıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 muhasebe kursuna giderek smmm olamiyosun mesela adam diyor 4 yillik su bu o bolumu bitirdiysen daha anca staj baslatma sinavina girersin. veya kalifiye finansci olayim ileri duzey spk lisansimi alayim dedin mi de sinavima lisans mezunu olmadan giremezsin diyor spk. bu muhendisler de hic bisi bilmiyor yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 YÖK ün kararı sonuna kadar dogru. en basit ornek fizik ogretmenliginde okuyan birisinin bolumu 5 sene, giris puanı daha yuksek. daha alcak puanla girdigi fen edebiyattan 4 senede mezun olup o 1 sene de de enformasyon + kpss hazırlıgıyla hooop atanırken vs egitim fakultesi okuyanlarla aynı hizzaya geliyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 throine said: BabacumMostors said: selam iibf mezunu finansçıyım, okuduğum üniversiteye gelecekte yapmak istediğim meslek nedeniyle girdim şu an yaptığın mesleği yapmak için bir muhasebe kursuna da gidebilirdin. doktora yapmaya gerek yoktu? dj ercik ve ajdar anikle kesin bir akrabalık var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 AHAHHAHAHAHHAHA abi. yapmayın işte böyle ya. b.mostors'a demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Zegna said: YÖK ün kararı sonuna kadar dogru. en basit ornek fizik ogretmenliginde okuyan birisinin bolumu 5 sene, giris puanı daha yuksek. daha alcak puanla girdigi fen edebiyattan 4 senede mezun olup o 1 sene de de enformasyon + kpss hazırlıgıyla hooop atanırken vs egitim fakultesi okuyanlarla aynı hizzaya geliyorlardı. öğretmen liselerindekiler ek puan alıyordu bir aralar hala var mı bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 "roket adam" said: Seagle^a genelde katıldım, atanamayan öğretmenler geyiklerine de aynen karşıyım. Ama şurada ağır saçmalamışsın bence. SeaGle said: Bunlar dışındaki meslekler için zaten üni okumaya gerek yok ki. . işletme diye bölüm nedir? git ticarete atıl en kötü 1-2 senelik meslek okulu aç bunun için. üniversitenin tek amacı akademik olmalı insanlara meslek sunan bir yer olmamalı. ha bunun için meslek liselerini düzenlemek gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 turkiye icin dogru o isletme konusu. onun disinda yanlis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar