Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

barcelona da gidilecek yerler tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dun aksam geldik buraya,

bugun yaptiklarimizi yazmistim buraya da esseklik oldu gibi geldi sildim.
;)

ozetle gracias midir nedir o cadde ve akvaryum ve tapa islerini hallettik haliyle cristoph colomb meydani da cikti aradan.

varmi git yap ye diyeceginiz biseyler?
Mesaj tarihi:
tibidabo'ya cikabilirsiniz en iyi barcelona manzarasi ordan gozukuyor olmali. kuzeyde yer aliyor. sacre coeur (ispanyolcasi tabi ama gelmedi aklima fransizca yazdim mantik ayni kutsal kalp kilisesi iste devasa bisi tepede)

mont juic e de cikilabilir kalesi var bi tane ve kafeteryasinda ucuz bi pizzamsisi var ispanyada yedigim en guzel seydi o yuzden aklimda kaldi yoksa ozel bisi degil (sebebi genel mutfaklarini begenemedik yagindan midir yoksa bizim uyuzlugumuzdan midir bilmem madridde hele ac kalmistik)

bu tepe de batida yer aliyor gene iyi manzarasi var. stadyumlara merakliysan nou camp tan baska bi de bu mont juic den yuruyerek inebilceginiz mesafede (teleferikle cikiliyor) olimpiyat stadi var icini ucretsiz gezebiliyosunuz.

sahil yuruyusu yapmadiysaniz yapin. amerikan filmlerinden bende olusan miami izleniminin aynisi vardi o yelken seklindeki otelden barcelonata plajlarina dek. hos yerler. sahil uzerinde muze falan da olcak. sahsen sirf cantami kitlemem gerektiginden ugrasmayip gezmemistim. katalunya tarih muzesiydi. muze oncesinde club maritim diye avm gibi bi yer var yemek yencek guzel buyuk kafesi var manzarasi guzel deniz ustunde falan hos yani.

la rambla dan bi sokaga girilerek ulasilam bir bar var agac kaplama dekorlu hos bi yer istersen tam ne oldugunu adresini falan yazarim.

bar demisken kafa olma iistegi arkadas ortami vs varsa eger kesinlikle chupitos a gidin ve harrypotter shot i icin. shot bar bu ve sonsuz secenek var. yanarli donerli numaralar yaparak sevis ediliyor shotlar ve 1-2.5 euro arasinda.cok iyi bi yerdi olmeden tekrar gitmek isterim oraya hatta cumku tadini cikaramamistim adam gibi. kiz arkadasim vardi alkolle arasi olmayan ve yorgundu falan uyuzluk etti :((((. neysee. bu chupitos u google a yazsak cikar mi bilmem istersen ben bulurum adresini notlarimdan ama.

flemenko dinlemek isterseniz 8€ya 45dk civari suren bi show var tarantos diye bir mekanda saat 8-11 arasi 3 farkli seansi oluyor. placa real de idi yanlis hatirlamiyosam. bu arada bu meydan da cok cici bi meydandir mutlaka gidin durun azcik. la rambla dan cikiliyor buna da.

sagra familia ve parc gaudiyi saymama gerek var mi? :D

bunlar geldi aklima.
guya oturup fotografli gezi yazisi yazcaktim ama usengeclik galip geldi her zamanki gibi. subat ayinda gitmis idik...
Mesaj tarihi:
şehir turu yapan otobüsler var 2 günlük bilet al. 20 25 euro civarı olması lazımdı. Sana harita verirler biletle birlikte. Gezilmesi gerekn yerleri ve hangi durakta inmen gerektiği gibi herşey haritada var. Çoğu önemli yerden geçiyor otobüs. Sıra sıra gezersin. 2 gün boyunca ekstra ulaşım masrafın olmaz (belki otele dönerken olabilir)
Mesaj tarihi:
akşam bi la rambla'da turlayın.
gündüz de kumsala giderken yol üstündeki akvaryuma uğrayın. adı l'aquárium çok güzel o akvaryum tünelli falan üstünden köpek balığı geçiyo.
Mesaj tarihi:
la rambla üstünde la boqueria diye bi yer var. bizdeki balık pazarına benziyo ama daha büyük ve içinde envai çeşit meyveler balık pazarları tapas barlar mevcut. tüm paramı orda harcamıştım.
Mesaj tarihi:
Konuya monte olayım :P

Kaç gün ayırmak gerekir peki Barcelona'ya? Haftaiçi derslerim olduğundan anca cuma, cumartesi, pazarımı ayırabiliyorum; gidip de hiç bir şey görmeden geri dönmek de istemem açıkçası.
Mesaj tarihi:
kertenkel said:

9 gun kaldım ben zoraki, pasaport falan çalındı

ultima'da böyle pickpocketçı görmedim

bu olay cok fena ya
bizim basimiza gelmedi yankesici mevzuulari ama ziyaret oncesi yaptigimiz arastirmalardan sonra acayip korktuk. surekli bi paronoya hali herkesi hirsiz sanmalar falan igren bi kafa. ama belki bu sayede bisi gelmedi basimiza tabi.

o degil de luniz'in de heralde bilgisayari calindi o kadar sey yazdik hic kaale almamis adam :D
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
selam, ben de gidecegim ekimde.. ilk 3 gunu konferans merkezine yakin bir yerde kalacagim, o yuzden camp nou'ya yakin bir yerde kaliyorum (yuruyerek 10-15 dakika falan diyo google).

peki sonrasinda nerede konaklamak lazim, bolge olarak ? yukarida saydiginiz gezilecek mekanlara yakin olsun dabi dabi. booking.com dan simdi halledeyim diorum.
Mesaj tarihi:
hostel olarak da hostelone centro ve hellobcn'yi tavsiye edebilirim, ikisinden de oldukça memnun kalmıştık, özellikle hostelone baya konforlu. hellobcn da la rambla'ya biraz uzak kalır yürüyerek ama metroyla 2 dakika.

bi de kabul var baya meşhur ama ona da biz yer bulamamıştık, nasıldır bilmiyorum o yüzden.
Mesaj tarihi:
Daha önce mayısta yazdığım mesajda söylediğim yerleri gez muhakkak. bunun dışında da barları ve diskoları gerçekten eğlenceli. özellikle İngiliz hatunlar cuma akşamından barcelona'ya akıyorlar, pazartesi sabahına kadar çılgınca vakit geçiriyorlar. görmek, tanışmak ve tecrübelerinden faydalanmak lazım B)-
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Merhaba,

ben valencia'ya 3 gün 4 gece gitmeyi planlıyorum eylül gibi.oteli falan ayarladım. ordan da barcelona'ya geçmeyi düşünüyorum bir kaç günlüğüne, otel bakmadm daha.(tavsiye güzel olurdu)

şimdi barcelona'ya daha önce gittim ve çok beğendim, fakat valencia'ya gitmedm hiç, tavsiye ediceğiniz yerler var mı kesin gör dediğiniz? bi de başka tavsiye ediceğiniz bir yer ya da valencia ibiza mı yapsak?

tavsiye piliz.
  • Yeni Oluştur...