Cuce Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 piştiyi parasına oynuyosun. rmah'yi parasına oynamıyosun. o zaman futbol oyuncularıdamı kumar oynuyo? gol attılar diye mac kazandılar diye pirim almıyolarmı? rmah'de ortaya para koyup kazanıp kaybetmiyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 RMAH'ta şans faktörü yok yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 çin'le ticaret açığımızı arttıracak bir sistem olduğunu hükümete duyurursak bu iş tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 RMAH'ta değil diablo'da şans faktörü var. Diablo'da her item'ın 3 aşağı 5 yukarı belli bir ederi var.> >Belli bir ederi olan item'ın belli bir drop yüzdesi var.> >Belli bir drop yüzdesi olan eşyayı çıkartmaya çalıştığımız için Diablo'da (dolaylı bir) kumar oynanması durumu var. Korede RMAH olmamasının nedeni de bu zaten. Beni gerer mi? Zerrrrrrrre iplemem:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eXistenZ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Aceace said: RMAH'ta değil diablo'da şans faktörü var. Diablo'da her item'ın 3 aşağı 5 yukarı belli bir ederi var.> >Belli bir ederi olan item'ın belli bir drop yüzdesi var.> >Belli bir drop yüzdesi olan eşyayı çıkartmaya çalıştığımız için Diablo'da (dolaylı bir) kumar oynanması durumu var. Korede RMAH olmamasının nedeni de bu zaten. Beni gerer mi? Zerrrrrrrre iplemem:) hayatimda bu kadar sacma bir mantik gormemistim. koreliler kafayi yemis. bir de madem item cikarmak kumar, rmah i degil diabloyu yasaklasinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Aceace said: RMAH'ta değil diablo'da şans faktörü var. Diablo'da her item'ın 3 aşağı 5 yukarı belli bir ederi var.> >Belli bir ederi olan item'ın belli bir drop yüzdesi var.> >Belli bir drop yüzdesi olan eşyayı çıkartmaya çalıştığımız için Diablo'da (dolaylı bir) kumar oynanması durumu var. Korede RMAH olmamasının nedeni de bu zaten. Beni gerer mi? Zerrrrrrrre iplemem:)Bunun ne alakası var? Para verdiğin şeyin ne olduğunu biliyorsun. Para verilen alanda bir şans faktörü yok yani. Bunu kumar olarak yorumlamak imkansız. Kore'de sorun çıkartılmasının nedeni de muhtemelen Starcraft konusunda Blizzard ile Kespa arasındaki gerilimde koz sahibi olmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 hükümetin nerden haberi olacakki bundan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 sorcerer memelerine bidlemedikten sonra sorun yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 sans oyunlarının yasak olmadıgı ulkelerede RMAH ın yasak olması bana sacma geliyor acıkcası ... herhangi bir lotery den bi farkı oldugunu dusunmuyorum (item droplar noter huzunda olması gerekiyorsa onu bilmem :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Burda önemli olan vergi, vergisini ödediğin sürece internetten kumar oynamak yasal bizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 _Spartacus_ said: Aceace said: RMAH'ta değil diablo'da şans faktörü var. Diablo'da her item'ın 3 aşağı 5 yukarı belli bir ederi var.> >Belli bir ederi olan item'ın belli bir drop yüzdesi var.> >Belli bir drop yüzdesi olan eşyayı çıkartmaya çalıştığımız için Diablo'da (dolaylı bir) kumar oynanması durumu var. Korede RMAH olmamasının nedeni de bu zaten. Beni gerer mi? Zerrrrrrrre iplemem:)Bunun ne alakası var? Para verdiğin şeyin ne olduğunu biliyorsun. Para verilen alanda bir şans faktörü yok yani. Bunu kumar olarak yorumlamak imkansız. Kore'de sorun çıkartılmasının nedeni de muhtemelen Starcraft konusunda Blizzard ile Kespa arasındaki gerilimde koz sahibi olmak. Para verdiğin şeyin ne olduğunu biliyosun da dediğim gibi o "şey"in çıkma olasılığı bunun kumar olarak kabul edilmesini sağlıyor. Blizz ile KeSPA arasındaki Starcraft konusundaki sorundan çok bağımsız bir konu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 "Ortaya para koyarak oynanan talih oyunu" diyor kumar için TDK. Burada bununla uzaktan yakından alakalı bir durum yok. Bir kere "ortaya konan" bir para yok, yani paranı kaybedip hiçbir şey kazanamama gibi bir olasılığın yok ya da para koyup paranı katlama olasılığı. Bir ürün var ve o ürüne bir fiyat biçip alıyorsun. O ürünün nasıl elde edildiği RMAH'taki alımın karakterini değiştirmez ki. Sırf Starcraft'taki sorunla ilgili olmasa da Blizzard ile Kore arasındaki gerilimle alakalı olduğunu düşünüyorum; zira Kore en çok Diablo klonu oyunun yapıldığı ülke herhalde. Diğer türlü sadece Kore'de böyle bir sorun ortaya çıkmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Rmah başlığı öksüz kalmış birazda burayı canlandıralım :P axedice said: Ha grafiklere /care, RMAH olmasaydı gece kuyruğuna girer öyle alırdım oyunu öyle çok da umrumda değil piksel sayısı...:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingV Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Belli mi olur belki devlet de kendi komisyonunu alır Blizzard gibi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 _Spartacus_ said: "Ortaya para koyarak oynanan talih oyunu" diyor kumar için TDK. Burada bununla uzaktan yakından alakalı bir durum yok. Bir kere "ortaya konan" bir para yok, yani paranı kaybedip hiçbir şey kazanamama gibi bir olasılığın yok ya da para koyup paranı katlama olasılığı. Bir ürün var ve o ürüne bir fiyat biçip alıyorsun. O ürünün nasıl elde edildiği RMAH'taki alımın karakterini değiştirmez ki. Sırf Starcraft'taki sorunla ilgili olmasa da Blizzard ile Kore arasındaki gerilimle alakalı olduğunu düşünüyorum; zira Kore en çok Diablo klonu oyunun yapıldığı ülke herhalde. Diğer türlü sadece Kore'de böyle bir sorun ortaya çıkmazdı. Haydaa. Anlatamadım galiba derdimi. Oyunu alırken X miktarda para ödüyoruz.(Kumara giriş parası) Y ihtimalle oyundan Z eşyasını çıkartıyoruz. (Şans faktörü) Z eşyasını A miktarıyla satıyoruz. (Profit) TDK'da yazılan tanımın birebir olmasına gerek yok ki kumar oynamak için. Kızarkadaşımla akşam bulaşıkları kim yıkayacak diye tavla oynamamız bile aslında kumara giriyor. Ha her iddiaya bu şekilde tabii ki bakamayız ancak bu şekilde para kazanabiliniyor olması D3'ün (dolaylı olarak) kumar olması anlamına geliyor. 2. paragrafa katılıyorum. Blizz SC konusunda KeSPA ile sıkıntılarını halledecektir ancak bu ayrı bir konu. Bu arada tekrar yazayım. D3 kumarmış, diyanet işleri yasaklamış, ölünce kumar oynadık diye cehenneme gitcekmişiz... Zerrrre umrumda değil. Deliler gibi oynayacağım. Cehenneme gidersem de sorun değil. Diablo niyetine şeytanı döveriz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Gerekli yerleri Çok fazla uyandırmamak lazım.. şşş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Anladım demek istediğini ama ben de diyorum ki kumar olması için "şans faktörü" ve "profit" adımlarının çakışması gerekiyor. Burada iki farklı aşamada ikisi de. Eğer bu kumar olsaydı balık tutmanın içinde şans faktörü olduğu için bizim balık almamız da kumar olurdu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wormhole Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Bu arada dip not olarak item sattığınızda parayı battle.net'teki balance ya da paypal'a aktarabilme seçenekleri olacak. satışa ek olarak paypal'a aktarma için ek bi ücret kesilecekmiş. [hr] balance'daki paranızla yapamayacaklarınız: -blizzard'ın son oyunları (diablo 3, MoP, yeni gelen expansion'lar vs.) -wow aylık üyeliği/game card -blizzard store ürünleri (tişört, kitap, mouse vb.) [hr] yapabilecekleriniz: -wow karakter/guild işlemleri (realm değiştirme, faction değiştirme falan) -eski wow paketlerini alma (cata, wotlk..) -diğer eski blizzard oyunları (starcraft, diablo 2, warcraft 3) -diablo 3 item satın alma [hr] bi de balance'daki paranın son kullanım tarihi ve limiti olacakmış (max 250€ gibi bi şey). oraya aktarılan parayı çekme gibi bi şey de yok. tabi gidip item alıp tekrar satabilirsin o yüzden çok da sıkıntı değil ama biriktireyim steelseries kulaklık alayım, razer mouse alayım ya da diablo 3 expansion geldiğinde param hazır olsun falan yok. paypalda biriktir. tabi zaten d3 için karakterinize item almayı düşünüyosanız kasa olarak kullanabilirsiniz ama son kullanma tarihine dikkat ederek. bi anda silinebilirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 bi anda nası siliniyomuş ya. atari jetonu mu bu. gerçek para diye yeri göğü inletirken iyi ama sonra jeton gibi sileriz. yok ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wormhole Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 fede said: bi anda nası siliniyomuş ya. atari jetonu mu bu. gerçek para diye yeri göğü inletirken iyi ama sonra jeton gibi sileriz. yok ya haber vermeden silmez diye düşünüyom. büyük ihtimal expiry date (son kullanma tarihi) yazıp yanında belirtir. düşük bi ihtimal da yıl sonunda veya expansion gelmeden silebiliriz demek istiyolardır. ama niyetleri belli zorla harcattırıp ekonomiyi canlı tutacak ki kendi payını sürekli kessin ekmek parasından olmasın. kesin Kotick denen adam demiştir bunu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 silinme işine cok ağlayan olur o işten geri adım atarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 wormhole said: [hr] balance'daki paranızla yapamayacaklarınız: -blizzard'ın son oyunları (diablo 3, MoP, yeni gelen expansion'lar vs.) -wow aylık üyeliği/game card -blizzard store ürünleri (tişört, kitap, mouse vb.) [hr] yapabilecekleriniz: -wow karakter/guild işlemleri (realm değiştirme, faction değiştirme falan) -eski wow paketlerini alma (cata, wotlk..) -diğer eski blizzard oyunları (starcraft, diablo 2, warcraft 3) -diablo 3 item satın alma [hr] Fena değilmiş. Karakter transferine bi ton para veriyorum her yıl wow da. Gerçi, benim düzgün item bulup satmam çok zor, 4 yıllık wow hayatımda roll ile bir şey kazanabilmiş değilim henüz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 lmao skt ne ya, süt ürünü mü bu? of ne güzel birileri patlasın da tezek fırtınası çıksın, davalar filan uğraşsınlar biraz. iyi iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 %20 ila 30 arasında kesinti olacağı doğru mu ? bana çok fazla geldi.. WoW da bile %5 çok koyuyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar